[counter] 

Antal hemsidesvisningar sedan starten mars 2012 

V75 Lördag 20 Januari ROMME

 

Köp Travmasens tips med ranking, kommentarer och förslag till V86 och V75 varje vecka, och som publiceras i den lösenords skyddade fliken Travmasens Bonustips, kvällen innan spelomgången.   

Kostnaden är låga 150:-/månad, 250:- för 3 månader, eller 800:- för 12 månader, inkl.moms 

 bankgiro: 520-1116.  Annars har jag även Swedbank  8166-1,  934 966 349-3 

OBS! KOM IHÅG ATT SKRIVA ERT NAMN SOM REFERENS!!!!

OBS!!!!! KOM ÄVEN IHÅG ATT:

Meddela mig er email på travmasen@gmail.com när ni betalat så får ni inloggning direkt! 

 

TIPSANDELAR SÄLJES!

lagbild

Jag samarbetar med Tullinge Spel på tillsammanssidan där ni kan köpa andelar via denna länk: Travmasens Jägare  132:- och Travmasen Sjöar för 264:-/andel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De dribblar hur som helst med våra pengar

 

 

Daniel Berglund19 januari 2018 kl. 16:48

Spelkrönika V75 Romme 20/1: Fräck spetsspik i ny jackpottomgång och sorgligt dåligt på ATG.se i onsdags!

Det blev otroligt rörigt för oss spelare i onsdags när sena strykningar ställde många förhandsanalyser…

 

 

hansg.jpg

HANS G:S KRÖNIKA

2018-01-18, Dalarna välkomnar med riktigt vinterväder och jackpot på V75

ATG beräknar att det på lördag kommer att ligga runt 43 miljoner enbart i sjurättspotten. Oavsett utdelningen på lördag kommer vi med sju rätt att få extra bra betalt på V75.

Det blir en riktig vinterdag på Romme uppe i Dalarna. Räkna med uppåt 15 minusgrader, men uppehållsväder och till och med chans till lite solsken.

En dag som vi som bor i Skåne har gått och längtat efter hela vintern. Här nere är det som vanligt grått och regnigt och ett par plusgrader – varje dag...

För övrigt samma väder som jag mötte i Tyskland igår då jag var där nere för att träffa två av grabbarna som var med och vann drygt 21 miljoner på V75 på Nyårsafton. Två unga lärare som älskar svenskt trav och inte minst V75, Jörn Finger och Niklas Kaeseler.

Dom lirar V75 varje lördag precis som vi gör, alltså V75 Tillsammans. Andelarna kostar varje lördag 30 Euro, alltså runt 300 kronor per styck. Intresset för multijacken på Nyårsafton var enorm. Eftersom det såldes 700 andelar fanns det alltså drygt 200.000 kronor att spela för.

Systemet delades upp på tre kuponger, samma hästar i de sex första avdelningarna, tre olika spikar i den sista avdelningen. Och dom satt med streck både för ettan och tvåan i mål.

Hade Rafiki Fri fått nosen först i den sista avdelningen hade dom blivit ensamma om sju rätt. Som Ni kanske minns skilde det någon centimeter...

Nu fick dom som bekant dela med två andra men sopade ändå hem drygt 21 miljoner kronor, per andel blev det drygt 30.000 kronor. Det är klart att dom båda lärarna själva hade ett par andelar, dock inte flera än att dom måste fortsätta jobba...

För min del var det roligaste ändå att få uppleva grabbarnas enorma travintresse och hur imponerade dom var av svensk travsport. Båda två besöker regelbundet svenska travbanor, Jörn har inplanerat 43 (!) V75-dagar i Sverige i år...

Det finns såklart hur mycket som helst att berätta om Jörn och Niklas, men på något sätt kommer inslaget från besöket att bli nerkokt till drygt tre minuters television. Ni ser det i en eller annan kanal till helgen.

Att det är jackpot på V75 även på lördag gör som vanligt Rommes tävlingar på lördag ökar. De tyska grabbarna berättade att intresset för V75-bolaget efter succén på Nyårsafton är jättestort. Det är för övrigt Niklas, geografiläraren, som är spelläggare den här veckan.

Enligt min enkla uppfattning finns det tre hästar som normalt “bara” vinner, samtidigt som Gulddivisionen åter är tunn och går att lösa på ett par streck om man nu inte litar på att Anna Mix bara är bäst.

De andra tre avdelningarna är dock jätteintressanta och det gäller som vanligt att ha sju rätt, det är jackpot och V75 är sällan lätt. Här mina funderingar om hur vi skall lösa det.

Avdelning 1: Elva hästar bakom startbilen i denna Silverdivision. Vinner någon med startspår sju till och med elva blir det korsdrag i kuponghögen direkt. Kanske lite långsökt, men varför inte. För min del kommer jag iallafall att skriva en egen liten kupong med alla elva hästarna i det här loppet. 3 Nakoda Goj är och kommer att bli storfavorit och det är inget att säga om. Nioåringen har imponerat för sin nya tränare och har ett perfekt läge, Nakoda är given första markering. 5 Island Life kommer också att få många anhängare, men andrahandsfavoriten trivs bäst i ledningen och ledningen tar 4 M.T. Insider innan startbilen släppt fältet, Sedan är det en bit till tysken 1 Abano H som jag dock tycker är en “vanlig” häst utan V75-lyster, kusken är dock jättebra och läget perfekt. Jag tar de sex innersta startspåren på grundsystemet, men det doftar skräll om den fösta avdelningen, spara inte på krutet.

Avdelning 2: Jättesvårt lopp för lägsta klassen, dessutom voltstart, det är ingen lätt öppning vi bjuds på. Min första tanke när jag såg startlistan var 9 Divine, som tyvärr gjorts till knapp favorit av de tidiga lirarna. Hon kommer med tre raka segrar och jag gillade verkligen vad jag såg vid vinsten senast på Solvalla. Att Erik Adielsson förstärker i sulkyn på lördag är aldrig fel. Divine får första strecket. Tre till är givna för min del. 2 Twinkle Kronos trodde jag mycket på senast då han dock vek ner sig i ledningen på ett märkligt sätt. När nu grabbarna Träff (tränarna) provar igen betyder det att inga fel har hittats och en gång är ingen gång. Twinkle tar ledningen igen och är sedan hästen att slå. Tredje strecket till 6 Valborg Marje som gör det bra varje gång och står på högtur för att få vinna. Dit även med innerspårets 1 Young Da Vici, som är en fin typ som kan duga mot årgångseliten senare i år. Fyra streck, sedan bör loppet vara stängt.

