TRAVMASENS BONUSTPS

V86 och V75 varje vecka! (Tipsen är normalt klara sent kvällen innan) 

 

Travmasen och Ready For MoreTips till kvällen

 

 

Ingen fotobeskrivning tillgänglig.

Elitloppshelgen 2012

Glen med trumman o travmasen i bakgrunden

 

 

V86 onsdag 24 Maj

Jägersro/Bjerke

 

 

V86-1, Auto 2100, Bjerke  

2 I.D.EXCELLENT-Tom Erik Solberg 23%

I.D.Excellent mötte hårda hästar i Stoeliten senast (Imhatra Am vann). Fick en trött rygg runt sista sväng och gick sedan ok på open stretch - vettig uppgift. Senast fick hon nöja sig med en sjätteplats, men den här gången är förutsättningarna betydligt bättre och hon är ett mycket tidigt segerbud. Var ute senast i en tuff stoelit som vanns av härliga Imathra Am och I.D.Excellent stod stentufft inne. Detta till trots gjorde hon inte bort sig och kom i mål som sexa efter att ha haft en del otur under vägens gång. Nu har hon ett perfekt spår två bakom bilen, är kvick ut och jag tror att hon leder runt om.

– 2 I.D Excellent (V86-1) fick loppet spolierat då Katja B.R gav sig senast. Hästen kändes väldigt fin, sa Magnus som körde, så formen är lika bra som näst senast. Tom Erik, som kör i kväll, får ta sig an taktiken men jag skulle tro att han provar framåt, även om hon är bra bakifrån också. Hon ska räknas med vinstchans. Det blir barfota, amerikansk vagn och ett öppet huvudlag säger Frode Hamre.

1 GREED-Erlend Rennesvik 51%

Greed tog ledningen just från spår ett på Orkla näst senast och vann lätt. Lite tuffare emot nu, men intressant läge.

4 MARENGO-Åsbjörn Tengsareid 4%

Marengo satt långt ner i kön senast, men via vida spår i sista sväng gick han sedan starkt till slut. Bör räknas tidigt. Marengo har fått tre lopp i kroppen efter sin vintervila och ser ut att närma sig formen. Han har också en bra uppgift framför sig, men har trots allt bara vunnit två av 25 lopp och det imponerar inte. Marengo som har visat finfin form i år, och som framförallt senast spurtade strålande till tredjeplatsen efter att ha legat långt ner i kön under loppet. Ikväll är Frode Hamre-tränade I.D.Excellent favorit, men den hästen har ingen fördel av medeldistans och trivs bäst över kort distans, som näst senast när hon vann i Stoeliten i Norge. Därför kan det bli svårt att stå emot när spurtstarke Marengo kommer farande till slut och hästen är i nuläget endast spelad till nio procent.
– 4 Marengo (V86-1) var väldigt bra senast och har jättefin form. Han har gjort det bra i alla sina tre starter i år och utvecklas hela tiden. Senast mötte han tufft motstånd och jag tycker att han går ner lite i klass här. Han har känts fin i träningen efter senast och han kan öppna helt okej bakom bilen. Men han trivs med ett lopp i ryggar och jag tycker att den här uppgiften ser spännande ut. Jag tror i alla fall att han kan vara bland de tre, och har även lite ambitioner om att han ska kunna vinna. Jag är mycket nöjd med min häst och vi gör inga ändringar, säger tränaren och kusken Åsbjörn Tengsareid

6 BROADWAY SUN-Magnus Teien Gundersen 2%

Broadway Sun är väldigt snabb i benen och kan nog braka till ledningen, trots ett spår en bit ut bakom vingen. Formen är förmodligen inte på topp då det handlar om årsdebut för hans del, men han bör räcka långt ändå.

– 6 Broadway Sun (V86-1) kommer ut här efter en lång paus. Hästen tränar alright, han har gått ett snabbjobb efter 1.22/2200 meter. Jag ligger lågt så här första gången efter vila. Han tävlar barfota, med amerikansk vagn och med öppet huvudlag, säger Per Henriksen.

7 MR. CHOCOLATE-Gunnar Austevoll 3%

Mr. Chocolate vinner inte så ofta, men är väldigt jämn och kan duga om han kommer till på ett bra sätt i loppet.

11 ONLY BE KIND TO ME-Dag Sveinung Dalen 1%

3 SUE-Eirik Höitomt 6%

12 MIGHTY BOY-Per Vetle Kals 3%

Mighty Boy hade otur i spårlottningen. Bra nog att fälla många med maxklaff. Tråkigt spår och lär få runda många ifall det ska räcka till seger. Han möter dock lite enklare motstånd den här gången på papperet och kommer med fin form. Anmäld med amerikansk sulky igen till den här starten och han känns lite intressant trots utgångsläget.

10 S.J.´S TRIBUTE-Björn Steine 2%

S.J.’s Tribute har fått ett par genomkörare och är denna gång tänkt att tävla utan bakskor, och så gick han vid sin senaste seger.

8 RITTMEISTER Hill-Per Oleg Midtfjeld 8%

– 8 Rittmeister Hill (V86-1) verkar fin i träningen inför det här loppet. Spåret var sämre, så vi får köra till slut och se vad vi kan få. Hästen toppnivå är bra, även om han är lite uppanmäld här. Det blir barfota runt om, amerikansk vagn och ett öppet huvudlag säger Oddmund Wallevik.

