V86 Onsdag 17 Januari BERGSÅKER-SOLVALLA

 

ANDELSSPEL I KVÄLL?

Jag har 2 olika prisnivåer på V86.

 TRAVMASENS  8 TAPPRA  kan köpas via denna länk. 88:-/andel

Max 25 andelar.

TRAVMASENS MONSTER för 264:-/andel, Max 10 andelar

 

Köp Travmasens tipsanalyser till V86 och V75 varje vecka, som publiceras i den lösenords skyddade fliken Travmasens Bonustips, kvällen innan spelomgången.   

Kostnaden är låga 150:-/månad, 250:- för 3 månader, eller 800:- för 12 månader, inkl.moms

 

 bankgiro: 520-1116  OBS! KOM IHÅG ATT SKRIVA ERT NAMN SOM REFERENS!!!!! 

OBS!!!!! KOM ÄVEN IHÅG ATT:

Meddela mig er email på travmasen@gmail.com när ni betalat så får ni inloggning direkt!

Annars har jag Swedbank  8166-1,  934 966 349-3

 

  

 

Daniel Berglund17 januari 2018 kl. 15:49

Spelkrönika V86 Solvalla/Bergsåker: En trolig och en rolig spik i riktigt svår jackpottomgång!

Västerboonthenews och Dorinda var två klockrena spetsspikar på Jägersro i lördags och när 15-procentaren Global…

 

 

 

 

 

 

 

 

1120_v86_ake_olsson.jpg

Super Jackpot: Olssons V86-analyser

SOLVALLA OCH BERGSÅKER
Onsdag 17 januari
Start: 20.30

Med en Super Jackpot och 22 miljoner kronor i potten, bjuder Åke Olsson på fullödiga analyser inför kvällens V86-omgång.

V86-1
Denna jackpotomgång inleds med ett bombsäkert lås. Jag har svårt att se någon annan än hästarna 1 Magnifik Brodde eller 5 Lincoln Lawyer vinna detta. Men vem tar spets egentligen och får övertaget i loppet? Jag gissar att 1 Magnifik Brodde håller upp ledningen från sitt innerspår, han kunde ju svara ut Michelangelo Ås för någon start sen. Han var otroligt rejäl i sin senaste start när han vann bakifrån på V75 och han går lika bra i spets, så visst är han gjuten förstahäst. 5 Lincoln Lawyer har visat en otrolig inställning till sitt jobb och faktiskt vunnit lopp i bra konkurrens utan att vara som bäst. Skulle han ta sig förbi Magnifik Brodde första biten eller få rygg, med lucka till slut, så kan han helt klart vinna. Känner mig trygg med dessa två.
Ranking A: 1,5 B: 3,4

V86-2
Avdelning två känns mer svårlöst och här får vi strecka på. 1 Tornado Jet rankar jag först då jag tror att ekipaget håller upp innerspåret och kommer då att leda loppet länge. Omotiverad galopp senast och vi ser det som ett olycksfall i arbetet. Enligt stallet är han snabbare i voltstart än bakom bilen så trolig spets och hästen att slå. 6 Sir Henry P.Hillhar även han ett bra läge att utmana om ledningen och skulle de komma dit blir det nog hästen att slå. 2 Fidagu U.R.har vunnit 6 av 17 starter och det imponerar självklart. Fem av dessa är tagna från ledning, så även här har vi ett ekipage som gör ett försök att hitta till spets. Jag tror dock att det kan bli tufft då det är spår 1 och 6 emot. 7 Perfect King är kanske den mest kapabla hästen i fältet, men känns mer stark än snabb och hade nog gärna haft ett varv till och var hamnar man från start? En lite klurig, långstegad herre som mycket väl kan vinna, men det kan också bli vingel. 8 Desefinado kan det bli helt perfekt för härifrån, men läget kan också bli en fälla. Han vann enkelt senast med krafter kvar så stämmer det med positionerna blir han svår att stå emot. 3 Dino Dollar är en kapabel häst i grunden och skulle man komma ner i rygg på ledaren och lucka till slut kan det vara en riktig kantboll.
Ranking A: 1,6,2 B: 7,8,3

