V86 ONSDAG 31 maj Lindesberg/

ONSDAG 

Premiär för STL Sommartrav vad passar bättre än ett stopp i gröngräset på mysiga Fornaboda. V86® är på tapeten och 19:20 startar åttarättsjakten.

Bold Knick (lopp 3) är en av snackhästarna tack vare segerstaplandet. Det tog ett gäng starter innan Ulf Stenströmer fick ordning på honom, men nu har hästen sju raka!

Bergslagsloppet kommer troligtvis att avgöras i starten. Gooner (lopp 10) eller Click Bait? Fördel den första.

 

 

Andelsspel i kväll? 

 

Travmasen i samarbete med Torsviks Tobak/Min Andel

 

Andelsspel till kvällens V86. Mick Mills är öppnad. 12 andelar för 133 kr/st: 

Kvällens preliminära Tillsammansrad:

Max 12 andelar x 133:-

12 andelar

 

 

 

 

senaste onsdagspelet:

 

 

 

Welcome Bonus

 

 

 

v.21

 

 

 

 

 

 

 

Rekat o Klart v.22

 

 

hansg.jpg (1)

Hans G:s krönika

Punkt för Elitloppet och nu börjar sommartravet med V86

Måndag lunch och veckan börjar som vanligt med att jag läser på om nya lopp. Elitloppet är förbi och nu gäller det att se framåt. Först dock en liten betraktelse…

Travsporten på Solvalla var (såklart!) fullkomligt lysande hela helgen. Det är därför lite märkligt att jag så här i efterhand sitter med en liten känsla av besvikelse. För min del lyfte aldrig Elitloppet till det jag hade hoppats på.

Låt mig i all enkelhet få konstatera att bästa hästen vann Elitloppet. Vårt stora hopp San Moteur gjorde en kanonprestation som imponerande vinnare av försöket och tvåa i finalen, medan några av de andra hästarna antingen galopperade bort sig eller presterade sämre än förväntat.

Det blev med andra ord ett Elitlopp som vi kommer att minnas som ytterligare en seger för en enastående fransman, men att loppet i övrigt inte gav oss mycket att berätta om för barnbarnen…

Vad jag tar med mig från helgen var faktiskt mest den underbara stämningen på Solvalla. Det kändes härligt att röra sig runtom på området. Kanske det bara var av godo att det inte kom dubbelt så mycket folk till banan i år. Nu gick det att obehindrat gå runt bland den festglada publiken.

Att det kom över 16.000 personer till lördagens V75-tävlingar var för mig en glad överraskning. Sedan vet jag att några var besvikna över att vi ”bara” var drygt 19.000 på plats elitloppssöndagen, men det kan jag inte riktigt förstå. Det är klart som korvspad att det är en kanonsiffra!

Totalt under helgen var nästan 40.000 personer på plats på ett Solvalla som för tillfället tvingas ta emot sin publik samtidigt som det verkar byggas överallt runt banan. Det blir säkert bra när det blir färdigt med en tågstation alldeles bredvid entrén. Då kommer i alla fall jag att lämna bilen hemma…

TV-sändningen utgår jag från var kanon, med tittarsiffror som jag bara kan drömma om. Vad jag dock vet är att nästan en halv miljon kunder deltog i liret hos ATG under helgen och att det spelades för närmare 400 miljoner kronor!

Nu tittar vi alltså framåt och ser den underbara helgen på Solvalla som en perfekt avspark för STL Sommartrav som drar igång på onsdag med V86 på den ljuvliga banan i Lindesberg, Fornaboda.

STL Sommartrav är en uppföljare till dom härliga åren med det gröna sköna unga folket som i ATG:s regi drog omkring på banorna under några sommarveckor i sina gröna kläder. Från och med i år är det Svensk Travsport som arrangerar STL Sommartrav under 27 dagar (!) på totalt 22 av landets travbanor.