5 CUSTOM CHEF-Henry Rorgemoen 1%

Struken: 9 So Superb

 

V86-2, Auto 1640, Fördel ston, Jägersro

7 LADY BELUGA-Joakim Lövgren 27%

Lady Beluga har rätta inställningen. Fick inget med sig i tuff omgivning senast, avgjorde snyggt i comebacken gången före. Lady Beluga imponerade stort i sin årsdebut, då hon från fjärde utvändigt styrdes på 700 kvar och trots att hon fick göra mycket jobb på egen hand vann hon enkelt - till synes med krafter kvar. I ett V75-lopp gången efter var hon kanske inte riktigt lika bra som åtta men det är möjligt att hon inte trivdes på den krävande banan. Nu har hon i alla fall fått två lopp i kroppen och då hon inte är så tokig från start är det inte otänkbart att hon kan droppas ner i ett skapligt läge, och då ska det vara en vettig chans. Den skånska ovalens regerande champion är Joakim Lövgren och när man ögnar igenom startlistorna står det snart klart att han har flera fina möjligheter till nya segrar.
Först ut ur Lövgrens trio på V86® är tuffa märren 7 Lady Beluga (V86-2), med drygt miljonen på kontot. Den segervana madamen inledde året på bästa sätt, med seger efter en briljant avslutning. Senast på V75® dock, blev det en för tung resa.
– Det blev för tufft i loppet för henne senast på Örebro, men gången innan var ju hästen väldigt fin i ett lunchlopp, då hon mötte lite lättare motstånd. Vi hoppas på något liknande nu och det ser väl ut som det är ett lite mildare gäng än senast som hon möter, säger Joakim.
Hon har två lopp innanför västen nu, tror du hon gått framåt ytterligare med det?
– Hon var ju så pass fin redan i årsdebuten, det var en rejäl prestation och känslan var väl att hon var nära toppformen redan då. Gör hon om det nu, så tycker jag att hon ska räknas.

1 TOUR EIFFEL-Thomas Uhrberg 23%

Tour Eiffel har fina fartresurser och ett tilltalande läge då hon öppnar raskt. Hon avgjorde säkert i spurten i V75 1/4. Tour Eiffel är mycket jämn och har ett perfekt läge. Hon tar förmodligen ledningen - sedan är vi inte säkra på taktiken, men oavsett om hon går i spets eller vinnarhålet hon ses som en tidig vinnarkandidat.

6 CRONO DELLESELVE-Johan Untersteiner 18%

Crono Delleselve har segrat i två av årets sju starter. Han avslutade rappt till seger från svårt läge 5/4.

3 NINA GINTO-Stefan Persson 5%

Nina Ginto är ett speedigt sto som står bra inne i detta lopp. Hon skötte sig fullt bra senast, väljer vi att ranka ganska högt här. Nina Ginto kan öppna ifall man väljer att ladda henne. Man brukar dock gärna se att hon får smyga med i ryggar och spara speeden till slut. Litet frågetecken kring formen då hon inte har presterat som bäst på slutet. Bör kunna få en riktigt bra resa den här gången och man ska absolut inte nonchalera henne. Van att möta tuffa hästar.

4 FEDERER-Tyler Mifsud 14%

Federer är kvick ut men det är flera hästar på framspår som kan öppna. Ingen som direkt sticker ut tycker jag och det gör spetsstriden aningen öppen. Jag håller ändå Federer som knapp spetsfavorit och i den positionen skulle han bita ifrån sig bra. Han kan vinna från andra positioner med och känns ganska tidig.

2 LUCIFER BOKO-Gustav Boko 2%

5 MUSETT AF DJUPMYRA-Dante Kolgjini 5%

Musett af Djupmyra hängde med positivt bakom Marabou Brodda i sin års- och regidebut. Bör gå framåt med loppet.

10 SOMMERBRISE-Per Nordström 3%

Sommerbrise har mest tävlat i årgångslopp och blev t ex oplacerad i Drottning Silvias Pokal senast. Hon är lite svår att sätta in här, men har fina fartresurser och kan räcka.

9 DOMINIC WIBB-Larson Mifsud 1%
8 BELLISSIMO FACE-Adrian Kolgjini 2%

 

V86-3, Auto 1609, Kallblod, Bjerke

4 SITJE VICTOR-Björn Steine 20%

Sitje Victor har höjt sig i de två senaste starterna. Slarvade lite med stilen in på upploppet senast, men vann ändå säkert - bra chans. Har två raka segrar nu och dessa har tagits med lätthet och krafter kvar, både tussar och norsk har suttit kvar i samma position som i starten. Han har vunnit både från spets och bakifrån så han är inte beroende av någon speciell resa. Då han har fått ett fint spår fyra bakom bilen och är kvick ut så är jag relativt säker på att han sitter spets tämligen omgående och även om det kanske behövs att någon av norsken eller tussarna rycks denna gång så ser jag det som en toppchans att leda runt om. Han vann senast med både norsken och tussarna oryckta.

Sitje Victor ser ut att bli favorit i V86-3 efter två raka segrar. Tränaren Jon Magne Vik förtäljer Everysport Norway:
– 4 Sitje Victor (V86-3) har tidigare haft problem med magen, men det har vi funnit lösningen på och han har imponerat i de två senaste starterna. Hästen verkar fortsatt fin i träningen och har fåt ett fint spår här. Går som vanligt skor och norskt huvudlag, det blir troligen en vanlig vagn även om vi funderar lite på en jänkvarvagn. 

6 BIRK BRAGE-Tom Erik Solberg 6%

Birk Brage ska maxas med barfota runt om och bike, vilket kan göra honom till en potentiell outsider.

10 GYLDEN JOKER-Kai Johansen 18%

Gylden Joker har vunnit 12 av 24 starter. Haft en månads kortare paus nu och distansen är inget plus. Fäller många med högt tempo. Gylden Joker har hela fyra segrar i raden, och de två senaste loppen vanns från just spår tio. Senast vann han överlägset och vi ser ingen anledning till varför han inte skulle kunna vinna nu också. Man låter nöjd med sin häst från stallet men man säger också att formen är svårbedömd. Han har sin bästa bit till slut men behöver nog en del tempo för att komma in i matchen. Knut Haakenstad tränar Gylden Joker som får en hel del streck på sig. Tränaren berättar för Everysport Norway:
– 10 Gylden Joker (V86-3) har inte startat på fem veckor, så jag är lite osäker på honom. Han har gått ett snabbjobb. Imponerade inte då, men det brukar han inte göra heller. Allt är egentligen som normalt. Kort distans är ingen fördel, men han ska nog ha ett rekord i sig på en bra bana. Han är väl kanske mer plats- än segeraktuell. Tävlar med fyra skor, men nu blir det sommarbalans. Vanlig vagn, ett öppet huvudlag och fast huva som vanligt.

