V86 ONSDAG 21 Februari Åby/Solvalla

DubbelJackpot® på V86® och spännande att se om Hanna Lähdekorpi ställt i ordning So Far Away Ås (lopp 8 på Åby) direkt i debuten. Given på kupongen i vilket fall som helst. Cobelina Noa Bell (lopp 8 på Solvalla) fixade amatörtränaren Hans-Ove Skoghs första seger sedan 2009 senast. Tveksamt om det kan bli andra raka den här gången, Peak of Glory ska vara en bättre häst i grunden. Decision Maker (lopp 9 på Solvalla) har en lite annorlunda uppgift med tillägg och vanlig vagn i Golden Weddings lopp. Men bara åtta konkurrenter underlättar såklart.

På Vermo gör Sverigebekantingen Love No Pain (lopp 4) debut för Markku Nieminen. Men 1 640 meter är knappast något plus för den här mest starka åttaåringen.

 

 

Andelsspel i kväll? 

Travmasen i samarbete med Torsviks Tobak/Min Andel

 

Andelsspel till kvällens V86. Mick Mills är öppnad. 12 andelar för 133 kr/st: 

 

Max 12 andelar x 133:-

Senaste spelet: 

12 andelar

 

 

Welcome Bonus

 

 

1280-v86-gustavsson-2024.jpg

V86® med Elin Gustavsson

Publicerad: 2024-02-20  18:00

Senast uppdaterad: 2024-02-20  19:24


SOLVALLA | ÅBY JACKPOT 19 MILJONER Start: 20:30

SPIKARNA

V86-6: 7 Decision Maker 

Ser svårstoppad ut för dagen, fixar även denna uppgiften.

V86-2: 9 Southwind Boko

Är en tuffing och motståndet klarar hon med lite flyt från bakspåret.

DRAGEN

V86-3: 7 Bourbon Brodde

Går starkt i sina avslutningar , passande distans.

V86-5: 7 Nugget Zon

Kapabel herre som står fint inne på pengarna, är att räkna med.'

V86-4: 3 Sparkling Tile

Snackhäst med hög kapacitet. Nu i ny regi, spännande!

SKRÄLLEN

V86-7: 1 Holly D.K.

Vann enkelt senast och är startsnabb. Vinner från open-stretch spåret.

 

 

1280-v86-hellberg.jpg

V86® och dagens bästa speldrag från Hellberg

Publicerad: 2024-02-21  09:34


V86®: Åby & Solvalla Onsdag 21 februari Start: 20:30
 

Tre raka segrar. Det ser ut att bli spets. Spike M.M. förlänger segersviten? Dubbeljackpot på V86® höjer spelvärdet enormt. Och det saknas inte talang i avslutningen.

Både 2 Beyonce Face och 4 Spike M.M. är obesegrade efter tre starter. 3 Zigzag Zagazoo förlorade för första gången senast och 8 Cloud Busting stoltserar med dubbla triumfer. Spike M.M. har tidigt suttit i spets i sina starter och vunnit enkelt och med sparade krafter. Han är min spetsfavorit och i ledningen ska han besegras. Mot fjärde raka triumfen?

Peter Untersteiner kör många betrodda hästar och 2 Fabulicious (V86-7) är ett givet segerbud i V86-7. Hennes första nederlag från ledningen kom senast då hon fick nöja sig med andraplatsen. Hon var nedsatt av halsproblem den dagen men ska vara frisk nu. Fabulicious är startsnabb och laddas med förhoppning om att komma till ledningen och i spets är det en toppchans.

Skrällen i loppet är 1 Holly D.K. som är i toppform och borde som sämst sitta i rygg på ledaren. Se upp!

3 Jelly Bean Mearas (V86-1) var inte extra som trea i comebacken senast. Men hon fick ett lopp i kroppen och till skillnad från debuten hos Flemming Jensen blir det amerikansk vagn och skygglappar istället för vanlig vagn och öppet huvudlag. Carl Johan Jepson hoppar upp och han visar toppform för dagen - i måndags i Mantorp körde han sju lopp. Resultatet? Fyra segrar och tre andrapris. Jepson är en mästare att köra på Åby och Jelly Bean Mearas kan slå till.