Premiären äger alltså rum på Fornaboda nu på onsdag och det kan bli hur bra som helst. V86-loppen håller hög klass och vädret skall hålla sig. Fornaboda är en av landets trevligaste banor – under förutsättning att det är sommar och fint väder…

Jag tänkte som bekant att vi skulle göra ett sommaruppehåll med vårt spel Tillsammans i Vinnarcirkeln, men blev riktigt inspirerad av loppen på onsdag. Vi kör en vecka till och gör ett försök, eller hur…

Dessutom är det ju jackpot på V75 nu på lördag då V75-tävlingarna flyttats från Mantorp till Eskilstuna. ATG beräknar att det på lördag kommer att ligga minst 53 miljoner kronor enbart i potten för sju rätt. Där måste vi vara med! Mer om lördagens omgång på torsdag, nu är det V86 på onsdag som gäller!

Här mina preliminära funderingar om hur det kommer att gå på V86 den här veckan i form av ett litet grundsystem på 192 rader – 48 kronor.

Avdelning 1: 13 – 11 – 9 ( 2 – 7 )
Avdelning 2: 4 – 1 ( 7 – 1 )
Avdelning 3: 7 – 4 ( 8 – 12 )
Avdelning 4: 2 – 7 ( 1 – 3 )
Avdelning 5: 12 Esposito, spik! ( 7 – 5 )
Avdelning 6: 2 Balotelli Face, spik! ( 6 – 9 )
Avdelning 7: 6 – 9 – 13 – 2 ( 5 – 7 )
Avdelning 8: 5 – 1 ( 8 – 3 )

 

  

v.22

 

 

 

Onsdag 31/5: Tips till V86® på Lindesberg

Dagens Spels tips till onsdagens V86® på Lindesberg

Ladda ned tips som pdf


SPIKEN
2 BALOTELLI FACE (V86-6)
 är en typ vi gillar. När han vann på barfotabalansen näst senast var det ett riktigt läckert intryck. Han vann spårlottningen bland de vi tror mest på, vilket avgjorde saken. I en lurig V86-omgång utser vi honom som det bästa spikförslaget.

SKRÄLLEN
1 ESS MAHATMA (V86-7) 
är mycket bättre i grund och botten än vad raden visar för dagen. Hon har laddat batterierna någon månad nu och läget här är intressant. Den trista raden och det faktum att tränaren själv kör nu kan göra henne bortglömd - se upp.
 

V86-1

Spetsanalysen: Tre varv där 8 Black Mission är snabb från 20 m och 11 Chestnut har intressant läge för offensivt upplägg. På start möjligen 5 Zurigo D.V.S..

11 Chestnut vann sin årsdebut på fint sätt näst senast och följde upp med en stark tredjeplats i ett V75-lopp. Har vunnit över tre varv tidigare - tips.
13 Bold Knick är såklart svår att gå emot efter sju raka segrar, men det var lägena som avgjorde inbördes ordning i A-gruppen.
2 Light on Me är en stark och rejäl häst som är den på startvolten vi tror mest på. Inte alls omöjligt att han dyker upp där framme.
8 Black Mission har gått i mål med sparade krafter på slutet. Snart kommer segern.

A: 11-13
B: 2-8-14-9-7-10-4-3
C: 12-5-6-1-15

 

V86-2

Spetsanalysen: 1 The Way I Talk Ås höll ledningen från spår ett näst senast på Bjerke - vettig spetschans även här. 7 Anytimeisnow kan komma tidigt.

7 Anytimeisnow är en fin fyraåring som hakade på bra som tvåa. Trots läget är vi inne på offensivt upplägg då han visat sig snabb från start.
1 The Way I Talk Ås vann på topptid på Bjerke senast från ledningen. Kort distans då, men han vann över medel gången innan - given.
4 Dee Godfather har agerat mer stabilt i sina två senaste starter och visat bra kapacitet för klassen. Givet bud igen.
10 Nikylon står hårt inne på pengarna, men det här är en lovande sort som vi gillar - stark.

A: 71-4
B: 10-9-6-3-8-5
C: 12-2-11

 

V86-3

Spetsanalysen: 3 Tor N.O. försöker ta emot 7 Fakserling från springspår. Vi är mest inne på den sistnämnda ändå in i första sväng.

