V86 ONSDAG 1 Februari  Åby/Solvalla

ONSDAG 

Den här veckan är det V86® från Solvalla och Åby, och alltid kul med ett lopp över 3140 meter på kupongen. Över tre varv hinner det hända en massa saker under vägen och därför får vi skrällfeeling i öppet lopp. Fighter Marke (lopp 8 på Åby) har visserligen aldrig vunnit över tre kilometer, men det var länge sedan tioåringen var så här bra. Det bara gnistrar av vinterform och dessutom förstärker Thomas Uhrberg i sulkyn.  
På Solvalla är vi mest intresserade av ”fisksoppa”. Bouillabaisse (lopp 9) fick en nyttig genomkörare efter långt tävlingsuppehåll och ska normalt gå framåt rejält. Femåringen slogs med kulltoppar back in the days och blir spännande att följa i sin nya tränarregi.  

 

 

Andelsspel i kväll? 

 

Travmasen i samarbete med Torsviks Tobak/Min Andel

 

Andelsspel till kvällens V86. Mick Mills är öppnad. 12 andelar för 133 kr/st: 

Kvällens Tillsammansrad:

Max 12 andelar x 133:-

12 andelar

 

senaste onsdagspelet:

 

 

 

Welcome Bonus

 

 

 

1280-v86-olenklint.jpg

 

 

1140x150_korsdragaren.jpg

Korsdragaren med Ulf

Spelexperten Ulf Nilsson lämnar sina idéer inför onsdagens V86®.

Det ser spännande ut i öst och väst

V86 och det är Solvalla och Åby som gäller. Det ser spännande ut och vi har några drag att välja bland. Två dansktränade gäster sticker ut en del men rubrikhästarna kommer från svensk mark. Exempelvis Drizzle som förväntas leda andra loppet runt om.

BÄSTA DRAG 1
4 Drizzle (V86-2)

BÄSTA DRAG 2
10 Bouillabaisse (V86-6)

PRISVÄRD SKRÄLL

10 Xerxes Millpond (V86-8)

V86-1  •  Romero runt om

2 Romero har tävlat mycket bra men stött på Unique Creation. Nu från bra startspår ser det ut som vettig chans till spets och slut. Stallkamraten 8 Orkan Von Haithabu är minst lika bra. Har lopp i kroppen över en mer passande distans, och det kan gå men läget? 1 Cassiopeia bör få en härlig resa. Perfekta förutsättningar där. 5 Uncle Töll nu med norskt huvudlag får en kommentar även han.

V86-2  •  Ingen i vägen

4 Drizzle krokade ihop med utvändig häst då attacken skulle sätta in senast. Surt då det var en tätplats som rök. Nu räknar jag med spiss och Drizzle har alla segrarna från tät. Ingen är i vägen där och jag tror det håller runt om. 3 Quantity Of Time har tävlat bra men har pustat nu. 7 Comanches är kapabel men inte helt lätt. Smyga med blir bra. Rätt så öppen historia bakom min spetsvinnare - Drizzle.

V86-3  •  Nu med norskt

Öppet lopp och ledningen är oftast bra. 1 Bahia gynnas av spets och har lopp i kroppen. Har väl vettig uppgift men det känns väl mest sådär. 4 Mazuocco Boko har aldrig vunnit men det kan vara dags här. Formen finns där och nu med norskt huvudlag låter intressant. Flemming ligger smålågt med 5 Targaryan. 11 Uberty Face är stark både i kropp och form. 10 Debutante är inte helt borta felfri.

V86-4  •  Nurmos på G

Nurmos har hållit låg vinterprofil men nu laddar han av ett gäng. 4 Say No More Zaz är stark (det är ju Nurmos) och har bättre läge än 11 Michigan Bro som gett ett fränt intryck. Troligt att jag nämnt vinnaren nu. Bakom räknas nykastrerade 7 Andy Gel som tränar bra. Klarade inte snävt startspår sist. 5 Marea är rätt fin men Melanders pållar brukar behöva lopp i sig.

V86-5  •  Lira dansk Jeppe

4 Fortnite blev för laddad senast. Näst senast i ”Sylvesterloppet” var det en hel del sparat. Fortnite är rejäl och distansen är inga problem. Det här löser nog Jeppe. Notera att starthästarna står fyrtio meter före och visst kan någon av 1 Kirby Starlake och 2 Haut Doctor vara fräcka och slinka undan. Jag tvivlar dock på det. 7 Ian B.R. har bra kunnande men spåret är ingen hit. Felfri lär Östre vara offensiv. 9 Humble Stance låter det bra på.

V86-6  •  Draget i soppan

Roligt och rörigt där 10 Bouillabaisse kan smaka bäst. Westholms nyförvärv såg fin ut senast men behövde loppet. Stoet kan mycket pch blir intressant att följa hos Westholm framöver. Ovisst annars och många om budet. Nurmos duo 5 Samaritana och 14 Indira Split räknas direkt efter uppehåll. Westholm har även bland annat 9 Carelya som är bra när hon sköter sig. 6 Livi Princess H.M. har fin form och kan överraska.