3 Akilles Face (V86-5) är inte att lita på. Felfri är han bra nog att vinna trots tuffa motståndare i form av 5 Winner Brodde och 7 Nugget Zon. Med tanke på galopprisken blir insatsen låg.

 

 

Vi ringde upp Linus Eriksson från Travronden Spel inför kvällens V86-omgång. 

Vad tycker du om V86-omgången?
Jackpot med 19 miljoner kronor till en ensam vinnare och banorna som det avgörs på är Solvalla och Åby. Kan man klaga med dessa förutsättningar? Svar, nej! Att laget dessutom visar knallform för dagen gör inte heller saken sämre.
Har du någon skräll att bjuda på?
2 Baroncini Jet (V86-2) la jag märke till i årsdebuten när han efter resa i rygg på ledaren satt fast med gott om krafter sparat. Bra läge igen och med hans startsnabbhet kan det bli en bra position igen. Skulle det lösa sig bättre och formen dessutom är ytterligare framflyttad, ja då kan skrällen vara ett faktum. Ytterligare en som jag vill varna för är 6 Penthouse (V86-6). Hon är absolut inte lika bra som stallkamraten och den stora favoriten, 7 Decision Maker, men står spännande till med läge för ledning över kort distans. Just spets över 1640 voltstart är extra fördelaktigt och till nuvarande procent spelar jag i alla fall inte utan henne.
Vilken häst får man inte missa på kupongen denna V86?
Jag har själv arbetat med V86-1 och V86-7 och bara måste nämna hur felspelad 9 Sunshine Avenue (V86-7) är. Jag håller stoet som en av de med bäst segerchans i loppet, men när dessa rader skrivs är hon spelad till under fem (!) procent. Jag räknar med att hon kommer stiga i procent, men oavsett kommer det bli bra värde i henne.
Vad ska man tänka lite extra på?
Det behövs inte skrällar i varje avdelning för att det ska bli bra betalt på V86. För er som spelar själva behöver man därför inte vara rädd att spika två favoriter. Det viktigaste är att man har råd att ta med några skrällar för att ge sig själv chansen till miljonerna!

 

 

 

TRE S v.08 Åby/Solvalla:

 

V08 Åby/Solvalla

 

 

8 RÄTT: v08 Åby/Solvalla

 

 

 

v.08 Åby/Solvalla:

1280-v86-olenklint.jpg

 

 

 

hansg.jpg (1)

Hans G:s krönika

Publicerad: 2024-02-19  14:46

Senast uppdaterad: 2024-02-19  14:50


Vi kan se fram mot en jättekul vecka med jackpot både på V86 och V75

Efter den mirakulösa avslutningen på V75-omgången på Åby för en dryg vecka sedan blev det lite oväntat tvärtom i lördags uppe i Sundsvall på Bergsåker. I stort sett rena favoritparaden…

Femmorna blev som bekant utan pengar i lördags och vi kan därmed se fram mot en ny jackpot på lördag då V75-showen flyttar till Örebro. Inte nog med det, det är jackpot även på V86 den här veckan!

I lördags låg det runt 40 miljoner extra i sjurättspotten och ATG beräknade att det skulle ligga minst 75 miljoner enbart i potten för sju rätt. På lördag har ATG skrivit ner prognosen med några miljoner.

Med 28 ”extra” miljoner i potten har ATG nu gått ut med att det kommer att ligga minst 55 miljoner enbart i potten för sju rätt på lördag. Till V86 på onsdag beräknas potten för åtta rätt till minst 19 miljoner.

Häftiga siffror och såklart jättespännande. Då skall vi även komma ihåg att ATG fonderat 20 procent av jackpotpengarna till det som kallas Spring Race, det som skall kulminera på Påskdagen på Romme.

Den här veckan är alltså stekhet men det är bara försmak av hur det blir under påskhelgen. Redan nu har nästan 27 miljoner kronor fonderats till V75 på Påskdagen - och då är det flera veckor kvar till påsk…

Precis som tidigare blir det V75 under hela påskhelgen med start på Skärtorsdagen i Gävle, fortsättning Långfredagen på Färjestad i Karlstad och Påskafton på den norska banan Klosterskogen.

