[counter] 

Antal hemsidesvisningar sedan starten mars 2012 

V75  Lördag 30 Maj SOLVALLA

Så är den här igen, Elitloppshelgen på Solvalla. Om än i en lite annorlunda tappning. Med helgens alla tv-sändningar kommer du i alla fall inte att missa nåt. Det börjar med en rivstart och Speedrace. M.T.Insider (lopp 1) har tagit hem det här extrema loppet två år i rad och jagas bland annat av fjolårets finalister In Line Tooma och Xlnt Chili Tripel.  

STL Klass II-finalen är en godbit. Velten Limelight (lopp 6) fick fritt först i sista sväng senast i Danmark, men hann dit ändå. Innerspår igen och risk för strul, men Rick Ebbinge vann VM för kuskar förra året och behöver inga råd.  
Rollerpot-summan på Top 7® är uppe i höga 2,2 miljoner kronor. Van Gogh Z.S. har varit omutlig på sistone, men Armour As var å andra sidan inte långt ifrån att ta skalpen från Ecurie D. senast. Ingen av dem är blixtrande från början, men spårfördel för Jerry Riordans fyraåring.
Harper Hanovers lopp är fullt av topphästar på samtliga volter. Moni Viking (lopp 11) drog till med 1.08,9 sista 800 vid segern senast och såg dessutom inte särskilt pressad ut i målgången. Men han ska plocka 40 meter på Ivory di Quattro och 20 på Viking Brodde. Roligaste ändringen: första barfota runt om på Atik D.L.   

 

ANDELSSPEL IDAG?

Jag gör ett andelsspel för 150:-/andel där min ingår. Ni som vill köpa in er swishar till 070-23 33 445 senast 14.30 på lördag.
Spelet redovisas här.

 

Dagens Travmasen: 17 andelar x 2

 

 

 

 

Ett Tillsammanslag finns också till försäljning.

Paul Mariner 255:-/15 andelar

Ni hittar dit via denna länk: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21490?andelsspel=84776 

Bildresultat för Paul Mariner bilder

Dagens Paul Mariner, 15 Andelar/Kupong 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spelvärde går igenom V75-4

 

 

VASS ELLER KASS:

 

 

 

Inför V75 lördag 30 maj

Även om Elitloppshelgen utan publik inte är lika rolig som när det är trängsel på "platserna" så är det ändå något alldeles extra. Topploppen avlöser varandra och vi är laddade till max. Vi föll på målfoto i lördags och är fast beslutna att ta revansch. Det finns flera starka favoriter i omgången, men långtifrån alla håller vid full syn. Vi har grävt fram en käftsmäll som mycket talar för och varför hästen inte är mer spelad är inget annat än ett mysterium. Med ett klippkort eller abonnemang (köps via handla i toppmenyn) får du 20 - 50% rabatt.

 

Medianutdelning: 43 706 kr (43 624 kr). Alla banor inom parentes

Spetsvinnare: 39% (40%)

Vinnare från bakspår: 23% (21%)

Favoritsegrar: 38% (37%)

Antal omgångar som MINST en favorit segrat: 99%

Antal omgångar som MINST två favoriter segrat: 75%

Antal omgångar som MINST två skrällar, 10% eller lägre, segrat: 68%

Antal omgångar som MINST en skräll, 5%, eller lägre, segrat: 73%

Statistiken gäller från 2013 - 01 - 01.

 

--------------------------

Starta ett abonnemang innan lördag 30/5 klockan 16.00 så får du följande sex V75-material för 299 kronor

Solvalla 30/5

Solvalla 31/5 - Elitloppet

Östersund 6/6

Boden 13/6

Kalmar 21/6

Bergsåker 27/6

Månadsabonnemanget (V75-omgångar vi har analys till t.o.m. 30 dagar efter köpet ingår) är en löpande prenumeration utan bindningstid som fortsätter tills du avslutar det via "Mitt konto". Det ger drygt 40% rabatt jämfört med ordinarie pris - handla här

--------------------------

 

Startlista V75-3: Båth brukar säga att lita på Very Kronos är som att ge dagskassan till Clark Olofsson och hoppas på det bästa!

Lopp 7, 2140 Meter Auto

A: 6, 2

B: 4, 11, 1, 5, 3

BC: 7, 10, 9, 8, 12

 

LOPPSTATISTIK OM SKRÄLLRISK: MEDEL

ÄR LOPPET JÄMNT: MEDEL

RISK FÖR ÖVERPACE: MEDEL

SKRÄLLFAKTOR: MEDEL

 

I LEDNINGEN EFTER 500 METER (SPETSSTATISTIK SEDAN 1/1 2015)

1 Island Life - 20%. 13: 10 - 1 - 0

2 Prosperous - 37%. 10: 3 - 1 - 2

6 Very Kronos - 33%. 7: 6 - 0 - 0

Övriga - 10%.

Slutsats: 1 Island Life håller ut 2 Prosperous i första läget, men vi tror på släpp när 6 Very Kronos körs offensivt och Prosperous finns där mellan. Den sistnämnde är knapp spetsfavorit.

SÅ KÖRS LOPPET

1 Island Life håller ut 2 Prosperous i första läget, men vi tror på släpp när 6 Very Kronos körs offensivt och Prosperous finns där mellan. Den sistnämnde är knapp spetsfavorit. 3,4 och 5 kan få vettiga lopp i andraspår. 7 Religious och 8 Commit Boom Bay är startsnabba och laddas för position. 11 Vincero Gar kan göra en hel del grovjobb.

OM FAVORITEN - 6 VERY KRONOS

+

Har mycket hög kapacitet för klassen

Fem formplus i Form- & Statistikguiden

Har toppstatistik

Vunnit 5 av 5 på våren

Båth har fin stallform

-

Har galopperat i 40% av starterna, men verkar ha stabiliserats

Möter flera bra hästar och ett av de värsta motbuden kan nå ledningen

Spår 6 är inget plus, viss vingelrisk

Slutsats: 6 Very Kronos är en bra favorit på knappa 30%, men helt att lita på är han inte och vi tar inte gift på att han vinner den här finalen från dödens, men nog är det motiverat att han är mest betrodd.

PRISVÄRDA

2 Prosperous var sämre senast, men vi tror att 3100 meter var till hans nackdel, dessutom konstaterades en lätt halsinfektion efter loppet. Näst senast vann han, åkandes, ett Silverdivisionsförsök från dödens och skulle han nå ledningen här samtidigt som han är lika bra som då så får övriga svettas rejält för att slå honom. Han kan duga från andra positioner också. 12% är i underkant.

4 Wild Love är loppets bästa skräll. Det är ett undantagssto som fått toppspåret 4. Senast fick hon ett helt hopplöst lopp i dödens och ledsnade, men får hon en smygare så är hon sylvass på speed. Det blir ofta bra fart på loppen under Elitloppshelgen, vilket gynnar henne, 5% är för lite.

ÖVERSPELADE

3 Coogan sticker ut positivt i statistikmaterialet (tillsammans med favoriten Very Kronos) och kan inte sågas om han löper upp till sitt fulla kunnande, men senast fungerade han inte alls och de tre årssegrarna är tagna  i enklare sällskap än det här. 14% är för mycket.

LOPPSTATISTIK

Tidigare normalstreckade favoriter har vunnit drygt 30% av loppen. Spår 6 är neutralt för vinstchansen. De fyra mest spelade hästarna har vunnit 75%. Skrällrisken har alltså varit högst genomsnittlig. Spår 5 är bäst att ha, spår 8 är sämst.

INTERVJUER FRÅN TRAVRONDEN

2.Prosperous – Jörgen Sjunnesson (Gri HA) - Hästen hade en lättare halsinfektion senast och gjorde det riktigt bra med tanke på det. Han stod däremot inte över särskilt mycket efteråt utan har tränat på bra hela tiden. Den här gången drog han ett bra spår och han är snabb ut om kusken skulle vilja. Jag lägger mig inte i taktiken och hästen går från alla positioner. Jag har respekt för Very Kronos som är en väldigt bra häst, men min häst är också bra och så länge det inte strular tycker jag vi har bra chans att vinna. Inga ändringar är aktuella - barfota bak, öppet huvudlag och vanlig vagn, säger Henk A.J. Grift.

3.Coogan – Örjan Kihlström (Red Da) - Besvärades av problem med en hov i onsdags. På lördag kommer han att gå med en hel del plast på ena framhoven för att underlätta för honom. Han gick ett träningspass på måndagen och kändes bra. Han behövde genomköraren som han fick senast och på lördag kommer han troligtvis gå med ryckhuva för första gången, säger Daniel Redén.

6.Very Kronos – Erik Adielsson (Båt Sv) - Han var jättefin vid segern senast och jag är verkligen nöjd med hur han känns för dagen. Erik var också jättenöjd med hur hästen uppträdde och det är nog ett plus för hans del att det inte är någon publik på tävlingarna. Han har inte gått något snabbare efter senast, men av det jag känt verkar han lika fin som förut. Man ska däremot inte räkna med att han är mycket bättre den här starten utan jag skulle tro att han kommer vara lika bra. Är han det och han sköter sig har vi sedan lite större uppgifter i sikte. Så länge han sköter sig tror jag alltid på honom. Inga ändringar är planerade - barfota runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn, säger Svante Båth.

11.Vincero' Gar – Björn Goop (Goo Bj) - Han satt fast med mycket sparat i debuten för oss. Det hade blivit intressant om luckan kommit, men nu blev det inte så. Känslan är god med den här hästen och nu anmäler vi med jänkarvagn och barfota runt om. Han lär göra ett bra lopp och med överpace kan han helt klart blanda sig i striden, säger Anton Sverre hos Björn Goop.

 

 

Berglund: "Kan inte torska?"

