V86 ONSDAG 5 oktober SOLVALLA/ÅBY

 

ONSDAG 

Vi säger farväl till V86 Super Days för den här gången och vi gör det med en mustig MultiJackpot på minst 24 miljoner! Solvalla och Åby delar på arrangemanget, men det är på västkusten alla större lopp körs. Åbys SM-vecka inleder verkligen mäktigt med auktionslopp för både två- och treåringar och höga förstapris. Obsess’em (lopp 2 på Åby) blev Bergsåkers första tvååringsvinnare i augusti när hon spurtade till plättlätt seger. Därefter har hon varit sjua och åtta, men det finns förklaringar. Fastlåst ena gången och galopp den andra. Daniel Wäjerstens unghästar går som tåget och nu kan det vara Trixton-avkommans tur att skina igen.  
För att hitta alla rätt och ha chans på den stora potten ber vi er att inte glömma Fighter Vang (lopp 9 på Åby). Hästen har ett lite kymigt utgångsläge, men såg verkligen dunder ut och var långt ifrån tom över mål i genrepet.  
I storstaden får vi chansen att se treåriga talangen Merrill Boko (lopp 4 på Solvalla). Sättet hon bara accelererade ifrån sina konkurrenter sista 100 senast skvallrade om fortsatta framgångar.  

 

På onsdag smäller det på V86® som är kryddad med en Multijackpot. I skrivande stund är det 24 miljoner kronor i sjurättspotten men den siffran kan späs på ytterligare om det blir jackpot på de två V86-omgångarna under måndag och tisdag som återstår innan dess.
Det är Åby och Solvalla som delar på miljonspelet och ett av huvudnumren rent sportsligt är Breeders Crown för tvååringar.

Andelsspel i kväll? 

Travmasen i samarbete med Torsviks Tobak/Min Andel

Andelsspel till kvällens V86. Mick Mills är öppnad. 12 andelar för 133 kr/st: 

Kvällens preliminära Tillsammansrad:

Max 12 andelar x 133:-

 

 

 

senaste spelet:

 

 

 

Welcome Bonus

 

 

 

 

 

 

1120_super-days-2021-rikard-n-skoglund.jpg

V86® Super Days med Rikard N Skoglund - onsdag

V86®
ÅBY / SOLVALLA
Start: 20:30

Rikard N Skoglund analyserar exklusivt på ATG.se varje lopp på V86® under Super Days – sex V86 på åtta dagar - med start 28 september och avslutning 5 oktober.
Stjärnkusken analyserar även vilken häst han tror sitter i ledningen varvet kvar.

V86-1 (Åby)
1 640 meter autostart:
Här tror jag att 1 Digital Eye försöker hålla ledningen men får svårt hålla ut 3 Precious Lord. Men jag tror inte Örjan kör där och mitt tips är att Björn Goop får överta med 1 Digital Eye som ändå sitter i ledningen varvet. 8 Cadiz körs offensivt och är stark nog att vinna detta från utvändigt ledaren. 10 Thai Sansa visade toppform senast och kan inte räknas bort. 5 Beware Kronos bra läge och kan slå till felfri.
Min rank: 1-8-10-5-3
Ledaren varvet kvar: 1 Digital Eye

V86-2 (Solvalla)
2 140 meter autostart:
2 Kitty Hawk vann Sverige-debuten från spets och bra chans på repris i det här tvååringsloppet. 1 Vilda Tilde kvick ut och kan få loppet här från rygg på ledaren. 6 Laiza Westwood inlett med en seger och ett andrapris och visat fin fart. Tidig utmanare.
Min rank: 2-1-6-8-7
Ledaren varvet kvar: 2 Kitty Hawk

V86-3 (Åby)
2 640 meter autostart:
4 Haut Doctor får tipset och kan vara en chansspik. Jag har respekt för Flemming Jensens häst och jag chansar på att Peter Ingves är offensiv och kör offensivt och sitter i ledningen tidigt över passande distans. Klar förstahäst. 3 Keep Flying Rapida är rejält kuskförstärkt med Björn Goop som dessutom kör i flyt för dagen. Har vunnit sina tre segrar från ledningen. Kan även slå till från rygg ledaren och open stretch här. 6 Louis vann i enklare omgivning från spets senast. Första barfota då och samma balans igen. Bra form och rejäl häst som borde passa på distansen.
Min rank: 4-3-6-5-1
Ledaren varvet kvar: 4 Haut Doctor

V86-4 (Solvalla)
1 640 meter autostart:
Här tror jag spetsstriden står mellan systrarna Molin. 5 Stonehaven med Alice tror jag är snabbast första biten men att 6 L.A.Avanza med Felicia får överta. Sedan är 6 L.A.Avanza hästen att slå. 10 Dirty Martini tror jag är bästa hästen. Två raka galopper gör att man inte vågar lita på honom men felfri räknas han tidigt trots bakspår. 9 Mister A. är segervan och ofta med där framme. 7 Jean P.Hill har uppåtform och närmar sig en seger igen.
Min rank: 6-10-9-7
Ledaren varvet kvar: 6 L.A.Avanza

V86-5 (Åby)
2 140 meter autostart:
6 Dig for Ember tror jag är snabbast från start men nöjer sig med rygg ledaren om 8 Fighter Vang körs offensivt som jag tror. I spets har 8 Fighter Vang bra chans men jag vill ha med även 9 The Natural som är stark och rejäl och räknas trots ett uppehåll. Jag låser loppet på två hästar.
Min rank: 8-9
Ledaren varvet kvar: 8 Fighter Vang

