Grand Slam V75 Söndag 21 Januari FÄRJESTAD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SÖNDAG 

 

 

 

 

 

Nyhetsbrev från V75 Guiden

Bästa spiken 

7 Racer Reo (GS-3) var helt överlägsen efter tidig ledning näst senast men agerade lite segt senast även han inte var tom i mål. Här stöter han på enkelt motstånd och då han trivs över lång distans måste han ha toppchans. Han är inga problem med ett snävt fjärdespår i volten och han kan också öppna bra. Vi tror på ett offensivt upplägg och att Recer Reo sitter i ledningen i ett tidigt skede, då är nog också loppet över.

 

Låset 

Vi låser GS-2 på två streck. 1 Pols Crazy Diamond gillar innerspår och distansen och trots att han inte startat på ett tag blir han inte lätt att tas med från ledningen. 5 Good Luck har inlett lovande och övertygade stort vid överlägsen seger senast. Hon verkar bara bli bättre för varje start och kommer hon bara iväg någorlunda från det snäva femtespåret är hon hästen för övriga att slå.

 

Utgångshästar 

Vi spelar med två utgångshästar, 6 Dizzy River (GS-1) har bra chans felfri och 7 The Noble One (GS-5) blir svårslagen om han når ledningen utan att det kostar för mycket.

Analys GS-1 

6 Dizzy River var borta större delen av fjolåret och gjorde bra tre starter i höstas. Fick det inte riktigt att fungera då och galopperade i två av dessa. Senast efter en paus på två månader var det betydligt bättre tryck i honom. Efter ett passivt upplägg avslutade han 11,8 sista 800 ute i sjättespår över upploppet som knappt slagen. Det loppet bör föra fram formen och för hans del är det bara ett plus då han tagit sex av sina sju segrar med skor. Motståndet är lättare än senast och sett till kapacitet är det ingen i loppet som kan mäta sig med honom. I felfritt lopp har han bra chans även om han tvingas göra mycket själv.
9 Mr Creation har tagit två raka spetssegrar och visat toppform. Senast gled han undan väldigt enkelt efter att ha avslutat 11,5 sista 800. Precis som vår tipsetta har han tagit sex av sina sju segrar med skor och han fungerar lika bra bakifrån. Med rätt resa är han med och gör upp om segern igen.
3 Uncle Tupelo verkar ha en bit till formen men är van betydligt bättre motstånd och har ett passande läge.
11 Beatinathedevil F. är vass på speed om hon får smyga med men det slog inte gnistor om senaste insatsen och det måste klaffa från ett svårt spår.
12 Super Photo Bood var bra vid segern i november men har galopperat i två raka V75-starter. Han kan skrälla om de bästa skulle underprestera.

Spetsstriden
1 Focus Håleryd är snabb men bäst över kort distans och det är möjligt att man släpper till någon bra. En felfri 3 Uncle Tupelo kan öppna och stallkamraten till den sistnämnde, 6 Dizzy River, lär köras offensivt när han travat in sig och det är tveksamt ifall någon vill ta emot honom.

Ranking
A: 6 B: 9,3,11,12,1 C: 10,2,8,7,5,4

 

Analys GS-2 

5 Good Luck svarade för en mäktig sista långsidan då hon rundade fältet till ledningen i sista sväng från femte utvändigt senast i Extra V75 på Momarken. Hon var helt överlägsen och 13,5 sista 800 på det underlaget var starka papper. Fyraåringen är under rask utveckling men nu är det ny distans och ett svårt femtespår. Kommer hon bara iväg vettigt från start dyker hon upp i striden.
1 Pols Crazy Diamond är kapabel men knepig och har lätt för att hetsa upp sig. Startmetod och distans är ett plus för hans del och han har spetsat de två gånger som han haft innerspår i voltstart. Är han i balans och löper upp till det han visat vid segrarna har han bra chans att leda runt om men nu har han vilat ett par månader och det känns som att det är lite för många om och men kring honom…
3 Kanon Sånna har form och skötte sig godkänt i ett V75-lopp i mellandagarna. Möter lättare motstånd nu och gillar distansen. Han är ganska snabb ut volten och bör få en fin resa.
10 Perfect Broline fullföljde klart godkänt i skymundan senast. Tänkbar om streckar flera.
2 Metoria vann fick kämpa rejält för att hålla undan från ledningen i ett billigt P21-lopp senast. Måste vara förbättrad för att vinna här och det är knappast då hon varit struken för feber efter åt.