V86-7  •  Mer danskt

Dansk dynamit även här. 5 Honor har nämligen en bra uppgift. Hon är stark och i bra form. Kan öppna bra och gynnas av Flemming upp. Bör ha vettig chans. En felfri 11 Darlington Fame får jag vara rädd för. Kan mycket och att tassa med i ryggar är hennes grej. 3 Miriam Håleryd har läget och lopp i sig. Kämpade på bra vid segern senast och är fullt tänkbar.

V86-8  •  Xerxes blir kung

2 Final Whistle och 3 Ciak Bi är betrodda från bra lägen men bara två i mängden. 4 Ready Trophy med utrustningsändringar är intressant. 6 Swept Wing och 7 Kalle Taxam räknas, men mest intressant är nog formkortet 10 Xerxes Millpond. Denne har avslutat klart bra i ett par lopp nu och borde få vinna snart. Kan vara dags här - glöm inte

 

8 RÄTT:

 

 

1280-v86-ake-olsson.jpg

Onsdag 1/2: Olssons V86® med Harry

Solvalla | Åby
Onsdag 1 februari
Start: 20:30

SPIKEN

V86-4: 4 Say No More Zaz
Gör årsdebut nu men det låter lite värre än vad det är då han startade i början av december senast. Det var på Solvalla och han styrdes fram från ett bakspår och hamnade utvändigt ledaren knappa halvvarvet kvar till mål. Han höll bra som tvåa och att en Nurmoshäst ska komma ut ovässad inför uppgiften nu känns föga troligt, så formen är nog minst lika bra som senast. Lång distans är nog ingen nackdel och från ett fint läge denna gång måste segerchansen vara god.

DRAGET

V86-2: 4 Drizzle
Är en klassisk bättre än raden då det blev galopp näst senast och senast så krokade man ihop med konkurrent när luckan uppenbarade sig efter en ryggresa. Det var Global Above All som vann före Everglo Lemon så det var inga dåliga hästar före i mål. Jag säger inte att han vunnit annars men hade mycket väl kunnat göra det, i alla fall sämst trea. Från ett perfekt spår fyra bakom bilen kan det bli spets och då blir han svårfångad. Tar han ej spets är inte loppet över, han går bra i ryggar också vilket han visade senast.

SKRÄLLEN

V86-6: 13 Vilja T.Y.C.
Har varit ute i bra V75-lopp och diamantston och visat att hon duger gott, bara hon får lite hjälp på vägen. Senast i Östersund så kom luckan lite sent så det blev krafter kvar över mål.
Hon har spår tretton som kan vara klurigt men om två och nio öppnar bra så kan det blir helt perfekt också. Per Lennartsson vid rodret denna gång och man kan nog inte önska sig någon mer lämpad för den uppgiften.

LÅSET

V86-3: 1 Bahia och 11 Uberty Face.
1 Bahia var helt okej senast som delad två på Jägersro, en bana som det inte är lätt att slå ledaren på.. På pappret tycker jag att hon möter ett liknande gäng och hon kommer säkert att vara lite bättre med loppet i kroppen och hon kan öppna bra så det är inte otänkbart att hon tar spets, annars finns det som bekant ett Open Stretch att tillgå. 11 Uberty Face har haft lite otur på sistone och galopperat bort minst sagt en bra placering på V75 näst senast som ett exempel, men senast så fick man till det trots ett bakspår på Axevalla. Visst, det kanske är lite tuffare nu men intrycket var så bra att det vore oklokt att rata henne denna gång.

 

 

hansg.jpg (1)

Hans G:s krönika

Ny härlig vecka med kul V86-omgång och lysande V75-finaler med jackpot

Vi som gillar trav-och galoppsport har alltid något nytt kul att se fram mot och den här veckan utgör inget undantag. Vi kan framförallt se fram mot en kul V86-omgång på onsdag och en lysande V75-lördag på Solvalla.

Inte nog med att Solvalla levererar årets första V75-finaler med de bästa som finns mitt i vintern, det blev ju dessutom något förvånande jackpot igen i Halmstad i lördags. Vem hade kunnat räkna ut det på förhand?
ATG beräknar att det den här lördagen kommer att ligga minst 55 miljoner kronor enbart i potten för sju rätt. Loppen håller såklart hög klass, det är ju V75-finaler, det är självklart att vi skall vara med där!

Söndagen ägnade jag huvudsakligen åt showen i Paris. Det har här och där framförts synpunkter på hur Prix d´Amerique presenterades i våra kanaler här hemma. För min del har jag svårt att förstå kritiken.
Givetvis måste man ta hand om både dramatiken i Paris på Vincennes och Grand Slam i Boden. Här fick vi ju verkligen se bredden i sporten. Myllret i Paris jämfört med travsport från ett bländande vackert Boden.