V86-3
Ett klurigt kallblodslopp men jag har god tro på 4 Närbyflickan som har varit riktigt i bra i samtliga starter för sin nya tränare Robert Skoglund. De fick lite snöpligt svar senast i en spetsstrid varvet kvar och blev sen kvar utvändigt ledaren. Att Smefaksen och en galopperande Vollan Faks tog sig förbi må vara henne förlåtet. Hon kämpar hela vägen och tänk om de får komma till spets denna gång! 8 Järvsöodin blev det galopp för senast i en lite trång situation och hade innan det gjort idel bra insatser i Norge, så formen finns där. Man låter nöjd från stall Jan-Olov Persson och ja, då ska man lyssna och man hade matchat mot det Norska derbyt så visst finns kunnandet. Jan-Olov laddar från start och är ett tidigt bud. 5 Thess Prinsen fick ett snällt lopp senast och tackade för det med att spurta vasst till en säker seger. Bra spår nu och se upp om det blir en ryggresa i draget igen. 1 Åstas Marcus är nog den med bäst kapacitet kontra sitt utgångsläge i denna spårtrappa men frågan är var han hamnar från start. En bra dag kan han spetsa och då har han jättechans. Han har slagit fina hästar i årgångsloppen i fjol och ska räknas, jag sätter dock ett frågetecken till innerspåret bakom bilen. 14 Sort Gull gick ok senast i sin lill-comeback och visst finns kapaciteten. Han är lite trög av sig så spår 14 luktar positionsstrul lång väg. 11 M.H.Fantomet är en norsk gäst som inte är så tokig och har bra spring i benen, dessutom känns det som ett stort plus med Martin P Djuse i sulkyn. Får han en fin ryggresa till 3-400 kvar, då avslutar han vasst.
Ranking A: 4,8 B: 5,1,14,11

V86-4
7 Vichy Grif var helt okej i sin Sverigedebut som tvåa och senast såg hon riktigt fin ut vid seger. Hon är kvick ut, verkar reglerbar och fin på alla sätt och jag tror att Sofia Adolfsson har en häst som kommer att klättra lite i klasserna i Vichy Grif. Spets och slut ser jag framför mig. 5 Chapter N.Deo har även hon inlett bra och vann tämligen säkert senast. Jag tror däremot att man hamnar efter min tipsetta från start och då får svårt att rå på denne, men hon är inte borta.
4 Villarrica åkte på pumpen senast, men föll med flaggan i topp. Det såg ut som att den som vann var lite kvickare helt enkelt. En fin häst som bjuder upp till kamp.
Ranking A: 7 B: 5,4

V86-5
5 Coffie U.N.G. har vi omgångens bästa spik helt klart. Han gör det bra varje gång och går hela vägen in i mål. Nu flaggar stallet för ett offensivt upplägg från start och då blir Kim Moberg släppt till spets och mycket svår att rå på, klassen i gänget. Skulle ekipaget missa spets så gör inte det så mycket, han går från alla positioner. 1 Overtimeosåfinhar bra kapacitet och kan öppna ganska så bra från start. Har inte startat sen slutet på november så ett litet frågetecken på formen finns här. Kommer de till spets så kan de göra livet surt för min spik. 3 U.Bergs Oppzi gjorde ett bra lopp senast på V75 som trea bakom Evin Boko och Geisha Sund, som är två topphästar. Jag tror ändå att Oppzi behöver ryggar och lite hjälp på vägen, men visst är hon ett tidigt bud om favoriten har en dålig dag eller kommer bort på något vis.
Ranking A: 5 B: 1,3