4 Birk Stövern blir valet i ett öppet kallblodslopp. Vann lätt från ledningen via en 23,5-runda till slut senast. Bör klara spår fyra i volten.
7 Fakserling kommer med fyra raka segrar och full form. Totalt har han vunnit 11 av 21 starter och tål göra en del jobb på vägen.
13 Kalmar var bara sådär i några starter i vintras, men nu har han hittat stilen igen. Med minsta klaff från dubbla tillägg räknas han.
8 Guli Fantom hade bra fart uppe då han galopperade i sista sväng senast, fäller många.
A: 4-7-13-8
B: 3-5-11-1-9-14-12-6-10-2-15

V86-4

Spetsanalysen: 1 Go Peppergirl spetsade och släppte från innerspår senast - provar det som går. 2 Declan har bra läge och 6 Ontario Bro är kvick vid laddning.

7 Mirci A'lir har haft några månaders paus. Fartfylld för klassen och näst senast bara drog han undan i ledningen på ett övertygande sätt.
2 Declan kvalade in till Derbyt i fjol. Dags för årsdebut nu och även om det kan saknas lite fart i kroppen så ska han räknas.
1 Go Peppergirl står perfekt inne på pengarna. Kommer med full form och kan öppna snabbt - ett tidigt streck.
4 Island Smart blev lite väl pigg i ledningen senast och orkade inte. Distansen nu är passande - inte alls borta.

A: 7-2-1
B: 4-10-11-3
C: 9-6-8-12-5

 

V86-5

Spetsanalysen: 1 Ackuratess har visat sig vara kvick från innern och lär ladda. 7 Jalapeno K. är ingen raket, men kan köras till täten efter en bit.

12 Esposito
 får förtroendet - trots läget och trots att han inte startat sedan oktober. Vi tror att fyraåringen bara är bäst och i en knepig omgång behövs singelstreck.
7 Jalapeno K. tappade lite från start senast, men avslutningen var stark och ingen fara med formen.
1 Ackuratess har ett lopp i kroppen efter paus. Visade fina fartresurser för klassen i fjol och läget är tilltalande.
4 Pwojtech Vrijthout vann direkt i sin nya regi senast. Han duger fint även i det här sällskapet.
A: 12
B: 7-1-4-11-5-3-9-2
C: 10-8-6

 

V86-6

Spetsanalysen: 5 Zenato trivs i ledningen och lär laddas för att hitta till täten. Invändigt gör Sjöström vad han kan för att svara med 2 Balotelli Face.

2 Balotelli Face fick läget och med insatsen på näthinnan från näst senast så tar vi ställning. Vann då från mestadels utvändigt om ledaren och vi gillar den här fyraåringen.
6 Run N'Cola var före vår tipsetta i mål senast de möttes, men har ett lite sämre läge den här gången. Given om man garderar.
3 Corazon de B. hade inte sin bästa dag på Jägersro senast. Normalt sett är han med i striden från ett fint startspår.
10 Let it be V.P. är fartfylld, fäller många om farten blir hög.
A: 2
B: 6-3-10-5-11-4-9-8
C: 1-7-12

V86-7

Spetsanalysen: Av de fem på startvolten tror vi mest på 3 Kit de Luca som den tidiga ledaren - taktik? Felfri är inte 2 Global Certificate så tokig ut.

7 M.T.Ravishing tippas i ett lurigt stolopp. Hon årsdebuterade senast i ett V75-lopp och med den genomköraren kan hon vara segermogen nu.
6 NelsonBrightEagle jagar fjärde raka segern. Lite lurigt med innerspår på tillägg, men ett givet streck.
13 Carbonfiber fick ett tufft slutvarv i årsdebuten och orkade inte hela vägen. Mötte tuffa kullkonkurrenter i fjol som treåring.
2 Global Certificate var inte som bäst i årsdebuten 17/4. Tillbaka nu efter kortare paus och kunnandet finns där.

A: 7-6-13
B: 2-8-1-9-10
C: 12-4-3-5-15-14-11

 

V86-8

Spetsanalysen: Det vimlar av snabba. 1 Gooner testar, men utifrån är 4,5 och 6 alla blixtrande iväg vid ladding. Vi tror mest på 5 Click Bait till täten ändå.