Avdelning 3: Åter en tunn Gulddivision där halva gänget är utfyllnad. 6 Anna Mix är tillbaka hos Sofia Aronsson i Sverige där Anna verkar trivas extra bra. Kapacitetsmässigt är det väl ingen tvekan om att hon bara är bäst i det här gänget, men med tanke på hennes humör och totalfloppen på V75 förra året köper jag inte Anna som storfavorit. 4 Indoor Voices såg helt underbar ut senast uppe i Sundsvall då hon hade vunnit som ett skott med lucka på upploppet (mot Digital Ink och Zenit Brick). Den här gången kanske Kihlström väljer att köra i ledningen och Indoor Voice är därmed ett givet streck. Dit även med 3 Mind Your Face som gör det bra varje gång och blir bättre och bättre, han är gynnad av den långa distansen. Fjärde strecket till 5 Kadett C.D. som fick ett nyttigt lopp i kroppen senast och nu med intressant kusk ombord. Det innebär att 7 On Track Piraten med tränaren i sulkyn hamnade utanför kupongen den här gången. Dumt eller...

Avdelning 4: Jättelurigt kallblodslopp där 3 Mofaksan får min första markering. Denna tolvåriga dam har haft siktet inställt på detta lopp länge. Hon står perfekt placerad och har toppkusk i sulkyn. Hela vägen Ove! Jag rekommenderar att Ni fyller på med så många streck Ni har råd med eftersom det skriker skräll om loppet. På mitt grundsystem måste jag dock ha med en häst till. 13 Solör Stegg är märkligt bortglömd av de tidiga lirarna. Det här är ju loppets bästa häst, men han har varit borta länge och kan vara ringrostig. Värmlänningen som tränar Solör Stegg är dock ingen dumbom och har säkert tränat inför den här starten. Annars hade han ju inte bett Torbjörn Jansson ta hand om styrningen. Två streck på min lilla kupong, men minst halva gänget kan vinna!

Avdelning 5: 14 Ston bakom startbilen, ändå tvekar jag inte att spika 12 Southwind Feji som vi hittar mitt “i rågen”. Micke J Andersson är säker och hittar sannolikt en vettig position och gör han inte det tror jag att han ändå har en häst som har kapacitet att runda det här gänget. Soutwind Feji har vunnit tretton av femton starter och såg vid senaste segern bättre ut än någonsin. I övrigt hänvisar jag till min Top 7-rank. Vill dock säga att tyske Niklas vid mitt besök igår varnade för en häst i just det här loppet – 7 Nouvelle Avenue. Streckad på sex procent torsdag morgon...

Top 7-rank: 12 – 9 – 2 – 7 – 5 – 3 – 4

Avdelning 6: Avslutningen tycker jag sedan att vi löser med två spikar. Här i den sjätte avdelningen kommer Nicklas Westerholm att bli favorit med sitt nyförvärv 3 It´s Showtime Zaz som var en topphäst redan hos sin förre tränare Timo Nurmos. Fuxen har redan debuterat för Westerholm och vann då suveränt. Han är gynnad av den långa distansen och jag tror att han bara är bäst här. 2 Jaques Noir med Adielsson ombord förvånade med att slänga sig i galopp direkt från start senast, men såg annars bra ut och räknas från ett perfekt andraspår. Det är hästen att slå i ledningen. Tre andra med chans om Ni inte går på favoriten är (såklart) 6 Titan Brodde, 8 Zorro Swing och 11 Västerbo Grosbois. Den sistnämnde helt bortglömd av de tidiga lirarna och kanske värd ett streck bara därför...

Avdelning 7: Här hittat vi lördagens bästa spik. 2 National Prince är en kanon som är på väg rakt upp i eliten. Här har han ett perfekt läge bakom bilen, det är sprinterdistans och i sulkyn sitter en toppkusk. Hur kan det gå fel? Det här loppet leder National Prince runtom om han är frisk och sund för dagen. Jag har faktiskt svårt att hitta några vettiga motbud utan att nämna fem-sex hästar som samtliga är streckade på några enstaka procent. 1 Han Herred har läget och kan hänga på till en andraplats, tioåringen 5 Persos Smokie har toppform och Oscarssons duo 3 Mr Perfection och 10 Mr Perfect kan också skrälla, men...V75 är tillräckligt svårt för att man skall hålla på och gardera hästar som bara vinner. Spika National Prince!

Grundsystem på 192 rader – 96 kronor.

Avdelning 1: 3 – 1 – 5 – 4 – 6 – 2
Avdelning 2: 9 – 6 – 2 – 1
Avdelning 3: 6 – 4 – 3 – 5
Avdelning 4: 3 – 13
Avdelning 5: 12 spik (9-2)
Avdelning 6: 3 spik (6-2)
Avdelning 7: 2 spik (1-5)

Det är faktiskt tråkigt att inte få uppleva vintern i underbara Dalarna. Jag hade gärna varit på plats på lördag, Romme kommer att bjuda på en härlig men kall V75-show.

Ha en underbar och lyckosam helg önskar Er

Hans G. 

 

 

 

 

 

1120_v75_andersson.jpg (1)

Lördag 20/1: Anderssons V75-analyser

ROMME
Lördag 20 januari
Start: 16.20

V75-1 
3 Nakoda Goj är allround och kommer utan tvekan segerstrida igen med minsta lilla klaff. 5 Island Life bör hävda sig mer än väl även i den här klassen och 1 Abano H. har fint läge då han är kvick ut och om det löser sig är han segeraktuell. 2 Fashion Diva har bättre läge än på länge och ska inte nonchaleras. 
Ranking A: 3,5 B 1,2,4,6,11

V75-2
9 Divine är lätt att gilla då hon är löpärlig och spurtstark. Har bra chans att ta fjärde raka segern - spik! 1 Young da Vici utvecklas för varje start och blir att räkna med ifall han hittar ut i tid och 6 Valborg Marje rapporteras träna starkt. Tappade en V75-seger kort före mål senast och jagar revansch. 5 Roofer blir allt bättre och klarar han startspåret kan han dyka upp i främre träffen igen. 
Ranking A: 9 B 1,6,5,8,12,2

V75-3
6 Anna Mix är en mycket tuff märr som tål hårda upplägg och distansen gynnar henne kraftigt och hon kan mosa allt. 
4 Indoor Voices är i toppslag och med rätt resa blir hon livsfarlig. Loppet blir klart spännande ifall 3 Mind Your Face körs i ledningen där han har vass statistik. 
Ranking A: 6,4 B: 3,7,5,2,1

V75-4
13 Solör Stegg är ett jättebra kallblod i sina ljusa stunder och träningsrapporterna låter klart intressanta efter uppehållet. Möter oftast tuffare djur än dessa och jag tror en hel del på honom. 3 Mofaksan bör hitta till ledningen och sedan hålla ett bra tag då hon siktat mot den här uppgiften. 2 Uggla I Mossen är en jättetalang som möter äldre hästar, men med rätt resa är hon inte borta och 1 Alfie har också en intressant uppgift och bör kunna få rygg på ledaren. 
Ranking A: 13,3 B: 2,1,14,5,4,11
Favorit i fara: 3 Mofaksan