En av Sveriges främsta travexperter hjälper dig med lördagens V75-omgång!

Berglund bjuder på analysen av V75-2.
Berglund bjuder på analysen av V75-2.

Analys Solvalla V75-2: 

Ranking: A: 8.     B: 6-7-1-3.     B/C: 2-4.     C: 5-12-9-11.     D: 10.

Spetsanalysen: 5 Big Shot är klart snabb om han laddas rejält och då ska han var favorit att hinna förbi 1 Velten Limelight som måste öppna förbättrat om han ska hålla upp innerspåret. Big Shot körs knappast i ledningen och 6 Gardner Shaw kan få överta om inte Torbjörn Jansson vill svara för att sedan släpa till 8 Don Fanucci Zet som var mycket snabb ut i Kungapokalen.

Favorit att leda loppet efter 500 meter: 6 Gardner Shaw/8 Don Fanucci Zet

Loppanalysen: ”Kan inte torska”! Det har jag hört och läst om storfavoriten 8 Don Fanucci Zet. Då blir man ju genast sugen på att gardera eftersom alla som varit med i den här branschen ett tag, eller är äldre än 14 år, vet att alla hästar kan förlora.

Att fyraåringen har överlägsen kapacitet för klassen är vi däremot överens om. Att en häst som kommer från en andraplats i Kungapokalen och har tjänat över 800.000 kronor startar i lägsta klassen är anmärkningsvärt och gör Don Fanucci Zet samma fina insatser som i sina tre senaste starter så har han givetvis bra chans trots spåret. Han visade startsnabbhet senast och Örjan lär inte ta upp från start, men jag hoppas att han får mothugg och kanske inte är riktigt lika vass efter de två tuffa loppen på slutet.

Normalt sett är favoriten givetvis en spik eller utgångshäst, men med spik på en ännu större favorit i första avdelningen känns det inte så lockande att lägga upp systemet på det viset. Jag garderar matematiskt med fem hästar och hoppas på favoritfall trots att han ”inte kan torska”… 

6 Gardner Shaw fick ett fint lopp av Goop näst senast och vann V75 direkt i årsdebuten. Senast blev det lätt från ledningen och han har också fin kapacitet i skiktet under kulltoppen. Chans på tidig ledning om han får överta av Big Shot och då hoppas jag att Westholm spänner bågen och kör i spets även om det kanske är mer troligt att han släpper till favoriten.

7 Västerbo Pokerface är också en häst med högre grundkapacitet än den klass han befinner sig i. Han gick starkt som tvåa i comebacken senast utan att Örjan tömde honom helt och det låter inte som att han var lika tufft vässad som Nurmos hästar normalt sett är inför sina årsdebuter. I så fall kan han gå framåt rejält med loppet och får vi även någon ändring på huvudlaget känns det spännande.

1 Velten Limelight har bara förlorat ett av nio lopp och visade härlig inställning vid spurtsegern i Danmark senast. Han öppnar okej, men blir troligen över från start ändå, men ska räknas tidigt bara han får chansen.

3 Enjoy the Game var tvåa bakom Velten Limelight senast och gick en mycket stark långspurt i spåren. Han gick då barfota runt om för första gången och är anmäld likadant igen och nu får vi även Uhrberg i sulkyn. Farlig om favoriten kommer bort. 

Sedan ”tokstreckar” jag även megaskrällen 2 T.Rex Face som har varit fin i ny regi och han vann ju sitt försök utvändigt ledaren näst senast. Senast blev det galopp med en orutinerad kusk, men han såg fin ut annars. Vid segern näst senast slog han ju enkelt 4 Mr Marvelous som nu är tio gånger mer spelad och det känns inte rätt. Särskilt inte med tanke på att denne så minst sagt knepig ut innan loppet senast. Jag chansar bort honom den här gången.

-

Ta del av hela V75-krönikan här och missa inte du nu får 2 månader Travronden Spel för endast en krona!

 

 

 

 

1120_v75_fernlund.jpg

Söndag 30/5: Fernlunds V75-analyser

SOLVALLA
Lördag 28 maj
Start: 16.20

V75-1
4 Double Exposure hade lika gärna kunnat vara en häst i söndagens storlopp, som hon var under fjolåret. I comebacken senast drog hon till ledningen, bestämde i ett rätt så behagligt tempo och efter en närmast läskigt snabb avslutning sprintade hon undan på lätta ben. Nu drar hon till ledningen, därifrån har hon nio segrar på tio försök på svensk mark, och hon blir väldigt svår att besegra. Ska du gardera, ta med 6 Tessy d’Ete som är härdad mot topphästar i Frankrike och debuten i Sverige senast var väldigt mersmakande – snacka om skönt intryck sista 200 metrarna! Stämmer det med löpningen och favoriten inte är på topp skulle hon kunna överraska. 7 Mellby Free gör comeback och behöver lopp enligt stallet. 2 Hevin Boko höll bra senast och är en hård häst men distansen nu är ingen fördel för henne då hon är mer stark än snabb. 
Ranking A: 4 B: 6,2,7,10

V75-2
En eller många – jag spikar 8 Don Fanucci Zet. Det är inte många hästar i den lägsta klassen på V75 som har på meritlistan att man varit tvåa i Kungapokalen, men det har faktiskt Daniel Redéns häst varit. Han var grymt bra senast bakom Aetos Kronos och nu kör väl bara Örjan Kihlström framåt från start och övertar ledningen och sedan vinner? Det är väl så enkelt, eller? Han är makalöst bra för det här loppet och borde vinna trots tufft utgångsläge. 6 Gardner Shaw är en tuffing under stark utveckling som tränar starkt. Han måste med på en garderad kupong. 1 Velten Limelight kom loss sent senast och spurtade till seger. Skön inställning på den här hästen men han måste återigen ha tur då han ej kan försvara innerspåret. 4 Mr Marvelous uppträdde knepigt innan loppet senast men tog sig samman när det blev allvar. Reijo Liljedahl håller honom jättehögt och han kan vinna men då måste han fungera fullt ut. 7 Västerbo Pokerface gjorde en mersmakande comeback senast och såg mer mogen och lugn ut. Han är bra för klassen och kommer favoriten bort kan han absolut dyka upp i striden. 
Ranking A: 8 B: 6,1,7,4

V75-3
6 Very Kronos gjorde comeback i den senaste starten och avslutade runt 1.10 det sista varvet på Örebros bana och imponerade. Han var väldigt väl förberedd inför den starten, bland annat med ett tufft banjobb, så att formen ska vara mycket framflyttad tror inte jag eller tränare Svante Båth. Som alltid tävlar han mest mot sig själv och att det inte är någon publik på läktarna är en fördel för den här temperamentsfulle hästen. Felfri toppchans – men jag litar inte på honom fullt ut. 2 Prosperous var lite blek senast tycker många men förklaringen var att han hade en halsinfektion och inte kunde tävla på topp. Nu tränar han starkt, tränaren säger att det är en av de bättre hästar han någonsin tränat, och förutsättningarna är fina. Jag tror att han utmanar på allvar. 3 Coogan fungerade inte alls i uppladdningen inför detta men man ska åtgärda lite saker och hästen duger gott. 1 Island Life har nog aldrig varit bättre än vad han är nu och från ett smaskigt spår ett är även han given på kupongen. 11 Vincero’ Gar tror man på från stallet och han borde gå framåt rejält med senaste loppet i kroppen innanför västen. 
Ranking A: 6,2 B: 3,1,11,4,5,7

V75-4
6 Karamel Hill ser helt underbar ut för dagen och lyser verkligen av självförtroende. Hon har haft lekstuga på sistone och det känns som en väldigt bra häst för klassen. Utan större problem under vägen är min känsla att hon blir svårslagen. Stallet varnar dock för att 10 Anthara Bi kan komma till ledningen tidigt och då bli svår att slå. I min värld är hon en sämre häst än favoriten, men skulle ”Rally-Calle” sätta henne i täten kan hon leda loppet länge. 8 Sharp Dream är en tuff häst som tål jobb i spåren under slutrundan. 14 Indra’s Secret är nog loppets starkaste och tuffaste häst, men hon står svårt placerad och på en snabb Solvalla-bana krävs det en fantominsats om hon ska vinna. 15 Millie Millionaire har gjort ett par lopp för Fredrik Wallin nu och kommer snart sätta dit en seger. Det är en underbar häst som jag gillar skarpt. Jörgen Westholms A’Nana de Bohem tokskrällde i det här loppet i fjol och han kan göra det i år igen med 2 Infinite Knight som avslutade snabbt sista 500 metrarna senast och hon är i sitt livs form. Med ett perfekt lopp på innerspår och lucka kan hon överraska många. 
Ranking A: 6 B: 10,8,14,15,5,2

V75-5
6 Van Gogh Z.S. är en extraordinärt bra häst från Robert Berghs stall som på 16 starter tagit tolv segrar. Han kan öppna bra, inte helt säkert att han tar sig till ledningen, men oavsett position ska han räknas med god segerchans. Det är en häst som om han utvecklas lite till kan vara med och tävla i väldigt fina lopp under sommaren och hösten. 5 Armour As har verkligen lyft sig och senast gav man självaste Ecurie D. en match och i sista sväng såg det faktiskt ut som att man skulle vinna. Han har gjort riktigt bra insatser och skulle han hålla ut favoriten från start och ta sig till ledningen växer chanserna och då är det inte givet att Robert Berghs häst vinner. Jag tycker detta känns som ett bra lås, de två hästarna med bäst lägen och form. Vill du gardera ytterligare så plocka med 1 Master Blaster. Den hästen har Fredrik B Larsson fått fin ordning på och det blir lättning i balansen samt en amerikansk sulky på vilket är intressant. 12 Strong Heartbeat är en häst Jörgen Westholm har Derby-planer med till hösten. Nu är det iskallt läge, men blir det för hårt tempo under första varvet kan han kliva in i handlingarna till slut. Så även 11 King of Everything där man troligen kommer rycka tussarna för första gången i lopp den här gången. 
Ranking A: 6,5 B: 1,12,11,10,9