Fonderingen av jackpotpengar fortsätter såklart de närmaste veckorna och veckan för påsk går samtliga jackpotpengar till Påskdagens traditionella tävlingar på Romme strax utanför Borlänge i Dalarna.

Nu gäller dock i första hand fullt fokus på den här veckan två huvuduppgifter, V86 på onsdag och V75 på lördag. Örebros V75-lopp har jag hittills bara tittat på men V86-loppen på onsdag har jag full koll på.

Konstigt nog är det inte fullt anmält i sju av de åtta loppen på onsdag trots att V86-omgången den här veckan delas mellan Solvalla och Åby. En tuff vinter är säkert en del av förklaringen, dock inte hela.

Skönt då att konstatera att det är bra anmält till Örebros jackpotomgång. Det är proppfullt i alla sju loppen, till och med fullt i en vidöppen Gulddivision. Det skall bli ett nöje att ta hand om det på torsdag!

Några rader om VM i V75 som tusentals spelare har kul med även i år. Det är fortfarande fullt möjligt att hoppa med i matchen även om två av sex deltävlingar redan körts.

Ingen fixade sju rätt första deltävlingen på Åby. Sympatiske snickaren Anders Daleljung vann etappsegern på FEM rätt. En av hans tre spikar hade lägst streckprocent bland dom många som satte fem rätt.

I lördags var det massor av VM-lirare som satte sju rätt. Etappsegern gick till Peter Alf, som bor i Falköping, även detta en sympatisk rutinerad V75-lirare. Peter satte sju rätt med hjälp av fyra spikar.

Att det krävs tur för att vinna på trav har Peter fullt klart för sig. Han vann etappen genom att spika bland annat veckans enda överraskning Olivia C.H. – som galopperade i en återkallad start…

Dessutom fick han in Ethel, som vann den andra avdelningen, som reserv för sent strukna förhandsfavoriten Dån Klara. Det krävs som sagt tur – och skicklighet – för att vinna på trav!

För min del ser jag som sagt redan fram mot lördagens spännande V75. Mitt VM-system publiceras på torsdag i samband med min krönika. I lördags blev det för min del förargliga sex rätt…

Nu då  gäller i första hand såklart onsdagens jackpotomgång på V86.

Här mina preliminära funderingar kring loppen på Solvalla och Åby i form av ett litet grundsystem på 192 rader – 48 kronor:

Avdelning 1: 2 Laferrari Dimanche, spik! ( 6 – 1 )

Avdelning 2: 9 – 6 ( 8 – 3 )

Avdelning 3: 2 Dear Wise As, spik! ( 10 – 4 )

Avdelning 4: 6 Peak of Glory, spik! ( 7 – 3 )

Avdelning 5: 5 – 7 – 2 ( 3 – 4 )

Avdelning 6: 7 – 9 ( 6 – 5 )

Avdelning 7: 2 – 12 – 8 – 7 ( 4 – 6 )

Avdelning 8: 4 – 5 – 3 – 2 ( 8 – 9 )

 

 

 

 

 

Onsdag 21/2: Tips till V86® på Åby/Solvalla

Publicerad: 2024-02-19  09:00

Senast uppdaterad: 2024-02-19  19:53


TR Medias tips till onsdagens V86® på Åby/Solvalla
 

BÄSTA SPIKEN

7 DECISION MAKER (V86-6) var tillbaka på tävlingsbanan senast efter en kortare paus. Hon tog då hand om ledningen direkt från start och kunde bestämma tempot som hon önskade. Stack sedan undan på lätta fötter till vinst med gott om krafter sparade. Med det loppet i kroppen är hon säkert ännu vassare nu och med få hästar på startvolten är det mycket bra chans att hon rundar till seger från sina 20 meters tillägg.

SKRÄLLEN

4 DAMORE MAIL (V86-1) är en fartfylld italienska som har en härlig långspeed att tillgå när hon får sitt lopp. Hon är snabb från start om man laddar med henne och hon kan få ett fint lopp härifrån. Hon står lite hårt inne på pengar men loppet är rätt så ojämnt och får hon sitt lopp kan hon mycket väl skrälla idag och ska inte nonchaleras.