V75-5
12 Southwind Feji har inte förlorat många lopp i sin karriär och klarar att lösa en sån här uppgift utan för mycket strul på vägen. 3 Remember Rivner är dock ett riktigt spännande motbud. Ifrån ledingen kan hon hålla väldigt länge om hon är på rätt humör. Se upp! 9 Barbara L.Hanover plockar många med hjälp av att hon tål att gå ute i spåren och 
2 Millstone's Vivid blir farlig om det löser sig med rätt ryggresa. 
Ranking A: 12,3 B: 9,2,4,5,15

V75-6
2 Jaques Noir kan en hel del när han sköter sig och distansen är inga problem, ledningen vore ett stort plus. 3 It's Showtime Zaz gav ett fint intryck i debuten och i ny regi senast, då han vann trots punktering. 4 Porthos Race blir farlig vid hårt tempo och rätta ryggarna att hänga på och 6 Titan Brodde räcker också en bra bit med samma upplägg. 11 Västerbo Grosbois är i toppform och kan vara ett skrällbud. 
Ranking A: 2,3 B: 4,5,11,1,7

V75-7 
2 National Prince trivs fint i ledningen och distansen är ingen nackdel. Måste ha mycket goda möjligheter att avsluta V75-omgången. Singelstreck! 5 Persos Smokie blev för ivrig senast, men har annars visat bra form ett tag och
8 Tobacco besitter en vass avslutning med rätt resa och har lopp i kroppen. 6 Sambuca Knight var bättre än förväntat senast och är klart på gång igen och 1 Han Herred är en outsider ifall han plockar fram allt sitt kunnande. 
Ranking A: 2 B: 5,8,6,1,4,3

Lördag 20/1: Anderssons V75 med Harry

ROMME
Lördag 20 januari
Start: 16.20

BÄSTA SPIKEN
V75-7: 2 National Prince har spetsläge och gillar distansen. Toppchans!

ROLIGA DRAGET
V75-4: 13 Solör Stegg är van värre motstånd och tränar starkt. Rundar hela bunten.

SKRÄLLEN
V75-5: 3 Remember Rivner kan mycket när hon är på humör. Kan leda hela vägen.

VECKANS LÅS
V75-6: 2 Jaques Noir och 3 It's Showtime Zaz

 

 

 

 

 

 V75-podden Systemet – lyssna på avsnitt 215

 

 

Årets första V75-omgång på Romme ser på förhand spännande ut på många sätt. Rent sportsligt är det också en bra omgång för att vara den här tiden på året. Ser man till spelet så är det förstås ett extra plus att det är Jackpot med extra miljoner i potten. 

 

Den här tiden på året är det gott om svenska hästar som söker sig till Frankrike för att tjäna stora pengar. En som gör en annorlunda resa är franska toppstoet Anna Mix (V75-3) som även i år kommer att finnas hos Sofia Aronsson på Axevalla. När stoet nu kliver in i den för säsongen något urvattnade Gulddivisionen så är det hon för vår del ett givet singelstreck.

Normalt sett kanske dalahästen On Track Piraten skulle kunna vara en rejäl utmanare men hans insatser på slutet har inte varit riktigt de vi blivit vana vid.

För att snickra ihop ett vettigt system så väljer vi att singelstrecka både Anna Mix och Titan Brodde (V75-6). Den sistnämnde har visat ruskig form länge och som vi ser det har han hittat en lämplig uppgift här.
Kallblodsloppet (V75-4) ser superintressant ut på förhand. Kan de tre stona på startvolten hålla undan för tilläggshästarna?

DAGENS VINNARE:

Anna Mix (V75-3) är en besvärlig dam som inte klarar av det franska voltstartsystemet och därmed är hon förbjuden att delta i många av de penningstinna loppen där nere. Nu finns hon i Sverige och med tanke på hennes kapacitet ska det vara en toppchans.
Titan Brodde (V75-6) kom aldrig till från ett dåligt läge i en V75-final på Solvalla senast. Han hade varit lysande innan dess och det är bra chans att han nu kommer att starta en ny segerrad.

DAGENS RYSARE:

Mr Vox (V75-1) är en gedigen häst som i stort sett aldrig gör ett dåligt lopp. Läget är inte det bästa men om det blir tempo i loppet så räknar vi med att Bollnäshästen kan komma att blanda sig i segerstriden.

Sjö Odin (V75-4) har svarat för många bra lopp på slutet. I det här gänget kan han komma att bli bortglömd av spelarna. Om det klaffar under vägen för hans del så kan han dyka upp där framme.

 

V75-ANALYS

V75-1 (LOPP 5)

Nakoda Goj har varit mycket övertyande och fin sedan Nicklas Westerholm fick hand om honom. Från ett bra läge kan V75-spelet inledas med en populär hemmaseger. Island Life visade knallform som tvåa senast och han är given på kupongen. Innerspårets Abano H är inte borta om det klaffar under vägen. Jämne Cupido Sisu är inte heller att leka med och Mr Vox runda många med tempo i loppet.

3 Nakoda Goj
5 Island Life
1 Abano H
6 Cupido Sisu
11 Mr Vox
——————————–
2 Fashion Diva
4 M.T.Insider
7 Mellby Amiral
8 Super Zantos
9 Rondine D’Asolo
10 Love Palema 

 

V75-2 (LOPP 6)

Divine har tänt till oerhört i sina senaste starter och det sexåriga stoet ska ses med fin segerchans igen trots att spåret är lite chansartat. Roofer kommer från seger och formen är okej på den kanten. Lord L.S. har sett kalasfin ut men det är klart att läget är ett minus. Tentacles kan också en del och med rätt resa kan han runda många till slut. Athos Race har inte vunnit på ett tag men hans kapacitet räcker långt.

9 Divine
5 Roofer
12 Lord L.S.
10 Tentacles
8 Athos Race
——————————–
4 Corky Ramirez
11 Sansiro Gel
2 Twinkle Kronos
1 Young Da Vinci
7 Capone Sisu
6 Valborg Marje
3 Messitj 

 

V75-3 (LOPP 7) 

Som vi ser det har Anna Mix hittat en klart lämplig uppgift och för vår del ser vi ingen anledning att gardera henne. Kom ihåg att hon är van att möta hästar ur den absoluta eliten och på det sättet går hon nu ned i klass rejält. Lika klar andrahäst är On Track Piratenäven om han i de senaste starterna har sökt efter den absoluta toppformen.

