V64 Fredag 29 Maj HAGMYREN

Kvällens V64 avgörs på Hagmyren och vi får se en gammal derbyvinnare i ny regi. Hellin Faxen (lopp 5) vann det största svenska unghästloppet för kallblod 2013, men har haft svårt att övertyga de senaste säsongerna. Första starten i Jan-Olov Perssons regi sker mot bland andra Steinfaks. I Mack Clowns Minne (lopp 9) kan det bli skräll när såväl Queer Fish som Canari Match startar i det bakre ledet över kort distans. Antonio Tabac såg pigg ut i målgången senast och verkar kraftigt på gång i Jörgen Westholms regi. 

 

 

 

 

 

 

V64-tips från Vi Tippa

Tips till kvällens V64-tävlingar.

V64 Hagmyren 29 maj

 

 

 

Fredag 29/5: V64-tips till Hagmyren

Dagens Spels tips till fredagens V64-tävlingar på Hagmyren.

Ladda ned tips som pdf

 

SPIKEN

3 REMAIN IN LIGHT (V64-1) tycker vi har bäst fartresurser i inledningen. Dessutom blev läget bra och vi tror på tidig spets. Därifrån ska det vara bra chans att första årssegern kommer - spikas.

SKRÄLLEN

11 SUNDBO NOVA (V64-5) är inte så tokig i ljusa stunder. Hon tog sig en galopp kort efter start senast, men såg annars fin ut. Stämmer det från bakspåret kan hon slå till den här gången - blir lite bortglömd.

 

V64-1

3 Remain in Light blev fast med sparat näst senast och gick en bra avslutning efter det som tvåa. Fint läge för att ta ledningen och därmed årets första seger nu.
9 Timotejs Fredag blev kvar i rygg på ledaren med en del sparade krafter senast. En jämn och stabil häst som kan slå till nu om det klaffar.
15 Captain Knas skötte sig senast efter många galopper. Långt ifrån att lita på, men fart finns som duger bra i klassen.
7 A Nice Gift S.H. letar efter fjolårsformen som gav tre segrar.

A: 3 B: 9-15-7-5-4-11-12-6-13 C: 14-10-2-8-1

V64-2

8 Steinfaks kunde inte göra sig själv rättvisa på Romme senast och är behandlad efter den starten. Tränar bra igen och ska normalt sett ha fin chans här.
1 Järvsöodin klev fram utvändigt om ledaren med dryga varvet till mål senast och höll starkt som trea. Bör passas tidigt nu.
10 Smedheim Solan kommer från två raka segrar, men står 20 m sämre till nu jämfört med stallkamraten Järvsöodin. Kan dock runda många igen.
7 Hellin Faxen återkommer efter vila och är loppets outsiderbud.

A: 8-1-10 B: 7 C: 6-2-3-11-9-5-4

V64-3

3 Bone Hard Flash inledde året med två raka segrar och har fortsatt varit fullt godkänd efter det. Fint läge bakom bilen nu och vi tror en hel del på honom.
8 Totti Garline svarade för en mersmakande comeback efter långt uppehåll senast. Fick ett trist läge här, men är given om man garderar loppet.
1 Camelita var klen senast, men förutsättningarna nu med innerspår över kort distans är passande - ska bevakas tidigt.
4 Quiz Roc vann ett lite enklare lopp senast, men duger fint även här.

A: 3 B: 8-1-4-10-5-6-2-12-7-11-9

V64-4

13 Jackpot Tooma har bytt regi efter sin senaste start och debuterar nu för Daniel Redén. En kapabel häst för klassen som ska bli intressant att se med Kihlström nu - tipsetta.
5 Kathedral Zon har visat lite uppåtform på slutet och bör få en fin resa från det här läget. Snart kommer första årssegern.
11 Listas Thaitanic vann ett lite billigare lopp näst senast, men intrycket var fint. Hon har 6 segrar på 19 starter i livet.
7 Global Worthy är hopplöst osäker och en typisk outsider.