V86-6 (Solvalla)
1 640 meter autostart:
3 Lass Revenue som jag kör är snabb ut. Det är många startsnabba men jag tror min är snabbast från början. Loppet ser jätteöppet ut och jag tippar 7 The Bald Eagle som jag ändå tror sitter i ledningen varvet kvar och från favoritpositionen säljer han sig dyrt. 10 Cash Cowboy och 11 Global Winner kommer in I matchen om det blir tempo på loppet som det ser ut att kunna bli. Mitt råd här är att gardera på.
Min rank: 7-10-11-3-4-8
Ledaren varvet kvar: 7 The Bald Eagle

V86-7 (Åby)
2 140 meter autostart:
5 Stenson kan mycket och i ett öppet lopp ger jag honom tipset och jag har en känsla att Thomas Uhrberg har chans att komma till ledningen. 3 Versace Face är stark och rejäl och räknas tidigt från fint läge. 10 Vice Versa Diamant avslutade riktigt bra när jag körde honom på V75 för tre starter sedan. Riktigt bra när han fungerar.
Min rank: 5-3-10-7-11
Ledaren varvet kvar: 5 Stenson

V86-8 (Solvalla)
1 640 meter autostart:
Trots läget så tror jag att 11 Ivanka Amok tar fjärde raka segern och jag väljer att spika Timo Nurmos sto som jag tror kommer fortsätta klättra i klasserna. Hon gör comeback efter en halsinfektion men Nurmos hästar brukar inte behöva lopp i kroppen. Jag har känsla att jag själv kan komma till ledningen med 7 Baaria Ama. 1 Ninepoints Candy är också ett spetsbud om jag inte kommer före.
Min rank: 11-7-1-10
Ledaren varvet kvar: 7 Baaria Ama

 

 

1280-v86-gustavsson.jpg (1)

V86® med Elin Gustavsson

SOLVALLA / ÅBY
- JACKPOT 28 MILJONER
V86 SUPERDAYS®
Start: 20:30

SPIKARNA

V86-4: 6 L.A.Avanza
Ett lopp i sig efter långt tävlingsuppehåll. Nu maxar man balansen (barfota runt om) och jag tror på spets och slut.
V86-5: 9 The Natural
Tuff häst som vunnit med kusken tidigare, räknar med att man har laddat hit efter litet uppehåll.

DRAGEN

V86-7: 1 Missing Tooma
Är väldigt bra och har perfekt läge. Här kan man utnyttja open-stretch till slut. Se upp!
V86-8: 1 Ninepoints Candy
Snabb från början, från tätpositionen sedan ser uppgiften klart lämplig ut med värsta konkurrenten från bakspår.

SKRÄLLARNA

V86-3: 6 Louis
Gav ett fint formbesked i enklare omgivning senast. Har fin kapacitet och öppnar bra bakom bilen.
V86-6: 8 Sidney Celeber
Gjorde en bra avslutning senast men tål också att göra en del jobb. Har han en bra dag så är han segeraktuell trots läget.

 

 

1140x150_korsdragaren.jpg

Korsdragaren med Ulf

Spelexperten Ulf Nilsson lämnar sina idéer inför onsdagens V86®.

Bästa dragen kommer från spets

Solvalla, Åby och jackpot. Bo Westergård skickar över ett par hästar som körs av duktige Nicklas Korfitsen och jag tror på en eller två segrar. De ska vinna bakifrån men mina rubrikhästar vill jag se i spets.

BÄSTA DRAG 1
1 Ninepoints Candy (V86-8)

BÄSTA DRAG 2
7 The Bald Eagle (V86-6)

PRISVÄRD SKRÄLL

1 Missing Tooma (V86-7)

V86-1  •  Chansa på Sansa

Bakspår över kort distans och jag gör inte vågen men jag måste ändå förorda 10 Thai Sansa. Hon ser har sett läcker ut på sistone och är helvass på speed. Jag tror på bra drön i loppet och det är givetvis snudd på ett krav också. Jag tror hon har bra chans att fälla allt. 8 Cadiz är en mycket tuff konkurrent men det är strulrisk från åttonde. Trots Steffe! 1 Digital Eye var bra senast och gav ett gott intryck. Hyggligt open stretch-läge där

V86-2  •  Fin sort

Tvååringslopp och givetvis kan det lätt hända saker. Full väg dessutom och det blir något nytt. 2 Kitty Hawk visade sig vara en snabb rackare i Sverigedebuten senast. Kan leda runt om på nytt men en USA-import nu över full väg som hårt betrodd känns lite darrigt. Jag gillar vad jag sett av 6 Laiza Westwood. Hon har varit bra och är en fin sort. Känns halvrejäl och känslan är att full väg ska fungera bra. 1 Vilda Tille bör få en smaksig resa från sitt spår ett. Tidigt bud.

V86-3  •  Spelar på spets

Jag går på spets och lirar 6 Louis. Stumnade till i sin ensamhet i ledningen senast men höll undan. Uhrberg får hålla hästen på bettet och Louis har två segrar av två från spets. Kan nog hålla även om det känns småsvajigt. 4 Haut Doctor är halvrejäl och lär sluta i striden. 5 Come Along kan det bli skoryck på nu och formen verkar fullt bra. 2 Balzano da Quattro är segstark. Luuurigt!

V86-4  •  Handla på Avanza

7 Jean P. Hill är rätt stark och duger men det är viss vingelrisk. 10 Dirty Martini duger också fint men läget är en minusvariant. Samma omdöme får starke 9 Mister A. Denne radade segrarna ett tag, kom in i en sämre period men är nu uppåt igen. Bryter dock en del ute i spåren. 4 Martin V. är på g. Mitt spets- och speldrag är dock 6 L.A. Avanza. Har alla segrar från spets och lopp i kroppen samt barfota runt om nu. Vad mer önskas?