Det verkade vara en underbar stämning på Vincennes, publiken uppgick till nästan 35.000 (!). Inte riktigt lika många Boden (!) men härliga lopp på vinterbanan och Grand Slam omsatte uppåt 15 miljoner kronor.
Grand Slam förresten, det är dags att ta söndagarna på allvar, det levereras ju varje söndag både dramatik och höga utdelningar. Igår var en ensam vinnare på två av hästarna i den sista avdelningen.

Nära en ny utdelning på tio miljoner med andra ord. Nu vann favoriten den sista avdelningen och det gjorde att fyra lirare vardera fick en dryg miljon. Tre av dom hade spelat för små pengar, en litade på Harry Boy.
Prix d`Amerique slutade med en överlägsen seger för den ”omöjlige” Jean-Michel Bazire. Den franske championtränaren vann sin femte seger i världens tuffaste travlopp och är alltid som bäst när det gäller som mest.

Hooker Berry hette hans segervapen i år. En underbar häst som dock aldrig tidigare vunnit ett Grupp 1-lopp. Många gånger lär vi få se Jean-Michels flirt med publiken på upploppet, den var sagolik.
En kul sak med Hooker Berry är att hästen till vardags sköts av Rebecca Lejon, en svensk tjej som jobbat hos Bazire de senaste åren och hela tiden fått förtroendet att passa topphästar.

Rebecca har jag sett sedan hon som liten flicka sprang på stallbacken med pappa Johan Lejon. Tänk att Rebecca nu spelar med i högsta divisionen, livet är märkligt – och förresten, grattis till dig också Johan…
För mitt hopp Honey Mearas blev det ingen start i Prix d`Amerique. Det underbara stoet fick feber någon dag innan loppet och start var uteslutet. Hon kanske dyker upp i något annat lopp före hemresan.

Stallkamraten Don Fanucci Zet var dock med och gjorde ett kanonlopp. Han ledde loppet en bit in på upploppet och jag antar att det var flera än jag som en stund hoppades och trodde att det skulle räcka hela vägen.
Det gick dock vansinnigt fort den sista biten och även om Don Fanucci kämpade som en tiger räckte det ”bara” till en sjätteplats. Lita på att Don Fanucci är med igen i Prix de France om 14 dagar.

Innan jag stänger dörren till årets Prix d´Amerique så måste jag få hylla den konferencier som höll i mikrofonen på Vincennes. En makalös kille som håller igång ”allt” under närmare sex timmar!
Han har varit med i under många år, men ser med sitt rufsiga hår likadan ut fortfarande - och är minst lika bra. Jag ringde Anders Lindqvist för att få en påminnelse om vad killen heter men Anders hade också glömt.

Här hemma är ju Per Skoglund vår suveränt bästa programledare, men jag vill påstå att den gode Per kommer allra bäst till sin rätt som just konferencier, där är han helt suverän. Dock är killen i Paris svår att slå…
Om sedan hans sätt att interaktivera publiken och ta hand om ”allt” skulle gå hem här hemma i Sverige är en helt annan sak. Sommartravet om några månader har lite att fundera på.

Lördagens lysande V75-finaler på Solvalla ber jag att få återkomma till på torsdag. Först handlar det om onsdagens V86 som bjuder på kul och vidöppna lopp. Omgången delas mellan Solvalla och Åby.

Här mina preliminära funderingar om veckan V86-tävlingar i form av ett litet grundsystem på 192 rader – 48 kronor.

Avdelning 1: 2 – 8 – 5 ( 3 – 6 )
Avdelning 2: 11 – 7 – 12 – 4 ( 8 – 1 )
Avdelning 3: 1 Bahia, spik! ( 4 – 3 )
Avdelning 4: 4 – 11 ( 5 – 1 )
Avdelning 5: 2 Haut Doctor, spik! ( 6 – 4 )
Avdelning 6: 5 – 9 ( 4 – 14 )
Avdelning 7: 6 – 3 ( 5 – 11 )
Avdelning 8: 3 – 2 ( 10 – 6 )

 

 

 

Onsdag 1/2: Tips till V86® på Åby/Solvalla

Dagens Spels tips till onsdagens V86® på Åby/Solvalla

Ladda ned tips som pdf


SPIKEN
1 BAHIA (V86-3)
 spikas då hon har perfekta förutsättningar med innerspår bakom bilen. Naturligt kvick i benen, men på Åby finns ju även taktiken med open stretch att välja. Hon har varit bland de tre första i mål i 11 av sina 12 starter och här är vi inne på att sjätte segern kommer.

SKRÄLLEN
7 IAN B.R. (V86-5)
 är en norsk gäst som trivs i Sverige. Har inget emot lång distans och går bäst när han får löpa ut och springa utan ryggar. Vi tror därför att det kan bli ett offensivt upplägg. Skulle man kunna "kuppa sig" till ledningen från tillägg känns han intressant.
 