1 LUSTRA ODIN-Åsbjörn Tengsareid 37%

Lustra Odin hade inte sin bästa dag senast och formen är lite dunkel. Normalt sett står han sig bra i gänget om luckan kommer. Lustra Odin fick segerraden bruten senast, då han inte orkade alls från dödens. Det kan vara så att formen är på retur, men härifrån borde han ändå kunna sluta långt framme. Lustra Odin är en bra häst men var dålig senast och träningsförhållandena har inte varit på topp på slutet meddelar stallet. Tror innerspåret kan bli en fälla och som hårt betrodd är det inget jag väljer att gå på.

7 TUSSE GUTT-Hans Christian Holm 4%

2 ASK TITAN-Adrian Solberg Akselsen 3%

5 TÖNDER Ö.K.-Tord R Salte 6%

9 FURDERUD-FAKSA-Björn Humborstad 1%

12 HASSEL OLIVER-Ove Bakkevold Reime 1%

Hassel Oliver är jämn och säker, men det troliga är att han får vara nöjd med en plats från det här läget.

8 SJÖLI BASSE-Knut Arne Ödegaard 1%

3 HUSEBY SIRIUS-Odd Arne Sagholen 2%

Huseby Sirius blev fast mellan hästar till slut senast och hade sparat. Är en outsider här.

11 RAMS BROR-Jan Rune Gaustad 3%

Rams Bror kommer från seger och är anmäld barfota runt om. 

 

V86-4, Auto 1640, Spårtrappa, Jägersro

7 GLOBAL DIFFERENCE-Joakim Lövgren 72%

Global Difference har inlett snyggt med fyra segrar på sex försök. Har vunnit båda starterna efter uppehåll på slutet, spikbud. Global Difference har vunnit fyra av sina sex starter - varav två är tagna i år på lika många starter. Senast blev han över från start, men kunde ändå slå sig fram till knapp vinst - trots några galoppsteg knappa varvet före mål. Någon startsnabbhet har han inte visat, men han tål däremot att göra en del jobb på egen hand och möter ett motstånd vi tycker han ska slå. En häst som lär gå en spännande framtid till mötes är 7 Global Difference (V86-4).
Fyraåringen har inlett karriären högst lovande och har fyra segrar på sina sex starter hittills. I år är han obesegrad, efter att ha övertygat på hemmaplan senast. Liksom då, är det kort distans som gäller nu.
– Global Difference är ju egentligen inte någon riktig sprinter, men han har en fin långspurt som han ju även använt sig av i loppen. Hästen har ett effektivt sätt att spara på krafterna in till upploppet och han håller formen, så får vi se hur långt det räcker den här gången.
Hästen tog ett par galoppsteg på frammarsch senast, vad hände?
– Han fick det framförvarande ekipagets pisk i huvudet faktiskt, så det var starkt av honom att ställa sig och reda ut det.
Det handlar om en häst med en stor utvecklingspotential?
– Jag tror det. Han har ett effektivt sätt att springa på; det känns inte som att det går så fort som det gör och han behöver inte ta i så mycket. Hästen har en väldigt energisnål gång, han liksom bara smyger med i loppen, så känslan är att han ska kunna ta sig uppåt ett par klasser framöver.
Så det finns lite större planer för Global Difference framåt hösten?
– Ja, vi får se. Att han ska kunna bli en häst för V75®, så känns det och om vi också provar i något årgånglopp eller inte får framtiden utvisa. I så fall måste han fortsätta den här fina kurvan som han är i, men vi är glada att hästen går så pass bra som han gjort hittills och det kan bli så att vi provar.

5 GLOBAL BAM BAUTIN-Johan Untersteiner 9%

Global Bam Bautin gör nu första starten för året. Kan öppna ganska bra bakom bilen och måste räknas tidigt i detta sällskap. Global Bam Bautin höll godkänt som fyra från ledningen i fjolårets sista start, men har efter det varit ifrån tävlandet. Han är ändå bra nog att vara med därframme och hugga. Spår 5 bakom bilen i kortlopp är fina förutsättningar!

– 5 Global Bam Bautin (V86-4) har inte startat på ett tag då ha varit sjuk och haft problem med blodvärdena. Han känns fin i träningen, är väl förberedd men formen är ett frågetecken efter det långa uppehållet. Distansen är en fördel men att jag inte vet var jag har honom gör att jag ligger lite lågt. Amerikansk vagn, helstängt huvudlag och skor säger Johan Untersteiner.

11 MAGNUM STONE-Thomas Uhrberg 3%

Magnum Stone har presterat jämnt och bra på sistone, var fullt godkänd som trea efter fin resa senast. Magnum Stone slutade senast trea i ett lopp som vanns av just Global Difference. Härifrån kan det bli svårt att få revansch.

9 POLOMAETUS-Martijn de Haan 0%

8 HARLEY MOSEBO-Christian Nissen 2%

10 MALTO-Gustav Johansson 6%

Malto har fin kapacitet. Vann i överlägsen stil för tre starter sedan, provades i V75 gången efter. Kan sluta långt framme.

12 LOVER BRODDE-Stefan Persson 1%

Lover Brodde står troligen för svårt till, men har fin kapacitet och streckbar om man garderar loppet.

2 ROMO-Adrian Kolgjini 2%

Romo är väldigt osäker av sig, vilket raden anger. Men kapacitetsmässigt är han bland de bättre i detta gäng. Om felfritt ska han räknas mycket tidigt i detta lopp. Intressant till 2%!

6 JAKIRO MEARAS-Wilma Karlsson 2%

Jakiro Mearas är svårbedömd för dagen. Han har inte fått någon lyckad inledning på det här året men hästen är bättre än raden. Han kan dessutom öppna väldigt fort och skulle potentiellt kunna komma till spets efter en bit. Hästen är definitivt bättre än raden och jag man kan ta med honom ifall man garderar favoriterna.