V86-5  •  Lira en Fighter

8 Fighter Vang har ett tufft läge men tål en del och i ett ihåligt lopp är det bra chans utan alltför mycket strul. Fick snäll resa senast och inte fritt i tid och det snälla loppet kan göra nytta inför detta. Korfitsen kör bra och löser nog detta. 9 The Natural var mycket bra vid överlägsen seger senast men varit struken och ifrån därefter.

V86-6  •  Nu är det dags

7 The Bald Eagle gjorde debut för Oskar senast med brasa och vass upphärmtning. Nu bilstart och hästen är mycket vass ut. Lopp i kroppen och biken på samt blinkers. Jag tror skarpt på tidig spets och seger. 8 Sidney Celeber är kapabel. 3 Lass Revenue är med och hugger.

V86-7  •  Missa inte den

3 Versace Face har varit bra i flera lopp nu och senast var hästen fortsatt duktig utan att han plågades för fullt till slut. Nu med vettigt läge och givet bud. Det luktar hygglig fart på loppet med många bra och det gynnar. Flera bra emot. 5 Stenson är en hedershäst och aldrig ofarlig. 6 Starbec's A. to Z. och 7 Dream Creation är bra hästar. Se upp för 1 Missing Tooma - omgångens open stretch-vinnare?

V86-8  •  Godis från spets

11 Ivanka Amok är mycket bra och vann lätt senast. Nu ska hon runda allt från bricka elva som mycket hårt betrodd. Och halsstrul har hon haft. Nej tack om jag får be!! Då gillar jag spets bättre och där ska vi ha 1 Ninepoints Candy som var nära segern från spets senast. Kapable John King Boko vann. 5 Thelma M.M. med rätt resa är inte avsågad. 7 Baaria Ama kan en del.

 

 

1280-v86-hellberg.jpg

V86® och dagens bästa speldrag från Hellberg

V86®: Åby/Solvalla
Onsdag 5 oktober
Start: 20:30

Distansen är ingen fördel.
Spåret är iskallt.
Ivanka Amok viner ändå?

De tre senaste loppen har slutat med seger och 11 Ivanka Amok (V86-8, Solvalla lopp 10) har vunnit från ledningen och bakifrån. Hon är både stark och snabb och verkar trivas bra att tävla den här årstiden.
Visst kunde utgångsläget varit bättre och den korta vägen är knappast Ivanka Amoks bäste gren, men hon är oöm och jag gillade verkligen intrycket näst senast då hon sträckte på sig när en smygkörd Karisma Boko fick chansen över upploppet.
Det är sjätte V86 på åtta dagar och det är gott om pengar i potten (28 miljoner väntar en ensam vinnare) i finalen av Super Days.
Flera av loppen är vidöppna och det kan skrälla i V86-7 (Åby lopp 10).
3 Versace Face är i toppslag men medeldistans är aningen kort åt honom. 11 Wish Me Magic är bättre än någonsin och kan fälla allt med sin speed, men förutom dåligt läge sitter eventuellt bakskorna kvar i dag. Båda ska ändå räknas tidigt.
4 Marre´s Dreamboy var finalist i mångmiljonloppen Svenskt Travderby och Europaderbyt, men har inte startat på ett år och behöver kanske ett eller två lopp för att komma i gång?
I ett svårt lopp lyfter jag fram 2 Gerben och 7 Dream Creation.

DD-förslag
DD-1: 3 Versace Face, 11 Wish Me Magic
DD-2: 11 Ivanka Amok
Två kombinationer à 30 kronor = 60 kronor

DD-kupong1

DD-1: 2 Gerben, 7 Dream Creation
DD-2: 11 Ivanka Amok
Två kombinationer à 15 kronor = 30 kronor

DD-kupong2

I den V86-3 har jag stark känsla för 5 Come Along (Åby lopp 8). Han har lättats efterhand i balansen och kommer troligen att lättas ytterligare i kväll – debut utan framskor.
Han la en hel del i en omstart senast och höll klart godkänt i ett lopp som vanns av J.S. Peaky Blindes före Karat River.
Motståndet är inte tuffare i dag och Come Along är ett givet segerbud.
Jag väljer att spela mina enloppsspel utan favoriten 4 Haut Doctor, som visserligen är relativt stark men han sliter väldigt med stilen.

Tvilling-förslag
Utgångshäst: 5 Come Along
Gardering: 2 Balzano di Quattro, 6 Louis, 7 Call Me Bore
Tre kombinationer

Tvilling-kupong

Komb
Etta: 5 Come Along
Tvåa:  2 Balzano di Quattro, 6 Louis, 7 Call Me Bore.
Tre kombinationer

Komb-kupong

10 Thai Sansa (V86-1, Åby lopp 7) inledde karriären mycket förtroendeingivande. Efter en lite sämre period har hon levererat på hög nivå på sistone. Hon är rapp i fotarbetet och kan tidigt sitta bra till då hon har rygg på extremt startsnabbe 3 Precious Lord.
Hon är en tänkbar spik i inledningen.
Jag väljer att gardera och även om 9 Isan stått över lite efter senaste loppet vill jag varna för henne. Hon har gjort många bra lopp under sommaren utan att få betalt.
Se upp!

