Fredagar

 

Fredag 15 oktober SOLVALLA

 

 

 

 

 

 

Fredag 15/10: Tips till V65® på Solvalla

Dagens Spels tips till fredagens V65® på Solvalla

Ladda ned tips som pdf

 

SPIKEN

4 BRASCO BRODDE (V65-2) har visat prov
på fin kapacitet samt att han kan öppna
raskt bakom bilen. Vann säkert från spets
senast, förstärks nu med Adielsson i
vagnen och motståndet skrämmer
definitivt inte.

SKRÄLLEN

10 INSPECTOR GADGET (V65-4) gjorde
bort sig med galopp senast. Innan dess var
han positiv som trea två gånger i rad. Inte
vunnit på ett tag, men är en för klassen
kapabel travare som kan avsluta loppen
starkt.

 

V65® från Vi Tippa

Tips till fredagens V65®.

V65 Solvalla 15 okt

 

 

 

Travstugans V65-Tips:

 

 

 

 

Bror Grönlund o Travmasen under trevliga former under Elitloppshelgen 2016-Ströget

 

 

 

Peter G Norman glad i sulky.jpg

Norman: ”Väldigt bra segerchans"
Peter G Norman kom hem sent från Örebro i går kväll och stökar på i köket när vi når honom i arla morgonstund.
- Jag håller på med gröten. Det är ett måste på morgonen, säger Solvallatränaren innan vi styr in samtalet på hans V65-hästar.
- 4 Brasco Brodde (V65-2) vann på ett bra sätt senast och allt verkar bra med honom i träningen efter det. Dagens uppgift ser väldigt bra ut på förhand. Han har ett bra läge och det kanske inte är riktigt samma motstånd som senast. Bara han inte gör bort sig bakom bilen eller något sådant måste jag tro på toppchans. Han är rätt så kvick ut och blir det ledningen måste han ha väldigt bra segerchans.
Kan 5 Atletico Doc (V65-2) utmana?
- Han kan nog vara ganska nära i alla fall för han har verkligen gått bra på sistone. Han är inte lika kvick ut som Brasco men jag tror att även han kan dyka upp bland de tre. Senast kom han loss väldigt sent och sköt till bra. Hade vi kommit loss tidigare hade vi blivit tvåa. Han har fin form och har framför allt börjat ta i. Tidigare har han sprungit och bromsat men i de två senaste loppen har han tagit i.
Vad säger du om duon som du har till start utanför V65?
9 Max Lane (lopp 1) klappade igenom senast och det visade sig att han hade halsinfektion. Nu har han hämtat sig från den och han tränar fint. Han är en lite ofärdig men väldigt fin häst. Jag tror att det finns fin utveckling i honom och att han kommer bli väldigt bra nästa år. Vi smyger igång honom lite nu och ser var han står. Han har gått ett sulkyjobb här hemma och var väldigt fin i det. Han borde kunna dyka upp bland de tre.
2 Greenhill’s Rocco (lopp 8) var fin när han vann förra fredagen och han har bara gått lugnt och joggat lite efter det. Han är väldigt laddad och pigg och formen sitter där. Vi siktar på ledningen och sedan får vi se om det håller hela vägen.
Då återstår bara en viktig fråga, vad har du på gröten?
- Kanel.
Ingen sylt?
- Nej, nej, nej! Sylten kommer bara fram på helgerna när man vill ha lite extra fin frukost. I dag är det kanel och lättmjölk som gäller.

*****

Irri: ”Bättre än någonsin”
4 Marcos Gallon (V65-5/LD-1) var riktigt bra senast efter galopp och är nog bättre än någonsin, säger Jonna Irri till Everysport.
- Han är ganska rask och jag blir inte överraskad om han kommer till ledningen. Det kanske blir skor den här gången men det spelar inte så stor roll. Han gick med skor näst senast och var väldigt bra. Han känns väldigt fin och har fina förutsättningar. Jag tycker att han borde ha ganska bra chans.