V86-6
Precis som i avdelning ett tror jag mig ha ett bombsäkert lås på två hästar. 3 Who’s Who kan man ju bara inte göra annat än att gilla, vilken utstrålning och senast satt man ju sist 500 kvar, detta till trots, satt Örjan still i vagnen och den sista 500-ingen var magnifik. Hans enda minus just nu tycker jag är i starten. Han kan inte laddas iväg med utan uppför sig lite spänt, men har han bara lite slag på övriga sista biten, vilket driv! 7 Global Undecided har ju inte heller gjort någon besviken och spurtade bra till seger senast, dessutom låter det nästan som att man tycker sig ha en häst för derbyt senare i år. Jag tror inte att det finns lika mycket i honom som i Who’s Who, men för dagen mer reglerbar från start och kommer nog före Who’s Who första biten. Ett klockrent lås på 3 och 7!
Ranking A: 3,7

V86-7
1 Jaguar Hill ståtar med två raka segrar efter ett liten tävlingspaus. Hela stall Claes Sjöström verkar vara tillbaka i form och denne Muscle Hill-son likaså. Det vankas jänkarvagn igen och jag tror att ekipaget har god chans att hålla upp ledningen. Väl där är chansen stor att man leder runt om och chanserna blir inte mindre över den korta distansen. 
10 Weekend Fun har ju imponerat med tre raka segrar efter sin Breeders-final. Ja ni hör, det är inga dåliga lopp han varit ute i, men nu har Daniel Wikbergs klassklättrare fått snabba pengar på sig samt ett bakspår över kort distans, så det kan bli svårt att hinna dit, men kunnandet tvivlar jag inte på. Dessutom Rikard N Skoglund som ordinarie kusk, som jag ser som en kommande storkusk. Skulle favoriterna komma bort blir det bra betalt bakom. 6 Favorite Bokogalopperade i starten senast, men är normalt inte osäker och kan öppna kvickt, Ove A lär testa rejält från start. 8 Showman Brodde såg fin ut senast i spets, men dit kommer man troligen inte nu. Trillar Showman och Kim ner i ett bra slagläge finns speeden där, men spår 8 är spår 8. 2 Global Thunder känns inte gynnad av att gå ut över kort distans, men det uttalandet kanske jag får äta upp om det blir fart på loppet. Han är stark, håller farten, har en sansad kusk, bra spår, så blir det full fart på loppet - varför inte? Sen kan det vara bra att betala för Robert Bergh på sin gamla hemmaoval. 
9 Highland Park gjorde en riktigt fin comeback för några starter sen på just Bergsåker och trivs här.
Ranking A: 1,10 B: 6,8,2,9

V86-8
Avslutning på V86 känns svårlöst. Intressant debut i regi Timo Nurmos gör 9 Volocity de Vie, som har visat visst kunnande och det är alltid intressant med miljöombyten. Jag tycker att han travade fint i kvalet och det ska bli intressant att se vad han presterar direkt. 1 Gravity Falls gör bra lopp varje gång utan att få sätta nosen först, men jag tycker inte att det är tal om någon ickevinnare. Han är inte visslande första biten så det är inte tal om att hålla upp innerspåret, men kommer luckan till slut så ... 
4 Vidivici C.C. gjorde lite comeback senast och gjorde fullt okej. Han kommer att gå framåt med loppet, har ett bra spår nu och får han sin ryggresa är han vass till slut, se upp! 5 Stronghold hade ett taskigt spår 12 senast och gillar dessa förutsättningar bättre. Jag ställer ett frågetecken till formen, men normalt bombar han framåt och vill vara med i spetsstriden. Väl där (?) finns kunnandet. 12 Dani Boko kontrade till seger senast och det var väl i ett liknande gäng som detta. Nu har man spår 12, men distansen känns mer tilltalande nu så med minsta fart på det hela och lite stäm på vägen får vi se upp med Brobergs häst på upploppet. 6 Spot Bi hade lite otur i sin comeback senast, men såg fin ut i övrigt. Han lär gå framåt med loppet i sig och är vass med rätta ryggar, helt klart en skräll att se upp med. Dessutom har ju Kim Eriksson inlett året strålande och verkar vara i den berömda zonen. 8 Un Dernier Rire är ju en fin häst som man väntar på, men fram till dess att han släpper till hamnar han en bit ner i ranken, dessutom från spår 8.
Ranking A: 9,1,4,5,12 B: 6,8

Onsdag Xpress
V86: SOLVALLA OCH BERGSÅKER
Start: 20.30

BÄSTA SPIKEN
5 Coffie U.N.G. (V86-5) är riktig bra i stort sett i varje start och spurt. Nu är stallet lite inne på att köra offensivt och Kim Moberg vinner lätt efter att ha övertagit ledningen in i första sväng.