Tvilling-förslag
Utgångshäst: 10 Thai Sansa
Gardering: 1 Digital Eye, 5 Beware Kronos, 9 Isan
Tre kombinationer

Tvilling-kupong2

Dagens platstrippel
Åby, lopp 8: 5 Come Along
Solvalla, lopp 9: 10 Cash Cowboy
Åby, lopp 10: 3 Versace Face

 

8 RÄTT:

 

 

Onsdag 5/10: Tips till V86® på Åby/Solvalla

Dagens Spels tips till onsdagens V86® på Åby/Solvalla

Ladda ned tips som pdf


SPIKEN
11 IVANKA AMOK (V86-8)
 har segrat i åtta av sina 14 starter och är här på jakt efter fjärde raka triumfen. Hon vann enkelt senast, övertog då befälet efter ett halvvarv. Hon gick en strålande slutrunda vid seger gången före.

SKRÄLLEN
2 BALZANO DA QUATTRO (V86-3)
 kördes offensivt senast (höll uppe farten utvändigt ledaren) och fullföljde bra som femma. Han var duktig vid seger till skrällodds på Axevalla under Stochampionatshelgen.
 

V86-1

Spetsanalysen: 1 Digital Eye, utmanas av 3 Precious Lord, 5 Beware Kronos och 6 Dontloosememate. Står främst mellan 1 och 3? Lite ovisst, knapp fördel 3.

8 Cadiz är en segervan häst som var fin vid seger senast. Han vann enkelt hemma i Danmark 25/7 och höll gången före bra som tvåa på Jägersro. Får tipsettan.
10 Thai Sansa har fina fartresurser. Har segrat i två av de tre senaste starterna, båda dessa vinster från spets - fungerar dock bra även med andra upplägg.
1 Digital Eye avgjorde med säker marginal senast, gången före var han godkänd femma efter en tuff öppning.
5 Beware Kronos öppnar bra, fick näst senast se sig passerad kort före mål.

A: 8-10-1
B: 5-3-9-11-4-6
C: 7-2-12

V86-2

Spetsanalysen: Lite ovisst med orutinerade, och några bildebutanter. öppnar bra, söker rygg? 2 Kitty Hawk är vår spetsfavorit här, vi nämner även duon 5 och 7.

2 Kitty Hawk inledde med tre starter i USA innan hon senast gjorde första starten på svensk mark och i ny regi, efter att ha öppnat bra till spets så blev det säkert till slut.
6 Laiza Westwood avgjorde med lätthet i debuten och var tapper tvåa (endast knappt slagen) senast, het segerkandidat.
1 Vilda Tilde är speedig och med tilltalande läge, hon fullföljde bra som trea senast.
8 Larah Westwood var godkänd fyra i debuten, hon visade bra tryck vid en enkel seger från spets senast.

A: 2-6
B: 1-8-7-5-4-10
C: 3-9

V86-3

Spetsanalysen: 1 är snabb iväg, men lite ojämn - får svårt spetsa? 4 är vass iväg, utmanas främst av 5 - även 6 tänkbar. 4 körs i spets, eller nöjd med rygg på 5?

6 Louis såg ut att vinna ganska enkelt senast, men det hårdnade till ordentligt den sista biten. Har fin kapacitet och öppnar bra bakom bilen, het segerkandidat.
4 Haut Doctor visade upp en stark slutrunda vid seger för fyra starter sedan. Han övertog senast befälet efter 500 meter på Jägersro, höll bra till tredjeplatsen.
5 Come Along står fint inne i loppet och har visat bra form på sistone, räknas.
2 Balzano da Quattro var duktig vid skrällvinsten 22/7 och höll senast bra som femma.

A: 6-4
B: 5-2-3-10-1-9-7
C: 8-11

V86-4

Spetsanalysen: 5 öppnar raskt, troligen nöjd med ryggresa. 6 och 7 startar båda snabbt, även 8 kan öppna. Vi säger knapp fördel att vi hittar 6 L.A.Avanza i spets.

10 Dirty Martini startgalopperade i V75 senast. Vann enkelt från ledningen för tre starter sedan och tog en snygg spurtseger på Romme 9/5, kan mycket väl lösa denna uppgift.
7 Jean P.Hill är en rejäl häst, han gjorde det klart bra som tvåa från utvändigt om ledaren senast.
9 Mister A. har visat helt rätt inställning och skötte sig fint som tvåa senast efter ett längre tävlingsuppehåll.
6 L.A.Avanza öppnar kvickt bakom bilen och var fullt bra som trea (nära bli tvåa) i comebacken senast.

A: 10
B: 7-9-6-3-4-12-8-5-1
C: 2-11

V86-5

Spetsanalysen: 1 öppnar bra, liksom 2. Båda dessa får nog svårt att stå emot 6 Dig for Ember. Om denne söker ryggresa så kanske 8 Fighter Vang kan få överta?

8 Fighter Vang
 fick sent fritt senast som trea, han var inte tom i mål och hade bra spänst i målskjutsen. Kapabel sort som segrat i tre av de fyra starter han gjort i Sverige.
9 The Natural vann i övertygande stil senast, har körts av aktuell kusk en gång tidigare (23/3) - då blev det seger. Tidig efter uppehållet.
4 Vincent Cheri var godkänd trea senast, men kan bättre än så. Tog tre raka segrar i juni.
10 Andover Heaven har fem segrar på 18 försök, skötte sig bra som trea i V75 26/6.

A: 8
B: 9-4-10-3-13-14-1-6-2-11-5
C: 7-12

V86-6

Spetsanalysen: 1 och 4 öppnar båda bra, båda nöjda med ryggresa? Står kanske främst mellan 3 Lass Revenue och 7 The Bald Eagle, lite fördel 3 Lass Revenue.