 

6 Anna Mix
——————————–
7 On Track Piraten
4 Indoor Voices
3 Mind Your Face
5 Kadett C.D.
2 Billy Flynn
9 Fly The World
8 Explosive de Vie
1 West Wing 

 

V75-4 (LOPP 8) 

Uggla i Mossen är en framgångsrik dam som alltid gör bra lopp. Från ett fint läge ser det ut som en bra chans. Svåraste hotet kan komma från stallkamraten Tand Tuff. Denne var duktig senast då han äntligen fick utdelning på sin form. De bägge fina stona Alfieoch Mofaksan är andra som känns som ett måste på kupongen. Solör Stegg hade en del galopper i somras men återkommer nu efter ett tävlingsuppehåll. 

2 Uggla i Mossen
5 Tand Tuff
1 Alfie
3 Mofaksan
13 Solör Stegg
8 Sjö Odin
11 Smedsbo Faksen
——————————–
14 Art Kjarvald
12 Cali Maks
9 Krusen
4 Blås Undan
10 Flex
6 Mino
7 Trippa Undan

 

V75-5 (LOPP 9)

Southwind Feji vann hela 13 (!) lopp på 15 starter i fjol och det handlar alltså om en riktig segermaskin. Läget är knepigt men på det hon visat så är hon i alla fall den givna tipsettan. Barbara L.Hanover är alltid gedigen och med tanke på favoritens utsatta läge kan hon mycket väl utmana. Finsktränade Millstone’s Vividgår inte heller att nonchalera även om hon nu möter tuffare hästar än hemma i Finland.

12 Southwind Feji
9 Barbara L.Hanover
2 Millstone’s Vivid
——————————–
14 Guinea Boko
4 Carisma Sisu
11 Dragondamour Sisu
8 Simb Senta
7 Nouvelle Avenue
5 Tricia
1 Viktoria Swing
10 Coktail Chip
3 Remember Rivner
6 Västerbo RealWorld
15 Alvena Valva
13 Fertilize Launcher

 

V75-6 (LOPP 10) 

Titan Brodde var hårt betrodd från ett svårt läge i V75-finalerna på annandagen. Den gången kom han aldrig till och det loppet väljer vi att bortse ifrån. Från det här läget tror vi att Örjan Kihlströmsitter bra till direkt och den långa distansen ska inte vara något minus. It’s Showtime Zaz är en trevlig häst som vann direkt i sin första start för Westerholm. Om man väljer att gardera loppet så är han ett tidigt bud liksom kapable Jaques Noir och distansgynnade Porthos Race

6 Titan Brodde
——————————–
3 It’s Showtime Zaz
2 Jaques Noir
4 Porthos Race
8 Zorro Swing
1 Jordan Lee G.L.
11 Västerbo Grosbois
7 Harmon Boko
5 Rambo Rivner
9 Davy Jones Sisu
10 Andreas Boy
12 Sandsjöns Igor

V75-7 (LOPP 11)

Segervane National Prince, vann nio lopp i fjol, kom bort senast men hade då ett svårt läge. Med tanke på hur den Svante Båth-tränade hingsten varit innan dess så bör det vara en toppchans här. Kan det till och med vara så enkelt att det kommer att bli ledning från start till mål? Sambuca Knight var mycket fin senast och med lite klaff under vägen så kommer han att vara med på målfotot den här gången.

2 National Prince
6 Sambuca Knight
——————————–
7 Forecast
8 Tobacco
9 Ryan Kronos
3 Mr Perfection
1 Han Herred
4 Comte Du Pommeau
5 Persos Smokie
12 Taffy
10 Mr Perfect
11 Scarpia

 

 

Systemförslag V75 (lopp 5-11): 5 x 5 x 1 x 7 x 3 x 1 x 2 = 1050 rader = 525 kronor

 

V5-FÖRSLAG:

V5-förslaget (lopp 7-11):  1 x 7 x 3 x 1 x 2 = 42 rader = 42 kr

DD-FÖRSLAG:

DD-1 (lopp 10): 6 Titan Brodde
DD-2 (lopp 11): 2, 6
Kombinationer: 2 

 

 

V4-ANALYS 

 V4-1 (LOPP 1)

7 Bohemianrhapsodyde
6 Ukino du Vivier
——————————–
2 G.G’s Magic Dream
1 Dream Bore
3 Space Cadet
4 Eeyore Bear
8 Strecket
5 Gloss Photo
9 Digital Photo

 

 

V4-2 (LOPP 2)

9 Bottnas Explosive
8 L.A.Divergent
6 Cobra Launcher
10 Zangone
——————————–
11 Caesar’s Dream
3 Barbarossa Brick
7 J L’s Apache
13 Ivan Pavlova A.T.*
12 Give Me Five
4 Nalle Flax
1 Delta Light
14 All My Loving
5 Texas Zet
2 Chieftain Takoda

V4-3 (lopp 3)

4 Vedalia
15 Hope And Dreams
6 Maintainability
10 Upbeat Music
——————————–
5 Whelk
8 Iris Palema
12 Perfect Beauty
7 Tanya Gel
2 Canary
1 Kaggens Kitty
3 Bear Beat
9 M.T.Khila
13 Calissa Rich
11 Luna Nera Doc
14 M.T.Kornelia

V4-4 (LOPP 4)

5 Castleman
2 Flash di Quattro
6 Diggerman
8 My Dream Art
——————————–
1 Conrads Elin
11 Zazo Rod
12 Moolger
3 Fallout Boy
7 Roscoe Frontline
9 Candy Hornline
10 Jeppas Pronto
4 Casper One

 

V4-förslaget:  2 x 4 x 4 x 4 = 128 rader = 64 kr

LD-FÖRSLAGET:

LD-1: 4, 15
LD-2: 2, 5, 6, 8
Kombinationer: 8

 

 

V3-FÖRSLAGET

V3-1 (lopp 10): 6 Titan Brodde
V3-2 (lopp 11): 2, 6
V3-3 (lopp 12): alla 15 hästarna

30 rader = 300 kr

TIPS I ÖVRIGA LOPP: 

Lopp 12: 11 Järvsö John – 6 Styfs Pri Ma Donna – 12 Marino Rasken – 15 Fantom

 

 

V75 PÅ ROMME

Datum
2018-01-20
14:45 - 19:10
Spara i din kalender (ical) - Google Kalender

Plats
Dalatravet Romme

Info

HÄNDER PÅ ROMME IDAG:

 Kl. 11.45  Inskrivningen öppnar (0243-23 91 16)

Kl 12.45  Entrén öppnar
Kl 12.45  Banan öppnar för värmning
Kl 13.30  Restaurangen öppnar
Kl 13.45  Provstart bakom startbilen
Kl 14.15  Spelkassorna öppnar
Kl 14.00  V4-tips med Lars Lindh
Kl 14.45  Lopp 1 (V4-1)
Kl 15.40  V75-tips med Lars Lindh
Kl 16.00 Invigning
Kl 16.20  Lopp 5 (V75-1)
Kl 18.05 DD-tips med Lars Lindh
Kl 18.20  Lopp 10 (DD-1)
Kl 19.10 Tävlingarna slutar

 

 

Spelexperten Lars Erlandsson lämnar sin tidiga idéer inför lördagens V75.