– 6 Jakiro Mearas (V86-4) har gjort två starter i år och har haft otur båda gångerna. Senast blev han kraftigt störd till fel och galoppen var inte hans fel. Han har inte fått något lopp på lägen och formen är kanske inte på topp. Men det känns att hästen är på uppåtgående. Vanlig vagn, halvtstängt huvudlag och skor säger Johan Untersteiner.

4 WHAT A FAIRYTALE-Christoffer Eriksson 1%

1 CRYPTO CURRENCY-Lars Hermodsson 1%

3 GRAFIT BRODDE-Joesph Taavela Ruocco 0%

 

V86-5, Auto 2100, Bjerke

4 COOL TRIX-Frode Hamre 72%

Cool Trix är en segervan typ. Insatsen senast var riktigt bra då han fick göra mycket jobb utvändigt om ledaren, men ändå bara var bäst via ett snabbt slutvarv - spikbud. Han drog iväg med ett slutvarv i underkant av 1.11 från utvändigt om ledaren över lång distans senast. Ett riktigt styrke- och formbesked som gör att han med all rätt blir hårt betrodd igen. Läget är fint bakom bilen och given favorit. Cool Trix är väldigt snabb från början, men går både i spets och bakifrån. Härifrån tar han nästan garanterat ledningen. Radar upp toppinsatser och har elva segrar på tjugo starter. Han vann från utvändigt ledaren senast och kan mycket väl göra det igen, även om jag tror att han får överta spets i ett tidigt skede och då är det stenklart.

– 4 Cool Trix (V86-5) var enormt bra i segerloppet senast, då med en våldsam avslutning. Han travade 10,8 sista 1000 meter och 07,9 sista 500. Han är blixtsnabb från start och har varit stabil en längre tid nu. Går säkert en tid runt 1.13 nu om han behöver. Det här är stallets bästa vinstchans, så som jag värderar det. Den här uppgiften verkar väldigt fint. Tävlar barfota, med amerikansk vagn och ett öppet huvudlag säger Frode Hamre.

3 ICARUS B.R.-Vidar Hop 8%

Icarus B.R. har en uppåtgående formkurva och kan öppna bra bakom bilen. Aktuell för en plats bland de tre. Han fick spår invändigt och kan säkert hålla ut favoriten första biten. Har slagit 4 Cool Trix tidigare men då sprang han i ledningen medans Cool Trix fick en hel del trafikproblem. Distansen vid den starten var 1609 m och det känns som att Cool Trix är mer gynnad av ett halvvarv extra den här gången. Skulle Icarus B.R komma till spets efter en bit kör man nog i den positionen. Barfota och jänkarvagn är ett plus men jag tror favoriten blir för tuff att stå emot.

11 ELDON NEERGÅRD-Eirik Höitomt 1%

12 CANOPUS-Per Oleg Midtfjeld 6%

Canopus har inte startat sedan februari. Gynnad av hård fart nu. Canopus gör nästan aldrig ett dåligt lopp och kan nog klättra en bit i klasserna. Härifrån får han dock svårt att rubba en ledande Cool Trix, så en andraplats får ses som rimligt att tro på.

– 12 Canopus (V86-5) strök vi på Momarken senast på grund av banförhållandena. Det verkar bra i träningen annars, han är bra nog för det här loppet, men är beroende av lite hjälp med tempot under vägen. Skulle det klaffa kan vi dyka upp i striden. Tävlar med skor på alla fyra, en vanlig vagn och ett öppet huvudlag säger Oddmund Wallevik.

9 MIE FRECEL-Björn Steine 3%

7 CORDIALLY-Lars Anvar Kolle 2%

Cordially skrällde senast i Klosterskogen, men har lite för svåra förutsättningar för att vi ska tro på en ny fullträff. Cordially kan blixtra till ibland och stå för riktigt fina prestationer. Visat lite uppåtgående form på slutet och han kan öppna från start. Tråkigt med spår 7 förvisso men skulle favoriten göra bort sig eller ha en sämre dag, är Cordially ett tänkbart motbud. Ska plockas med ifall man garderar.

5 KONG DU DALM-Tom Erik Solberg 4%

Kong du Dalm har tre galopper i raden, men felfri är treåringen inte alls tokig och utan galopp slutar han långt framme.

6 ILLUMINATI K.W.-Erlend Rennesvik 2%

Illuminati K.W. lyfter vi upp i rankingen. Han galopperade bort en framskjuten placering in mot upploppet senast. Aktuell om favoriten sviker.

8 GONE DANCING-Åsbjörn Tengsareid 1%

10 BRIENNE OF TARTH-Dag Sveinung Dalen 0%

1 FIRST IN LINE E.P.-Magnus Teien Gundersen 1%

2 CUANDO BAILANDO-Knut Robin Dalsbotten 1%

Cuando Bailando är lite ojämn, men fart finns. Den här gången är han tänkt att gå barfota runt om, och det känns lite småintressant.

 

V86-6, Auto 2140, Stolopp, Jägersro

2 ALL FOR LOVE-Johan Untersteiner 25%

All for Love står fint inne i loppet och kan mycket. Avgjorde enkelt i spurten senast och har ett bra läge denna gång. Får tipset. All for Love vann lätt från andra utvändigt senast och har sett löpvillig ut i år. Läget kan inte bli bättre och hon måste passas igen. fick en perfekt resa senast och vann på ett bra sätt. Med tanke på hur loppet blev kört vann hon kanske lite pliktskyldigt men jag gillade ändå intrycket över mål. Hon är ingen blixt ifrån start men kanske skulle kunna få överta ledningen efter en bit. Stallkamraten 4 Carna Solero är startsnabb och den som jag tror tar hand om ledningen initialt. Risken finns dock att 5 Maleiwa är den som ställer frågan först och då kanske man får en tyngre resa. En bra häst i alla fall som ska räknas tidigt.

– 2 All For Love (V86-6) har visat fin form och avslutade på bra sätt till seger senast. Hon är bara medelsnabb från början men vi fick ett bra spår. Kanske är hon aningen missgynnad av full väg men hon bör ändå räknas tidigt. Amerikansk vagn, öppet huvudlag och barfota bak säger Johan Untersteiner.