10 Cash Cowboy gillar den korta distansen, han var senast ute i en V75-final. Gången före (V75) höll han fullt bra som fyra i ett lopp som vanns av Gooner.
11 Global Winner gillade vi intrycket på senast, det såg ut att finnas gott om krafter kvar i målskjutsen och han hade blivit segerfarlig med lucka.
8 Sidney Celeber kom med en bra avslutning som femma senast och räds ej att göra jobb.
7 The Bald Eagle är klart bra i grunden och gick senast starkt efter startgalopp i sin nya regi.

A: 10-11-8-7
B: 2-3-4-5-9-1
C: 6-12

V86-7

Spetsanalysen: 

3 Versace Face har gjort det bra en längre tid och sitter nog där snart, kanske sker det nu? Han kan öppna ganska bra bakom bilen och har avslutat fint i de senaste loppen.
5 Stenson har utvecklats snyggt under året. Han är snabb iväg och höll näst senast bra som sexa i en V75-final.
8 Charlock Wiking fick senast inte fritt till slut efter en invändig resa. Han är rapp från början och en given segerkandidat.
11 Wish Me Magic spurtvann i V75 13/8 och vann enkelt trots en tung resa senast.

A: 3-5-8
B: 11-1-4-2-10-7-6-9-12


V86-8

Spetsanalysen: 1 Ninepoints Candy öppnar raskt, utmanas av 3 Gala Journey, 6 Myse d'Erpion och 7 Baaria Ama. 1 Ninepoints Candy lyckas hålla ledningen?

11 Ivanka Amok har varit vass vid de tre raka segrarna på slutet. Hon gick en strålande slutrunda vid vinsten näst senast och visade då att hon inte räds att göra jobb. Väljer vi att spika.
1 Ninepoints Candy höll fint som tvåa senast, hon var ytterst nära att hålla undan från ledningen. Har ett utsökt läge här.
10 Queen Ratzeputz är en ganska tuff dam som gick bra efter startgaloppen senast.
7 Baaria Ama har fina fartresurser och har fördel av den korta distansen, het platskandidat.

A: 11
B: 1-10-7-5-2-9-4-6-8-12
C: 8

 

 

V86® från Vi Tippa

Ranking till V86®.

V86 Solvalla och Åby 5 okt

 

 

Travstugans V86-Tips:

 

 

 

 

Speltips från Travcash:

 

 

Travmasen på besök på Tjomslands träningsanläggning. Med Jimmy och Alf Jonsson.

Gratisprogram V86 Solvalla och Åby 5 okt

 

 

Hett_Inför_V86_1400x275.jpg

Heta skrällbud i MultiJackpot – ”Glöm honom inte - vinner när som helst”

Det är ett makalöst spelläge på V86® ikväll.
MultiJackpot med 28 miljoner kronor till en ensam vinnare – och här kommer riktigt bra information på flera skrällbud.
– Vi testade lättare balans i måndagsjobbet och det föll väl ut. Min häst har fått ett drömläge och känns jättefin, säger tränaren till en av de potentiella miljonskrällarna.
– Hästen satt fast med gott om krafter kvar senast och har formen på topp. Jag tror att han vinner när som helst, säger en annan tränare om sitt skrällbud som är spelad till under tio procent.

Ikväll smäller det när det har blivit dags för den stora Multijackpoten på V86 som också avslutar Super Days. Det finns hela 28 miljoner kronor i potten för åtta rätt och med tanke på de öppna lopp som bjuds kan man med fog tala om ”årets största speltillfälle” på V86. Det är Åby och Solvalla som delar på omgången och Nyhetsbrevet har luskat fram flera potentiella skrällbud som det finns toppinformation på. Vi börjar med Breeders Crown för tvååringar som körs på Solvalla som V86-2. Stor favorit, och i skrivande stund faktiskt omgångens största favorit, är 2 Kitty Hawk. Hästen inledde sitt tävlande i USA utan att räcka mot de bästa. Hon togs då till Sverige och vann direkt i första starten för Stefan P Pettersson. Men det var över kort distans och tränaren varnar nu för att hästen bara är van att springa ett varv och att det är ett litet frågetecken när det nu är medeldistans. Dock ska tilläggas att tränare Pettersson är mycket nöjd med hur hans häst känns efter förra loppet.

Men här finns det ett mycket intressant motbud till storfavoriten och det är 1  Vilda Tilde (V86-2) som tränaren Fredrik Wallin låter mycket nöjd med. Det här tvååriga stoet har också börjat karriären på bästa sätt. Efter segern i debuten blev hon därefter femma och fyra, innan hon senast var trea bakom Tino Barosso och travade då 1.14,8. Nu är utgångsläget perfekt för den speediga damen som körs av Tomas Pettersson. Som spelad till blott sex procent på V86 är varningen befogad.

– 1 Vilda Tilde (V86-2) är en fin och okomplicerad häst som har gått framåt för varje lopp och blivit bättre och bättre. Hon har mött tufft motstånd och känns jättefin inför den här starten. Jag provade med lite lättare balans i måndagsjobbet och det föll väl ut. Troligen blir det med den nya balansen i loppet nu. Hon är snabb i benen och har fått ett drömläge här. Hästen är startsnabb och kanske kan hålla ut de andra, men jag tror nog att det är bäst med ett rygglopp. Kommer luckan till slut ska det bli väldigt spännande att se. Jag är mycket nöjd med min häst och tror på henne. Öppet huvudlag och vanlig vagn igen, säger Fredrik Wallin.