Korsdragaren 20 jan.pdf

 

 

 

 

Han är i sitt livs form – farlig att nonchalera

 

 

hansg.jpg

HANS G:S KRÖNIKA

2018-01-15, 43 miljoner skäl att fixa sju rätt på V75 på lördag

Romme som ligger strax utanför Borlänge i Dalarna tar hand om lördagens V75-show. En extra intressant V75-omgång eftersom vi har en jackpot att spela om. ATG beräknar att det kommer att ligga runt 43 miljoner kronor i sjurättspotten.

I lördags fanns det alla förutsättningar för en fin V75-dag på Jägersro. Som vanligt blåste det en iskall vind över banan, men det var ändå fina förhållanden och såklart bra sport. Ändå lyfte det aldrig av någon anledning, svårt att säga varför.

Det var hyggligt med folk på plats, något hundratal mer än motsvarande dag förra året, och nästan fullt på restaurangen. Vintertid flyttar Jägersro dessutom trevligt nog segerceremonierna inomhus efter V75-loppen. Ett bra initiativ, och så hör man vad som sägs...

Det var nog snarare att det var resultaten som inte gick min/vår väg. På mitt 96-kronorssystem i torsdags hade jag sex rätt, sprack på att jag spikade värmlänningen Erwin i den andra avdelningen. Erwin som från ledningen var helt ok tvåa, men chanslös mot vinnaren Global Unlimited, som var tidig.

I efterhand var det såklart korkat att spika Erwin som av någon anledning blev dagens största favorit, men här lirade jag mera med hjärtat än med hjärnan. Men det är väl också tillåtet, eller hur...

Annars började det jättebra när Olle Rols något överraskande kunde ta hand om ledningen och så var det loppet över. Olle kan man lita på, han fortsätter att leverera, i lördags vann han skvättlätt med gott om krafter kvar. Han vinner finalen också, på Solvalla den 10 februari.

Gulddivisionen blev som väntat en färglös historia och en skrattmatch för Västerboonthenews som tog ledningen på två steg och vann okörd. Begriper fortfarande inte varför jag betalade för Oasis Bi. Han hängde med hyggligt en bit bakom vinnaren. Prix d´Amerique för Oasis Bi, tja det känns sådär...

I fjärde avdelningen föll favoriten Julia af Solnäs tungt. Hon fick ett perfekt lopp, men var inte på topp för dagen och då kunde andrahandsfavoriten Dorinda briljera från ledningen. Hon var överlägsen, lita på att Dorinda vinner många lopp senare i år.

Sedan inträffade tre konstiga galopper som gjorde att Ni som fixade sju rätt iallafall fick drygt 3300 kronor i belöning (plus ett gäng sexor).

Nancy America förvånade med att kasta sig i hejdlös galopp precis som startbilen släppte den femte avdelningen, Master Crowe, som inte kan galoppera, gjorde bort sig i första kurvan i sjätte och Mack Dragan vräkte sig i galopp direkt från start i den sjunde avdelningen. Märkligt eftersom ingen av dom brukar galoppera.

Med favoriterna borta kunde fina hästar briljera. Kash Brodda var totalt överlägsen sedan hon smidigt fått överta ledningen tidigt, Augustus F enorm då han vann på kanontid (men det berättade jag ju redan för en vecka sedan...) och Qahar Q.C. bara bäst i den sista avdelningen där han krossade konkurrenterna.

Innan vi tittar på Rommes jackpotomgång på lördag bara en reflektion om huvudloppet på Vincennes i Paris i söndags. Björn Goop chockade åtminstone mig med att inte köra en meter från start med Readly Express som sedan gick ett fenomenalt lopp från en köposition.

Förklaringen fick vi efter loppet när tränaren Timo Nurmos meddelade att man bestämt sig för ett passivt upplägg den här gången. Det hade ju varit kul att få reda på det i förväg...

Prix d´Amerique sista söndagen i januari blir hyperintressant. Vi kommer med både Readly Express och Propulsion och fransmännens stora stjärna Bold Eagle verkar vara ganska mätt på det här med tävling. Visst vinner Readly Express Prix d´Amerique den 28 januari. Eller Propulsion...

Romme på lördag, det ser riktigt trevligt ut och det ligger 43 miljoner enbart i sjurättspotten.

Gänget som lägger V75-loppen slutar aldrig att förvåna. På lördag börjar dom med en finfin Silverdivision som startas med bil. Nakoda Goj fick ett bra läge och kommer att bli favorit. Andra betrodda i detta lopp är spårgynnade Abano H och Island Life. En kanonöppning på kupongen.

Lägsta klassen tar hand om den andra avdelningen, samma distans 2140 meter, men voltstart. Här kommer Twinkle Kronos att få många anhängare från spår två, men min spontana vinnare hittar vi från spår nio. Divine heter hon och Adielsson är tillbaka efter semester. Kom ihåg vem som sade det först...

Gulddivisionen är lite roligare än på Jägersro i lördags. Nio hästar bakom startbilen, 2640 meter. Anna Mix är tillbaka i Sverige hos Sofia Aronsson och Kim Eriksson får chansen i sulkyn igen, ett svårslaget ekipage. Dalarnas stolthet On Track Piraten är med liksom Indoor Voices. Tränare Strömberg kör för övrigt själv sin Pirat den här gången.

Sofia Aronsson förresten. Som hon briljerade som reporter på Vincennes i söndags!

Fjärde avdelningen handlar om ett vidöppet kallblodslopp med 14 hästar på tre volter innan en räddningsplanka dyker upp i den femte avdelningen. Ett stolopp med 15 hästar bakom startbilen där vi hittar segermaskinen Southwind Feji mitt i smeten. Micke J Andersson i sulkyn och det slutar väl som vanligt, med att dom vinner.

Avslutningen är sedan ett Klass 1-lopp över lång distans mot en Bronsdivision över sprinterdistans. It´s Showtime Zaz och Titan Brodde blir favoriter i Klass 1 medan National Prince med Adielsson ombord från ett perfekt läge bakom startbilen blir svårslagna i Brons.

Som vanligt mycket att fundera på de närmaste dagarna. Under tiden roar vi oss med en jackpot i Eskilstuna på V64 i kväll och en superjackpot på V86 på onsdag (Solvalla delar med Bergsåker). Själv tänkte jag dra till Tyskland för att träffa några av lirarna som vann 21 miljoner på Nyårsafton...