V86-1

Spetsanalysen: 1 Cassiopeia kan flytta på sig, men kanske släpper för att utnyttja open stretch. 5 Uncle Töll är inte så tokig och invändigt provar 2 Romero.

8 Orkan von Haithabu gjorde första starten i ny regi senast och var klart bra från ledningen. Lurigt läge nu, men med lite klaff kan det vara segerdags.
2 Romero kommer alltmer med loppen i kroppen efter lång vila. Fin avslutning via open stretch senast och läget här är passande.
1 Cassiopeia höll sin fart ok från andrapar utvändigt senast. Läge för en fin smygare här - sedan finns open stretch till slut.
5 Uncle Töll tävlade mycket i monté i fjol. Ok i sulkylopp senast - outsider.

A: 8-2-1
B: 5-4-3-6-9-7

V86-2

Spetsanalysen: 4 Drizzle är kvick från liknande spår bakom bilen och vårt spetsbud. 7 Comanches kan öppna, men riskerar då att bli het som näst senast.

4 Drizzle hade inget flyt med positionerna till slut senast och gick i mål med sparat. Fin vid V75-seger på Romme i mitten av december.
12 Mirci A'lir var med i en mycket tuff öppning (05,5-fart) näst senast och höll bra. Åter efter kort paus och ska passas trots spåret.
7 Comanches är en lite knepig typ som näst senast blev på tok för het i ledningen. Kuskbyte nu och i grunden är hästen kapabel.
11 Jeppas Uppercut avgjorde enkelt från köposition senast. Fäller många med klaff.

A: 4-12-7-11
B: 3-2-8-10-1-9
C: 6-5

V86-3

Spetsanalysen: 1 Bahia har fått ett fint läge då hon är snabb bakom bilen. Håller hon sig sedan bara lugn lär hon köras där. 5 Targaryan kan utmana.

1 Bahia har vunnit 5 av 13 starter så här långt och var inte långt ifrån segern senast heller. Kvick bakom bilen och får en fin resa härifrån.
5 Targaryan har hittat en fin vinterform och tål att göra en hel del jobb efter vägen. Hon ska med tidigt vid gardering.
3 Leanne Schermer är stallkamrat till tipsettan. Aningen dunkel form efter ett par strykningar, men fart finns som duger.
10 Debutante har haft svårt att trava felfritt på slutet. Kanske kan bakspår nu hjälpa till? Outsider.
A: 1
B: 5-3-10-11-4-7
C: 12-6-2-8-9

V86-4

Spetsanalysen: Huvudscenariot är att 4 Say No More Zaz körs offensivt och får överta. 2 kan öppna. 7 Andy Gel är bäst i täten och kan tänkas svara om han når dit.

4 Say No More Zaz gjorde sex starter som treåring och vann tre av dessa. Tävlade däremot lite ojämnt, vilket gör att vi garderar i årsdebuten.
11 Michigan Bro är en lovande typ som jagar fjärde raka segern. Första med bil, första över lång distans och första bakspår nu - ändå given.
5 Marea har varit jämn och säker så här långt. Fin avslutning efter invändig smygare senast. Snart är det dags för seger.
2 Xanthis Hilton svarade för en stark insats näst senast. Bättre läge nu än på länge.

A: 4-11
B: 5-2-7-9-1-6-3-8
C: 12-10

V86-5

Spetsanalysen: Bara två på start och 2 Haut Doctor lär säkert köras för spets som senast. Vid offensiv taktik kan 7 Ian B.R. öppna snabbt från tillägg.

4 Fortnite gick i mål med sparat i "Sylversterloppet" på nyårsafton. Senast blev det startgalopp så det glömmer vi. Vårt val.
2 Haut Doctor har en intressant uppgift på startvolten. Han kördes till ledningen efter en bit senast över lång distans och sträckte på sig snyggt.
6 Digital Crunch återkommer efter lång paus. Har inget emot långa lopp och han kan mycket väl vara i striden direkt.
9 Humble Stance bör komma allt mer med lopp i kroppen och Jepson upp den här gången är intressant.

A: 4-2
B: 6-9-7-1-5-3
C: 10-8

V86-6

Spetsanalysen: Här är vi helt inne på att 4 Mitzy Gold är kvickast från start. Återstår att se om kusken vill köra där. 5 Samaritana kan få överta.

5 Samaritana avslutade fjolåret på bra sätt med seger. Hon har pausat ett tag nu, men lär vara väl förberedd av Nurmos. Vårt val i loppet.
4 Mitzy Gold blev besegrad av smygkörd konkurrent senast och fick segerraden bruten. Har utvecklats fint hos Kylin Blom och är snabb från start.
14 Indira Split har tjänat mest pengar i den här spårtrappan. Starkt slutvarv i spåren i ett V75-lopp senast - fäller många.
9 Carelya gick en 1.13-runda till slut senast vid segern. Bra intryck - tidig.