”Glöm honom inte - vinner när som helst”

Naturligtvis har Nyhetsbrevet även kollat läget med Timo Nurmos inför kvällen. Solvallas mångfaldige champion, och som även leder tränarligan överlägset i år, har ”bara” tre hästar till start på V86. Samtliga har inga roliga utgångslägen, men det finns toppinfo på en av dem som inte är så mycket betrodd, och en möjlig liten brasklapp på den som är favorit. Nu är finländarens hästar alltid så väl förberedda ändå när de kommer ut till start. Vi börjar med kvällens roliga drag och det är 11 Global Winner i V86-6. Förvisso spår elva över kort distans men det är flera startraketer i det främre ledet som jagar ledningen, så det kan mycket väl bli ordentlig fart på loppet som gör att han kommer in i matchen. Så här säger Nurmos själv om sina hästar ikväll.

– 11 Global Winner (V86-6) är mycket fint i ordning nu och har kommit i bra form med några lopp i kroppen. Han har behövt några lopp efter sitt långa uppehåll och senast satt han fast med en hel del krafter kvar. Hade luckan kommit till slut hade han förmodligen vunnit och han sprang dessutom nytt rekord. Det är nyttigt att ha med sig till den här starten och hade han fått ett framspår hade jag trott på en mycket bra chans. Nu är vi utlämnade från spår elva och det krävs hårt tempo och tur med positionerna. Men man får inte glömma honom helt för jag tror att hästen vinner lopp när som helst. Barfota runt om och jänkarvagn igen, och Mika Forss har vunnit med honom tidigare, säger Timo Nurmos.

”Hon kan vara en häst för Stoeliten på sikt”

En häst som däremot är favorit är 11 Ivanka Amok i V86-avslutningen. Stoet imponerade i tre raka segrar i somras men har stått lite inför kvällens start, och dessutom är utgångsläget även här spår elva över kort distans.

– 11 Ivanka Amok (V86-8) är en mycket fin märr som har utvecklats otroligt bra i år. Om hon fortsätter på den vägen tror jag att det kan vara en häst för Stoeliten på sikt. Hon var jättefin vid segrarna och vann V75 enkelt med krafter kvar senast. Jag hade matchat henne för Sto-EM men tyvärr blev hon lite förkyld precis då och därför kunde jag inte anmäla henne. Hon blev snabbt frisk igen och har tränat på men det är alltid svårt att säga om hästarna tappar något på ett sådant litet uppehåll. Det här är en bra proposition åt henne rent penningmässigt men tyvärr är läget dåligt med spår elva. I grunden är hon så bra att hon kan klara av det men om hon sedan är i toppform nu är som sagt svårt att säga. Det kan bli långt fram och vida spår till på slutvarvet. Hon går som tidigare barfota runt om och med vanlig vagn.

– 10 Queen Ratzeputz (V86-8) kändes väldigt fin i värmningen och även i loppet senast enligt kusken men hon klarade tyvärr inte fjärdespåret i voltstart och det blev galopp. Hon gick mycket bra därefter och gjorde bra lopp innan dess så formen är fin. Autostart och jänkarvagn nu är ett plus för henne men även hon behöver lite tur från bakspår över kort distans. Vi kör barfota runt om igen och hon är absolut inte borta om det stämmer. Hon har en vass avslutning om hon får spara speeden och då kan hon vara långt framme, säger Nurmos.

 

Emilia Leo på stallbacken.jpg
Leo: ”Vår chans är att ta oss till ledningen”
4 Zlatan Knick (V86-6) har fått ett bra läge och det är bra distans. Han vann senast och formen borde vara god, men vi har tävlat mest i monté på sistone så vi får se lite. Nu fanns inget passande montélopp så det fick bli det här. Jag hoppas att han kan bjussa till lite i sulky också, men det blir tuffare motstånd när vi går ut i sulky. Vår chans är att ta oss till ledningen men jag vet inte om vi tar oss förbi 3 Lass Revenue. Det är väl det som är frågetecknet. Han borde ha gått framåt ganska mycket med senaste loppet, så jag tror att formen är god och det känns som att stallet över lag är på gång, säger Emilia Leo när vi når henne på mobilen.

*****

Jörgen Westholm nöjd efter segern med Santos de Castella.jpg
Westholm: ”Perfekta förutsättningar”
10 Dirty Martini (V86-4) känns fin i träningen och bör kunna vara med i striden till slut. Vanlig vagn, open eye-huvudlag och barfota runt om, upplyser Jörgen Westholm via sin hemsida.
4 Marre’s Dreamboy (V86-7/DD-1) gör en spännande årsdebut efter att det har strulat under den här säsongen. Är ej toppad inför detta men har hög grundkapacitet och kan vara ett garderingsstreck. Amerikansk vagn, öppet huvudlag och barfota fram.
1 Ninepoints Candy (V86-8/DD-2) höll strålande senast. Är gynnad av kort distans och har nu fått perfekta förutsättningar. Jag ska be Mika (Forss) köra i ledningen så länge lampan lyser. Amerikansk vagn, open eye-huvudlag och barfota runt om.

*****


5_MARCUS_LINDGREN_JUBEL_MG.JPG
Lindgren: ”Barfota runt om för första gången”
3 Precious Lord (V86-1) lade vi om träningen på i vintras. Vi drog ner ordentligt och fick väldigt bra resultat på det. Men sedan tycker jag kanske att det blev lite för få starter under sommaren och han var kanske lite sämre i senaste starten när det hade gått en månad. Nu har vi tränat på honom lite hårdare och det är dags att testa honom barfota runt om för första gången i livet. Det gör även att det nog skulle vara sämre med amerikanska vagn, så vi ändrar tillbaka till hans vanliga Custom-vagn. Han är väldigt startsnabb och har ett bra läge. Han vinner väldigt sällan men med spetsläge och första barfota runt om går det inte att räkna bort honom, säger Marcus Lindgren när vi ringer.