V75-6
1 Seismic Wave gillar jag verkligen och man hör på Timo Nurmos att det här är något extra. Inför comebacken senast hade han tränats rejält och att han levererade en toppinsats direkt var knappast överraskande. Nu står han med spår ett och jag tror faktiskt att han försvarar innerspåret och sedan leder loppet från start till mål. Det vi sett tidigare i Sverige är att han kan öppna rejält och trots att spår ett är en liten risk tror jag att han grejar det och sedan blir svårslagen. Blir det inte ledningen är han så pass kvick att chansen finns att Örjan Kihlström tar sig ut i andraspår och sedan avgör loppet på något annat sätt. 6 Vikens High Yield har alltid varit en bra häst men utvecklats fint hos Robert Bergh. Start vecka - vecka nu blir intressant och han är tuff men det kan också bli så att han tvingas till att göra mycket grovjobb på egen hand den här gången. 2 Giant Shadow är en segermaskin som ska tävla i en amerikansk vagn vilket han enbart gjort en gång tidigare i Sverige. 12 Zap di Girifalco är en härlig travare som avgjorde med lätthet senast. Man plussar för hästen i träningen men förutsättningarna med spår tolv är riktigt tuffa. 
Ranking A: 1 B: 6,2,3,12

V75-7
Harper Hanovers lopp med en halv miljon kronor till vinnaren. 15 Moni Viking svepte runt fältet senast och intrycket sista halvvarvet var mäktigt. Han rapporteras träna fortsatt bra och man har siktat på det här loppet. Gör han en liknande insats som senast blir han svår att stå emot under slutvarvet. Dock gillar jag 10 Viking Brodde som under fjolåret gjorde flertalet galna insatser. Nu har han lopp i kroppen, Timo Nurmos har matchat honom mot detta och han är inte helt enkel att ta in 20 meter på. 13 Ble du Gers sprang väldigt på sniskan senast men vann ändå. Man ändrar lite i utrustningen till denna start och Joseph Verkbeeck är ingen blyg kille – han är här för att vinna och kommer köra som att han har bästa hästen. Varningen kan vara voltstart, han var i galopp från start flera gånger i Danmark senast (många omstarter) och det kan i värsta fall vara så att han är borta direkt. 7 Vaduz Wise As gav ett rejält intryck senast och det känns som en bra näst för klassen. 2 Ivory di Quattro gillar lång distans och är väldigt effektiv i ryggar i ett hårt tempo. 
Ranking A: 15,10 B: 13,2,7,4

BÄSTA SPIKEN
1 Seismic Wave (V75-6)

Var bländande i sin comeback senast och vann efter en tung avslutning. Han är en topphäst för nuvarande klass och rapporterna från stallet är fortsatt urstarka. Jag tror att han tar ledningen och sedan leder från start till mål. Skulle det inte bli ledningen får kusken lösa så man kommer ut och vinner på annat sätt. 

DRAG
10 Viking Brodde (V75-7)

Är en häst Timo Nurmos hyllar och hans femåring har lopp i kroppen och man har matchat honom mot denna uppgift under en lång tid. Meningen är att hästen ska prestera på topp den här gången och hästen har väldigt hög kapacitet. Jag tror att den klara favoriten 15 Moni Viking kan få problem att ta in 20 meters tillägg på den här hästen. 

SKRÄLL
2 Prosperous (V75-3)

Var sjuk i den senaste starten, därav blev det ingen toppinsats levererad. Nu låter det bra från tränaren och han har ett perfekt startspår och det är en urstark häst med väldigt hög kapacitet. Jag tror att han har chans att vinna – till rätt så låg spelprocent! 

 

SYSTEMFÖRSLAG

V75-1: 1,3,4 (6-8)
V75-2: 5 King of Everything (11-1)
V75-3: 2,3,5,6,11 (4-1)
V75-4: 1,2,12 (9-14)
V75-5: 2,5,7,9 (8-3)
V75-6: 3 Strong Heartbeat (1-10)
V75-7: 2,5,6,7,10 (11-4)

 

 

hansg.jpg (1)

Hans G:s krönika

Det blir annorlunda men ändå – det är dags för Elitloppet…

Sista helgen i maj förvandlas Solvalla från en alltid magisk men nuförtiden ganska tom arena till ett kokande, färgglatt jublande Solvalla som är fyllt av glada människor som samlats för att under tre dagar tillsammans få uppleva världens bästa travsport.

För min del har jag haft den stora förmånen att få uppleva Elitloppet från många positioner. Från resan som travtokig junior tur och retur Karlstad i baksätet på en gammal Saab på 60-talet till olika uppdrag som journalist, sportchef, reporter, referent och programledare.

2005 hade jag till och med möjlighet att få göra Elitloppet som sportchef på Solvalla. Det där året kan man ju alltid diskutera för min personliga del, men jag skulle inte för en sekund vilka vara utan den upplevelsen. Jag vet precis hur Anders Malmrot har haft det och har det i dessa dagar.

Underbart alltså!

Nu tvingas vi alltså av kända skäl uppleva Elitloppet på ett annorlunda sätt och har jag förstått det rätt laddas det ordentligt i stugorna runtom i landet, både här hemma i Sverige och utomlands.

Kan Ni tänka Er att 18 länder från fyra världsdelar (!) kommer att följa Elitloppet live och självklart gå in tungt på liret. Elitloppet som sänds i regi Kanal 75 som kommer att bevaka Solvalla med ett mäktigt antal kameror och proffs i alla positioner.

Självklart med en engelskspråkig specialsändning för utlandet, Swedish Racing, med programledare och experter i en egen studion och reportrar på plats på Solvalla. Wim Paal sitter med som en av experterna under lördagen, Pelle Eriksson hoppar in under söndagen. Jag kan lova Er att det kommer att bli bra!

Själv tycker jag att det skall bli underbart att i år få följa hela festen från hemmaplan. Vi kommer att bjuda in några vänner till söndag kväll, men innan dess vill jag nog helst sitta själv och hänga med Liven, självklart lira lite men framförallt njuta av sporten.

Jo förresten, jag har faktiskt fått ett uppdrag under söndagen. ATG har begåvat dragit igång en specialsändning för alla som inte är så kunniga om vad det handlar om, ”nybörjare” på trav alltså. Sändningen skall ledas av artisten Little Jinder och meningen är att jag skall vara med som någon slags sidekick. Kul, eller hur…

Vill man titta på Little Jinder sändningen, atg.se/jinder

Travfesten börjar fredag lunch och avslutas någon gång vid niotiden söndag kväll. Trav fredag, lördag och söndag och givetvis V75 både lördag och söndag, 33 lopp, de flesta av kanonkvalité, det blir inte så mycket bättre än så här.

Framförallt ger det svensk travsport en möjlighet att nå ut till fler människor än någonsin tidigare. Låt mig i all enkelhet få påminna om det magiska året 1973. Det var ju då travet flyttade in i folkhemmet med hjälp av Ego Boy och en travsändning i Sveriges Television producerad av – Lennart Jelbe.

Nog om det och detta, kul skall det i alla fall bli. Nu gäller det bara att hålla i spelkontot och helst fylla på det rejält.

Samtliga 33 lopp under helgen har Solvalla begåvat nog samlat i ETT travprogram, rosa såklart. Dyrgripen ligger framför mig just nu, redan lite luggat i kanterna men helt underbart.

Det finns ingen anledning för mig att här tugga genom V75-loppen, men lita på att jag redan är hyggligt påläst och vänta bara…

Här ett litet ”grundsystem” till lördagens V75-omgång, 96 rader – 48 kronor

Avdelning 1: 4 Double Exposure, spik! ( 7 – 2 )
Avdelning 2: 8 – 1 ( 6 – 7 )
Avdelning 3: 6 – 3 ( 11 – 2 )
Avdelning 4: 14 – 6 ( 8 – 13 )
Avdelning 5: 5 – 6 – 1 ( 12 – 7 )
Avdelning 6: 1 – 6 ( 2 – 3 )
Avdelning 7: 15 – 10 ( 13 – 2 )

 

 

travtimmen.jpg

Inför V75: Travtimmen med Anders Nilsson

Elitloppshelg på Solvalla och man brukar vara taggad värre i dessa dagar. Visst känns det att något stort är på gång, inte minst sett till att jag varit med och gjort tips i Travronden både till lördag och söndag. Addera att jag under veckan har gjort tv-reportage för Jägersros räkning gällande elitloppshästarna Cokstile (Christoffer Eriksson), Racing Mange (Joakim Lövgren) och Tae Kwon Deo (Adrian Kolgjini). I den bästa av världar hade jag liksom förra året värmt upp med en timmes casinosändning på fredag för att sedan ta flyget till Stockholm och följa helgens tävlingar från första parkett. Men nu ser ju precis allt annorlunda ut och vi får vara nöjda med att travet kan tävla vidare och försöka följa helgens begivenheter på trevligast möjliga sätt. Jag koncentrerar mig på lördagens omgång, men som avslutning kommer jag även att kommentera elitloppsfältet och meddela vem jag tror står som segrare vid 20.30-tiden på söndag. Som vanligt går det att köpa in sig i mitt system på TRAVTIMMEN där det finns 100 andelar till salu. Över till den sedvanliga analysen…

V75-1: KAN NÅGOT UTMANA DOUBLE EXPOSURE
4 Double Exposure
 var senast tillbaka efter nio månaders (!) tävlingsvila, men någon ringrost gick knappast att skönja. Enkelt till ledningen och efter att ha fått bestämt en bit gällde under 1.08 sista 700 fram till en mycket enkel seger. Lär ha gått framåt ytterligare med loppet i kroppen och med hjälp av sin startsnabbhet gäller givetvis åter bra chans till ledning och seger. Daniel Redén har tidigt gjort klart i att Elitloppet inte var aktuellt detta år, men nästa lär hon vara högaktuell. Inga ändringar är aktuella. 

