Fredagar

 

 

FREDAG 14 Februari 

Fredag

V65 från Solvalla 

 

 

 

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 

Fredag 14/2: V65-tips till Solvalla

Dagens Spels tips till fredagens V65-tävlingar på Solvalla.

Ladda ned tips som pdf

 

SPIKEN

6 RASMUS RAZ (V65-6) håller absolut knallform för dagen och är vår stora spelidé i omgången. Senast gick han bra i tufft sällskap som fyra och gången före det flög han fram upploppet ner från kön. Vi har bra känsla!

SKRÄLLEN

11 PYROLATOR (V65-1) fortsätter vi att tjata om och det måste bara vara hans tur att få vinna lopp snart, och det kan mycket väl vara dags nu. Aktuell distans och motstånd passar honom bra och vid minsta klaff kan skrällen vara ett faktum.

 

 

Travstugans V65-Tips:

 

 

Bror Grönlund o Travmasen under trevliga former under Elitloppshelgen 2016-Ströget

 

 
SVANTE-BATH-TB.JPG
Båth: ”Inte vässad för något stordåd”
- 7 Brandy Flame (V65-4) utvecklades fint under hösten och gjorde det bra varje gång. Efter senaste starten fick han ta igen sig ordentligt men känns nu fin i jobben igen. Han är inte vässad för något stordåd direkt och kommer förmodligen att behöva loppet. Distansen passar annars bra och kan han med hjälp av sin startsnabbhet hitta en vettig position då kan han förhoppningsvis vara bland de tre, skriver SvanteBåth på sin hemsida.

*****

ANTON SVERRE.JPG
Stall Goop: ”Fortsatt fin”
- 11 Anthara Bi (V65-3) spetsade och vann lätt på Solvalla näst senast. Hon gick godkänt på V75 i Eskilstuna senast också men då gick det inte att ladda iväg henne riktigt från springspåret. Hon är ovan voltstart och tappade lite position där. Hon ser fortsatt fin ut i träningen och normalt ska hon ha bra chans att vara med långt framme i ett sånt här lopp, säger Anton Sverre i stall Goop.
- 11 Jamil Cortina (V65-6/DD-2) är en fin häst som kommer behöva lopp i kroppen då han är stor och rejäl. Om det klaffar kan han säkert dyka upp rätt så långt fram. Men i första hand är det platschans i dag med tanke på att han inte har startat på så länge.

*****

MAGNUS LILLIEBORG
Lillieborg: ”Har känts piggare”
Magnus Lillieborg tränar 7 Alvena Warrior i V65-avslutningen.
- Senast kom han med en mycket bra avslutning. När han får smyga med på rulle är han vass i några hundra meter. Han har känts piggare i träningen efter comebacken och jag räknar med att formen är minst lika fin nu. Kusken kommer att få strikta order om att köra försiktigt. Min häst klarar inte tredjespår och dödens längre. Spåret begränsar oss den här gången. En fast bana gynnar honom och det blir inga ändringar, säger Magnus Lillieborg.

*****

ARVIDSSON STEFAN SULKY 1.JPG
Arvidsson: ”Visat lite uppryckning”
- 5 Lyckans Olov (V65-2) är en stor, långklivad och lite seg kille som visat lite uppryckning på sistone. Jag tror inte att han är aktuell för vinnarspelarna men han är distansgynnad och kommer säkert göra ett dugligt lopp. Garderar man rejält kan man ta med honom men han har inte vunnit lopp än och jag tror att det dröjer ett par, tre lopp till innan han vinner, säger StefanArvidsson.
 
 

Lars-Åke Söderholm uttalar sig om sin egentränade.

 - 1 Magneto (V65-4) gick bra efter ett litet uppehåll senast och ska normalt sett vara bättre nu. Jag är såklart nöjd med förutsättningarna då han är snabb ut och vi får ladda det som går första biten, men sedan tror jag att jag nöjer mig med att försöka hitta en bra rygg att släppa till. Skulle det sedan klaffa är han väl inte helt borta och tar man några hästar på kupongen ska man kanske plocka med honom. Vi fortsätter med norskt huvudlag och vanlig vagn.