A: 5
B: 4-14-9-10-13-6-11-12-7-8-2
C: 3-1

V86-7

Spetsanalysen: 1 Aronia har spetsat från innerspår tidigare, men vi är inne på att hon släpper. 2 Chantal Jet och 3 Miriam Håleryd är snabba - lite fördel 3.

5 Honor kördes offensivt senast och var bara bäst. Halvvarvet längre nu, men intrycket gillades verkligen och hon får tipsettan.
11 Darlington Fame kommer med ett par galopper i raden, men har i grunden farter som står sig bra i den här typen av lopp. Fäller många med klaff.
6 Athena Face kan avsluta bra om hon får en passande löpning och ska inte glömmas bort den här gången.
3 Miriam Håleryd fick göra jobbet utvändigt sista 1000 m senast, höll undan till knapp seger. Bra läge här.

A: 5-11-6
B: 3-8-1-2-9-10
C: 4-7

V86-8

Spetsanalysen: Smålurig spetsstrid. Utifrån vill nog 7 Kalle Taxam prova, men 3 Ciak Bi kan öppna bra om man laddar vilket vi tror Magnus Djuse gör härifrån.

3 Ciak Bi har inte tävlat på drygt fyra månader. Vi håller honom som bästa hästen i gänget och Timo Nurmos hästar brukar inte behöva lopp i kroppen.
2 Final Whistle hade ett fint fjolår, men var kanske inte som bäst i senaste starten. Såg ut att ha lite sparat på V75 29/10 - passas i årsdebuten.
7 Kalle Taxam visade fin form senast. Spår långt ut, men vi tror på offensivt upplägg och han ska med vid gardering.
10 Xerxes Millpond håller fin vinterform. Med klaff kan han fälla många igen.

A: 3
B: 2-7-10-11-4-6-8
C: 5-9-1

 

 

V86® från Vi Tippa

Ranking till V86®.

V86 Åby och Solvalla 1 feb

 

 

Travstugans V86-Tips:

 

 

 

 

Travcash V86-tips:

 

 

Travmasen på besök på Tjomslands träningsanläggning. Med Jimmy och Alf Jonsson.

V86 Solvalla och Åby 1 februari med tips

 

 

Hettinför V86.png

Avslag på storfavoriten – formhästen kan vinna igen: ”Känns hur bra som helst i träningen”

Det låter som ett avslag på storfavoriten – och därför är det formstarka motbudet extra intressant ikväll.
Hästen kommer från seger och räds inte att göra en del jobb själv.
– Han var jättefin senast och kommer att göra ett bra lopp igen, säger tränaren.
Dessutom varnar en annan tränare för en riktig skräll av en av hans hästar.
– Det var kul att hon fick vinna senast, men jag vågar sticka ut hakan och säga att hon är ännu bättre nu.

Kvällens V86® delas mellan Åby och Solvalla. Timo Nurmos har legat lågt under januari månad men ikväll startar han sina första hästar för året. Trots att de inte har startat på länge så är flera av dem hårt betrodda. 4 Say No More Zaz (V86-4) och 3 Ciak Bi (V86-8) är båda klara favoriter i sina respektive lopp. Men när Nyhetsbrevet når finländaren så ligger han väldigt lågt på förhand.

– Jag tror att mina hästar får svårt att vinna ikväll. De kommer alla efter ett längre uppehåll och vi har dessutom haft dåliga träningsförhållanden i vinter. Hästarna är inte vässade på något sätt utan får börja smyga igång lite försiktigt nu. De kommer behöva lopp i kroppen för att hitta formen och jag ligger lågt, säger Timo Nurmos.

Med tanke på den informationen är det extra intressant att leta motbud i de loppen och i den avslutande avdelningen har Rauno Pöllänen nog fältets mest formstarka häst. Det är 7 Kalle Taxam (V86-8) som senast skrällvann i V86 för några veckor sedan. Han hade innan dess gjort flera bra lopp och varit tapper efter tuffa resor. Så även om han fick en helt perfekt resa med lucka till slut senast, så kan man säga att det var en välförtjänt seger. Ikväll är Kalle Taxam andrahandare i V86 avslutning bakom favoriten 3 Ciak Bi, som Timo Nurmos alltså ligger lågt med.

– 7 Kalle Taxam (V86-8) var jättefin vid segern senast och har verkligen toppform nu. Det löste sig perfekt senast och han vann enkelt utan att vara helt tom i mål. Efteråt känns han hur bra som helst i träningen och jag är jättenöjd med hästen. Han kommer säkert göra ett lika bra lopp igen men jag är inte nöjd med läget då han har spår långt ut. Hästen är inte jättesnabb ut men öppnar faktiskt lite bättre med spår långt ut. Om han inte får ett för tufft lopp igen så tror jag att han är långt framme. Vi ändrar inget utan kör som senast, säger Rauno Pöllänen.