Vi hörs på torsdag. ha en härlig och lyckosam januarivecka önskar Er

Hans G.

 

 

Travmasen o Årets kusk 2016 på väg ner i hissen till Hästgalan feb 2017

gratisprogramv75.pdf (30)

 

 

 

 

Toppkuskarna bjuder på sina bästa V75-tips

 

 

Thomas Uhrbergs krönika:

V75 i sista stund Romme 20 jan.

Jackpot igen och åter stora pengar på spel – om du nu lyckas få sju rätt … Segerrika Southwind Feji och spetskandidaten National Prince spikas i jakten på en fullträff.

Ja, snacka om att ha helt olika förutsättningar.

Southwind Feji har spår 12 i spårtrappen, nog det svåraste utgångsläget du kan ha bakom bilen. Många kommer därför att gardera, fast jag räknar med att Mikael J Andersson gör som vanligt – alltså ger Southwind Feji en vinnarresa.

Erik Adielsson har det betydligt enklare bakom National Prince; ja, de flesta utgår ifrån att ekipaget tidigt sitter i ledningen och sedan tar hem en säker seger över 1640 meter.

Något negativt? Ja, National Prince kan bli het och det känner nog en och annan motståndarkusk till …

Väl stort V75-system

Ibland drar storleken på systemet iväg, men till mitt försvar kan jag peka på att det ligger kring 43 miljoner kronor i 7-rättspotten.

Och, att det finns några riktigt streckkrävande lopp i Rommes V75:a.

V75-1 är egentligen en svag Silverdivision utan fullt antal ekipage och visst krävs det fem sex streck för att du ska känna dig någorlunda trygg.

V75-2 är ett vidöppet Klass II-lopp med voltstart. I Guld blir Anna Mix stor favorit och mångas bank, men hur är det egentligen med hennes form?

Och, vem vinner kallblodsloppet? 14 hästar till start och ingen lysande stjärna, bara piffigt beige.

Ja, vi spelare har det inte lätt när V75-systemet ska formas.

Hårt på Solvalla

De ansvariga för Solvalla har det heller inte så lätt, nej publikt kan vi nu börja ta ordet katastrof i vår mun.

I tisdags körde Skellefteå lunchtrav med ett P21-lopp och fyra lopp med spårtrappa. 258.100 kronor delades ut i prispengar. Publik: 890 personer.

På kvällen körde Solvalla nio lopp och delade ut 1.189.900 kronor i prispengar. Publik: 529 personer-

Största problemet för Svensson är att ta sig till och från Solvalla en kväll. Har ”Valla” tänkt på det …?!

 

Southwind Feji vinner trots svårt utgångsläge 

V75-1: 3 Nakoda Goj har tre segrar på fyra starter hos Nicklas Westerholm och blir hårt betrodd, men mycket av det här loppet avgörs hur Olle Alsén väljer att köra med den givne spetskandidaten 4 MT Insider. Kanske släpper Olle till 5 Island Life. Strecka också 1 Abano H och 6 Cupido Sisu.

V75-2: 9 Divine har tre raka och har toppform, så för mig är hon en given tipsetta. 6 Valborg Marje såg ut att ta en säker V75-vinst på Åby, men hon gick över i passgång strax före mål i klar ledning. Springspår nu och kanske revansch, men det här är ett öppet lopp. Sju streck.

V75-3: 6 Anna Mix kördes tufft senast av Björn Goop, jag har för mig att det blev dödens på ledande Propulsion och det är en slitsam position i Vincennes långa uppförsbacke. Jag är tveksam till vilken form hon har och väljer att gardera.

V75-4: 3 Mofaksan har matchats för detta och kan leda länge. 8 Sjö Odin har kapacitet att vinna då han står betydligt bättre till nu är näst senast i Gävle. Och, senast sprang han sig trött i fem omstarter, så den nollan är bara att glömma. 13 Solör Stegg är loppets rysare – ja, han kan mycket väl vinna!

V75-5: 12 Southwind Feji har verkligen övertygat stort med sina 13 segrar på 15 lopp, fast trots att spår 12 i spårtrappan är ett besvärligt utgångsläge väljer jag att singelstrecka 5-åringen.

V75-6: 3 It´s Showtime Zaz var duktig i Timo Nurmos regi och han vann direkt hos Nicklas Westerholm. Jag såg också att Jorma Kontio, som tagit fyra segrar med 5-åringen, singelstreckar honom i Guidens V75-tävling. Intressant. 2 Jaques Noir  och 6 Titan Brodde utmanar.

V75-7: 2 National Prince är snabb ut och agerar han som näst senast vid V75-finalsegern får de andra det svårt då det handlar om 1640 meter. Erik Adielsson lär också satsa rejält för spets och väl i ledning blir ekipaget svårfångat.

Thomas system

V75-1: 1, 3, 4, 5, 6. Res: 2-9.

V75-2: 1, 2, 4, 5, 6, 8, 9. Res: 10-12.

V75-3: 3, 4, 5, 6, 7. Res: 8-2.

V75-4: 1, 2, 3, 5, 8, 11, 13. Res: 4-14.

V75-5: 12 Southwind Feji. Res: 9-4.

V75-6: 2, 3, 6. Res: 11-4.

V75-7: 2 National Prince. Res: 1-5.

Systemet är på 3675 rader och kostar 1837 kronor och 50 öre. Om man också singelstreckar 9 Divine i avdelning 2 blir det systemet på 525 rader och det kostar då 262 kronor och 50 öre.

 

 

NATIONAL PRINCE MÅL.JPG

Svante Båth kommenterar sin duo på svantebath.se
- 5 Tricia (V75-5) provade vi ett offensivt upplägg med senast men när vi fick begära lite extra för att komma till ledningen då blev hon alldeles för pigg. Hon kändes i alla fall jättefin och att hon tröttnade till slut det tar jag inte så hårt på. Formen är säkert fortsatt på topp och det blir samma utrustning den här gången. Vi tar det dock lugnare från start och skulle vi hitta ned i en vettig position då är hon inte borta.
- 2 National Prince (V75-7/DD-2, bilden) fick ett struligt lopp senast och trivdes inte heller helt med banan. Vi glömmer det loppet och tar nya tag här i stället där vi har hittat en intressant uppgift. Det känns i jobben som att formen håller i sig och härifrån provar vi framåt direkt. Det vore givetvis en fördel om vi kunde hitta till ledningen men jag tycker att han är ett tidigt bud även om vi skulle missa den.

 

 

Inför V75 (jackpot): Jorma Kontio - check

Jorma Kontio kör hans häst på lördag.
Finske amatören Lauri Uustalu vet inte om stoet Millstone's Vivid räcker till seger i V75 på Romme men får i alla fall bocka av Kontio på sin bucket list.