5 Click Bait var inte långt ifrån att sno åt sig en biljett till Elitloppet senast som knappt slagen tvåa. Startsnabb och här ses han med vettig chans.
1 Gooner lär laddas vad som går från innern, men spår ett på Lindesberg är inte idealiskt. Kan även vinna från rygg på ledaren och lucka.
6 Chapuy drog niten i spårlottningen av de startsnabba. Även om han laddas blir det svårt att hitta ända till ledningen.
2 Barbro Kronos imponerades vi av senast på topptid. Loppets enda sto - outsider.

A: 5-1
B: 6-2-8-3-10-4-7-9

 

 

1280-v86-gustavsson.jpg (1)

V86® med Elin Gustavsson

LINDESBERG
- Bergslagsloppet
Start: 19:20

SPIKARNA

V86-1: 11 Chestnut
Har läge för ett offensivt upplägg på den långa distansen han bevisat klarar av utan problem.
V86-8: 1 Gooner
Han är väldigt startsnabb, i spets blir det svårt att passera honom på den korta distansen.

DRAGEN

V86-7: 8 Feline Burgerheide
Med rätta ryggar känns hon starkast tillslut. Det kan bli första gången utan skor.

V86-5: 4 Pwojtech Vrijthout

Debuten i Sverige vanns på bra vis. Sitter bra på det tidigt då han visat start snabbhet.

SKRÄLLARNA

V86-6: 10 Let It Be V.P.
Spurtstark och i fin form, fäller många om farten blir hög.

V86-2: 10 Nikylon
Är under fin utveckling och visat fin talang och styrka, känns inte borta här.

V86-4: 11 Freedom N.O.
Har fin form och här hoppas vi på tempo, då spurtar han förbi tillslut.

 

 

V86® från Vi Tippa

Ranking till V86®.

V86 Lindesberg 31 maj

 

 

 

 

1140x150_korsdragaren.jpg

Korsdragaren med Kentha

Spelexperten Kenth Wöllner lämnar sina idéer inför onsdagens V86®.

Stark i första - snabb i sista

Lindesberg kör ensamt V86 (sommar nu) med start 19.20. Norska rubrikhästarna satt bra förra veckan och det kan bli en del norskt även nu, men tror mer på de svenska. Har en stark vinnare i första och en snabbare i sista.

BÄSTA DRAG 1
5 Click Bait (V86-8)

BÄSTA DRAG 2
11 Chestnut (V86-1)

PRISVÄRD SKRÄLL

5 Infinette (V86-7)

V86-1  •  Tuffar på bäst

11 Chestnut lever på styrkan och har bra läge på tillägg för att utnyttja detta. Har en småjobbig stil även om det blivit klart bättre. Chestnut har mycket bra chans. Mycket speciell stil har 13 Bold Knick som lever mer på sin härliga inställning.Svårt läge nu och nu tror jag det tar emot. 8 Black Mission sitter fast mest hela tiden och har härlig form. 7 Delicious Me visar fin fart. Läcker näst senast och fick strulresa i tufft gäng senast.

V86-2  •  Erlend lever farligt

1 The Way I Talk Ås är mycket startsnabb och det ser ut som vettig chans på spets och slut. Nu är innerspår bil Lindes ingen lek och Erlend är inte supervan tajma starten där. 7 Anytimeisnow kan öppna bra och överta för att duga i så fall. 4 Dee Godfather är rejäl och bra. Om han har travet med sig vill säga. 10 Nikylon är rejäl. Lär mata ner de flesta. Kanske alla.

V86-3  •  Spiss är bra

Norge i hetluften. 4 Birk Stövern var fin vid segern senast och är bra för klassen. Något osäker men bra. Tidig men att fånga in 7 Fakserling från spets blir inte lätt. Denne är bra. Lite brask dock för Thor Borgs stallform. Svenska gänget då? Jo - både 13 Kalmar och 8 Guli Fantom är ju bra men att jaga in tilläggen blir inte superlätt direkt. 14 Guli Frodo gillas men här snackar vi verkligen stå tufft till.