1 TUI SOUTHWIND-Christoffer Eriksson 21%

Tui Southwind var rejäl vid vinsten näst senast och kom med en bra avslutning till tredjeplatsen senast, måste ses med chans. Tui Southwind har hög form. Blir över.

5 MALEIWA-Stefan Persson 26%

Maleiwa har tagit fyra vinster på sina tio starter, hon inledde året med att ta två raka spurtsegrar. Hon har inte glänst i de två senaste starterna, men vi har förstås inte glömt att hon inledde året med två raka spurtsegrar. En häst med fin kapacitet, facit hittills är fyra vinster på tio försök. Måste ses med vinstchans i detta sällskap.

12 HAVANA SOTTO-Henrik Thomsen 3%

Havana Sotto har vad som krävs för vinst, men behöver givetvis mycket flyt härifrån för att det ska gå.

4 CARNA SOLERO-Wilma Karlsson 5%

– 4 Carna Solero (V86-6) har gjort det okej på sistone utan att visa kalasform. Det saknas en växel i henne och hon måste ta fram den för att kunna segerstrida. Jag ligger lågt med segerförhoppningarna. Amerikansk vagn, öppet huvudlag och barfota säger Johan Untersteiner.

3 HASHTAG OSTEDANTIK-Thomas Uhrberg 3%

Hashtag Ostedantik har tävlat i Sverige två gånger, och det var för ett drygt år sedan. Som bäst blev det då en fjärdeplats, men känslan är att hon lyft sig en del sedan dess och med Thomas Uhrberg i vagnen ska hon inte vara borta. Som har ett perfekt spår tre bakom bilen och även om hon inte är någon blixt från start så kommer hon att få en fin position. Det är några snabba med i fältet så det kommer troligen att bli rejäl körning i loppet och då biter hennes spurt bra. Barfota runt om nu och Uhrberg på Steen-tränade hästar, det är något man alltid ska ta i beaktning.

6 LUXURY RIVER-Adrian Kolgjini 8%

Luxury River är en grundkapabel travare som senast gick starkt efter en inledande galopp (voltstart). Segerkandidat här.

7 GINETTA-Jörgen Sjunnesson 4%

8 HOLLYWOOD-Jeppe Juel 3%

11 GIRLLUGGAGE RACING-Gustav Johansson 1%

9 JOLIE DANSEUR-Clas Jonsson 0%

10 ROCK THE SOCK-Micael Andersson 0%

 

V86-7, Auto 1609, Bjerke

3 SKATE TRIX-Frode Hamre 46%

Skate Trix har bra läge, men är ingen snabbstartare och distansen är ett litet frågetecken. Gynnas av bra fart hela vägen. Skate Trix blev över från innerspåret senast och kom sedan inte riktigt till i loppet. Avslutningen till fjärdeplatsen går i alla fall inte att klaga på, och då det här utgångsläget är mycket bättre ska det också vara en skaplig chans. Skate Trix är inte gynnad av distansen. Han är inte tillräckligt snabb för att vara med i någon spetskörning och då finns risken att det blir långt fram. Hästen har en vass spurt och kommer säkert fälla många till slut.

– 3 Skate Trix (V86-7/DD-1) levererade mycket starka sista 400 meter med full fart över mål senast. formen är på topp, men han är lite sämre från start, så jag blir lite osäker på hur långt bak som han hamnar här. Sprinterdistans är heller inte något plus. Tempo och de rätta ryggarna, så kan han vinna, men han är en outsider och tidig gardering. Tävlar barfota fram, amerikansk vagn och norskt huvudlag säger Frode Hamre.

9 MISS PEPPER-Åsbjörn Tengsareid 17%

Miss Pepper besegrade Lucky Queen Soa och Skate Trix senast efter att mestadels fått ett lopp i rygg på Lucky Queen Soa. Bakspår igen, men en given utmanare. Miss Pepper nådde så småning om andra utvändigt senast, trots ett svårt utgångsläge. När attacken sattes in i början av upploppet var segern aldrig i fara. Miss Pepper är vass när hon får gå med i ryggar och fick drömloppet senast. Nu fick hon bakspår igen men bör kunna hamna vettigt på det. Har en bra startrygg framför sig och spår 9 känns bättre än spår 12 som hon hade senast. Kanske kan vara lite vassare med det loppet och kommer med två raka segrar.

7 LUCKY QUEEN SOA-Lars Anvar Kolle 10%

Lucky Queen Soa dras ofta med jobbiga lägen, så även här. Formen sitter där och hon höll starkt som tvåa efter en tuff löpning senast.  Lite byngligt läge nu, men hon kan ta första årssegern om hon kommer till. Det är fördel ston i loppet och Lucky Queen Soa har sprungit in över tre miljoner kronor att jämföra med Skate Trixs 942 000 kronor.

– 7 Lucky Queen Soa (V86-7) har jag varit tillfreds med i årets tre starter. Adielsson var nöjd med henne mot tuffa hästar näst senast och hon kämpade starkt senast från utvändigt om ledaren. Hon är nästan bättre än någonsin sett till jobben och jag tror att hon, åldern till trots, har en riktigt bra säsong framför sig. Det kan bli bike nu, men jag vill höra med kusken om den saken men skolöst igen vilket är en klar fördel. Jag räknar med att hon ska slåss om segern med tanke på hur hon känns, säger Jan-Kristian Waaler.

5 ALPHA SCARLET R.R.-Patrick Larsen 3%

Alpha Scarlet R.R. har inte vunnit på länge, men tjänar oftast pengar. Vi tror inte på seger den här gången heller, men en plats ligger inom räckhåll från detta skapliga läge.

8 KATJA B.R.-Ole Johan Östre 1%

Katja B.R. hade halsproblem senast. Bra nog att utmana om det stämmer från spåret. Katja B.R. hade, till att börja med, problem med halsen i sitt senaste framträdande så den starten glömmer vi. Nu mår stoet bättre och kan verkligen vråla iväg bakom en startbil. Kapaciteten är inte dum alls och som loppets spetsfavorit, trots utgångsläget, känns det kittlande att strecka till blott 1% i skrivande stund.