A: 13-5 B: 11-7-3-4-9 C: 8-2-15-10-6-14-12-1

V64-5

1 Klack Tekla är inte helt att lita på, men fartmässigt håller vi henne högt i det här gänget. Då hon är sto har hon tjänat mer pengar än många konkurrenter i loppet - kul tipsidé i öppet lopp.
7 Stuve Sky har kunnandet, men formen är lite dunkel då hon inte startat sedan januari och ströks så sent som för några veckor sedan.
5 Månodin A.M. är ensam fyraåring i loppet. Kan bättre än han visade senast och ska tas på allvar här.
6 Alf Ann har formen i stigande och är värd en varning nu.

A: 1 B: 7-5-6-4-11-2-10-3-8-12-9

V64-6

10 Queer Fish vann Sweden Cup på Solvalla motsvarande helg i fjol och verkar ha hittat en liknande formtopp i år. Hade varit ett spikförslag från ett bättre läge.
3 Antonio Tabac spurtade bra bakom just Queer Fish på Solänget. Har inte vunnit på länge, men här är förutsättningarna passande.
1 Weekend Fun var inte tom när han generades till galopp senast. Intressant läge och med klaff står han sig bra här.
11 Canari Match har ett par lopp i kroppen. Kan fälla många med rätta ryggar.

A: 10 B: 3-1-11-2-4-5-7 C: 6-8-12-9

 

 

 

Travmasen, Björn "Skräcken" Linder och "Flu" på Romme.

 

 

 

 

DANIEL WÄJERSTEN I SULKY.JPG

- 5 Kathedral Zon (V64-4) har inte riktigt fått till det än i år. Det är annars en fin häst som jag hoppas på framöver. Senast var ett steg i rätt riktning då han efter att ha legat på en del under första varvet ändå avslutade starkt. Det känns fortsatt bra och vi tror att formen börjar närma sig. Han kan lägga iväg ganska så bra från start och kommer vi till ledningen då körs han nog där. Han ska nog inte räknas bort helt. Han tävlar barfota bak, avslutar Daniel Wäjersten.

******
MARCUS LILIUS.JPG

Marcus Lilius ger det senaste kring sin egen uppsittning plus stall Jörgen Westholms enda V64 häst.
- 9 Timotejs Fredag (V64-1) har gått bra på slutet. Senast fick han aldrig chansen och satt fast vilket vi hoppas han har igen till denna start. Vi fick ett fint spår för hans del då han gillar att gå med i ryggar till sista tre-fyrahundra kvar. Jag blir inte förvånad om han dyker upp i platstriden, avslutar Marcus.
- 3 Antonio Tabac (V64-6) är ju som alla vet en riktigt fin häst i grunden. Han har väl inte fått till det riktigt än, men det känns som att formen närmar sig alltmer för varje start. Spåret kan vi inte klaga på och med rätt lopp så är han säkert bland de tre-fyra första. Inga utrustningsändringar.

******
RÖCKLINGER BJÖRN PORTRÄTT 3.JPG

- 3 Bone Hard Flash (V64-3) var fin senast och allt verkar bara bra efteråt. Han är rätt snabb iväg och borde duga långt. Han går som senast, det vill säga barfota runt om, helstängt huvudlag och hybridvagn, säger Björn Röcklinger.

******
2-MAGNUS-OCH-SURVIVAL-KIT-LJ.JPG

Träff: ”Vass till slut”
Magnus Träff säger sig ha två formstarka hästar inom kvällens V64.
- 12 Captain Knas (V64-1) kändes betydligt bättre senast då vi hade satt på honom en jordbländare. Hästen tog i på ett annat sätt vilket gladde mig. Det är en fin häst i grunden som vunnit V86 från samma läge som vi har denna gång. Såklart måste det stämma en del under vägen, men med de rätta ryggarna så avslutar han vasst och kan säkert vara i den främre träffen. Samma utrustning som senast.
- 10 Queer Fish (V64-6) är en riktig hedershäst som senast avgjorde på ett enkelt sätt med krafter i behåll. Hästen har inte gjort så många starter under året, men känns i alla fall riktigt fin för dagen. Spåret denna gång kan bli en fälla, men samtidigt om det blir en rejäl körning där framme så stiger segerchanserna för oss. Hur som haver så räknar jag med en fin insats, men om det sedan räcker till vinst det återstår att se. Barfota fram.