*****

4_PAW_MAHONY_SEGERGEST_LJ.JPG
Mahony: ”Har utvecklats våldsamt”
1 Missing Tooma (V86-7/DD-1) har utvecklats våldsamt den senaste tiden. För några månader sedan trodde jag inte att han skulle sprinta 1.10, men det gjorde han senast. Innerspår bakom bilen är helt perfekt för oss. Han är väldigt snabb från start men allra bäst när han får gå i ryggar så länge som möjligt, så jag kommer släppa till en bra häst. Sedan får vi hoppas att det löser sig till slut. Om det klaffar kan han spurta fort och då kan han vinna loppet. Han fungerade väldigt bra barfota runt om och mer amerikansk vagn senast, så vi kör så igen, säger Paw Mahony till rikstoto.no.

*****

Svante Båth i bakluckan.jpg
Båth: ”Inte helt borta”
7 Knock Boot Mearas (V86-2) har gjort det bra varje gång men har lyckats springa på tufft motstånd och segrarna har därför uteblivit. Han blir dock allt bättre och han kommer säkert att spräcka segernollan när som helst. Här möter vi åter tufft motstånd och även om han inte är helt borta så är det i första hand en vettig platschans. Inga ändringar, skriver Svante Båth på stallets hemsida.

*****

Oskar Kylin Blom glad efter seger.jpg
Kylin Blom: ”Otroligt startsnabb”
7 The Bald Eagle (V86-6) blev lite för ivrig i starten senast i debuten för mig och gick över i passgång innan han galopperade. Det kan ha berott på att han hade varit borta länge. Annars kändes han väldigt fin efteråt och fick en bra genomkörare i sig. Nu är det andra förutsättningar med kort distans och autostart. Han har visat tidigare att han är otroligt startsnabb och med lopp i kroppen ska formen sitta där. Det känns som att han bör segerstrida. Senast gick han med vanlig vagn och norskt huvudlag, men nu blir det amerikansk vagn och blinkers-huvudlag. I övrigt kör vi barfota runt om som senast, skriver Oskar Kylin Blom på sin hemsida där han även värderar segerchansen till en trea på en femgradig skala.

*****

Maria Törnqvist med hund.jpg (1)
Törnqvist: ”Är tuff”
9 Beethoven (V86-7/DD-1) startar i ett tufft STL-försök, men är tuff själv. Spår nio bakom bilen på Åby behöver inte vara fel. Hästen känns fortsatt bra, han verkar hålla formen. Vi ändrar inte på något gentemot senast, skriver Maria Törnqvist på sin hemsida.

*****

Daniel Redén med skadad svala i händerna.jpg

Redén: ”Bra förutsättningar”
3 Versace Face (V86-7/DD-1) har bra form. Örjan (Kihlström) drog norsken på honom senast och han gick i mål på lätta ben utan att tussarna drogs. Det blev för långt fram så Örjan brydde sig inte om att pressa honom. Han känns fin. Han har bra förutsättningar men han kan inte öppna något. Sist vi provade att vara med lite galopperade han så vi får ta det lite lugnt med honom. Det är många som har jagat honom och han står lite på tur men han är inte den lättaste hästen att bara sätta dit. Hans teknik blir bara bättre och bättre. Inga ändringar, säger Daniel Redén till stallzet.se.

*****

Ola Samuelsson.jpg (1)
Samuelsson: ”Borde matcha det här gänget”
Ola Samuelsson räknade i går in en favoritseger på V86 med Bravo Sabotage. I kväll har han ett spännande skrällbud till start.
10 Andover Heaven (V86-5) tycker jag har varit lite blöt till slut på sistone. Nu har vi skärpt upp honom lite i träningen och vi får se hur han svarar på det. 9 The Natural är bra men jag tycker att min häst går ner lite i klass och att han borde matcha det här gänget rätt så bra. Med klaff på grejerna tycker jag att han ska vara med i platsstriden i alla fall. Barfota runt om och norskt huvudlag, säger Ola Samuelsson.

*****

Stefan P Pettersson segergest.jpg

Pettersson: ”Fantastiskt bra gjort”
2 Kitty Hawk (V86-2) vann direkt när hon för två veckor sedan debuterade på svensk mark. Precis som i kväll var hon då ute i ett Breeders’ Crown-lopp för tvååringar.
- Man måste säga att det är fantastiskt bra gjort av en tvååring som byter både världsdel, stall, hage och träning att tre veckor senare gå ut och leverera så här direkt. Det kräver en mycket självsäker och stabil häst, precis som hon är. Hon hade bara gått lite småjobb innan och vi hade varit nere på banan en gång och kört men inga tider att tala om, säger Stefan P Pettersson.
- Hon blir säkert favorit och det ska hon kanske vara men det man ska ha med sig är att hon trots allt bara är två år och att hon nu ska tävla över medeldistans för första gången. Tidigare har hon bara tävlat i ett varv över 1 600 meter och nu är det två varv. Det är svårbedömt även för oss.
- Men jag har verkligen ingenting att klaga på och är så nöjd med henne som jag kan vara. Hon känns som sagt jättefin och jag hoppas att det räcker igen. Det känns som en fantastiskt fin häst och vi gör inga ändringar. Skor runt om, helstängt huvudlag med hål i och vanlig vagn igen.

*****

KATJA MELKKO.JPG

Melkko: ”Årets bästa prestation”
11 Bästa Nesta (V86-1) gjorde en okej prestation senast. Nu blev det ett tråkigt läge och det blir svårt att ta en framskjuten placering. Inga ändringar är aktuella, meddelar Katja Melkko via sin hemsida.
10 Vice Versa Diamant (V86-7/DD-1) har alltid visat fint kunnande, men senast gjorde han årets bästa prestation. Bakspår är inte så stort minus, då han ändå inte kan öppna från start. Han fortsätter med samma balans och utrustning som senast.

