Grand Slam V75  Söndag 4 december Mantorp

 

SÖNDAG

 

 

Söndag 4/12: Tips till GS75® på Mantorp

Dagens Spels tips till söndagens GS75® på Mantorp

Ladda ned tips som pdf

SPIKEN

8 SOMETHINGROYAL (GS75-4) är en välstammad dam med god kapacitet, har tre vinster på elva försök. Hon kunde senast vinna säkert trots en ganska tuff öppning, hon står bra inne och vi ger henne goda möjligheter att runda till vinst.

SKRÄLLEN

6 QUICK RUN (GS75-5) vann för tre starter sedan enkelt från ledningen. Felade senast bort sig redan innan start men han svarade för en bra upphämtning till femtepriset. Får här för första gången Kim Eriksson i sulkyn och är väl värd att betala för.

 

 

Grand Slam 75® från Vi Tippa

Tips från Vi Tippa till Grand Slam 75

GS75 Mantorp 4 december

 

 

Travstugans V75-Tips:

 

 

Jan-Olov Persson och Travmasen vid ett besök i Hudiksvall medan Järvsöfax spritter i hans egna hage bakom.

 

Gratisprogram med tips och analyser:

Gratisprogram V75 Eskilstuna söndag

 

 

 

 

PREBEN SÖVIK MED BLOMMOR I SULKY.JPG
Sövik: ”Tycker hon ska räknas”
Preben Sövik blev i torsdags pappa till en liten flicka.
Det är fullt upp och han står över tävlingarna på Mantorp i dag.
- Jag har bra personal så det blir perfekt. Bägge hästarna är i ordning, säger Sövik.
- 11 Talking To Me (GS75-5) har inte startat på ett tag. Han åkte på en febersläng och fick ta igen sig lite. Jag körde ett rejälare jobb med honom i veckan och han känns fin. Läget är dåligt och han måste ha lite tur. Han har gått en 1.14-tid för inte så länge sedan och jag tror han kan något liknande i dag.
- 2 Enfin Pastis (GS75-6/DD-1) vann lätt senast efter ett fint lopp. Det jag var väldigt nöjd med var att hon visade fin moral. Det var lite si och så gången innan. Hon känns fortsatt fin i träningen och jag förväntar mig en lika bra prestation igen, eller kanske ännu lite bättre. Hon var inte trött i mål senast. Hon är kvick från start och jag tror ingen tar henne från start, sedan är det upp till Djuse att bestämma taktiken. Jag tycker att Enfin Pastis ska räknas.
 
Andreas Forsberg.jpg
Forsberg: ”Magnus gillar hästen”
- 4 Chip Shop (GS75-2) har varit skadad och borta länge men nu klart uppåt. Vann lätt senast och Magnus gillar hästen. Han sa efter senast att den här vill jag gärna köra igen och jag satte upp honom. Hästen känns snarast ännu finare efter senast och jag förväntar mig en bra insats. Det var seger i billigt lopp senast men jag tror att min häst ska duga en bra bit till och ser loppet an med tillförsikt. Spåret ska gå bra men det är kanske dumt att jaga spets. Nu blir det skor även fram och det kan vara ett litet minus. Det ska dock fungera bra och jag har fixat till hovarna på honom. Jag tränar hästarna inne på Mantorpbanan och har haft vettiga förhållanden att träna på slutet. Eventuellt ändrar jag i huvudlaget men vi får se. Chip Shop är i bra fast och ska ses med chans igen, berättar Andreas Forsberg för Norsk Rikstoto.
 
Joakim Wallin glad efter seger.jpg (1)
Wallin: ”Bör vara vassare nu”
Joakim Wallin har två hästar till start på hemmaplan.
- 11 Chiclet (GS75-4) var duktig senast och hästen hade då fått det rätt så lugnt inför den starten och bör vara vassare nu. Jag har flyttat hem hästarna till mon gård igen och hästarna är klart på gång. Chiclet är väl bäst barfota men inte så missgynnad av skor som många andra så totalt sett är det ingen minus. Vanlig vagn som nu fungerar fint och nu blir det norskt huvudlag som hästen inte haft på ett tag. Dessutom då Magnus Djuse upp och han är grymt bra. Jag är spänd på att se vad hästen kan prestera denna gång, berättar Joakim Wallin för Norsk Rikstoto.
- 4 Escargot (GS75-5) har väl precis som Chiclet inte tagit i alla gånger men det verkar uppåt även med honom och nästa år kan det bli bra. Ledningen är ett plus för honom och vi siktar dit. Han är van att tävla ed skor och jag tror inte han ska vara helt borta i ett lopp som detta.
 