Finns det då någon som kan utmana? 

Tja, som 6 Tessy d`Ete glänste i debuten för Jerry Riordan och även här gäller med största sannolikhet en ännu bättre prestation med en genomkörare innanför västen. En som däremot saknar lopp i kroppen inför denna uppgift är 7 Mellby Free. 14 segrar på 22 starter är dock respektingivande, men just avsaknaden av lopp i kombination med dåligt läge gör det chansartat. Jag nämner även 2 Hevin Boko som har hög kapacitet och som för sin del har ett perfekt utgångsläge. 

V75-2: OCH HUR HANTERAR MAN DANIEL REDÉN-FAVORIT?
Spårtombolan gjorde detta lopp lite mer spännande sett till att 8 Don Fanucci Zet lottades till ett åttondespår bakom startbilen. En mycket kapabel herre som inledde året med två raka segrar, följde upp dessa med en tredjeplats i ett försök till Kungapokalen varpå han slutade tvåa bakom Aetos Kronos i finalen. Daniel Redén låter väldigt nöjd med sin häst inför denna uppgift, men påtalar samtidigt att det aldrig är enkelt att vinna en V75-final från spår åtta… Dock är det knappast någon utopi att det blir ett offensivt upplägg och ledningen i ett tidigt skede av loppet, men oavsett position är det tveklöst hästen att besegra. Redén låter också meddela att det blir samma balans och utrustning som på slutet. 

Utmanare här då?

Det är förstås givet att lyfta fram 1 Velten Limelight som tagit åtta segrar på tio starter och med två lopp i kroppen efter en tävlingsvila lär toppformen sitta där. Kan öppna bra och det finns chans att han svarar upp sitt innerspår, frågan är sedan hur Ebbinge tänkt taktiskt när/om frågan ställs från favoriten. Jag nämner även 4 Mr Marvelous6 Gardner Shaw och 12 Rackham för er som vill gardera. Gällande den sistnämnde så var jag på plats och såg jag hans finslipande jobb i tisdags och Isabella Bergh som körde lät fortsatt väldigt nöjd med sin guldklimp efteråt. Men läget är förstås iskallt!  

V75-3: OCH HÄR DYKER NÄSTA FAVORIT UPP, VERY KRONOS!
Att 6 Very Kronos besitter skyhög kapacitet har väl knappast undgått någon, men har också ett speciellt humör vilket är anledningen till att han ännu bara befinner sig i silverdivisionen. Både tränare Båth och Adielsson som körde var nöjda med prestationen från senast och det är ju inte så svårt att förstå. Han vann den tunga vägen och på ett mycket imponerande sätt. Sköter han sig lika bra denna gång gäller förstås toppchans i ett lopp som detta och tränaren gör heller ingen hemlighet av att han planerar för betydligt tuffare uppgifter framöver!

11 Vincero´Gar har nu ett lopp i kroppen hos Björn Goop och denna gång gäller både barfota och jänkarvagn. 2 Prosperous var sjuk senast och gjorde sett till det en vass prestation som trea varpå jag fyller på med startsnabbe 1 Island Life som med garanti sitter bra till och ytterst kapable 3 Coogan.  

V75-4: VEM ÄR EGENTLIGEN BÄSTA CHANSEN FRÅN STALL GOOP?
6 Karamel Hill
 har gjort tre starter i regi Björn Goop. Den första var på Jägersro och hon levererade då ett starkt slutvarv fram till en andraplats och var idealet på en ”nästa gång-vinnare”. Så blev också fallet då hon sedan lekte sig till seger i ett V4-lopp i Umeå varpå hon följde upp med ytterligare en vass prestation fram till en ny fullträff i Mantorp. Man bör ta med sig att stallets försteman Anton Sverre ser stallets båda hästar som jämngoda och då gäller 10 Anthara Bi som har ett betydligt mer gynnsamt utgångsläge med ett springspår. 14 Indra´s Secret är en tuffing som tål att göra en hel del på egen hand och det är ingen vild gissning att hon tidigt sänds framåt om tillfälle ges. 5 Waiting Hill Hall är tillbaka i regi Steen Juul efter en sejour hos Thomas Uhrberg. Var näst senast nära att kvala in till finalen av Drottning Silvias Pokal, vilket säger en del om hennes kapacitet. Notera också att det är anmält barfota runt om till denna start. Rickard Svanstedt lät uppåt värre beträffande 13 Argbiggan senast och så rätt han hade. 1 Gorgeous L.A.8 Sharp Dream och 15 Millie Millionaire är andra tänkbara segerbud i loppet.  

V75-5: KAN DUELLEN ARMOUR AS VS. VAN GOGH Z.S. BJUDA IN EN TREDJE?
5 Armour As
 har tagit rejäla kliv på slutet och fick också det bättre läget kontra sin på förhand tuffaste konkurrent, 6 Van Gogh Z.S.. Stefan Persson låter klar över det taktiska gällande att hålla sin tuffa konkurrent utvändigt om sig både från start och till slut, vilket han ska ses med god chans att lyckas med. Vad gäller ”konstnären” så återgår man till barfota runt om som näst senast och växlar också upp till en hybridvagn. Intressantast bakom favoritduon är 1 Master Blaster som kommer att lättas i balansen, men frågan är var han hamnar från ett innerspår bakom startbilen? Trion 10 Valiant Dream11 King Of Everything och 12 Strong Heartbeat är alla väldigt fartfyllda och jag säger trots läget fördel den sistnämnde. Det har ju sedan länge talats om att han är en tänkbar derbyhäst och med ett som väntat bra tryck på loppet bjuds ju som bekant hästar från sämre lägen in i loppet. 

HAR SEISMIC WAVE STARTSNABBHET NOG FÖR ATT LEDA RUNT OM?
1 Seismic Wave har gjort det mesta rätt i regi Timo Nurmos, detta efter att ha inlett sin karriär på andra sidan Atlanten. I debuten i nya regin öppnade han snabbt i Örebro, men därefter har man inte behövs begära något av honom. Senast fick han loppet, men sättet han avgjorde på var mäktigt. Ser ganska oansenlig ut, men det driver otroligt bra för honom. Frågan är om innerspåret kan försvaras? Jag blir inte fårvånad, men oavsett om 4 Franklin Face och/eller 8 Bon Ego hinner förbi finns god chans att vara först framme för att överta. Den som lär vara ute i samma ärende, alltså att försöka nå ledningen, är 6 Vikens High Yield som jagar sin femte raka fullträff. Var ute så sent som i lördags och hade då lekstuga efter att ha tagit över ledningen efter 650 meter. Jag säger fördel den förstnämnde som jag tar ställning för om jag skulle tvingas välja, men osvuret är bäst. 2 Giant Shadow har tagit 23 segrar på 28 starter, vilket är ett ruggigt vasst facit. Notera också att han är Björn Goops val av totalt tre inkvalade hästar i denna bronsfinal. 3 Nero Maximus är bra, men känslan är att det krävs några snäpp till för att han ska vara segeraktuell. Kanske att då 12 Zap Di Girifalco är den som kan blanda sig i striden trots sitt tråkiga utgångsläge.

VEM VINNER ÅRETS UPPLAGA AV HARPER HANOVERS LOPP?
V75-7: 15 Moni Viking gjorde en svettig insats i debuten för Björn Goop och även om det känns tufft att begära en ännu vassare insats denna gång så är det nog en sådan att vänta. 08,5 sista sista 700 innebar en sluttid på 12,4 över 3200 meter - imponerande! En som tveklöst ska ses som ett hett motbud är 13 Ble Du Gers som närmast kommer från seger på Charlottenlund och då under deras Copenhagen Cup-dag. På start är det 2 Ivory Di Quattro och en för första gången barfotaspringande 3 Tengil Face som ska ses med bäst möjligheter, en båda lär få det svettigt om man ska stå emot. 4 Atik D.L. såg väldigt bra ut senast, men motståndet var minst sagt beskedligt och nu väntar ett helt annat gäng. 7 Vaduz Wise As är också värd ett omnämnande medan 10 Viking Brodde ser ut att vara bäst på första tilläggsvolten. Det är som vanligt ett väldigt sevärt lopp som väntar och även om 15 Moni Viking får gälla som utgångstips så ska det bli spännande att se om han ror iland med uppgiften. 

Det brukar vara lördagen som är mest intressant spelmässigt sätt, men detta år är det faktiskt tvärtom. Publikvolymen taggar i vanliga fall igång kuskarna under lördagen, vilket gör att det brukar bli sanslös körning i loppen, men utan detta engagerade folkhav finns risk att det blir mer "normal" körning och jag måste erkänna att det är risk för lägre utdelning (även om det alltid lika hopplöst att spekulera i utdelning). Då ser faktiskt söndagen spelmässigt desto mer intressant ut och jag vill passa på att tipsa om Sashay My Way som jag haft ögonen på ett tag. Hon startar i den andra V75-avdelningen och detta från ett perfekt andraspår. Hon såg galet fin ut i veckans jobb och det helstängda huvudlaget som var tänkt att åka på för första gången får nog ligga kvar på hyllan nere i stallet. Jag var själv på plats ute i Vomb i veckan och då för att göra ett tv-reportage med Tae Kwon Deo och jag kan lova att Adrian även lät ohyggligt nöjd med Sashay My Way. Han låter också hälsa att Tae Kwon Deo känns som en dröm och fjolårets sprintermästare blir med garanti att räkna med i helgens huvudlopp och det är också min vinnare till slutsegern. 
T-A-E K W-O-N D-E-O!