En del hoppas klara av ett Vasalopp i livet, andra vill simma med delfiner.
49-årige Lauri Uustalu kör skoltaxi hemma i Vihti i södra Finland och är travamatör på fritiden. Tiden är knapp och en häst räcker att hålla på med.
På lördag startar åttaåriga stoet Millstone's Vivid i V75 på Rommetravet och då kan Lauri Uustalu bocka av en sak han velat göra i livet – nämligen att sela ut en egentränad häst och få Jorma Kontio som kusk.
Nordens segerrikaste kusk med runt 10 500 segrar i karriären har chans att ta ytterligare en pinne med Millstone's Vivid i loppet för ston på kupongen (V75-5).
Den finska hästen möter Southwind Feji, Sveriges segerrikaste travare i fjol, som är stor favorit i loppet.
- Jag har jättesvårt bedöma chansen men min häst har mycket bra form. Hon har gått i mål med sparade krafter vid sina två segrar på slutet och jag tror faktiskt att hon ska vara ännu lite vassare på lördag, säger Lauri Uustalu.

Solvalla - check
Den finske amatören har haft två delmål i livet och kunnat uppnå dessa med stoet. Ett par rutor på en sådan där fiktiv bucket list många talar om i dag.
Lauri Uustalu ville någon gång i livet starta på Solvalla med en egen häst och den önskningen slog in i maj förra året då Millstone's Vivid var med i ett V86-lopp.
- Hon galopperade och blev oplacerad.
Lauri gillar Jorma Kontio som yrkesman och människa och har nöjet att få honom som kusk på Romme.
- Hon är stark och tål att gå i spåren sista 700 meterna om hon får draghjälp. Att det är ett långt upplopp nu är en fördel eftersom hon alltid gör vad hon kan. Skulle det behövas brodd i skorna gynnas hon av det. Jorma Kontio kör. 

Spännande lördag
Finländaren har hållit på med travhästar från och till sedan mitten av 1980-talet. Frekvensen att köra var det lite sämre med för några år sedan. Han var tvingad att köra ett lopp för att behålla licensen och hittade Millstone's Vivid.
- Hon var fem år och ostartad då. Tänkte att det kunde ju vara lite roligt att se vad hon kunde. Och hon har gått bra. Jag är nöjd med henne. Vi övernattar i Sverige natten till lördag. Vi reser fredag hemifrån, säger Lauri Uustalu, och tillägger:
- Den här starten ser jag fram emot.

 

SOUTHWIND_FEJI_MA.JPG

Inför V75 (jackpot): Ny toppchans för segermaskinen

Hon blev landets segerrikaste häst i fjol med 13 segrar.
Nu är vinnarstoet Southwind Feji storfavorit i V75-jackpoten på Romme.
- Jag har bästa hästen och hon känns fantastiskt fin, säger tränaren Pär Hedberg och spikar henne i det officiella tipset Fem tippar V75.

Historien är välkänd vid det här laget om fölstoet som blev en stjärna. När Southwind Feji kom till Sverige i maj 2016 trodde kretsen kring det USA-födda hästen att hon var ett dräktigt fölsto. Men så var inte fallet och istället för att bli mamma så började hon att tränas igång av Pär Hedberg, som är privattränare åt Karl-Erik Bender (Stall Palema). Resten är som en saga. Istället för avelsboxen blev Southwind Feji en segermaskin på tävlingsbanan. 
– Hon kom i maj i samma flygplan som elitloppshästarna från USA och när det visade sig att hon inte var dräktig vid en undersökning så fick hon först gå i hagen i två månader. Sedan började vi träna henne och hon fick ett halvårs träning i lugn och ro, har Pär Hedberg berättat tidigare.
– Hon var inte så lätt att ha att göra med i början då hon var lite vass i humöret. Men allt eftersom tiden gick och vi började skärpa träningen så blev hon bättre och då märkte man att det var lite extra till häst.

”Väldigt speciellt – riktigt häftigt”
Men att Southwind Feji skulle bli SÅ bra kunde Axevalla-tränaren inte drömma om. Stoet vann totalt 13 lopp på 15 starter i fjol och blev Sveriges segerrikaste häst. 
- Det är väldigt speciellt såklart och en kul grej. Riktigt häftigt eftersom det inte var meningen att hon skulle tävla utan bara vara fölmärr. Hon har gjort det fantastiskt bra och det är egentligen otroligt att hon började tävla först i februari i fjol och ändå blev landets segerrikaste häst, säger Pär Hedberg.

”Var otroligt bra senast – känns fantastiskt fin efteråt”
Southwind Feji vann tre av fyra starter på V75 i fjol och den senaste segern kom dagen före julafton på hemmabanan Axevalla.
- Hon var otroligt bra senast och den som gick i ledningen avväpnade hon på några steg. Därefter har hon tränat på och vi har haft fina träningsförhållanden och hästen har inte stått över ett enda jobb. Jag måste säga att hon känns otroligt fin för dagen. Det är nästan så att hon känns ännu bättre än tidigare, säger Hedberg.
Hur långt kommer det här att bära?
- Jag tror att hon kommer att klättra rakt upp till Stoeliten och möta de bästa framåt sommaren. Det finns en hel del växlar kvar att dra, bland annat barfotakörning eftersom hon alltid har haft skor på sig. Så jag tror att hon även kommer att hävda sig bra mot de bästa.

”Har bara gjort ett dåligt lopp”
Southwind Feji är en riktig travmaskin som aldrig har galopperat i lopp på 15 starter. De enda två plumparna i protokollet är i två lopp som hon blev oplacerad i under fjolåret.
Vad hände i starterna som hon förlorade i?
- Den ena gången var i Halmstad under sprintermästarhelgen i V75. Då var hon inte riktigt fräsch och frisk för dagen och kusken kände redan sjuhundra meter kvar att det var tomt i tanken och lät henne bara gå i mål utan att bruka henne.
- Andra gången var på Färjestad då hon hade spår åtta på tillägg och gick bra sista varvet men det räckte inte till pengar. Så hästen har bara varit dålig i ett enda lopp, säger Pär.

”Har sämsta spåret i en spårtrappa”
Det är jackpot på V75 i lördagens omgång där 43 miljoner kronor väntar till en ensam vinnare. Southwind Feji blir storfavorit i den femte avdelningen där hon jagar sin sjätte raka seger. Hon körs som vanligt av Mikael J Andersson.
- Det är klart att läget är svårt och spår tolv i en spårtrappa är väl sämsta spåret. Men jag tycker att jag har bästa hästen i loppet och så länge hon fortsätter att prestera så bra och känns så fin så måste jag tro på henne igen. Om det inte strular så tror jag på en toppchans. Inga ändringar är aktuella.