Vass spurtseger senast – ”Känns ännu bättre nu – är med och gör upp om det”

Global Diplomacy kan vara en riktig smällkaramell ikväll på V86. Hästen är i skrivande stund endast spelad till tre procent på V86, men desto mer betrodd på vinnarspelet. Hon har visat gryende form en längre tid utan att få till det, men senast lossnade det när hon spurtade till en övertygande seger i en snabb avslutning. Det var första segern i David Perssons regi som nu säger att hästen känns ännu bättre. Med vassa Carl Johan Jepson i vagnen ska man inte nonchalera hästen ikväll trots läget.

– 8 Global Diplomacy (V86-7) har jag haft på känn att hon har varit på gång och att det skulle lossna för henne. Så det var kul att hon fick vinna senast och jag tycker att hon var rejäl vid den segern. Hon hade känts fin inför den starten men jag tycker faktiskt att hon känns ännu bättre efter det loppet. Nu är det dåligt läge och tuffare emot, men jag vågar i alla fall sticka ut hakan och säga att hästen kommer vara ännu bättre den här gången. Jag är jättenöjd med henne och tror att hon kan vara med och göra upp om det. Inga ändringar, säger David Persson.

Favorithotet jagar fjärde raka – ”Väldigt fin häst och ärlig”

I den fjärde avdelningen på V86 är 4 Say No More Zaz favorit. Hästen kommer från ett uppehåll och eftersom tränaren Timo Nurmos ligger lågt så finns det anledning att lyfta fram 11 Michigan Bro. Markus Svedbergs häst har övertygat i höst och vinter och jagar nu sin fjärde raka seger. Han vann direkt senast efter ett två månader långt uppehåll, och torde således vara i betydligt bättre form än favoriten i loppet.

– 11 Michigan Bro (V86-4) är en väldigt fin och ärlig häst som har gjort allting rätt. Han har vunnit med krafter kvar varje gång i de senaste starterna och senast blev det väldigt enkelt efter att han kommit till ledningen. Jag tror att han ska ha gått framåt med det loppet i kroppen och vara ännu lite vassare den här gången. Nu är det andra förutsättningar med bakspår och lång distans, samt att det är några bra emot från framspår. Men jag tror att min häst går lika bra bakifrån och tycker att han ska räknas tidigt. Inga ändringar, säger tränaren Markus B Svedberg.

 

 

Marc Baek Nielsen.jpg

Nielsen: ”Flemming Jensen har en slags lugnande effekt”
Åbytravet kör två lopp för sto denna omgång där även Solvalla bidrar med ett lopp för damerna, I loppet för högst 525 000 kronor intjänade på Åby (V86-7) spelas en danska till favorit.
Sajten rikstoto.no har intervjuat danske tränaren Marc Baek Nielsen om 5 Honor.
–  Jag har inte full koll på konkurrenterna, men uppgiften ser spännande ut ändå, säger Marc Baek Nielsen (på bilden med Peter Untersteiner efter en seger med Dortmund år 2020).
Sjuåriga Honor var jätttebra vid seger från dödens senast,
–  Hon är i mycket bra form på dagen och höll farten starkt hela vägen då hon vann från dödens i sin senaste start. Hon var också bra i starten innan dess. Hon fick ett lite tuffare jobb i lördags och kändes väldigt bra då.
Marc Baek Nielsen om förutsättningarna…
– Jag kommer med en bra häst och spåret var också bra. Hon är ganska snabb från start. Ibland kan hon vara lite väl gå på-villig men det har varit bättre med den saken på sistone. Är hon lugn för dagen är ledningen bra att ha, är hon inte det har jag inget emot att hon ska få ett lopp i ryggar.  Hon går också bra från döden, vilket hon visade senast.
Om att Flemming Jensen kör hästen...
– Att Flemming Jensen kör passar bra då hon har lite humör. Han har en slags lugnande effekt på henne, vilket är väldigt positivt. Hon trivs utan framskor, men de två senaste starterna har hon gått med skor. Det fungerar också väldigt bra. Jag har därför inte planerat några ändringar säger Marc Baek Nielsen till rikstoto.no

 

LIVI PRINCESS.JPG

Sven-Åke E: ”Behöver nog det här loppet”
6 Livi Princess H.M (V86-6) spurtade tungt i spåren till seger i Gävle i noveber (bilden) och har fortsatt gå bra efter det och kommer med tre raka andraplatser.
Erik Adielsson kör i kväll och lägger upp taktiken från start med stoet som är ganska startsnabb.
– Ja, Erik bestämmer taktiken. Men hon har stått över sedan senast och vi siktar på ett snällt upplägg. Hon har lite problem med framfötterna som gjort att hon fått stå över. Jag tror att hon nog behöver det här loppet för att bli som bäst, säger amatören Sven-Åke Eriksson med licens på Sundbyholmstravet.