ROLIGA CHANSSPIKEN
7 Vichy Grif (V86-4) tog hand om spets efter en liten bit senast och vann enkelt. Här tror jag att Sofia Aronsson har en häst som kan rada upp segrar. Spets och slut, hämta ut!

SKRÄLLEN
4 Närbyflickan (V86-3) har gjort fyra starter i regi Robert Skoglund och varit riktigt bra varje gång. Fick ett tufft upplägg senast när det kördes om ledningen och höll starkt till en andraplats från dödens. Verkar stark, oöm och kanske kan bli släppt till spets denna gång. Hästen att slå!

LÅSET
1 Magnifik Brodde och 5 Lincoln Lawyer (V86-1)

 

 

V86-TIPS FRÅN VI TIPPA

Tips till onsdagens V86-tävlingar.

V86 17 jan.pdf

 

 

 

 

SUPERJACKPOT.JPG

Inför V86/superjackpot: På jakt efter vinstrekord

12,8 miljoner kronor i potten - redan innan spelet startar.
Onsdagens superjackpot bäddar för den största vinsten i V86-historien.
Men hur ska man bära sig åt för att roffa åt sig alltihop?
Här följer en lathund i hur man maximerar sin chans att bli ensam med åtta rätt och 22 miljoner kronor rikare.

Sugen på att starta året med en mångmiljonvinst?
Då finns all anledning att titta lite extra på onsdagens V86-omgång.   
Förra veckans olösliga rad innebär gav nämligen upphov till något så ovanligt som en superjackpot.
Det innebär att onsdagens åttarättspott spetsas med 12 838 658 kronor vilket gör att ATG uppskattar värdet för en ensam vinnare till runt 22 miljoner kronor.
Jämför det med vinstrekordet för V86 på 10 898 760 kronor, satt 17 oktober 2012, så förstår man att det är ett närmast unikt läge att vinna stora pengar.
Vid 27 av de drygt 300 omgångar som körts har V86-spelet blivit så svårlöst att ingen prickat åtta rätt.
Det är dessa omgångar vi fokuserat på här.
Vad hade krävts för att få åtta rätt dessa gånger och sålunda bli ensam vinnare?
Tar man reda på det så öppnas möjligheten att komponera ett V86-system med potential att ta hem hela onsdagens superjackpot.

En eller två favoritvinster
Vi börjar med att titta på antalet favoritvinnare.
Under de 27 omgångarna har antalet favoritvinster utfallit enligt följande:
Noll favoriter: 3
En favorit: 12
Två favoriter: 9
Tre favoriter: 3
Normalutfallet i ”olösliga” V86-omgångar är alltså att en eller två favoriter håller.

Kan man ta reda vilka typer av favoriter det handlar om?
Så här har de vinnande favoriterna varit spelade i procent:
11-11-30: 50***, 22
12-03-21: 48**
12-07-18: 58**
13-02-27: 24
13-03-18: 35, 46***, 44
13-07-31: 33, 45***, 33
13-08-28: 37, 29, 47
13-10-30: 40, 36
14-01-15: 25
14-02-05: 35, 29
14-02-19: 19
14-08-27: 41, 50
14-10-01: 29, 25
15-01-28: 64**, 32
15-04-15: 30, 41
15-05-13: 51***
15-09-30: 46***, 63**
15-12-30: 70*
16-06-15: 36
16-07-13: 41
17-01-18: 28
17-04-19: 36, 58*
17-10-25: 21
18-01-10: 32
*= omgångens mest spelade häst
**= omgångens näst mest spelade häst
***= omgångens tredje mest spelade häst

Inte helt oväntat brukar den tyngsta favoriten falla i de svåraste omgångarna. Endast vid två tillfällen har denne vunnit.
De näst- och tredje mest spelade hästarna är mer normalt representerade och 31 av de 39 vinnarna återfinns i spannet 24-51 procent.
Slutsats: Spika en favorit streckad mellan 24-51 procent, men inte omgångens mest spelade häst.