V86-4  •  Vi vill ha Freedom

11 Freedom blev det knas för senast men hästen såg fortsatt formstark ut med pigga ben över mål. Ingen superläge att tala om men vi kan väl kalla det oddshöjande. Fungerar 7 Mirci A’Lir så blir det en heltuff nöt att knäcka. Sprang på i överlägsen stil näst senast. Mot tät och seger kan det bli. 2 Declan är kapabel (Derbyhäst) och står fint till. Kan öppna bra och tidig direkt i comeback.

V86-5  •  Han är bra

12 Esposito är en bra Nurmos-pålle. Inte som bäst senast, och fick pusta men säkert i fint skick nu. Tolfte är tolfte men det kan absolut gå vägen. 4 Pwojtech Vrijthout vann direkt i ny regi senast och lär inte vara sämre nu. 1 Ackuratess var fin i årsdebuten och avslutade bra. Snabb ut men Lindes inner är lurig. 7 Jalapeno K. avslutade duktigt sist och räknas. 5 Mustang Valley är i fin form.

V86-6  •  Plus på Bakker

2 Balotelli Face var mycket bra näst senast men sämre med skor senast. Nu barfota igen. 6 Run N’Cola är given och det kan bli tidig spets om nu inte 5 Zenato tar emot. Mitt drag är 10 Let It Be V.P. Fick en helstrulig resa senast men galopp inbakat. Avslutade sedan rejält. Bakkers styrning är rejäl och jag tror de kan mata ner allt. Bra fart kan det nog också bli. Tack för det. 3 Corazon De B. kan bättre än senast.

V86-7  •  Hett - Infinette

Öppet lopp där det lätt kan hända saker. Fredrik Wallin har två spännande outsiders och jag provar ett lir på 5 Infinette. Nu med Öjje. Var gott gåendes senast men blev grovt störd i sista sväng. Nu kan det äntligen vara dags. 1 Ess Mahatma från innern är också värd varning. 13 Carbonfiber kan runda allt och 2 Global Certificate är inte alls så tokig i grunden.

V86-8  •  Click o spets

Spetskörningen lär vara hyggligt viktig. 1 Gooner är mycket snabb men innerspåret Lindes är svårt och 4 Dats So Cool har varit nära att ta sig förbi Gooner tidigare. Hur som helst så har nog 5 Click Bait bäst chans på spets med utsökt läge och han har då även bäst chans på segern. Clicken brukar man sällan tro på men formen är fin (nära Elitloppsplats) och från spets håller han väl undan här. 6 Chapuy är också bra och startsnabb.

 

 

Travstugans V86-Tips:

 

 

 

 

Travcash V86-tips:

 

 

Travmasen på besök på Tjomslands träningsanläggning. Med Jimmy och Alf Jonsson.

V86 31 maj Lindesberg med tips

 

 

 

Gooner mål.jpg

Inför V86®: Lindesberg inleder STL Sommartrav

Elitloppet har knappt sjunkit in innan det är dags för en ny travfest.
På onsdag startar STL Sommartrav och Lindesberg är först ut med V86®.
- Jag tror på en bra chans att ta hem Bergslagsloppet med Gooner, säger Daniel Wäjersten.

Svensk Travsport storsatsar i sommar med nya grepp med höjda prissummor. STL Sommartrav, Solvallaserien, förstärkt superdag i oktober är några av nyheterna.
- Vi vill öka STL-upplevelsen ytterligare på våra 27 största tävlingar i sommar och därmed göra travsommaren ännu roligare. Från onsdagen efter Elitloppet ända fram till Jubileumspokalen är det STL Sommartrav med en samordnad stor publik- och sportfest. Det sportsliga veckoupplägget blir maffigt – dubbla STL-omgångar hela sommaren. I den mån det är möjligt kommer det alltså köras STL-divisionslopp både på onsdag och lördag vilket gör att alla topphästarna och travbanor i stora delar av landet kan vara med, skriver Svensk Travsport.