Eric Martinsson glad efter seger.jpg (1)
Martinsson: ”Ser ut som en bra chans”
- 3 La Coquette Zon (GS75-3) vann direkt i första starten för oss. Hon har tränats av ägaren innan. Vi hade bara tränat henne i sanden och hästen svarade för en bra prestation. Kusken körde bara sista 300 meterna och behövde inte dra varken det norska huvudlaget eller tussarna som satt i öronen. Jag tycker att hon står ganska billigt inne i klassen i förhållande till sitt kunnande. Hon är kvick i benen och spåret är bra och hon bör få en vettig position. Hon har tävlat med skor i alla starten utom senast då vi testade barfota och det ska inte innebära några problem. Jag gillar hästen och hoppas att hon kan tjäna ganska snabb pengar framöver.
- 3 Adthemisson (GS75-5) har inlett ganska bra. Han är inte riktigt färdig ännu och behöver mogna mer. Han är bland annat ganska stänkrädd även om det blir bättre och bättre. Det ska inte vara några problem. VI får prova innan. Spåret är bra och förhoppningsvis får han en fin resa och då kan han säkert vara med där framme och jaga en plats.
 
Svante Båth hemma i stallet 2.jpg (21)
Båth: ”Litar inte på honom ännu”
- 1 Maximize´Em (GS75-6/DD-1) har skött sig fint på slutet och då kommer också framgångarna. Han har mycket inombords och hade haft helt andra pengar på sig om allt hade rullat på. Jag är därför inte så bekymrad över att han står tufft inne i loppet och felfri ska han duga fint. Jag litar inte på honom ännu men jag tycker ändå att han är ett givet streck. Inga ändringar.
- 10 Cool Kronos (GS75-7/DD-2) har inte startat på några veckor beroende på att vi har haft spårförbehåll när vi har anmält. I jobben känns allt i alla fall bra och jag hoppas att den fina formen håller i sig. Skor är ett minus men det är samma för alla och han har vunnit med skor på fötterna tidigare. Med tanke på läget så känner jag att det är mer en vettig platschans än en het vinstchans, skriver Svante Båth på sin hemsida svantebath.se
 
TÖRNQVIST MARIA PORTR 1.JPG

Törnqvist: ”Gick bra senast”
Maria Törnqvist bedömer sin trio på sin hemsida.
- 5 Dartboard (GS75-1) har fått ta det lite försiktigt i början här hos oss, men de två senaste insatserna har varit rätt så bra. Han kanske är allra bäst över medeldistans, men han hanterar 2640 meter helt okej. Spåret är bra, men han är inte så snabb ut. Han är van att gå med skor sedan tidigare.
- 5 Bacio Pellini (GS75-5) har fått ett bra spår bakom bilen. Hästen gjorde senast första felfria lopp och gick bra som fyra. Det är på nytt bilstart och Jorma Kontio, som körde senast, sitter upp igen. Hon står lite hårt inne på pengarna, men jag hoppas på ännu en felfri och vettig insats.
- 2 Townshend Broline (GS75-7/DD-2) är startsnabb och har fått ett perfekt startspår. Kusken får lägga upp taktiken, hästen går både i ledningen och bakifrån. Formen sitter där, hästen känns fin för dagen. Det blir lätta aluminiumskor och det ska han funka fint med.

 

 

 

Hans Crebas:

– 4 Feline Burgerheide (GS75-6) först var jag lite besviken på henne senast men sedan kollade jag om loppet och hon gick bra. Jag kanske var lite för optimistisk inför men 20-hästarna kom på oss direkt och hon fick dödens så det blev en väldigt tuff uppgift. När vi blev rundade tänkte jag att nu är det kört men hon höll farten jättebra in i mål. Hon gick jobb i måndags och kändes jättefin. Jag undviker dock gärna dödens den här gången och försöker ge henne ett snällare lopp som det känns och om det är möjligt, men jag laddar framåt och ser vad som sker och hoppas på ledningen. Hon går ner i klass nu och det ser väl ganska bra ut tycker jag. Vi ändrar ingenting till detta