Inget är sig alltså likt, men extra lägligt att jag önskar er alla en trevlig helg och ett stort lycka till på spelet. Missa inte att köpa in er i mitt andelsspel TRAVTIMMEN!

//Anders Nilsson.

 

 

Spelexperten Lars Erlandsson lämnar sina tidiga idéer inför lördagens V75.

Nu spänner vi fast oss i tv-soffan

Elitloppshelgen på Solvalla är äntligen här, och det gäller att spänna fast sig väl i tv-soffan! Jag bjuder på två vassa drag och ett skrällbud i Harper Hanovers lopp.

BÄSTA DRAG 1 
6 Tessy d’Ete
 (V75-1)

BÄSTA DRAG 2
10 Anthara Bi
 (V75-4)

PRISVÄRD SKRÄLL 
4 Atik D.L.
 (V75-7)

V75-1    Spännande trio
Stoeliten inleder samtidigt som vi hedrar Lady Snärt. 4 Double Exposure visade ingen ringrost vid sin spetsseger i årsdebuten efter tio månaders frånvaro, där klockan stannade på 1.08 sista 800, men det blir inte lika enkelt att sno åt sig taktpinnen nu. Stall Björn Goop selar ut en spännande trio i 3 I Love Paris, årsdebuterande 7 Mellby Free och nyförvärvet 8 Zaniah Bi. Kullettan Mellby Free, som tjänat 7,4 miljoner på sina 14 segrar på 22 starter, sticker ut! Jerry Riordans nyförvärv 6 Tessy d’Ete var riktigt läcker att skåda när hon satte klorna i 2 Hevin Boko1 Willow Pride och 10 Unique Juni på Örebro.

V75-2    Vinner alla vägar?
8 Don Fanucci Zet drog till ledningen i en kvick start i Kungapokalen och hade segergreppet långt in på upploppet innan han blev snuvad på segern av Aetos Kronos strax innan mål. Jag minns inte när jag såg en häst med så lite pengar på kontot utvecklas så mycket på kort tid. Don står fortsatt kvar i lägsta klassen (!) och har bra vinstchans alla vägar! 1 Velten Limelight (vunnit åtta av nio starter) och 3 Enjoy The Game hade en tuff match på Lunden och är båda under utveckling.

V75-3    Inga garantier
6 Very Kronos visade sig äntligen från sin bästa sida när han tog ner ledande 7 Religious på Örebro, men det finns tyvärr inga garantier för att han sköter sig igen. 1 Island Life öppnar kvickt från innerspår och laddas för ledningen. 3 Coogan fick inte aktionen att stämma i genrepet (ömfotad?), och är svårbedömd. Superspeediga 4 Wild Love flyger mycket lågt över upploppet med minsta klaff under vägen.

V75-4    Får en kvick start
Diamantstoets final ser spelvänlig ut. 14 Indra’s Secret har styrkan som signum, och från ett stängt startspår på tillägg krävs det någonting extra för att det ska räcka till seger. Björn Goop selar ut en formstark duo i 6 Karamel Hill och 10 Anthara Bi, där den senare kan få en kvick start från sitt springspår.

V75-5    Spetsstrid avgör?
5 Armour As kämpade som en tiger i ledningen när han bjöd obesegrade snackhästen Ecurie D. på en tuff match ändra fram till mållinjen på Mantorp.
6 Van Gogh Z.S. öppnade rappt vid sin spetsseger på Jägersro näst senast, och mycket kanske avgörs vem av favoritduon som tar ledningen? 10 Valiant Dream och 12 Strong Heartbeat gillar det tuffa tempot i täten.

V75-6    Segerstaplare
USA-importen 1 Seismic Wave har tagit fem segrar på sex starter i Timo Nurmos regi och laddas för ledningen. Segerstaplaren 6 Vikens High Yield fortsätter att övertyga och utmanar. 2 Giant Shadow orkade inte utvändigt ledaren senast, men kan bättre.

V75-7    Russinet i kakan
”Harper Hanovers lopp” över dryga tre varv är som vanligt russinet i kakan. 15 Moni Viking avslutade flygande vid sin spurtseger i Paralympiastayern senast och blir tuff att stå emot. 2 Ivory de Quattro3 Tengil Face och 4 Atik D.L. är en vass trio på startvolten, som bjuder upp till kamp.

 

 

Oavbruten TV-underhållning under hela Elitloppshelgen

Vi bjuder på ALLT du kan tänka dig, och lite till!

Det har inte ungått någon att Elitloppet kommer bli väldigt annorlunda i år och att många likt oss kommer känna en enorm saknad över att inte kunna njuta av ett av årets absolut största högtider på plats.

Vi vill passa på att göra det lilla extra för att kunna skänka så mycket Elitloppsglädje runtom i Sverige som vi bara kan och har därför kokat ihop en helt enorm tv-sändning med en uppsjö av material för dig att ta del av - helt gratis!

Vi kommer att sända dygnet runt och programmet är fullmatat av spännande både sportsliga och spelmässiga inslag. In och kika på program-schemat redan nu så du vet när du behöver sitta bänkad (och såklart så du inte missar något du verkligen vill ta del av) 

Vi hälsar dig varmt välkommen till Elitloppet dygneTRunt! 

Läs mer om schema och innehåll här..

 

 

 

Lördag 30/5: V75-tips till Solvalla

Dagens Spels tips till lördagens V75-tävlingar på Solvalla.

Ladda ned tips som pdf

 

SPIKEN

8 DON FANUCCI ZET (V75-2) blir väldigt spännande att följa framöver. Det var senast inte alls långt borta att han segrat i finalen av Kungapokalen, detta trots att han fick öppna stentufft. Han glänste rejält vid en överlägsen seger i V75 12/4.

SKRÄLLEN

4 WILD LOVE (V75-3) fick öppna alltför hårt senast och hamnade dessutom utvändigt ledaren, vi glömmer den prestationen. Hon var nära segern 15/4 och gången efter levererade hon en rykande avslutning som resulterade i seger. Hon duger i tuffa sällskap och är att räkna med om det bara klaffar lite.

 

PRESENTATION AV HÄSTARNA I HARPER HANOVERS LOPP 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

Podcast V75 V86 Stryktipset

Podcast om V75 och V86 från MinAndel och Johan Ulvestål! Lyssna på Johans genomgångar av V75 och V86 och välj sedan om du vill tippa själv eller rygga Johan eller något annat av våra andelsspel.

 

 

Travstugans V75-Tips:

 

 

Travmasen o Årets kusk 2016 Örjan Kihlström, på väg ner i hissen till Hästgalan feb 2017

 


Gratisprogram V75 30 maj

 

 

 

 

Atik D.L. mål.jpg

Inför V75 (lördag): Historien kan upprepa sig i Harpers

I fjol var det en överraskning på startvolten som spurtade hem Harper Hanover lopp och såg till att sju rätt på V75 delade ut tio miljoner kronor.
Upprepar sig historien i årets upplaga av det anrika loppet?
- Tar man med tre, fyra, fem hästar ska han med tycker jag, säger skrällbudets tränare.

Skrällar i Harper Hanovers lopp har många gånger fått V75-utdelningen att dra i höjden under elitloppslördagen på Solvalla. För ett år sedan var det 25-oddsaren Eelis som såg till att tre vinnande system belönades med över tio miljoner kronor vardera. Kanske är segervane Atik D.L. (V75-7) hästen som fördelar V75-miljonerna i år?
- Han har gjort det bra hela tiden och har jobbat på som vanligt inför det här. Han står bra inne i loppet. Jag har kollat på det här en stund och vi vet ju om att barfota får vi någon växel till, säger Magnus Dahlén om fyraåringen som vunnit fem av sina sex senaste starter.
Att det är första gången med voltstart är ett frågetecken och att hästen ska springa utan skor på hovarna för första gången kan bli både succé och fiasko.
- Vi tar en risk men det är en häst som är trång i gången och barfota blir det bättre. Ska man prova är det i ett sådant här lopp.

 