V86-1

Spetsanalys: 2 LaFerrari Dimanche öppnar snabbt och är spetsfavorit. Utifrån öppnar även 4 Damore Mail snabbt och söker position. 2 LaFerrari Dimanche har nu tre lopp i kroppen efter lång paus. Visade form senast efter en pigg spurt mellan hästar. Öppnar snabbt och har läge för ledning. 6 Primadonna Tile har inte fungerat på slutet. Rätt distans nu och anmäld med amerikansk vagn.  3 Jelly Bean Mearas gör nu andra starten för Flemming Jensen. Gjorde det godkänt i debuten.  4 Damore Mail står lite hårt inne på pengar. Snabb från start och har en vass spurt att tillgå.

A:2 B:6,3,4,1,5,9,8 C:7

V86-2

Spetsanalys: 1 Max Håleryd håller ut 2 Baroncini Jet från start. Utifrån provar 6 Daytona Roc som också är snabb första biten. 9 Southwind Boko har nu gjort tre starter efter paus och formen är stigande. Har lottats till ett bakspår nu men har startsnabba ryggar framför sig och får en fin position här. Tipsetta. 6 Daytona Roc gick godkänt senast efter en invändig resa. Öppnar kvickt och räknas om hon kommer till tät. 1 Max Håleryd vann direkt efter lång paus senast. Kvick från start och ska inte nonchaleras. 2 Baroncini Jet har ett lopp i kroppen nu och är en tänkbar skräll.

A:9 B:6,1,2,8,3,4 C:7,5,10

V86-3

Spetsanalys: 4 All the Way Cal och 5 Allan Zonett kan båda öppna kvickt. 2 Dear Wise As tas lugnt för att sedan prova framåt och övertar. 2 Dear Wise As tog över ledningen senast varvet från mål men blev lite rullig sista biten och blev omsprungen till slut. Har 2/2 på lång distans och från ett bra läge ska han räknas tidigt. 10 Börtas Ankare var godkänd senast i ett tufft lopp på Axevalla. Åter efter kort paus och är ute över rätt distans. 7 Bourbon Brodde spurtade snabbt på upploppet senast men galopperade kort innan mål. 4 All the Way Cal är kvick från start och får en fin position.

A:2 B:10,7,4,9,5 C:3,8,1,6

V86-4

Spetsanalys: 3 Sparkling Tile och 4 Hackels Humlan kvicka iväg. 6 Peak of Glory körs på säkerhet första biten men vill fram och överta. 6 Peak of Glory som åkte på sin första felfria förlust senast. Sköter hon sig bakom bilen sitter hon troligen i tät efter en kort bit och då är hon hästen att slå. 7 Global Empress hade långt fram till täten senast men spurtade piggt och visade att formen sitter där. Given i striden med rätt resa. 4 Hackels Humlan vann säkert senast efter att ha tagit över ledningen i sista sväng. 3 Sparkling Tile öppnar kvickt och får en fin position i sin årsdebut.

A:6,7 B:4,3,2 C:1,10,8,9,5

V86-5

Spetsanalys: 1 Best Time Ever och 2 Global Enjoy öppnar båda snabbt i volt. Knapp fördel för 1 Best Time Ever från sitt innerspår. 5 Winner Brodde som senast höll tappert från ledningen i en bronsfinal på Solvalla. Enklare emot den här gången och är given i segerstriden. 7 Nugget Zon som var positiv i sin årsdebut som tvåa efter att ha gått utvändigt om ledaren sista rundan. Bättre med loppet i kroppen och räknas tidigt. 4 So Far Away Ås som nu återkommer efter paus och gör debut för Hanna Lähdekorpi. 3 Akilles Face är åter efter en längre paus. Är kapabel men hopplöst osäker. 

A:5,7 B:4,3,2,1 C:13,9,8,10,6,12

 

V86-6

Spetsanalys: I kraft av springspår sitter 6 Penthouse i ledningen kort efter start.  7 Decision Maker gjorde comeback senast och vann med till synes gott om krafter sparade efter ett lopp i ledningen. Med bara tre hästar på tilläggsvolten hittar Björn Goop tidigt ut i andraspår och kan sätta in slutstöten när han vill. 9 Aurelia Express gjorde det godkänt på avstånd bakom Decision Maker senast. Första motbud till tipsettan. 6 Penthouse var godkänd senast i finalen i Diamantstoet. 4 Pretty and Evil höll till kort före mål senast.