I databasen travfakta.se finns en funktion där man kan bunta ihop utvalda omgångar och jämföra dem med varandra.
Påtagligt gällande jackpotomgångar med en eller två favoritvinster är att det i nästan samtliga återfunnits två, varken fler eller färre, vinnare spelade mellan 22-63 procent. Det ger underlag för att hitta nästa spik.
Slutsats: Spika en häst spelad mellan 22-63 procent, dock fortfarande inte omgångens största favorit.

Då har vi två spikar klara, dessutom har vi slagit fast att övriga sex vinnare måste vara spelade på max 21 procent.
Det som sticker ut är hästar spelade mellan 8-21 procent. Även här har nämligen en majoritet av aktuella omgångar haft två, exakt två, vinnare. Vi gör det enkelt för oss och utgår från att så blir fallet igen.
Slutsats: Välj ut två hästar streckade mellan 8-21 procent och spika.

Hastigt och lustigt sitter vi med fyra spikar och lika många lopp kvar att lösa. Och genom uteslutningsmetoden har vi kommit fram till att alla dessa ska vara spelade mellan 0-7 procent.
Slutsats: Strecka alla hästar spelade mellan 0-7 procent i övriga fyra avdelningar.

Antalet hästar inom detta intervall varierar förstås från lopp till lopp, men normalt utgör de drygt hälften av fältet. I vårt räkneexempel drar vi till med schablonsiffran sju.
Det ger ett system enligt modellen: 1x1x1x1x7x7x7x7 vilket kostar 600 kronor och 25 öre att lämna in.
Inte så farligt för en kupong med potential att ge historiens högsta V86-vinst.

Travmasen på besök på Tjomslands träningsanläggning. Med Jimmy och Alf Jonsson.

Gratisprogram för V86

gratisprogramv86.pdf (26)

 

 

VIDIVICI C.C. HEAT.JPG

Mattias Djuse hänger på jänkarvagnen i kväll.
- 1 Dream Of Trix (V86-6) blev lite ivrig senast då det var voltstart och galopperade efter en bit. Han känns fin annars för dagen och har fått ett bra läge i kväll. Loppet ser tufft ut men jag hoppas att han är med och slåss om en 3-4 plats. I kväll blir det jänkarvagn.
- 4 Vidivici C.C. (V86-8/DD-2, bilden) var jag nöjd med i comebacken senast då han behövde loppet. Han känns som han ska i jobben och får han sitt smyglopp så är han vass på en kortspeed. I kväll byter vi till jänkarvagn och norskt huvudlag, skriver han på sin hemsida.

 
AIKIO PASI PORTRÄTT 3.JPG
- 3 Who's Who (V86-6) avslutade starkt senast och det är en häst som jag har en del förhoppningar på under året. Han har tagit loppet på ett bra sätt och han blir bättre och bättre ju mer rutin han får. Styrkan har han och han blir allt rappare i aktionen och kommer nog att bi effektiv när vi kan rycka skorna. Spår och distans passar även om han knappast är något spetsbud och jag tror på en vettig chans, säger Pasi Aikio
 