Du har även med Billy Flynn i V75-3. Chanserna där?
- Han fick ju vinna senast och var bra i ett enklare sällskap. Hästen har känts fin efteråt och är allmänt uppåt. Jag tror att han kan vara med en bra bit fram här men att räcka hela vägen till seger blir väl kanske svårt. Men med lite klaff är det inte omöjligt att han är bland de tre. Inga ändringar, säger PÄr Hedberg.

 

 

INFÖR V75 (JACKPOT): HETA CHANSER FÖR SUCCÉMANNEN WESTERHOLM

Han har gjort succé första året som proffstränare och är populär bland hästägarna. 
Inför V75 på hemmabanan Romme har Nicklas Westerholm laddat ordentligt med flera heta chanser. 
– Målet är att ha dem i toppskick på lördag, säger han och spikar två av hästarna i det officiella tipset Fem tippar V75.

I början av december 2016 kvitterade Nicklas Westerholm ut sin proffstränarlicens. Innan dess hade han jobbat hos Reijo Liljendahl och hos sin pappa Robert Bergh. I fjol var alltså det första riktiga året som A-tränare och han har fått en flygande start på karriären. När undertecknad gjorde en intervju med Westerholm i början av februari fjol, hade han 22 hästar i träning. I dag, knappt ett år senare, ligger antalet på 50.
– Det har verkligen rullat på jättebra. Av de 50 hästar jag har nu så har jag bara kvar två av dem som jag hade när jag tog ut licensen. Det har varit väldigt tryck på att lämna hästar i träning och det är kul att folk vill satsa på mig. Vi hade några veckor här i vinter när jag fick tacka nej för då var det fullt i stallet. Men just för dagen har jag några tomboxar, säger Nicklas Westerholm.

Imponerande resultat
Stallets hästar vann 67 lopp i fjol och sprang in 3,2 miljoner kronor. Segerprocenten var imponerande 26 procent och även tidigare år som amatör och lärling var en hög segerprocent kännetecknande för Nicklas Westerholm. Han har visat upp flera fina förvandlingsnummer och att ha väl förberedda hästar som debuterar och som ofta vinner direkt är ännu ett av hans signum.
– Jag är såklart nöjd med första året och det är kul att vi har fått så bra respons på resultaten från nya hästägare. Samtidigt hade inte rörelsen satt sig helt heller i fjol med antalet hästar och det blir lite svårt att veta vart nivån ska ligga med segrar och inkörda pengar.
– Men nu har det stabiliserat sig till ett lagom antal och jag har anställt mer personal. Just nu är det fem heltidsanställda som jobbar hos mig med hästarna plus en gårdskarl. Jag har plats för 60 hästar nu i senvinter och vår.

”Väl förberedda hästar i fint skick”
Rommetränaren håller till på en gård i Avesta där det finns fina träningsmöjligheter med backe och rakbana bland annat.
– Vi köpte gården i våras och det fungerar bra men samtidigt så måste vi utveckla den med tiden. Vi har samma rutiner nu med 50 hästar i träning som vi hade när jag hade två hästar i början.
Och du har hästarna alltid väl förberedda och i fint skick när de kommer ut till start. De behöver sällan lopp i kroppen?
– Det har liksom varit enda sättet att göra reklam för mig att presentera hästarna så väl förberedda som möjligt. Och att någon skulle se det. Det gäller att ha hästarna i bra skick hela tiden och på så vis överleva branschen. Men det har gett bra resultat. Hårt jobb och noggrannhet är vad som gäller, säger 26-åringen.
I mitten av november förra året fick du in ett intressant nyförvärv i elitloppshästen Tjacko Zaz. Hur är läget med honom?
– Han var skadad när han kom och har opererats men nu har såret läkt och han ska förberedas för att komma igång, men har inte börjat träna ännu. Målet är att försöka ha honom till start framåt sommaren. Det är i alla fall jättestimulerande att få en sådan topphäst i träning, menar Nicklas.

”Ännu bättre form nu än vid V75-segern”
På lördag avgörs V75 på Nicklas hemmabana Romme och omgången kryddas av en jackpot där en ensam vinnare kan ta hem 43 miljoner kronor enbart på sju rätt. Westerholm vässat lite extra och har fyra hästar till start, varav han rankar tre av dem etta i det officiella tipset Fem tippar V75. Westerholm spikar även två av sina egna, It’s Showtime Zaz och Persos Smokie i tipset.
– Målet är att ha dem i toppskick på lördag och det är lite extra när det är hemmabana och många hästägare är på plats, säger han.
Så här kommenterar Nicklas Westerholm sina V75-hästar och vi börjar med Nakoda Goj som har gjort fyra starter i hans regi och tagit tre segrar. Hästen ståtar nu med två raka och skrällde näst senast i V75.
– Nakoda Goj (V75-1) har varit jättefin och verkligen utvecklats bra. Det är en härlig häst att få i träning och han har bara blivit bättre och bättre. Senast vann han enkelt och det var ett led i matchningen mot den här V75-starten som vi siktat mot. Jag tycker att han har ännu bättre form nu än när han vann i V75 näst senast. Det var liksom den dagen han fick formen. Han har varit så rejäl och har ett bra läge att jag tror att han ska hävda sig bra igen. Inga ändringar.

”Är imponerad av hästen – jättefin”
– It’s Showtime Zaz (V75-6)
 var jättefin vid segern i debuten för mig och jag är imponerad av hästen. Det är en stark, härlig häst som har visat tidigare att han är riktigt bra och det känns att det finns utveckling kvar i honom. Han har sett bra ut efter förra loppet och ska bara gå framåt ytterligare formmässigt. Nu när det är lång distans så ökar hans chanser att vinna loppet eftersom han är så stark. Inga ändringar.
– Persos Smokie (V75-7) har gjort det jättebra med två segrar på fem starter för mig men senast blev det galopp när det var voltstart och jag kände att han blev lite hetsig. Nu är det klart bättre förutsättningar med bilstart och bra spår. Han är väldigt snabb ut och helst vill jag till ledningen. Det är bra chans om det löser sig. Inga ändringar.
– Scarpia (V75-7) är en fin häst i bra form och jag tror att han kommer tjäna fina pengar trots läget. Skulle det gå väldigt fort första varvet och vi kör bort oss där framme så har han en jäkla avslutning. Nu blir det norskt huvudlag för första gången, han har gått med öppet huvudlag hos mig.
Vem är bästa chansen?
– It’s Showtime Zaz. Han kanske inte behöver lika mycket tur eller klaff som de andra för att vinna, säger Nicklas Westerholm.

 

 

Inför på Romme med Cali Maks:

Tappade formen i samband med fällväxeln i höstas, har svårt att hitta den efter det. Ändring: kommer gå vassa intervaller i veckan, ev norsk huvudlag och Jorma upp. Tar sats mot en placering i förstahand