4 JANK SUMMERLAND-Per Oleg Midtfjeld 9%

– 4 Jank Summerland (V867-/DD-1) var med och gasade i 250 meter senast, men så blev de tvungna att backa. Formen är bra, men det är länge sedan han tävlade på kort distans, även om det är något som han klarar fint. Han är snabb iväg och har fått ett bra spår. Hästen har visat att han kan matcha de här hästarna tidigare. Det blir skor på, amerikansk vagn och norskt huvudlag som tidigare, säger Per Henriksen.

2 PHOTOLICIOUS-Adrian Solberg Akselsen 2%

1 MIA VINCE-Erlend Rennesvik 2%

6 INCOME-Eirik Höitomt 9%

10 DONATO FRECEL-Olav Mikkelborg 1%

Donato Frecel är anmäld barfota bak, och så tävlade han vid den senaste segern.

 

V86-8, Volt 2140, Jägersro

10 NATORP BO-Joakim Lövgren 25%

Natorp Bo står bra inne här och är van vid hårt motstånd. Han glänste vid seger efter vila och i ny regi senast, hett bud. Natorp Bo är en fartfylld sexåring som imponerade stort i sin första start för Joakim Lövgren. Är han lika bra denna gång, vilket han borde vara, lär han åter bli svårstoppad men han är trots allt inte van att starta med voltstart och det kan vara en liten brasklapp. Den som känner sig helt konfident på att Natorp Bo klarar den biten kan gott och väl spika honom. Jägersrotränarens trojka avslutas med intressanta sexåringen 10 Natorp Bo (V86-8).
En häst som varit i flera tränares regi tidigare och som senast debuterade hos Lövgren. Det var en minst sagt mersmakande debut; Natorp Bo gjorde loppet i ensamt majestät i ledningen och vann loppet överlägset efter en avslutning i underkant 1.09 de sista 500 meterna.
– Det blev ju väldigt enkelt för honom senast. Nu är det ett tuffare motstånd och en helt annan uppgift med tillägg och så vidare, det blir lite nytt för honom och vi få se hur han klarar det och var vi hamnar någonstans.
Hästen såg väldigt laddad ut där i ledningen?
– Det var han. Sedan har jag inte så mycket att jämföra med, om han alltid är så där peppad, men det var nog också lite av en synvilla att han drog stenhårt; jag körde i 1.18-tempo en bit och var ändå före med trettio meter, så det gick inte så fort som man kanske kunde tro.
Det ser ut som en spännande onsdagskväll för din del?
– Jo, men det tycker jag. Vi hoppas på det. 

2 NEO TURBO-Rick Ebbinge 4%

Neo Turbo visade fin form senast. Neo Turbo trodde jag skulle få det tufft senast från spår 10 men hästen avslutade mycket bra till seger. Han fick en rätt så bra resa men Rick Ebbinge gillar den här hästen. Med två lopp i kroppen bör man närma sig toppformen. Skulle han kunna smyga med här, tror jag på en vass avslutning sista biten. Skrällen i loppet.

4 ARAMIS FACE-Christoffer Eriksson 11%

Aramis Face jagar tredje raka triumfen, har på slutet tagit två raka från spets. Vann senast säkert tillsammans med aktuell kusk. Aramis Face kommer från två raka spetssegrar och blir extra het om han åter når dit. På Jägersro är hemmatränaren Lars I Nilsson het då han under senaste tävlingsdagen slog till med ett hattrick. Det var på V64 under Kristi himmelsfärdsdagen som Lars selade ut tre hästar – och det slutade med övertygande segrar för samtliga. Stallet har riktigt fin form med andra ord och ikväll kan det mycket väl vara dags igen. Visserligen har tränare Nilsson ”bara” en häst till start på V86 – men det är å andra sidan en bra chans på förhand. Det är förvisso tuffa hästar som står med 20 meters tillägg, men vi vet hur svårt det är att plocka in längder på slutvarvet nu när det är snabba sommarbanor. Hästen i fråga är Aramis Face som jagar sin tredje raka seger och han vann åkandes på en bra tid, 1.13,6, senast från ledningen.
– 4 Aramis Face (V86-8) har kommit i en väldigt fin form nu och han vann med krafter kvar senast. Kusken behövde aldrig rycka det norska huvudlaget så det fanns sparade växlar. Allt har känts bra efteråt och täta starter nu tror jag inte ska innebära några problem när han vann så lätt senast. Han står bra inne på pengarna i det här loppet men sedan är det klart att spår fyra i voltstart vill man ju aldrig ha. Men det är en travsäker och förnuftig häst så jag tror att han går iväg även om det var länge sedan han startade i voltstart nu. Det vore kul att se honom bakifrån den här gången och allt talar för att han gör ett bra lopp igen. Han duger gott mot de här hästarna och jag hoppas och tror att han är med i striden igen. Barfota fram eller barfota runt om. Vanlig vagn när det är voltstart, säger Lars I Nilsson.

7 LOYAL CASH-Adrian Kolgjini 3%

Loyal Cash är snabb ut och offensive Adrian Kolgjini siktar säkert på spets.

8 FRODO CASH-Thomas Uhrberg 8%

Frodo Cash har gjort det bra vid de två raka hemma i Danmark på slutet, han kunde senast vinna enkelt trots en tung resa. Frodo Cash har tagit två raka på Charlottenlund, men räcker bra även i Sverige.

9 AMORCER LEVALLO-Hanna Lähdekorpi 3%

Amorcer Levallo avslutade mycket starkt som tvåa bakom Vinci Nice senast och är en tuff outsider. Amorcer Levallo kommer från en bra spurt och hade förmodligen vunnit ifall han fått lite bättre ryggar att gå i. Intrycket över mållinjen var i alla fall riktigt bra och hästen höjer sig en nivå med barfota. Man har anmält likadant till det här loppet och jag tycker han känns tänkbar på kupongen.