”Gooner har bra kurvteknik”
Lindesberg är först ut med en toppmatad omgång på V86®. Daniel Wäjersten reser dit med en kvartett och mest intressant är 1 Gooner som lär bli favorit i Bergslagsloppet (V86-8) över kort distans.
- Gooner känns riktigt stark. Jag hade väl i tanken att vara med i Sweden Cup, men valde detta lopp i stället. Jag hoppas att vi ska kunna vara med i lite större lopp under sommaren. Gooner har tävlat bra i hela sitt liv och det tog riktig fart i juli förra sommaren. Han har många goda egenskaper och det bästa är att han är väldigt snabb.
Är det något speciellt man ska tänka på Lindesberg?
- Det är lite snäva kurvor och det tror jag faktiskt gynnar Gooner som har bra kurvteknik.
Hur värderar du chansen?
- Jag tror på en bra chans. Läget är jag nöjd med och han är startsnabb och jag laddar från start och kör gärna i ledningen och jag kommer inte att göra några ändringar.
En riktigt spännande start gör även 2 Declan (V86-4) som gör årsdebut.
- Han är väl förberedd. Han har hög kapacitet vilket han visade förra året då han kvalade in till Svenskt Travderby. Jag har haft detta lopp i sikte ett tag eftersom han snart går ur klassen och då valde jag att ta ut honom i ett V75-försök direkt. Jag vet inte om jag kör med ett stängt eller halvstängt huvudlag. Jag förväntar mig en bra prestation och han känns väldigt fin.
I V86-6 startar stallet två hästar och Daniel kör själv 11 Mellby Joker.
- Han är i fin författning och jag var nöjd med honom i årsdebuten. Han kommer att vara bättre till den här starten, men tyvärr så drog han ett dåligt spår och jag känner mig mer eller mindre bortlottad. Då har 4 Marlon Boko en bättre chans. Han har ett lopp i kroppen och ska vara ännu bättre den här gången. Han är härdad i V75 och det är en bra häst helt enkelt. Han gör sällan eller aldrig ett dåligt lopp och jag tror han gör en bra insats igen.

STL Sommartrav 2023:
Onsdag 31 maj – Lindesberg – Bergslagsloppet
Lördag 3 juni – Mantorp – Ina Scots Ära
Onsdag 7 juni – Åmål – Ändå Något
Lördag 10 juni – Östersund – Jämtlands Stora Pris
Onsdag 14 juni – Tingsryd – Tingsryd Rekordlopp
Lördag 17 juni  – Boden – Norrbottens Stora Pris
Onsdag 21 juni – Solvalla – Prix Readly Express
Söndag 25 juni – Kalmar – Kalmarsundspokalen
Onsdag 28 juni – Vaggeryd – Smålandsstayern
Lördag 1 juli – Bergsåker – STL-finaler och E3 2140
Onsdag 5 juli – Solvalla – Margaretas Tidiga Unghästserie
Torsdag 6 juli – Halmstad – SprinterMästaren
Lördag 8 juli – Halmstad – Guldsprintern
Onsdag 12 juli – Solänget – Silverörnen
Lördag 15 juli – Årjäng – Årjängs Stora Sprinterlopp
Onsdag 19 juli – Eskilstuna – Fyraåringstestet
Lördag 22 juli – Axevalla – Axevallalöpning
Söndag 23 juli – Axevalla – Stochampionatet
Tisdag 25 juli – Jägersro – Hugo Åbergs Memorial
Onsdag 26 juli – Skellefteå – Stig Lindmarks Styrkeprov
Lördag 29 juli – Hagmyren – E.J.'s Guldsko
Onsdag 2 augusti – Visby – Gotlandslöpning
Lördag 5 augusti – Rättvik – Ego Boys Minne
Söndag 6 augusti – Dannero – Svenskt Kallblodskriterium
Onsdag 9 augusti – Mantorp – Breeders Crown-uttagningar
Lördag 12 augusti – Åby – Åby Stora Pris och STL-finaler
Onsdag 16 augusti –  Solvalla – Jubileumspokalen