 

 

Oskar Kylin Blom glad efter V75-seger.jpg (2)

Inför V86®: Strålande förvandlingsnummer av Kylin Blom – "Kan segerstrida"

Hon har gjort sex starter för sin nya tränare Oskar Kylin Blom.
Resultatet: Fyra segrar, en andra- och en tredjeplats.
Nu är Mitzy Gold favorit på V86®.
– Hon är jättesnabb från start och tar enkelt hand om ledningen om jag vill. Stämmer det kan hon vara med och segerstrida, säger Gävle-tränaren.

Oskar Kylin Blom nådde nytt rekord i fjol och körde in nästan sju miljoner kronor till stallet. Hästarna vann totalt 75 lopp vilket också var all time high. Han har även börjat det nya året bra och presenterat flera fina förvandlingsnummer. Ett av dem är fyraårige Winchester som inte hade någon vacker programrad (nolla, sexa, diskad i sina tre starter för Svante Båth) när han kom till Kylin Blom. Nu har hästen tre raka segrar på lika många starter för Oskar och har imponerat stort.
En annan häst är Mity Gold som Gävle-tränaren har gjort ett strålande jobb med. Hon har tagit fyra segrar på sex starter och hittills inte missat prispallen hos Kylin Blom. Senast i årsdebuten var hon tvåa från ledningen i V86® och nu är det dags för en ny start i onsdagens stora miljonspel. Mitzy Gold är favorit från spår fyra bakom bilen i den sjätte avdelningen på Solvalla. I sulkyn sitter tränaren själv som vanligt och berättar följande om sitt femåriga sto.
– 4 Mitzy Gold (V86-6) var jättebra senast då hon var ute på en väldigt tung bana och det gick rätt fort hela vägen. Hon har fått träna på lite längre efter det och tanken är mest att hon ska ha lopp i kroppen inför finalen av Solvallaserien den 15 februari. Hon är jättesnabb från start och tar enkelt hand om ledningen om jag vill. Dock är planen att köra bakifrån då jag gärna vill ge henne ett lopp i ryggar. Hon håller bra form och stämmer det under vägen kan hon vara med och segerstrida. Skor runt om, vanlig vagn och norskt huvudlag som senast, säger Oskar Kylin Blom på sin hemsida.
Gävle-tränaren har ytterligare en häst till start på V86 och det är Don’t Disturb som får en jänkarvagn bakom sig för första gången på några månader.
– 8 Don’t Disturb (V86-2) gör det bra mest varje gång och var jättefin i onsdags. Nu blir det start för tredje veckan i rad, men det ska inte vara något problem då han känns så fin och jag vill försöka samla lite mer poäng i Solvallaserien så han kan komma med till finalen om ett par veckor. Läget är svårt, men hästen är ganska startsnabb och det kan hända att vi är lite offensiva från början så får vi se om det går att droppa ner någonstans. Han kommer göra en bra insats igen, men spår åtta över kort distans drar ner chanserna. Vi ändrar till amerikansk vagn, i övrigt blir det skor runt om och blinkers-huvudlag på nytt.

 

Adrian och Dante Kolgjini -03093.jpg (1)

Inför V86®: Kolgjinis kör på mot våren

Det kommer en vår och då ska stall Kolgjini vara med och köra om de stora titlarna.
En häst för vardagstravet har Athena Face varit hittills i karriären men formen är på uppåtgående och det femåriga stoet är ett bud i onsdagen V86® på Åby.
– Hon har haft problem med fräschören men duger fint i sin klass när hon funkar, säger Dante Kolgjini som körde uppladdningsloppet.

Om det ska bli avel eller fortsatt tävlande för femåriga Athena Face avgörs mest troligt i år.
Som lillasyster till derbyvinnaren Mosaique Face och Upset Face (som sprungit upp i guld) har hon haft ögonen på sig.
Under tre- och fyraåringssäsongen var vägen inte spikrak och stoet har "bara" tjänat knappt 400 000 kronor.
Till onsdagens stolopp (V86-7) på Åbytravet kommer hon med en urblåsare i kroppen för två veckor sedan då det blev en tredjeplats.
– Hon hade inte startat sedan början av november då och det märktes att hon var lite seg. Nu med lopp i kroppen kan det bli seger, säger Dante Kolgjini som körde senast.
På onsdag är det Adrian som tar hand om tömmarna bakom Athena Face. En intressant häst för aveln men det kan lika gärna bli fortsatt tävlande.
– Det är en fin märr som haft problem under hela sin karriär och vi har inte riktigt bestämt hur vi ska göra med henne. Det är lite upp till henne själv och om hon hittar en kick till. Jag tror att hon måste hitta en växel till för att kunna duga bra på rikstoton. Känslan är att hon har lite mer pengar kvar att tjäna, säger Dante.