13 RED MILE BRODDE-Victor Rosleff 3%

3 ZINFANDEL-Stefan Persson 7%

6 BOLD REQUEST-Dwight Pieters 8%

Bold Request kördes passivt som hårt betrodd senast och har siktats mot det här loppet. Perfekt läge med springspår och det är en häst som kan springa i hård och jämt tempo. Stall Törnqvist lämnar rapport om kvällens chans på V86.
– 6 Bold Request (V86-8/DD-2) var inte som allra bäst senast, vi tror att han kan ha blivit lite hovöm. Därför blir det denna gång troligen lätta aluminiumskor och hårda sulor. I övrigt är det can’t see back-huvudlag och vanlig vagn. Jag är mycket nöjd med spåret, då hästen är jättesnabb från start. Hoppas på en bra insats, han visade ju gryende form näst senast på Axevalla.

1 SON OF SIZZLING-Jörgen Sjunnesson 24%

10 ARVID S.H.-Gustav Johansson 2%

Arvid S.H. är bra då han tävlar på topp. Formen är bättre än raden, han gick senast fint efter galoppen.

5 MAJOR TALLMADGE-Jeppe Juel 2%

12 CHAMPION MELON-Markus Waldmüller 1%

 

 

 

 

 

Mick Mills är öppnat till kvällens V86

12 andelar för 133kr/st

 
Max 12 andelar.

Kvällens preliminära Tillsammansrad

12 andelar

 

 

Senaste onsdagsspelet:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V75 Lördag 27 maj Solvalla

Travprogram 27 maj 

 

V75-1, Auto 1640, Stoeliten

 

3 IMHATRA AM-Mats E Djuse 28%

Imhatra Am såg makalöst bra ut vid segern i Mölndal näst senast. Senast i Gävle var hon med i en rätt så tuff inledning och höll farten starkt till slut som trea. I min bok är hon loppets spetsfavorit, jag tror hon sitter i täten i första sväng och är hon lika fin som på sistone nu när det är täta starter så är chansen god. Imhatra Am var fullt godkänd trea på vass tid senast och vann gången före lekande lätt efter ett uppehåll. Vår förstahäst.

5 ZEUDI AMG-Alessandro Gocciadoro 22%

Zeudi AMG var godkänd men inte mer i Örebro. Senast var dock intrycket strålande som fastlåst och hon börjar hitta toppformen. Tävlat framgångsrikt i Sverige förut och den här hästen tas med största respekt och det låter från kusken som att det blir ett offensivt upplägg. Hon är riktigt bra då hon tävlar på topp. Hon fick inte chansen till slut som femma senast, såg ut att ha gott om krafter kvar.

9 RIET HAZELAAR-Dexter Dunn 3%

Gjorde comeback senast med den äran. Ska inte nonchaleras för hästen är väldigt bra och skrällen kan komma direkt i V75-inledningen. Riet Hazelaar gjorde comeback i Köpenhamn senast och var strålande bra som tvåa. Ska gå framåt med loppet i kroppen och det här är ingen tokig häst.

Riet Hazelaar (V75-1, lördag) som var strålande som tvåa senast?
- Jag var väldigt nöjd med henne. Det var första riktiga loppet på länge och hon har tagit det bra och ska vara ännu bättre den här gången och det lär behövas. Hon möter väldigt många bra hästar och har ett läge som gör att hon är lite utlämnad. Jag tror på en bra prestation och det blir spännande med Dexter Dunn som kusk.

10 SISTER SLEDGE-Örjan Kihlström 27%

Sister Sledge vann comebacken utan att vara på topp. Senast var intrycket dock mer rappt utan att den hårda banan passade riktigt bra den dagen. Bakspår är ett minus, men får man ett tufft inledningstempo så är hon tung i spurten och hon kommer med högsta säkerhet svara för årets hittills bästa insats. Sister Sledge har gjort det mesta rätt i regi Redén. Vann trots tung resa senast och har tagit 22 segrar på sina 39 starter.

7 HELIADE DU GOUTIER-Gabriele Gelormini 6%

Heliade du Goutier vann det här loppet ifjol och gjorde det då enkelt från ledningen. Lär förmodligen få en tuffare resa nu, men hon är härdad och riktigt bra och kusken andas optimism.

1 FILIPPA B.J.-Jorma Kontio 5%

Filippa B.J. var grymt bra senast och har gått framåt för varje start hon gjort i år. Hon känns piggare än någonsin och formen sitter där den ska. Utgångsläget är perfekt eftersom hon är väldigt startsnabb, men med tanke på vilka hon möter blir det väl att släppa om hon nu skulle lyckas försvara innerspåret. Därifrån är det väl rimligt att tro att hon kan tjäna fina pengar, men att räcka ända till vinst blir förstås svårt. Inga ändringar.
2 RACING BRODDA-Magnus A Djuse 2%

Racing Brodda hade inte startat på ett tag inför senaste loppet, och jag tycker att hon med tanke på det höll farten bra efter en tuff öppning. Hon har tränat på fint efteråt och bör vara framsatt i form nu med loppet i kroppen. Det blir laddning från start och sedan får vi se hur det utvecklar sig. Barfota bak och bike på nytt.
6 CALL ME BRODDA-Stefan Persson 1%

Call Me Brodda står ju för väldigt jämna prestationer numera - till skillnad mot när hon var yngre. Senast på Charlottenlund var hon dock inte som allra bäst; hon sprang och slog i vagnen och höll på att galoppera flera gånger. Varför vet jag inte riktigt, men Erik tyckte inte att banan var som bäst och att det kunde ha varit orsaken. Hon känns annars som hon ska i träningen och att loppet är ett halvvarv kortare är ett plus. Spåret kunde ha varit lite längre in och motståndet är tufft, så skulle hon lyckas bli trea, fyra har hon gjort det bra.

8 DEAR FRIEND-Björn Goop 1%

Pigg tioåring som galopperade kort efter start i Gulddivisionen i Örebro, banan? Plats om klaff.