GRAVITY FALLS  MÅL 0005.JPG

Stall Walmann har tre hästar i omgången. Kenneth Haugstad kommentrar.
- 4 Villarrica (V86-4) utvecklas hela tiden och vi är väldigt nöjda med henne. Hon känns fin i träningen och detta loppet är ett led i matchningen till Margaretas lopp i slutet av månaden. Det är några bra emot, men Villarrica är bra själv och ska streckas.
- 9 Global Unique (V86-4) tränar på bra och vi siktar på samma lopp som för Villarrica och läget är jag ganska nöjd med. Jag smyger med och vi kan nog vara ganska långt framme med klaff.
- 1 Gravity Falls (V86-8/DD-2, bilden) är nyttig även om han vinner lite för sällan. Han kan knappast utnyttja läget och vi får lita på turen. Han är lite speciell och har man väl börjat köra på honom är det bara att ösa på, tar man upp så slår han av lite på takten, jag hoppas vi får chansen, en outsider

2_WEEKEND_FUN_MAL_MG.JPG

Daniel Wikberg låter fortsatt nöjd med 10 Weekend Fun (V86-7/DD-1).
- Han är jättefin i fräschören och känns som vanligt i jobben. Han är ju inget träningslejon och lunkar mest på. Han ska vara me di finalerna och det här loppet ligger ok i tiden. Kort distans är väl ingen fördel, men han är stark och kan gå en bit i spåren vilket han visade senast. Det är klart att jag tror på honom igen även om det är bra emot och över den här distansen blir det lite mer chansartat.

PERFECT KING.JPG

Kommentarerna nedan är Thomas Hedlunds, stallzet.se, siffrorna som anges är det odds som Thomas anser vara spelbart.
- 7 Perfect King (V86-2, bilden) har varit nyttig mest varje gång och ska inte hålla sämre form nu. Spåret är dåligt och risken är att banan blir för lös för att passa hästen perfekt. Svårbedömd segerchans. 70.
- 5 Chapter N.Deo (V86-4) har varit jättefin på sistone och avgjorde lätt efter perfekt resa senast. Nu möter hon bättre hästar, men hon är bra själv och stämmer det på vägen kan hon vinna igen. 60.

STIG H JOHANSSON SULKY 3.JPG

Stig H Johansson berättar på sin hemsida stigh.se om sin trio.
- 5 Morris (V86-2) går bra mest varje gång. Har haft krångliga lägen så har inte fått någon utdelning på sin fina form. Femtespår från volten kan bli problem, då han krånglat från voltstart tidigare. 
- 1 Idreamicanfly (V86-4) går bra för det mesta. Blev tufft för henne senast på tung bana. Har fått ett bra läge, men tufft motstånd så kan bli svårt att vinna.
- 8 Un Dernier Rire (V86-8/DD-2) håller samma form känns som han brukar. Dåligt läge och det kan blir svårt att komma till därifrån.

JAGUAR HILL HEAT.JPG

Claes Sjöström: ”Första starten med jänkarvagn”
- 5 Lincoln Lamyer (V86-1) har varit så jäkla rejäl och var riktigt bra som tvåa från dödens efter Angle of Attack senast i V75. Han har även varit bra flera gånger innan dess när jag har kört, bland annat när han vann i Gävle åkandes på en 1.12-tid. Sedan vann han ju även V75 för Björn Goop ganska bekvämt utan att ha sin bästa dag. Jag tycker att han är ännu vassare över 1600 meter som det är nu och han är rätt så snabb från start. Vi får se hur snabb ut Magnifik Brodde är och i vilken form den hästen är i. Om de vill köra i ledningen eller inte. Men jag är inte främmande för att min häst även kan vinna från dödens om han är fortsatt på topp.
- 7 Jaguar Hill (V86-7, bilden) är en häst jag gillar och han är ganska allround. Han började bra som treåring men gjorde sedan illa sig och var borta ett tag så det blev bara tre starter. Sedan blev fyraåringssäsongen lite delad med inte så många starter eftersom han blev förkyld under sommaren liksom hela stallet blev. Men i starterna under hösten var han klart bra i flera av dem. Däremot var jag lite besviken på honom i Örebro i slutet av oktober då han inte var som han skulle. Vi hittade inga fel och han var inte riktigt i form den dagen. Han fick träna på ett par månader och har varit fin i två raka segrar efter uppehållet. Först från ledningen och senast fick han ett fint lopp. Hästen känns fortsatt fin och det är lagom avstånd mellan starterna nu. Läget är bra och han kan öppna snabbt men jag har dålig koll på hur snabba de andra är från början. Jag har bestämt att vi kör med jänkarvagn för första gången. Det kan passa bra nu när det är kort distans och bra spår. Jag hoppas och tror att det ska ge bra effekt och att det kan göra några procent till. Det är klart att jag måste vara optimist och tro på min häst.
Vem är bästa chansen?
Lincoln Lawyer känns om den hetaste.