Spetsstriden
En felfri 1 Pols Crazy Diamond spetsar. Skulle han galoppera bort sig så 3 Kanon Sånna den trolige ledaren.

Ranking
A: 5,1 B: 3,10,12,2,4,9 C: 7,6,11,8

 

Analys GS-3 

Ingen högre klass på det här loppet och det känns som 7 Racer Reo är en given spik. Han förlorade visserligen som favorit i ett lunchlopp senast och agerade segt mest hela vägen. Över upploppet blev han dock fast och det fanns nog lite sparat i målgången. Kort distans var nog inte helt optimalt för Racer Neo och helt klart trivs han bättre över längre sträckor. Han var helt överlägsen vid segern från ledningen näst senast och även i starten för fyra starter sedan, båda gångerna har det handlat om lång distans. Racer Reo har inga problem med ett snävt fjärdespår och han kan också kliva iväg bra från start. Vi tror Magnus Jakobsson är offensiv och kan köra sig till ledningen i ett tidigt skede och då blir också Racer Reo mycket svårslagen, framförallt då motståndet inte känns speciellt tufft.
10 Bombibitt S.I.R. har inte övertygat i de två senaste starterna men är inte så tokig grunden. Från springspår på tilläggsvolten kan han sitta bra på det direkt och han är högaktuell vid gardering. 
4 Mias Komet återkom efter ett kortare uppehåll senast och avslutade fullt godkänt efter en snäll resa. Han går säkert framåt med loppet i kroppen och han finns med i främre träffen här. 

Spetsstriden
Bara tre hästar på startvolten och 1 Silver One bör kunna hålla upp ledningen från innerspår. 7 Racer Neo kan öppna bra och vi är inne på att Magnus Jakobsson gasar framåt direkt och får ta över i ett tidigt skede.

Ranking
A: 7 B: 10,4,5,11,6,12 C: 8,9,1,2,3

 

Analys GS-4 

4 Chantilly var bra vid segern senast efter att ha tagit över ledningen efter 400 meter. Carl Johan Jepson ökade farten successivt och Chantilly gick undan till en säker seger via 1.14 sista 800. Hon har inte visat några direkta startsnabba takter med bilstart men från ett bra läge bör hon sitta i ett vettigt slagläge direkt. Hon fungerar bra även bakifrån och är hon lika bra som senast ska det vara bra chans till andra raka.
6 Gateway Fortuna vann direkt i debuten för Sofia Aronssson senast. Visserligen var det ett ganska billigt lopp men Gateway Fortuna fick vandra utvändigt ledaren sista 1200 och gick undan till en lätt seger. Hon har inte visat några startsnabba takter i tidigare regi men Kim Eriksson brukar vara offensiv och vi skulle inte förvånade om han gasar till och kan sno åt sig ledningen i ett tidigt skede. Oavsett det taktiska känns Gateway Fortuna som ett tidigt segerbud.
10 Sahara Sun har två lopp i kroppen efter uppehåll men har inte haft någon riktig tur i de loppen. Hon var ute i V75-sammanhang vid några tillfällen förra våren och hon är härdad i tuffare sällskap än detta. Läget är lite chansartat men skulle det stämma fullt ut är hon inte borta.
5 Global Revenue var med i samma lopp som Chantilly senast men fick inte helt fritt och var inte tom i mål. Hon är klart bättre än raden visar och är värd att se upp med.
7 Kissmeonceagain har ett spår lite långt ut på vingen men hon har visat kapacitet som räcker bra i det här sällskapet. Med bara lite klaff på vägen kan hon fälla allt.
2 Razzle Ås har varit struken för halsinfektion nyligen och formen är svårbedömd. Från ett bra läge är hon ändå värd streck. 

Spetsstriden
Inga riktiga startraketer och 1 Honey Love Bronzit kan nog hålla upp ledningen från innerspår.6 Gateway Fortuna är svårbedömd hur snabbt hon kan öppna, men känslan är att hon kan kliva iväg bra med offensive Kim Eriksson i sulkyn.