Tränat på utan avbrott
En stundtals regnig vinter i Skåne har inte påverkat gänget på gården i Lund så mycket. Banorna har hållit bra standard och läget med folk och få så här i början av februari är mycket bra menar Dante.
– Vi har faktiskt kunnat träna på hela tiden utan avbrott. Så det har varit positivt.
Som vanligt är det de stora unghästloppen som gäller för storstallet med de egna uppfödningarna. 
– Det ser väldigt spännande ut. Vi har många treåringar och tvååringar som är fina. Dessutom många fyraåringar som inte riktigt visat det de egentligen kan. Jag tror att det kommer att bli en supersäsong.
På onsdag startar ni en häst på det stora streckspelet. Kan 6 Athena Face vara segermogen efter loppet senast?
– Jag tror att formen är nittioprocentig. Senast ville jag ge henne ett lopp i ryggar och hon höll farten godkänt. Hon hade inte speciellt hög puls efteråt utan det var mest farten hon saknade. Jag att hon kommer att göra ett bra lopp. Vi har  vässat upp henne i några intervaller och försöka flytta fram formen. Kommer hon till ledningen ska det vara bra chans.
Hur funderar ni kring det taktiska?
– Så länge hon inte är för laddad upp bakom bilen är hon väldigt snabb ut. Så det gäller att hålla henne lugn. Att hon kommer en bit ut i banan är ett plus då hon är ganska långklivad. Hon är lite av en frontrunner och de flesta lopp hon vunnit har varit från ledningen. Så jag tror att Adrian kommer att vara rätt så sugen på att skicka iväg henne. Hon kommer att gå med jänkarvagn denna gången också. Skor funkar hon bra på, hon har faktiskt tävlat med järnskor hela tiden.
2023. Nämn en häst du tror kommer att få ett bra år av de som tävlade förra året?
– Barack Face tycker jag har tjänat alldeles för lite pengar, det är kullens bästa häst i mitt tycke och vi siktar närmast mot Kungapokalen med honom. Om jag får nämna en annan så tar jag Blackhawk Face, den har jättehög kapacitet. Blackhawk har varit väldigt besvärlig hittills men skött sig fint nu i två raka. Han ska få starta på i lite enklare lopp, sedan derbyt det stora målet för honom. Vi tror att han har kapacitet för att kunna vara med där, säger Dante Kolgjini.

 

 

Fortnite mål.jpg

Inför V86®: Jeppe Juel och Fortnite jagar revansch

Sparade krafter i Sylvesterloppet och galopp senast.
På onsdag när V86® avgörs på Solvalla och Åby jagar Fortnite revansch.
- Jag har en väldigt bra häst och tror på en mycket bra chans, säger Jeppe Juel.

Jeppe Juel har siktat högt med Fortnite och valt att startat honom i tuffa lopp i Sverige. Nu har det inte riktigt gott som dansken hoppats och Fortnite har fått dålig utdelning.
- Det har varit väldigt frusterande att åka hem från både Axevalla och Solvalla, berättar Jeppe Juel.
Fortnite var med i det penningstinna Sylvesterloppet på nyårsafton och hade inget tur och satt fast med alla krafter kvar.
- Vi hade varit långt framme om vi bara fått fritt i tid. Hästen kändes jättefin och tyvärr var det mycket pengar som vi gick miste om.
Att ställa av Fortnite var inte att tänka på och Juel tog sikte mot Solvalla och ett V75-lopp och valde att sätta upp Björn Goop som kusk.
- Tyvärr slog Fortnite ihop och galopperade. Både häst och kusk var lite för laddade. Ibland blir det fel och det är bara att bita ihop och komma igen. Hästen kändes väldigt bra både innan och efter loppet och håller toppformen.

Tror på bra chans
På onsdag åker Jeppe Juel till Göteborg och V86® på Åby och är riktigt revanschsugen.
- Ja, nu måste det väl ändå vara hans tur. Loppet är lämpligt och lång distans har han inga problem med. Jag tycker det ser bra ut på förhand och jag tror på bra chans.
Fortnite är en av stallets bättre hästar och Juel har höga tankar om honom inför det här året.
- För mig är det en lördagshäst och han har mycket pengar att tjäna om han får vara helt och frisk. Vi får se vad som händer efter loppet på onsdag. Säsongen är lång och jag vill ha häst länge. Jag räknar med att vi kommer att resa till Sverige fler gånger under året.
Till sist, hur står det till med stallets stjärna Garfield som dominerade i Danmark som tre och fyraåring?
- Han slutade tvåa i det danska derbyt och det var en besvikelse, hästen var dominant innan, men tyvärr var han inte riktigt som bäst den dagen. Han laddar om och tränar på. Det är en häst jag har stora förhoppningar på och stressar inte. Jag drömmer om att startat honom i Prix d'Amerique. Det låter kanske lite väl magstarkt, men slutar man drömma och hoppas så ska man nog inte hålla på med den här sporten.