 
COFFIE U.N.G. MÅL.JPG

Svante Båth kommenterar chanserna på svantebath.se
- 5 Coffie U.N.G. (V86-5, bilden) gör topplopp varje gång och det känns även i jobben som att toppformen håller i sig. Den här gången tycker jag att vi går ned lite i klass och jag ser gärna ett offensivt upplägg. Med rätt resa slutar han långt framme och för mig är han ett givet streck.
- 8 Mellby Fog (V86-6) var inte som bäst i sin senaste start och vi åtgärdade honom efter den. Därefter har vi bara tränat på och jag är fullt nöjd med hur han sköter jobben. Däremot så har vi inte vässat honom på något sätt eftersom han ibland har visat lite hetsiga tendenser. Därför har vi inte heller kört några banjobb och han kommer säkert att behöva loppet. Jag tror det blir svårt att vinna direkt och skulle han dyka upp i platsstriden då är jag fullt nöjd.

 

 

Ulf Ohlsson:

Onsdag och Solvalla idag igen. Banan var lite moddig igår men vad ska man förvänta sig med tanke på väderleken. Banan var helt ok. Lite tunt med styrningar ikväll och det blir ett glapp under kvällen. Kan man beställa in någon extrastyrning typ igår då jag något oväntat fick köra en fin häst i Untersteiners Swish Lane? Vi tar väl en titt på mina styrningar.

Baby Jane – lite het och lite besvärlig. Var förbättrad senast och är nog lite på gång. Blir nog ändå tufft vinna här.

Livinginmydream – har jag lite svårt att bedöma. Smyger nog med och jag skulle tro att det blir svårt att vinna. Det är nog en mindre placering som gäller.

Coys Rain – verkar lite på gång. Hade det lite kämpigt med att få fäste i banan senast och vi hoppas på en fast bana ikväll. Det kan vara tufft att få sådant underlag men i så fall kan det vara ett bud.

Dani Boko – kändes finare senast. Hade jag hållit lite bättre tempo i ledningen då så hade vi nog kunnat vinna lite lättare men det räckte ju. Får vi hjälp med tempot så behöver vi inte vara avsågade.

Så ser det ut!

Uffe

 

 

ANALYSER, VINNARNA OCH UTMANARNA

Ranking, populära tidsranken samt kusk- och tränarsnack – klicka på länkarna nedan (pdf-filer):

V86 – del 1 

V86 – del 2

V86/DD – del 3 

 

 

JAGUAR HILL HEAT.JPG

Inför V86/superjackpot: Rivstart för Sjöström efter semestern

Det kan löna sig att ta rygg på en formstark kusk och tränare.
Claes Sjöström har fått en flygande start på det nya året och kör två favoriter i onsdagens Super Jackpot på V86.
- Det är två spännande chanser, säger han och avslöjar att det blir jänkarvagn för första gången på en av hästarna.