Ranking
A: 4,6 B: 10,5,7,2,8,9 C: 1,12,3

Analys GS-5 

Låg klass och orutinerade hästar men halva fältet har minst en seger i de tre senaste loppen. 
7 The Noble One vann utan pressas i ledningen för tre starter sedan och kämmpde tappert som tvåa utvändigt ledaren näst senast. Senasat såg det bra ut när Mkael J Andersson inte körde för fullt i ledningen utan bara bevakade hästen i rygg ledaren. Det kan bli en tuff inledning från ett dåligt spår men hästen är bra för klassen.
4 Crown Pale inledde bra med ett andrapris och två segrar men var struken under uppesittarkvällen i loppet som Caxie Royale vann. Nu med lopp i kroppen och bra läge. Han kördes snällt senast och bör vara vassare nu.
11 Electric Eye Am var bra i höstas men har galopperat därefter och hade otur senast då han blev störd i omgångar av en konkurrent. Läget är tufft men hästen är bättre än raden.
3 Caxie Royale har fått tre lopp efter uppehåll och vunnit de två senaste med jänkarvagn. Han avslutade 15,7 sista 700 vid en knapp seger näst senast men senast körde Carl Johan Jepson till ledningen och kunde finåka över upploppet. Sjuåringen är ingen starkraket och inga stjärna men räknas på form och läge.
5 Thebigbangtheory har svårbedömd form efter uppehåll och missgynnas av att tävla med skor runt om. Han var bra som trea efter tuff resa på Solvalla näst senast och är en outsider.

Spetsstriden
1 Greenbank har bra chans att hålla spets från innerspåret eftersom de utvändiga inte visat sig vara speciellt snabba. 7 The Noble One körs offensivt.

Ranking
A: 7 B: 4,11,3,5,2,1,8,9 C: 6,10,12

Analys GS-6 

Hyggliga hästar där de flesta förmodligen har haft sina bästa dagar och det är bara en häst som har en seger i raden. 3 Qatrine Gel har fin form och står på tur för att vinna. Hon höll bra utvändigt ledaren när hon var på Färjestad för tre starter sedan och näst senast orkade hon inte från ledningen i V75. Hon fick inleda tufft i tredjespår fram till ledningen senast men fick sedan press och släppte och övertog efter ett varv. Hon höll emot starkt även om Ryan Kronos plockade ner henne sista biten. Nu med bra läge och Johan Untersteiner kör henne för första gången. 
1 No Limit L.A. har tråkig rad men kan leda hela vägen om han har en bra dag. Han avslutade bra som tvåa bakom Gigant Invalley för fyra starter sedan. Senast öppnade han snabbt till ledningen i ett V86-lopp men släppte till Falk on Hill och var trög redan 700 kvar. Han höll farten hyggligt men måste visar mer för att vinna här.
6 Quantum Outlook såg inte segeraktuell ut senast i femte invändigt men följde med i andraspår genom sista sväng. Han låg sist tlll 200 kvar men avslutade starkt och hann fram till seger och fyra av detta lopps deltagare fanns i det slagna fältet. Jepson kör igen och med rätt ryggar kan han vinna igen.

Spetsstriden
1 No Limit L.A. är snabb och bör hålla ledningen. Vi räknar med att Per Oleg Midtfjeld kör i spets men om han släpper är det nog 3 Qatrine Gel som körs till ledningen.

Ranking
A: 3,1,6 B: 2,10,8,4,7,11 C: 5,9,12

Analys GS-7 

Ett lopp med flera frågetecken avslutar omgången. 1 Duke of Mearas var inte långt ifrån att kvala in till derbyfinalen och har ganska lite pengar på sig ännu. Han hamnade illa till från innerspår för tre starter sedan och det finns risk att han kommer bort från start, men löser det sig spurtar han bra. 
Kändes fin senast men felade då i en strulig situation och tappade alla möjligheter där. Formen är annars riktigt bra för dagen och härifrån får vi säkert en fin resa. Skulle han sedan få luckan till slut då är jag inte helt främmande för att han kan bli en obehaglig överraskning för övriga, säger Svante Båth på sin hemsida.
12 Rocky Hanover var inte bättre än fyra förra året och har sämsta läget i sin comeback efter långt uppehåll. Det är dock en häst som var fyra bakom Diamanten i ett försök i Sprintermästaren näst senast och han duger i det här gänget om han är riktigt i ordning.
10 Skyfall N.O. tog sex segrar förra året och räknas trots bakspår, han har bra ryggar från start. Det blev galopp i ett montélopp senast och vi har ingen riktig värdemätare på formen. 
4 Jaanus Tooma tog spets men släppte senast och såg segerfarlig ut när han attackerade 250 kvar. Nu var ledaren Mr Creation för bra men vi sätter även ett frågetecken för inställningen på Jaanus Tooma som har en seger och sex andraplaster.