MAN AT WORK MÅL.JPG
Nurmos: ”Måste vara optimist”
- 7 Västerbo Pokerface (V75-2) gjorde en bra comeback där han spurtade mycket bra till andraplatsen i V75. Hästen har varit väldigt fräsch och fin i jobben efteråt och går säkert mycket framåt med loppet. Jag tycker faktiskt att han känns riktigt bra nu och han kommer att göra en stark insats. Men läget är dåligt med spår sju och han möter flera jättebra hästar, bland annat tvåan i Kungapokalen. Han går barfota runt om, i vanlig vagn och med öppet huvudlag, berättar Timo Nurmos i ATG:s Nyhetsbrev.
- 5 Man At Work (V75-3, bilden) har tävlat jämnt och bra hela vintern och våren. Galoppen senast i Örebro kan man bara glömma då han inte fungerade på de snäva doseringarna som är på banan då han är en så stor häst. Jag har kört honom i jobb i veckan och han känns fin. Man får inte glömma honom här. Vi kommer att köra med jänkarvagn nu för första gången på länge och dessutom blir det helstängt huvudlag istället för googles. Barfota runt om som vanligt.
- 1 Seismic Wave (V75-6/DD-1) gick ett tuffare jobb i måndags och kändes väldigt fin. Det var extra plus för honom där. I torsdags gick han lite lugnt igen precis som de andra hästarna och kändes laddad. Hästen var mycket fin i årsdebuten och vann med krafter kvar. Han har tränat bra hela vintern utan avbrott och även varit nere i Normandie och tränat vid havet. Jag tycker att hästen har utvecklats i år och blivit snyggare och starkare i kroppen. Han är mycket snabb ut vilket han visade i Örebro när han tog spets från spår åtta bakom bilen. Men han går lika bra både i ryggar som i ledningen. Läget är perfekt och jag måste vara optimist. Barfota runt om och jänkarvagn igen. Huvudlaget bestäms efter värmningen. Det är vår bästa chans på V75.
- 7 Vaduz Wise As (V75-7/DD-2) är en stark och bra häst som var fin i debuten för mig och vann med krafter kvar. Han hade inte startat på åtta månader innan dess och jag har känt i träningen efteråt att han har gått mycket framåt med loppet i kroppen. Hästen står bra inne i loppet här och vi kör barfota runt om, vanlig vagn och huvudlaget bestämmer vi efter värmningen. Han är bra men jag tycker att Viking Brodde har bättre chans.
- 10 Viking Brodde (V75-7/DD-2) är en väldigt kapabel häst som blir spännande att följa i framtiden. Han var otroligt bra i lördags och verkar ha tagit det tuffa loppet på bästa sätt. Hästen har mest gått i hagen och joggat under veckan men var fräsch och fin när jag körde honom i ett lugnt jobb i dag torsdag. Jag tycker mycket om den här hästen och om han sprang världsrekord över den här distansen i fjol måste han räknas tidigt även här. Han borde också gå mycket framåt med loppet som han fick i kroppen förra lördagen. Nu blir det barfota runt om (han gick barfota fram senast), jänkarvagn och troligen norskt huvudlag. Jag tycker att han är en av våra bästa chanser i helgen.

*****

PETRI PURO 64.JPG
Puro: ”Inte sämre än någon annan”
- 8 Sharp Dream (V75-4) har blivit mycket mer stabil och fräschare i år än i fjol. Hon är starkare i kroppen och har kunnat tävla kontinuerligt och därmed utvecklats. Förra året kunde hon vara lite knölig bitvis och trava lite sämre i svängarna men så har det inte varit i år. Hästen var jättefin när hon spurtade till seger senast och kändes även stark och bra i ett tempojobb i tisdags. Hon gick även lite lugnt i dag torsdag och allt var bra och hon ska även få röra på sig lite under fredagen, säger Petri Puro till ATG:s Nyhetsbrev.
– Tanken var att köra med urryckare för första gången hos mig men jag har ändrat mig där och vi behåller fast bomull i öronen. Man vill inte hetsa upp henne i volten och när hon har spår fyra. Visserligen klarade hon det bra senast men jag vill inte ändra på något sådant nu. Däremot kör vi nog med ett norskt huvudlag istället för med helstängt som hon gick med senast. Hon har varit så bra att hon måste räknas tidigt även här. Hästen är inte sämre än någon annan i det här loppet.

*****

REIJO LILJENDAHL.JPG
Liljendahl: ”Fina förutsättningar”
- 4 Mr Marvelous (V75-2) har alltid värmt dåligt och har inte varit spänstig eller motiverad att springa när han springer ensam. Han drar benen efter sig men när det sedan blir lopp och han får sällskap blir det en helt annan häst. Han slappnade av och galopperade när Uffe körde med honom. Jag såg det inte själv eftersom jag var i stallet och förberedde en annan häst. Det är klart att det blir frågetecken när en storfavorit ”hoppar” i värmningen och det blev väldigt dramatiserat den här gången. Jag blev själv lite trampig och bytte framskor på honom. Sedan fungerade han bra i loppet och vann med krafter kvar. Det kan ju ha varit för att vi hade provat att lätta hästen i balansen. Vi lade på honom aluminiumskor med sulor men efter värmningen slog jag på järnskor istället som han gått med tidigare. Snacket gick ju att om han skulle kännas dålig i provstarten så skulle vi stryka honom. När jag joggade hästen på stallbacken innan loppet på väg ut till defileringen kändes han okej, säger Reijo Liljendahl.
– Det blev väldigt mycket fokus på det där och Uffe var nöjd med hästen i loppet och tyckte att han var mycket bra. Han har också känts fin i träningen efteråt och det är inga fel på honom. Jag körde ett jobb i slutet av förra veckan och det var bra.
- Det är bra läge och fina förutsättningar för hästen. Sedan möter han några tuffa konkurrenter och motståndet blir hårdare och hårdare. Det är de bästa som har varit med i den här klassen under vintern och våren. Han måste prestera ännu bättre än senast om han ska vinna men jag tycker inte att han är helt chanslös. Han är stark och är en häst med bra inställning som vill vara först. Vi ändrar inget i balansen utan det blir järnskor precis som senast. Jag hade lite planer på att prova honom i en jänkarvagn senast i Mantorp men det blev inget av det eftersom förberedelserna blev som de blev. Vi får se om han får plats i en jänkarvagn, vi ska testa och det kan bli så att det blir jänkarvagn om han får plats i den. I övrigt inga ändringar.
- 9 Han Herred (V75-3) har bra form och gick jättebra på Åby näst senast då han hade lite krafter kvar i mål. Senast på Charlottenlund blev det ett rörigt lopp och han var inte vän med banan där som har lite snäva svängar. Men hästen gick bra ändå och tar han en vettig slant här så är jag nöjd. Inga ändringar.

*****

JERRY-RIORDAN-GLAD-LJ.JPG
Riordan: ”Snäppet bättre nu”
- 6 Tessy d’Ete (V75-1) var jag imponerad av senast även om jag innan loppet fått höra av ägaren att det var det svagaste motståndet som hon hade mött på två år. Hon ska duga nu också men problemet är att det inte är lätt att gå ut under elitloppshelgen från spår sex över kort distans. Det är tufft att gå i dödens mot vanliga hästar men mot den här typen av motstånd är det väldigt svårt att vinna mot någon annan som får ett smyglopp bakom. Jag blir inte chockad om hon vinner men Armour As har en bättre chans. Jag kommer att matcha henne mot ston i år och förmodligen kommer hon att gå till avel nästa år. Ägaren kommer att vara jättenöjd om hon tjänar en miljon på svenska banor i år. Jag tycker att det finns goda förutsättningar till det, säger Reijo Liljendahl.
- 4 Armour As (V75-5) blir bättre och bättre hela tiden. Jag är helt säker på att han kommer att vara snäppet bättre nu än när han föll med flaggan i topp mot Ecurie D. senast Det här är en riktigt, riktigt bra häst det här. Jag hoppas att Amour As kan köras till ledningen utan att det blir någon utdragen strid. Han skulle kunna lägga iväg bra från start annars men jag hoppas inte att det behövs. Naturligtvis har han en bra chans att vinna loppet. Han går med optimal racingbalans igen, barfota runt om och jänkarvagn.

*****


FRODEHAMRE_VINKAR.JPG
Hamre: ”En riktig topphäst”
- 13 Ble du Gers (V75-7/DD-2) kom till oss efter loppet i Köpenhamn där det ju blev en ganska enkel seger. Vi har kört två träningsjobb med honom och det känns att det handlar om en riktig topphäst. Det är lite tuffare emot denna gång jämfört med i Köpenhamn men hästen känns bra och den här gången kör vi hästen barfota runt om efter att han gått med skor fram senast i Danmark, säger Frode Hamre.

 

 

 

BJÖRNKOLLEN

 

 

 

"Jag har haft Moni Viking i träning..."

Frode Hamre har fått ett spännande tillskott i stallet.

- 13 Ble du Gers (V75-7) kom efter loppet i Danmark där han vann på bra sätt. Det är en topphäst som har tjänat mer än nio miljoner i Frankrike. Han har gått ett par jobb hos mig och verkar pigg och fin för dagen. Han är väldigt stark och har gått bra på distansen i Frankrike. Han är lite svår att vända upp med i startmomentet och hade lite problem i senaste starten. Om han löser han den biten har han bra form, men det är också tuffare emot än i Danmark. Jag har haft Moni Viking i träning och vet att det är en riktigt bra häst som dessutom har utvecklats. Jag hoppas Ble Du Gers kan vara bland de tre, fyra fräsmta iallafall. Vi ändrar balans och huvudlag - det blir barfota runt om nu och sedan kör vi med öppet huvudlag. Vanlig vagn som senast.

Köp tipsen på Spelvärde.se

 

 

CRM_hettinfor_V75_1170x250_sommarutskick.jpg (3)

Stjärntränaren hyllar och varnar ”Glöm honom inte – jänkarvagn nu”

Han har en jätteintressant helg framför sig med flera topphästar till start.
Nu avslöjar stjärntränaren exklusiv information efter de sista finslipande snabbjobben.
– Hästen känns väldigt fin. Det är min bästa chans på V75, säger han.

Elitloppshelgen står för dörren med travsport och spel i världsklass. Det vimlar av stjärnor och topphästar i startlistorna och vi har en ruggig finalomgång att ta oss an i lördagens V75-omgång.
Timo Nurmos hästar är på väg att hitta formen ordentligt nu i takt med att sommarvärmen har kommit. Fjolårets tränarchampion på V75 har mycket intressanta hästar till start både lördag och söndag. Under lördagen har han ett par heta vinstchanser på förhand, men även ett par skrällbud.
Nyhetsbrevet fick en pratstund med stjärntränaren efter att hästarna gått de sista finslipande snabbjobben under torsdagen. Så här säger Nurmos i tur och ordning om sina hetaste chanser, precis när de sista träningspassen är avklarade. Vi tar den bästa chansen först och det är Seismic Wave, som sprang världsrekord i USA som treåring med tiden 1.08,5.
– 1 Seismic Wave (V75-6) gick ett tuffare jobb i måndags och kändes väldigt fin. Det var extra plus för honom där. I dag (torsdag) gick han lite lugnt igen precis som de andra hästarna och kändes laddad. Hästen var mycket fin i årsdebuten och vann med krafter kvar. Han har tränat bra hela vintern utan avbrott och även varit nere i Normandie och tränat vid havet. Jag tycker att hästen har utvecklats i år och blivit snyggare och starkare i kroppen. Han är mycket snabb ut vilket han visade i Örebro när han tog spets från spår åtta bakom bilen. Men han går lika bra både i ryggar som i ledningen. Läget är perfekt och jag måste vara optimist. Barfota runt om och jänkarvagn igen. Huvudlaget bestäms efter värmningen. Det är vår bästa chans på V75, säger Timo Nurmos.