Claes Sjöström visar år efter år upp jämna och stabila resultat när det gäller segrar och inkörda pengar. Både som tränare och kusk. Men frågan är om han har fått en sådan här rivstart på ett nytt år som de senaste två veckorna har resulterat i. Fem segrar på 18 starter och nio av loppen bland de tre främsta är resultatet för stallets hästar vilket ger en segerprocent på 28 procent. Tillsammans med särbon Hanna Olofsson är han nyligen hemkommen efter en tre veckor lång semester i Australien. Det verkar ha gjort susen då även Hanna har firat stora framgångar efter hemkomsten och slog till med fyra segrar direkt i Grand Slam 75 i Boden.
- Det måste vara semestern som har gjort det. Vi får se till att åka oftare, säger Claes Sjöström och skrattar.
- Men skämt åsido, det känns bra och jag tycker att hästarna har gått bra även ett par månader innan jul när de startade.
Hur var Australien-semestern?
- Den var riktigt bra och kul att prova på en gång att göra en så lång resa. Vi var borta i tre veckor men hade nästan behövt en vecka till för att hinna med allt. Vi var bland annat i Melbourne och Sidney ett par dagar och gjorde även en kryssning runt Nya Zeeland med sex olika stopp. Det var trevligt.

”Gillar Jaguar Hill – nu med jänkarvagn”
I fjol hade han sitt bästa år som kusk och körde in närmare sju miljoner kronor och tog 104 segrar. När det gäller de egna stallet så ligger han stadigt varje år på mellan tre till tre och en halv miljon kronor i inkörda pengar. Solvalla-tränaren har 55 hästar i stallet och en av dem startar i onsdagens Super Jackpot på Bergsåker. Där kan en ensam vinnare ta hem 22 miljoner kronor enbart på åtta rätt. Jaguar Hill är favorit i den sjunde avdelningen efter två raka segrar och läget med innerspåret är perfekt eftersom han är startsnabb.
- Jaguar Hill (V86-7) är en häst jag gillar och han är ganska allround. Han började bra som treåring men gjorde sedan illa sig och var borta ett tag så det blev bara tre starter. Sedan blev fyraåringssäsongen lite delad med inte så många starter eftersom han blev förkyld under sommaren liksom hela stallet blev. Men i starterna under hösten var han klart bra i flera av dem, säger Sjöström.
- Däremot var jag lite besviken på honom i Örebro i slutet av oktober då han inte var som han skulle. Vi hittade inga fel och han var inte riktigt i form den dagen. Han fick träna på ett par månader och har varit fin i två raka segrar efter uppehållet. Först från ledningen och senast fick han ett fint lopp.
- Hästen känns fortsatt fin och det är lagom avstånd mellan starterna nu. Läget är bra och han kan öppna snabbt men jag har dålig koll på hur snabba de andra är från början.
Är det aktuellt med några ändringar i balans och utrustning?
- Ja, jag har precis bestämt att vi kör med jänkarvagn för första gången. Det kan passa bra nu när det är kort distans och bra spår. Jag hoppas och tror att det ska ge bra effekt och att det kan göra några procent till. Det är klart att jag måste vara optimist och tro på min häst.

”Lincoln Lawyer en bättre chans”

Du kör även Lincoln Lawyer åt Håkan Wallberg i V86-inledningen. En häst du känner väl och har tagit flera segrar med. Chanserna där?
- Jag tycker att Lincoln Lawyer (V86-1) är en bättre chans än Jaguar Hill. Han har varit så jäkla rejäl och var riktigt bra som tvåa från dödens efter Angle of Attack senast i V75. Han har även varit bra flera gånger innan dess när jag har kört, bland annat när han vann i Gävle åkandes på en 1.12-tid. Sedan vann han ju även V75 för Björn Goop ganska bekvämt utan att ha sin bästa dag.
- Jag tycker att han är ännu vassare över 1600 meter som det är nu och han är rätt så snabb från start. Vi får se hur snabb ut Magnifik Brodde är och i vilken form den hästen är i. Om de vill köra i ledningen eller inte. Men jag är inte främmande för att min häst även kan vinna från dödens om han är fortsatt på topp, säger Claes Sjöström.

De fem största V86-vinsterna:
1) 10 898 760 kronor – ATG.SE i Stockholms län
2)   9 940 445 kronor – ATG.SE i Stockholms län
3)   6 728 203 kronor – ATG.SE i Stockholms län
4)   6 321 575 kronor – ATG.SE i Stockholms län
5)   6 255 073 kronor – ATG.SE i Västra Götaland