A:7 B:9,6 C:4,5,1,8,3,2

V86-7

Spetsanalys: 2 Fabulicious öppnar kvickt första biten och är spetsfavorit. Utifrån provar 4 And Away We Go och 6 Ahorsewithnoname. 2 Fabulicious var godkänd i sin årsdebut och är säkert bättre med det loppet i kroppen. Möter nu betydligt mer rutinerade ston men ska räknas tidigt från sitt fina utgångsläge. 8 Havanna Banker är en snabb dam som lottas till ett jobbigt läge här. Kan öppna och räknas tidigt om hon kommer till. 7 Random Tile galopperade kort efter start i sin årsdebut. Fartfylld och räknas felfri. 12 Kovi Stream har många att runda men räknas med klaff på loppet.

A:2,8,7,12 B:4,9,6,10 C:1,11,5,3

V86-8

Spetsanalys: 4 Spike M.M. öppnar kvickt första biten och håller ut 5 Quattro Håleryd från start och körs sedan i ledningen. 4 Spike M.M. som är obesegrad efter tre starter. Vann enkelt efter ledning från start till mål senast med krafter sparade. Har nu fått ett lopp i kroppen och är given i segerstriden igen. 5 Quattro Håleryd fick ett tufft lopp senast men kunde ändå gå undan och vinna säkert. Han är tuff och tål jobb och är given på kupongen. 3 Zigzag Zagazoo drog på i ledningen senast. Höll bra till kort före mål. 2 Beyonce Face har gjort tre starter och är obesegrad.

A:4,5 B:3,2,8,7 C:9,6,1,10,11

 

 

V86® från Vi Tippa

Publicerad: 2024-02-19  14:13

Senast uppdaterad: 2024-02-19  14:14


Tips till V86®.

 

 

Travcash V86-tips:

 

 

 

Travstugans V86-Tips:

 

 

 

Trav.se V86-Tips: 

 

 

Travmasen på besök på Tjomslands träningsanläggning. Med Jimmy och Alf Jonsson.

Utskriftsvänligt gratisprogram:

 

 

 
1280_toppbild_stallsnack.jpg

Stallsnack V86® Solvalla/Åby

Publicerad: 2024-02-21  15:24

Senast uppdaterad: 2024-02-21  15:39


V86® Solvalla/Åby - DUBBELJACKPOT Första start 20.30

Djuse: ”Räknar med en bättre insats” - 3 A Sniper(V86-2) var lite sämre senast efter att han gjort bra lopp tidigare i vinter. Jag räknar med en bättre insats i kväll och han har fått ett bra läge även om han inte är någon startkatapult. Vi byter till jänkarvagn. Öppet huvudlag är normalt, skriver Mattias Djuse på stallets hemsida. - 4 Pretty And Evil(V86-6) gjorde det bra från spets till knapp förlust senast. Rätt distans igen och hon ska klara spåret. Om hon tar en fin slant igen så är jag nöjd. Vanlig vagn eftersom det är volt och helstängt huvudlag som på slutet. - 5 Mirci A’lir(V86-6) var inte kurant senast. Hon gör annars bra lopp hela tiden och hon känns fin i jobben men risken är att hon behöver loppet. Inget bra spår och hon är ovan volt men ska klara det. Vanlig eftersom det är volt, öppet huvudlag som tidigare hos oss. - 7 Global Edge(V86-8/DD-2) var positiv i comebacken. Hon gick i ledningen och fick ge sig knappt sista biten. Som det känns så har hon tagit loppet bra så jag räknar med en ny bra insats. Spår lite långt ut men hon kan öppna. Inga ändringar; vanlig vagnoch can’t see back.