”Var otroligt bra senast – en av mina bästa chanser”

I Harper Hanovers lopp har Solvalla-tränaren två hästar till start. Ni minns kanske att han vann det här loppet i fjol då Eelis skrällde för Olli Koivunen. Nu selar Nurmos ut nyförvärvet Vaduz Wise As, en holländare som vann direkt i debuten för honom, samt Viking Brodde som kommer från en heroisk insats i V75 som knappt slagen tvåa. Det är även hästen som slog världsrekord i fjol då han vann Walter Lundbergs Memorial på tiden 1.14,0 över 3160 meter.
– 10 Viking Brodde (V75-7) är en väldigt kapabel häst som blir spännande att följa i framtiden. Han var otroligt bra i lördags och verkar ha tagit det tuffa loppet på bästa sätt. Hästen har mest gått i hagen och joggat under veckan men var fräsch och fin när jag körde honom i ett lugnt jobb i dag torsdag. Jag tycker mycket om den här hästen och om han sprang världsrekord över den här distansen i fjol måste han räknas tidigt även här. Han borde också gå mycket framåt med loppet som han fick i kroppen förra lördagen. Nu blir det barfota runt om (han gick barfota fram senast), jänkarvagn och troligen norskt huvudlag. Jag tycker att han är en av våra bästa chanser i helgen.

– 7 Vaduz Wise As (V75-7) är en stark och bra häst som var fin i debuten för mig och vann med krafter kvar. Han hade inte startat på åtta månader innan dess och jag har känt i träningen efteråt att han har gått mycket framåt med loppet i kroppen. Hästen står bra inne i loppet här och vi kör barfota runt om, vanlig vagn och huvudlaget bestämmer vi efter värmningen. Han är bra men jag tycker att Viking Brodde har bättre chans.

”Man får inte glömma honom här – nu med jänkarvagn”

Timo Nurmos har ytterligare tre hästar med i lördagens V75-omgång och vurmar lite extra för ett par av dem.
– 2 Hevin Boko (V75-1) är väldigt fint i ordning och spurtade mycket bra till andraplatsen senast. Hon har utvecklats mycket och är i sitt livs form nu. Läget är perfekt och den korta distansen går bra, även om längre distanser är mer optimalt för henne. Hon möter även tufft motstånd i Double Exposure. Vi kör barfota runt om med jänkarvagn och öppet huvudlag.

– 7 Västerbo Pokerface (V75-2) gjorde en bra comeback där han spurtade mycket bra till andraplatsen i V75. Hästen har varit väldigt fräsch och fin i jobben efteråt och går säkert mycket framåt med loppet. Jag tycker faktiskt att han känns riktigt bra nu och han kommer att göra en stark insats. Men läget är dåligt med spår sju och han möter flera jättebra hästar, bland annat tvåan i Kungapokalen. Han går barfota runt om, i vanlig vagn och med öppet huvudlag.

– 5 Man At Work (V75-3) har tävlat jämnt och bra hela vintern och våren. Galoppen senast i Örebro kan man bara glömma då han inte fungerade på de snäva doseringarna som är på banan då han är en så stor häst. Jag har kört honom i jobb i veckan och han känns fin. Man får inte glömma honom här. Vi kommer att köra med jänkarvagn nu för första gången på länge och dessutom blir det helstängt huvudlag istället för googles. Barfota runt om som vanligt, säger Timo Nurmos.

”Sharp Dream inte sämre än någon annan – bra chans”

Nyhetsbrevet har även pratat med Petri Puro, vars 8 Sharp Dream (V75-4) har kommit i sitt livs form under våren och vunnit lopp på 1.10,2 och senast vann hon ett försök till Diamantstoet utanför V75. Nu är det final och man måste det formtoppade stoet på allvar som körs av Peter Ingves.
– 8 Sharp Dream (V75-4) har blivit mycket mer stabil och fräschare i år än i fjol. Hon är starkare i kroppen och har kunnat tävla kontinuerligt och därmed utvecklats. Förra året kunde hon vara lite knölig bitvis och trava lite sämre i svängarna men så har det inte varit i år. Hästen var jättefin när hon spurtade till seger senast och kändes även stark och bra i ett tempojobb i tisdags. Hon gick även lite lugnt i dag torsdag och allt var bra och hon ska även få röra på sig lite under fredagen, säger Petri Puro.
– Tanken var att köra med urryckare för första gången hos mig men jag har ändrat mig där och vi behåller fast bomull i öronen. Man vill inte hetsa upp henne i volten och när hon har spår fyra. Visserligen klarade hon det bra senast men jag vill inte ändra på något sådant nu. Däremot kör vi nog med ett norskt huvudlag istället för med helstängt som hon gick med senast. Hon har varit så bra att hon måste räknas tidigt även här. Hästen är inte sämre än någon annan i det här loppet, säger Petri Puro.

 

 

 

Dagens bjudintervju:

Rickard Svanstedt provar igen med 13 Argbiggan (V75-4 ) som nu får starta tätt.

- Tidigare hade jag inte alls gillat det då hon haft mycket fräschörproblem, men hon har blivit väldigt mycket finare och nu är jag inte speciellt orolig alls. Vi åkte upp till Gävle eftersom jag hade en plan på att kvala in henne till två finaler, och det lyckades ju perfekt! Hon var jättefin hela vägen, sedan att Mats väldigt försiktigt lirkade ur rycktussarna handlade inte om att det var någon krissituation just där utan att jag nog hade skrämt upp honom lite innan om att hon kunde vara lite vass och känslig – men det är mest efter mål. Hon är också i en jäkla form nu och då är det fart och liv i henne så man får vara lite försiktig. Hur som helst har hon tagit loppet i lördags jättefint som det såg ut i det lugna jobb hon gick under onsdagen, hon ser väldigt smidig och fin ut. Vi gör inga ändringar alls och hon går även med samma hybridvagn som senast. Visst är läget tråkigt med bakspår på tillägg och hon behöver en del tur, men hon trivs jättebra i ryggar vilket hon bland annat visade näst senast samt i stochampionatskvalet förra sommaren där hon satt fast med finalkrafter, säger Rickard.

 

 

BLE DU GERS_11I7586.jpg

Inför V75 (lördag): Fransmannen rikast i Harper Hanovers

En nioårig fransman är en av många outsiders i lördagens huvudnummer Harper Hanovers lopp på Solvalla.
Ble du Gers är klart rikast i loppet med sina nio miljoner intjänat.
- Det känns verkligen att det handlar om en topphäst, säger Norges tränarchampion Frode Hamre som nyligen fick hästen i träning.

Trekilometersloppet Harper Hanovers lopp avslutar traditionellt lördagens V75-omgång på Solvalla. Ett lopp över tre kilometer med hästar utspridda över tre tillägg.
Ble du Gers har tävlat i den franska eliten i många år.
En stark fransos som kan springa länge men som uppträdde lite stökigt för 14 dagar sedan i Köpenhamn där hästen vann Charlottenlunds motsvarighet till trekilometersloppet på Solvalla
Jos Verbeeck sa efter loppet att Ble du Gers hade besvärats av murphybländare som satt över hästens vänstra öga. Nye tränaren Frode Hamre tar bort den utrustningsdetaljen till lördagens lopp.
- Hästen kom till oss efter loppet i Köpenhamn där det ju blev en ganska enkel seger. Vi har kört två träningsjobb med honom och det känns att det handlar om en riktig topphäst, säger tränaren.
Jean Michel Bazire som tränat fram till nu, har planer på att låta Ble du Gers vara i Norge en tid. Harper Hanovers lopp (V75-7) blir den första uppgiften i Frode Hamres regi.

”Lite tuffare nu”
Björn Goop bär favoritskapet med Moni Viking, en sjuåring med meriter från Frankrike som vunnit två av två lopp för Goop och imponerade storligen vid segern senast på Åby över lördagens distans tre kilometer.
- Det är lite tuffare emot denna gång jämfört med i Köpenhamn men hästen känns bra och den här gången kör vi hästen barfota runt om efter att han gått med skor fram senast i Danmark, säger  Frode Hamre.
63-årige Jos Verbeeck är en attraktion som kusk. Belgaren har en okonventionell körstil.
I Elitloppet 2019 bestraffades Verbeeck med 10 000 kronor i böter och tre dagars avstängning efter att ha kört snävt mot en medtävlare med hästen Aubrion du Gers. Ingen diskvalifikation förelåg menade domarna och Aubrion du Gers kunde spurta in som tvåa bakom landmannen Dijon.

 

 

Jerry Riordan efter E3-segern.jpg

Inför V75 (lördag): Riordan spikar sitt jättelöfte

Senast gav han självaste Ecurie D. en match in till mållinjen.
Nu slipper Armour As övermakten i finalen och är favorit till segern på V75.
– Det är en riktigt, riktigt bra häst. Naturligtvis har han bra chans att vinna loppet, säger Jerry Riordan och spikar sin häst på det officiella tipset Fem tippar V75.