Spetsstriden
2 Vanity Blast kan öppna men 3 Son of Triton och 4 Jaanus Tooma är snabbare. Det är ovisst vem som vill offra mest för att köra i ledningen. 

Ranking
A: 1,12,10,4 B: 2,9,3,7,5,11 C: 6,8

 

Kupong 1 

GS75-1: 6 Dizzy River (9-3)
GS75-2: 1,5 (3-10)
GS75-3: 7 Racer Reo (10-4)
GS75-4: 2,4,5,6,7,10 (8-9)
GS75-5: 1,2,3,4,5,11 (8-9)
GS75-6: 1,3,6 (2-10)
GS75-7: 1,4,10,12 (2-9)
864 rader/864 kronor

 

Kupong 2 

GS75-1: 3,9,11,12 (1-10)
GS75-2: 1,5 (3-10)
GS75-3: 7 Racer Reo (10-4)
GS75-4: 2,4,5,6,7,10 (8-9)
GS75-5: 7 The Noble One (4-11)
GS75-6: 1,3,6 (2-10)
GS75-7: 1,4,10,12 (2-9)
576 rader/576 kronor
Totalt 1440 kronor

 

Jan-Olov Persson och Travmasen vid ett besök i Hudiksvall

 

GP_180114_GS75_web.pdf

 

 

 

 

 

Topptränaren: "Det är min klart hetaste chans"

Det är en vidöppen Grand Slam-75-omgång som väntar på Färjestad på söndag.
En av landets topptränare är på plats och delger värdefull information.
- Han kan vinna när som helst och är min klart hetaste chans, säger tränaren.

Det luktar miljonutdelning i söndagens omgång av Grand Slam 75 som bjuder på öppna lopp med högt spelvärde i.
Johan Untersteiner är på plats med tre hästar inom streckspelet och vurmar framförallt för två av dem. Han tycker själv att den hetaste chansen kommer redan i inledningen.
- 6 Dizzy River (GS75-1) spurtade mycket bra som trea senast och var på linje med vinnaren i mål. Han kördes avvaktande ner i kön och hade långt fram men avslutningen var av bästa märke. Det var första starten efter ett uppehåll och jag var jättenöjd med prestationen, säger Johan Untersteiner.
- Han har känts fin efteråt och ska normalt gå framåt med loppet i kroppen. Det som var positivt var att han även fungerade så bra på vinterbana. Det är något man kan tänka på för att våra hästar har bara tränat på sommarbana i syd-sverige. Nu lär det bli vinterbana på söndag och då känns det skönt att veta att han hanterar det så bra.
- Det enda lilla minuset kanske är att distansen skulle ha varit ett halvvarv längre. Men å andra sidan går det inte lika fort i loppen på vintern och då kommer det här väl till pass. Han är inte startsnabb men stark till slut. Inga ändringar och jag tycker att det här är den vassaste chansen av mina tre.

Du har även med 3 Uncle Tupelo i samma lopp. Chanserna där?
- 3 Uncle Tupelo (GS75-1) letar efter formen. Han har känts bra i de senaste starterna och sköter träningen bra men har inte visat någon form i loppen. Jag ligger lågt tills han visar någon bättring. Inga ändringar.

Slutligen har du även med 11 Electric Eye Am i den femte avdelningen. Hur aktuell är han?
- 11 Electric Eye Am (GS75-5) blev helt fast senast och det var hästar i vägen och loppet var kört när han väl fick fritt fram. Det blev bara fel och man får glömma det loppet. Hästen känns annars fin och jag tror att han ska vara vassare med loppet i kroppen också. Han duger bra för klassen och jag förväntar mig en bra insats. Trots läget ska man inte räkna bort honom. Inga ändringar är aktuella, säger Johan Untersteiner.