Stall Ebbinge: ”Berättigat att hon är storfavorit” - 2 Laferrari Dimanche (V86-1) har varit jättefin i sina senaste starter och Rick säger att hon är i toppform nu. Jag tycker själv att hon bara blir bättre och bättre för varje start. Senast hade hon krafter kvar i mål som tvåa i V75 och hon fick ju fritt delvis över upploppet men den sista biten fick hon inte fritt utan gick i mål med en hel del sparat. Ikväll har hon ett bra läge och är snabb ut bakom bilen. Det är nog bra chans till ledningen och över kort distans är det mycket som talar för att Rick kör där. Men annars kan hästen gå i ryggar också ifall det skulle behövas. Jag tycker att det är berättigat att hon är storfavorit, säger Malte Handfast i stall Rick Ebbinge. - 9 Marvellous Steel (V86-1) gjorde några riktigt bra lopp tidigare i vintras, bland annat när jag själv vann V75 med henne på Solvalla och hon var med i flera tuffa lopp under en period. Hon fick sedan pausa lite och provades i Monté senast men det var inget för henne. Hon fungerade inte och galopperade så vi får glömma den starten. Det är lite synd på läget här med bakspår eftersom hon är så väldigt startsnabb. Hon går bra bakifrån också även om hon är bäst i spets. Men drömmen härifrån vore ju att rygga Laferrari Dimanche och komma ner i rygg på ledaren, om nu nummer ett Hertz är långsam ut. Då ser jag det faktiskt inte som någon omöjlighet att vinna loppet, i och med att det finns open stretch på Åby. - 12 Kovi Stream (V86-7/DD-1) är en fin häst i bra form, även om vi nog trodde att hon skulle ha utmanat om segern senast och kämpat bättre när hon fick ett så fint lopp. Nu är hon utlämnad från spår tolv och över 1600 meter måste det till maxklaff med högt tempo och tur med positionerna. Hon måste ha en ryggresa fram till 300 kvar och spurta till slut om hon ska kunna räcka. Normalt sett är det väl främst en platschans därifrån.


Foto: LARS JAKOBSSON / TR Media

Melander: ”Värd att ta med” - 5 Love Gun (V86-4) var med i en alldeles för tuff öppning senast och orkade inte. Hon är annars inte så tokig och gjorde två bra lopp som tvåa innan dess och då var Jorma (Kontio) jättenöjd med henne. Hon är snabb ut bakom bilen men får väl normalt svårt att vinna. Kanske kan hon vara bland de tre om det klaffar, säger Stefan Melander. - 6 Penthouse (V86-6) har varit lite seg tidigare men har utvecklats otroligt mycket de senaste månaderna. Hon har gått jäkligt bra i de senaste starterna i V75 där hon både har vunnit och suttit fast. Senast fullföljde hon också bra i finalen och formen är riktigt fin. Det som är intressant här är att det är 1640 meter och hon står bra till med springspår på start. Hade det varit 2140 meter hade hon varit totalt chanslös att hålla undan för Decision Maker men nu är det inte helt omöjligt. Hon är snabb ut och jag tror att hon får ledningen. Därifrån kan hon nog sprinta på bra i ett jämnt och högt tempo och då ska det bli spännande att se hur långt det räcker. Jag tror att hon kommer att göra ett riktigt bra lopp. Med tanke på att hon är så lite spelad gentemot min andra häst kan hon vara värd att ta med. - 7 Decision Maker (V86-6) har ju annars varit otroligt bra i fyra raka och Jepson sa att det fanns gott om krafter kvar senast. Hon känns fortsatt jättefin i jobben och normalt är det väl fördel henne här trots 20 meters tillägg. Det har ju också underlättat lite i och med att två hästar har blivit strukna och det är inte så många kvar nu. Hon kan hamna bra på det men jag vill ändå varna lite för min andra häst. Vanlig vagn nu och det var länge sedan hon gick med det men det har ingen betydelse här. - 8 Cloud Busting (V86-8/DD-2) tror jag mycket mer på. Det är en bra häst som är stark och som har gjort två kanonlopp i rad nu vid segrarna. Det är en fin häst som är under utveckling och även om det är dåligt läge nu så gör det inte så mycket för henne då hon ändå inte kan öppna något. Det har i och för sig blivit lite bättre av att en häst invändigt har blivit struken. Hon tål att göra en del själv och jag tycker inte att hon är borta.