Jerry Riordan har hyllat Armour As under våren som en blivande topphäst. De senaste insatserna skvallrar om att han är på väg att få rätt. Efter en andraplats bakom Ivory Di Quattro i V75 tog Armour As en vattentät seger i Kalmar med det norska huvudlaget oryckt. Och senast bjöd han upp till dans mot självaste Ecurie D. Han gav det obesegrade superlöftet en match hela vägen och var mycket tapper när han fick kapitulera kort före mål.
– 4 Armour As (V75-5) blir bättre och bättre hela tiden. Jag är helt säker på att han kommer att vara snäppet bättre nu än när han föll med flaggan i topp mot Ecurie D. Det här är en riktigt, riktigt bra häst, säger tränaren Jerry Riordan.

”Hoppas på ledningen – drömmer om Paris”
Den fyraårige hingsten är i skrivande stund knapp favorit i den femte V75-avdelningen på lördag. Han har spår fem bakom startbilen och den värsta konkurrenten Van Gogh Z.S. på utsidan. Riordan har taktiken klar för Stefan Persson som kör den Italien-födde hästen.
– Jag hoppas att han kan köras till ledningen utan att det blir någon utdragen strid. Han skulle kunna lägga iväg bra från start annars men jag hoppas inte att det behövs. Naturligtvis har han en bra chans att vinna loppet. Han går med optimal racingbalans igen, barfota runt om och jänkarvagn.
Hur ser den fortsatta matchningen ut för Armour As?
– Om jag får drömma så hoppas jag att han är i ordning till Criterium Continental i december. Det vore fantastiskt att få se honom i Paris i den typen av lopp.

”Blir inte chockad om hon vinner”
Halmstad-tränaren har även med Tessy d’Ete i V75-inledningen från spår sex bakom startbilen. Hästen kommer närmast från en V75-seger i Örebro på tiden 1.11,5 över medeldistans.
– Tessy d’Ete (V75-1) var jag imponerad av senast även om jag innan loppet fått höra av ägaren att det var det svagaste motståndet som hon hade mött på två år. Hon ska duga nu också men problemet är att det inte är lätt att gå ut under elitloppshelgen från spår sex över kort distans. Det är tufft att gå i dödens mot vanliga hästar men mot den här typen av motstånd är det väldigt svårt att vinna mot någon annan som får ett smyglopp bakom.
– Jag blir inte chockad om hon vinner men Armour As har en bättre chans. Jag kommer att matcha henne mot ston i år och förmodligen kommer hon att gå till avel nästa år. Ägaren kommer att vara jättenöjd om hon tjänar en miljon på svenska banor i år. Jag tycker att det finns goda förutsättningar till det.

”Han är kullens bästa häst – punkt slut”

Till sist; hur är läget med Aetos Kronos efter segern i Kungapokalen och hur ser den fortsatta matchningen ut?
– Aetos Kronos känns jättefin och kommer att starta i Readly Express lopp på Solvalla om två veckor. Sedan är fyraåringstestet i Eskilstuna aktuellt i sommar. Som alla förstår är det viktigaste att ha hästen på topp till derbykvalen som är nästa stora mål.
– Jag skulle kunna vara artig och säga att jag inte vill byta häst med någon annan i kullen. Men jag vill gå ett steg längre och säga att han är kullens bästa häst. Punkt slut, säger Jerry Riordan.

 

Mr Marvelous segerdefilerar.jpg

Inför V75 (lördag): Dramatisk värmning – kross i loppet

Efter en tveksam värmning trodde många att Mr Marvelous var illa ute senast.
Men favoriten tog sig samman och krossade sina konkurrenter i V75.
Efter den snackisen är det dags för finaler under elitloppshelgen.
– Han vann med krafter kvar och det här är en riktigt bra häst under utveckling, säger Reijo Liljendahl.

Det blev stort pådrag i media och i tv-sändningen efter Mr Marvelous värmning på Mantorp senast. Hästen var klar favorit i V75 men uppträdandet tillsammans med Ulf Ohlsson lämnade en del i övrigt att önska. Tränaren Reijo Liljendahl hade tidigare varit ute i en första värmning och då såg Mr Marvelous fin ut i en bilprovstart och öppnade enligt Reijo; ”som fan utan att jag körde något med honom”. Precis innan loppet kallade banveterinären till sig ekipaget som efter konversation med Ulf Ohlsson fick grönt ljus att starta. Och väl i loppet var det sannerligen inget fel på prestationen. Mr Marvelous krossade sina konkurrenter och vann enkelt utan att vara tom i mål.
– 4 Mr Marvelous (V75-2) har alltid värmt dåligt och har inte varit spänstig eller motiverad att springa när han springer ensam. Han drar benen efter sig men när det sedan blir lopp och han får sällskap blir det en helt annan häst. Han slappnade av och galopperade när Uffe körde med honom, säger Reijo Liljendahl.
– Jag såg det inte själv eftersom jag var i stallet och förberedde en annan häst. Det är klart att det blir frågetecken när en storfavorit ”hoppar” i värmningen och det blev väldigt dramatiserat den här gången. Jag blev själv lite trampig och bytte framskor på honom. Sedan fungerade han bra i loppet och vann med krafter kvar.

”Hade lättat hästen i balansen”

Det finns ingen orsak eller förklaring annars till varför han uppträdde som han gjorde?
– Det kan ju ha varit för att vi hade provat att lätta hästen i balansen. Vi lade på honom aluminiumskor med sulor men efter värmningen slog jag på järnskor istället som han gått med tidigare. Snacket gick ju att om han skulle kännas dålig i provstarten så skulle vi stryka honom. När jag joggade hästen på stallbacken innan loppet på väg ut till defileringen kändes han okej.
– Det blev väldigt mycket fokus på det där och Uffe var nöjd med hästen i loppet och tyckte att han var mycket bra. Han har också känts fin i träningen efteråt och det är inga fel på honom. Jag körde ett jobb i slutet av förra veckan och det var bra. Han ska även träna lite snabbare en sista gång innan loppet på lördag under tisdag morgon.

Har bra resurser
Fyraårige Mr Marvelous har gjort åtta starter och tagit tre segrar, två andra- samt två tredjeplatser. Innan han vann V75 i Mantorp gick hästen ett mycket starkt slutvarv som trea i V75 i Örebro från spår elva.
– Han har fina resurser och det är en bra häst under utveckling. Framförallt är han väldigt stark men han har också varit lite opolerad och slö i sitt uppträdande. Nu har han fått upp spänsten mer och mer och orkar med sin stora kropp. Formkurvan är helt klart i stigande, säger Reijo.

”Måste prestera bättre – men är inte chanslös”
Nu stundar elitloppshelgen och i den andra V75-avdelningen på lördag har Mr Marvelous spår fyra bakom bilen i finalen. Han körs återigen av Ulf Ohlsson och tränare Liljendahl känner sig inte golvad trots tufft motstånd.
– Det är bra läge och fina förutsättningar för hästen. Sedan möter han några tuffa konkurrenter och motståndet blir hårdare och hårdare. Det är de bästa som har varit med i den här klassen under vintern och våren. Han måste prestera ännu bättre än senast om han ska vinna men jag tycker inte att han är helt chanslös. Han är stark och är en häst med bra inställning som vill vara först.
– Vi ändrar inget i balansen utan det blir järnskor precis som senast. Jag hade lite planer på att prova honom i en jänkarvagn senast i Mantorp men det blev inget av det eftersom förberedelserna blev som de blev. Vi får se om han får plats i en jänkarvagn, vi ska testa och det kan bli så att det blir jänkarvagn om han får plats i den. I övrigt inga ändringar.

Du har även med Han Herred i den tredje avdelningen som kommer med tre raka fjärdeplatser. Chanserna där?
– Han Herred (V75-3) har bra form och gick jättebra på Åby näst senast då han hade lite krafter kvar i mål. Senast på Charlottenlund blev det ett rörigt lopp och han var inte lika vän med banan där som har lite snäva svängar. Men hästen gick bra ändå och tar han en vettig slant här så är jag nöjd. Inga ändringar.

Kan bli första jänkarvagn på Reijos bästa häst
Solvalla-tränaren startar även sin stjärna Admiral As i Fyraåringseliten under söndagen i V75. Han var senast sexa i Kungapokalen och Reijo Lilljendahl har tidigare sagt att det här är den bästa häst han har tränat. Nu möter Admiral As knivskarpt motstånd i form av obesegrade Ecurie D.
– Admiral As (V75-3) hade ingen stolpe in varken i försöket eller finalen i Kungakannan. Vi får hoppas att han får bättre utdelning senare under året. Han har alla ingredienser för att utvecklas till en topphäst och känns fin i träningen. Men det får inte strula två gånger som det gjorde för honom under slutvarvet i finalen. Han spurtade snabbast av alla den sista biten.
– Det är möjligt att vi provar en jänkarvagn i värmningen den här gången. Vi har ett fint läge och det var länge sedan han hade ett så bra startspår. Jag körde 1.21 med honom i jobbet i dag (måndag) och var jättenöjd. Skor runt om och inga ändringar i övrigt, säger Reijo Liljendahl.

 

 

 

Double Exposure, kommer att bli storfavorit i den inledande V75-avdelningen. Här bjuder vi på intervju med Daniel Redén som tränar:

- Hon är en väldigt bra häst när hon är i ordning. Hon hade säkert kunnat vara med i Elitloppet även i år, men jag deklarerade tidigt att hon inte skulle det. Hon känns fin inför helgen och mår gott efter loppet i Kalmar. Jag räknar med en bra insats och ändrar ingenting från senast - barfota runt om, jänkarvagn, öppet huvudlag, säger Daniel Redén.

Nu finns tips, intervjuer och analyser till helgens V75-omgångar publicerade inne på sajten!

 

Till V75 Lördag