******

NORALF BRAEKKEN_3.JPG

Noralf Braekken tar resan till Hagmyren med några intressanta kort inom V64-spelet.
- 11 Fidji Rags (V64-1) har gjort det riktigt bra i Sverige tidigare därför så testar vi igen. Vi har inget att klaga på inför denna start då hon ser jättefin ut här hemma. Vi behöver en del tur härifrån, men hon är stark och tål att gå i spåren under slutrundan. Hon kan vara värd en varning. Inga ändringar.
- 5 Juliana Rags (V64-3) tränar fint för dagen och jag tror att formen sitter där. Senast så blev det en snöplig galopp, men hon kändes fin innan den så det är inget som oroar mig. Hästen är lite uppanmäld, men skulle vi bara få ett vettigt lopp så är hon med i den främre träffen. Samma utrustning som senast.
- 12 Juliano Rags (V64-6) återkom senast efter långt uppehåll. Det blev en mersmakande tredjeplats och jag är övertygad om att han kommer att vara betydligt bättre till denna start. Tyvärr så fick vi sämsta tänkbara utgångsläge och vi får hoppas på ett rejält tempo under vägen. Vinna blir svårt, men en framskjuten placering hoppas vi ändå på.

******
- 8 Steinfaks
 (V64-2) gick utan framskor senast vilket inte fungerade. Hästen fick ta igen sig något, men har tränat på ett tag och känns fin för dagen. Han innehar en hög kapacitet och jag tycker inte att han är sämre än någon annan i loppet. Det blev inte fullt lopp och skulle vi bara hamna hyggligt på det från tillägget så tror jag han är med och gör upp om segern. Det blir skor runt om, säger Stian Eilefsen.

******
JÄRVSÖFAKS JAN-OLOF PERSSON 5.JPG

Jan Olof Persson har några fina kallblod till start under kvällen och via Emil Eriksson får vi det senaste kring dessa V64 hästar.
- 1 Järvsöodin (V64-2) har inte fått vinna ännu i år, men har ändå svarat för fina prestationer. Det finns en viss galopprisk även från spår ett, men skulle han trampa iväg så öpnnar han hyggligt. Jag tror inte han är mycket sämre än vad tilläggshästarna är. Stämmer det för honom så ska han ses som en outsider i detta lopp.
- 7 Hellin Faxen (V64-2) gör årsdebut och är lite svårbedömd för dagen. Han tränar bra, men är inte segermogen direkt. Vi hoppas på en fin prestation och att han får med sig en hygglig peng hem.
- 10 Smedheim Solan (V64-2) har verkligen hittat formen på slutet. Han ser fortsatt fin ut här hemma och inget tyder på en sämre insats denna gång. Hästen är travsäker och lättplacerad och med det sagt så tycker jag att han ska vara en segerkandidat.
- 5 Månodin A.M. (V64-5) har höjt sig sedan fjolåret och kommer mer och mer. Hästen har mött bra motstånd på slutet och kanske är det så att han möter ett något lättare gäng denna gång. Han är bara medel ut, men styrka finns där och han tål att gå i spåren under slutvarvet. Han måste räknas tidigt.

******
- 8 Totti Garline
 (V64-3) är en fin häst som återkom senast på bästa sätt. Han ska ha gått framåt rejält med loppet i sig och han ser väldigt peppad ut inför denna uppgift. Spåret blev inte det bästa och jag är lite osäker på startsnabbheten hos honom. För övrigt så tror jag att han står sig väl mot detta motstånd och strular det inte alltför mycket under vägen så kan han vara med i segerstriden. Vi kör med samma balans som senast, säger Hanna Forslin.