*****

KENNETH HAUGSTAD 2.JPG
Haugstad: ”Kanske bäst”
4 Amazing Moment (V65-1) var väldigt bra i fjol men har inte fungerat i år. Han har haft problem med en kota och det har tagit tid, säger Kenneth Haugstad till Everysport, om hästen som var sjuk senast han startade i augusti men nu tränar fint.
- Kapacitetsmässigt är han kanske bäst men han är svårbedömd och kan ses som en outsider.
6 Manuzio Hannover (V65-6/LD-2) har tävlat bättre i de senaste två starterna. Han är också en outsider.

*****

STEFAN P PETTERSSON HALVFIGUR -1.JPG
Pettersson: ”Måste tro på min häst”
Stefan P Pettersson sitter i traktorn och harvar banan när vi når honom på mobilen strax efter frukost.
- Jag har tänkt hinna köra ett jobb innan jag ska bege mig mot Solvalla, säger Mantorptränaren.
9 Go West Young Man (V65-5/LD-2) tror jag att jag skodde bort senast i Hamburg. Han gick bra på banan där förra året, den är lite lösare än svenska banor, men nu när det var regn i luften hade han behövt mer grepp. Han sprang och sprang men kom aldrig någon vart.
- Han känns jättebra i träningen efter det och i dag får han tunna greppskor bak så att han säkert får fäste. Han har mött tuffare motstånd än såhär och jag har trott på honom då, så det klart att jag måste tro på min häst i dag. Även om resultatraden är sådär tror jag att han har bra chans.

*****

JAN HELLSTEDT .JPG

Hellstedt: ”Ganska mediokert motstånd”
8 Teton Aboveall (V65-3) har gjort sina två senaste starter i Visby och efter seger blev det senast hejdlös startgalopp.
- Jag hade med en treåring som var orolig och gnäggade och levde rövare så Teton Aboveall ville inte gå ur stallet. Sedan hörde han kompisen och skulle stanna varje gång han sprang förbi stallet, och så blev det ett materialfel som tog tio minuter. Han blev överladdad helt enkelt och galopperade när sjuan kom upp bakom bilen som en katapult, säger Jan Hellstedt.
- Han känns helt okej i träningen men jag tycker inte att det är samma tryck i honom som tidigare. Ända sedan starten på Romme har han varit lite trög, även om han vann i Visby näst senast. Men då fick jag jaga in honom. Jag tycker inte att jag har fått den rätta studsen i steget på honom men han fick en riktig genomkörare häromdagen för att vakna till. Hästen har bra grundkapacitet men är lat.
- I dag är det på pappret ganska mediokert motstånd och Jorma (Kontio) får försöka forcera på. Hästen är rätt rapp i benen när han nyper iväg. Men det går inte att ladda direkt för då studsar han, så han måste få komma igång själv. Eventuellt blir det helstängt huvudlag istället för can’t see back och det klart att han kan vinna loppet.

*****

Kai P Jussila gör segergest bakom Madronjo.jpg
Jussila: ”Förutsättningarna kunde inte vara bättre”
Kai P Jussila åker in till hemmabanan med en intressant häst i 2 Big Shot (V65-5/LD-1).
- Allt är bara bra med honom. Han är pigg och glad som vanligt. Senast var han med i en tuff öppning, första varvet gick på 1.10,5 och då satt han i rygg på ledaren, och jag tycker att han höll farten bra. Gången innan hoppade han lite kort från start och fick sedan dödens innan jag gick ner i femte par invändigt. Han höll farten bra då också. Så han går bra och har bra form men han har inte haft den rätta turen i loppen. Han behöver ett gynnsamt lopp och i dag kunde inte förutsättningarna vara bättre. Spår två bakom bilen och inte det värsta motståndet, jag tror att han har hygglig chans att vara med där framme. Det är tempo och positioner som avgör framgången. Senast gick han med blinkers istället för öppet huvudlag och eftersom det föll väl ut går han med det igen, säger Kai P Jussila när vi når honom på mobilen i ottan.