*****

Mattias Djuse (1).jpg

Djuse”Gör ett bra lopp igen”
6 Laiza Westwood (V86-2) har inlett riktigt starkt. Hon är kvick i benen och jag kan inte tänka mig att startbil ska vara ett problem. Som det känns så gör hon ett bra lopp igen. Vanlig vagn och öppet huvudlag som tidigare, skriver Mattias Djuse på sin hemsida.
8 Larah Westwood (V86-2) vann på riktigt bra sätt senast. Hon har gjort det vi begärt och hon känns fortsatt fin i träningen. Tråkigt läge men jag tror på en fin slant med klaff. Vanlig vagn och murphy vänster, inga ändringar.
3 Lass Revenue (V86-6) återkommer efter paus. Han tränar starkt men kanske behöver loppet. Han är startsnabb och har fått ett bra läge. En bra slant är målet. Han går optimalt, barfota runt om och vanlig vagn. Murphy vänster och can’t see back höger.

 

 

Kitty Hawk pris 857.jpg

Inför V86® (Multijackpot): Stefans nya löfte från USA – "En fantastiskt fin häst"

Hon började tävla på Meadowlands i somras och hade bara varit i tre veckor hos Stefan P Pettersson när hon gjorde debut på svensk mark.
Det slutade med en övertygande seger för Kitty Hawk – och nu startar det tvååriga löftet på nytt när hon går ut som favorit i Breeders Crown den här Multijackpoten på V86®.
– Det är en väldigt fin märr och det var fantastiskt att hon kunde vinna direkt efter att ha bytt världsdel bara tre veckor innan, säger Stefan P Pettersson.

På onsdag smäller det på V86® som är kryddad med en Multijackpot. I skrivande stund är det 24 miljoner kronor i sjurättspotten men den siffran kan späs på ytterligare om det blir jackpot på de två V86-omgångarna under måndag och tisdag som återstår innan dess.
Det är Åby och Solvalla som delar på miljonspelet och ett av huvudnumren rent sportsligt är Breeders Crown för tvååringar. Det körs på Solvalla som den andra avdelningen och favoriten heter Kitty Hawk, ett tvåårigt sto som numera tränas av Stefan P Pettersson och ska köras av Torbjörn Jansson. Hästen inledde sin karriär i somras i USA med tre starter på The Meadowlands. Hon tränades där av Marcus Melander och efter en tredjeplats den 5 augusti på 1.12,8 över 1609 meter, flögs hon över till Sverige. Ny tränare blev Stefan P Pettersson och Kitty Hawk hade bara varit i Mantorptränarens regi i tre veckor när hon gjorde debut på svensk mark. Det blev en övertygande seger från ledningen i Breeders Crown på Åby tillsammans med Kevin Oscarsson på tiden 1.14,3/1640a.
– 2 Kitty Hawk (V86-2) kom till mig tre veckor innan hon startade och hade gjort några vettiga prestationer i USA men räckte inte mot de allra bästa. Ägarna valde därför att prova att henne här eftersom hon är svenskfödd, säger Stefan P Pettersson.
– Det är en väldigt fin märr som är otroligt snygg och långbent för att vara en amerikansk tvååring. Hon är jäkligt cool, har en fin gång och känns stark och färdig i aktionen. Helt enkelt en jättefin häst.

”Hade bytt världsdel, stall, hage och träning”

Vad säger du om insatsen i debuten för dig?
– Hon öppnade bra, Kevin körde lite på safety de första 50 metrarna, men sedan övertog hon ledningen och fick lite småtryck på bortre långsidan. Hon kanske blev en aning bekväm sista biten men samtidigt gick det oerhört fort sista 500 metrarna och Daniel Wäjerstens fina häst kom snabbt till slut. Men vår häst svarade och vann enkelt, säger Stefan.
– Man måste säga att det är fantastiskt bra gjort av en tvååring som byter både världsdel, stall, hage och träning att tre veckor sedan gå ut och leverera så här direkt. Det kräver en mycket självsäker och stabil häst, precis som hon är. Hon hade bara gått lite småjobb innan och vi hade varit nere på banan en gång och kört men inga tider att tala om.
Hur har Kitty Hawk tagit det loppet och sett ut i träningen efteråt?
– Det är ju bara två veckor sedan hon startade och vi har fortsatt att träna lite lugnt och vara försiktig med henne. Vi har en tyngre rakbana och backe som hon inte är van vid och hon har fått träna ihop med våra andra tvååringar. Det handlar mest om att underhålla henne och försöka hålla henne mjuk och fräsch. Hon äter och mår bra och har inte gått ner sig i alla fall.

”Medeldistans för första gången – lite svårbedömt”

Vad säger du om uppgiften på Solvalla med spår två bakom startbilen?
– Hon blir säkert favorit och det ska hon kanske vara men det man ska ha med sig är att hon trots allt bara är två år och att hon nu ska tävla över medeldistans för första gången. Tidigare har hon bara tävlat i ett varv över 1600 meter och nu är det två varv. Det är svårbedömt även för oss.
– Men jag har verkligen ingenting att klaga på och är så nöjd med henne som jag kan vara. Hon känns som sagt jättefin och jag hoppas att det räcker igen. Det känns som en fantastiskt fin häst och vi gör inga ändringar. Skor runt om, helstängt huvudlag med hål i och vanlig vagn igen, säger Stefan P Pettersson.