4 A PERFECT DUTCHESS-Magnus T. Gundersen 3%

A Perfect Dutchess har inte startat på ett tag, men känns väldigt alert i jobben och var bra tidigare i år. Formen bör vara helt okej, men detta är en alldeles för tuff uppgift för henne.

 

V75-2, Volt 2140, Diamantstoet

1 ULTRA VIOLET-André Eklundh 36%

Har utvecklats fint hos André Eklundh och vann i smått mäktig stil senast. Vinner hon spetsstriden är det en toppchans, men hon är så pass rejäl att hon kan vinna från andra positioner också. Ultra Violet har alltid varit en fin häst men utvecklats fleras nivåer hos André Eklundh. Vann med skor på hovarna senast på ett smått mäktigt sätt och nu blir det hennes optimala balans, det vill säga barfota bak. Lite svårbedömd spetsrusning i detta lopp men skulle hon försvara innerspåret så är loppet troligen över. Blir hon över från start kan hon ändå vinna bara Eklundh hittar ut, för hästen är stark och tål jobb vilket hon visade på Jägersro näst senast. Tränaren är väldigt optimistisk kring hennes prestation vilket inte gör saken sämre.

11 MARABOU BRODDA-Thomas Uhrberg 17%

Marabou Brodda går från klarhet till klarhet och är jätteduktig. Ingen enkel uppgift men hon rundar många. Marabou Brodda gör det bra varje gång, tål att göra en del jobb. Vann senast enkelt från ledningen, givet vinstbud här.
13 VILJA T.Y.C.-Örjan Kihlström 7%

Vilja T.Y.C. var struken för dåliga blodvärden inför en start, men det var ingen större fara. Loppet blev inte så blodigt och med rätt resa kan hon vara en outsider. Hon går barfota runt om.

4 BALLERINA INDIKA-Åke Svanstedt 3%

Ballerina Indika var lite segare sist men känns okej. Spåret är inte bra då hon är lite speciell, men vi får tro att kusken grejar det. Det kan dock snurra till. Kusken ska vara duktig, har jag hört från USA... Nu kör man henne barfota runt om.

2 KIT CROWN-Ulf Ohlsson 11%

Kit Crown galopperade hejdlöst näst senast i voltstart men senast klarade hon ett svårt startspår galant och drog till ledningen och vann lätt och jag pratade med Ulf Ohlsson efter senaste loppet och han tyckte stoet kändes strålande fin. Kan man lugga min tipsetta på ledningen växer chansen.

10 QUEEN-Carl Johan Jepson 1%

Queen gjorde det bra efter att ha fått ett fint lopp sist och borde ha gått framåt med det loppet i kroppen, och kommer dessutom gå barfota runt om. Hon är bäst med ett rygglopp och det blir barfota runt om.
15 DEVS DAFFODIL-Conrad Lugauer 3%

Devs Daffodil har kanonform men detta är en tuff uppgift. Med rätta ryggarna kan hon ändå sluta i striden. Inga ändringar.

12 PRECIOUS LANE-Johan Untersteiner 1%

Precious Lane har fin form och är nyttig, men vinner sällan. Vanlig vagn - annars ingen ändring.

14 INFINITY SISU-Oskar J Andersson 5%

Infinity Sisu är matchad mot detta lopp och trots att hon står lite tufft inne i loppet sett till pengar så är hon given vid gardering. Barfota runt om är ett plus och hon har en sylvass spurt, det har vi sett flertalet gånger.

5 ROUBINE-Björn Goop 3%

Roubine blev det inte helt rätt för senast men hon kämpade på bra. Hon är mer stark än snabb och är heller inte kvick i starten. På det hela taget tror jag hon får svårt att hävda sig här. Inga ändringar.

6 PAM TROT-Giuseppe Lubrano 3%

Pam Trot känns stark i jobben och fick ett vettigt läge. Normalt öppnar hon snabbt och förhoppningsvis kan det bli en fin löpning - sedan är det inte omöjligt att hon kan tjäna en slant. Tanken är att köra barfota runt om.
7 TOSCANA SOUTHWIND-Troels Andersen 3%

Toscana Southwind satt fast senast bakom Kit Crown och såg jättefin ut. Kommer man ej på vingel från spåret så är hon bra nog att överraska. Formen sitter där.

3 WAYTOCASHFLOW-Lars Anvar Kolle 3%

Såg slagen ut i dödens näst senast, kontrade och vann knappt. Galopp gången efter.

9 CLASSY KNOX-Stefan Persson 2%

Classy Knox har inte startat på några veckor, men man har siktat hit och hon brukar gå bra efter en paus. Hon är inte så tokig i grunden och kan sluta långt framme om det klaffar. Ingen ändring.

8 FUTURE SOX-Jörgen S Eriksson 2%

Har bra from. Läget kan betyda en perfekt resa men det kan även bli strul, så man behöver lite flyt. Stallet siktar på barfota runt om.

 

V75-3, Auto 2140, Klass I

8 DRAGONS BAR-Alessandro Gocciadoro 30%

Dragons Bar har blivit en snackis och han vann senast utan att vara på topp. Enligt Alessandro Gocciadoro är det här en av hans bästa hästar i Sverige i år sett till klassen hästen befinner sig i och man tror på ett rappare intryck nu än senast då han nu acklimatiserat sig bra i Sverige och slipper långresa. Tufft läge men känner vi ”gul kusk” rätt kör han offensivt och chansen är god. Dragons Bar vann enkelt i lite bekväm stil i Finland senast. Verkar ha ordentlig styrka, vann lätt trots tung resa 11/3.

2 HEARTBEAT THUNDER-Mats E Djuse 11%

Heartbeat Thunder började lite sisådär hos Daniel Wäjersten men utan skor och med nytt huvudlag har han imponerat storligen. Vann med krafter kvar senast och har ett drömspår. Tuff körning skulle gynna honom och han är tung i avslutningen.

3 HIPSTER K.-Linda Sedström 10%

Hipster K. ser bländande ut men möter tuffare hästar nu. Har gått mycket starkt i år. Lätt från spets utan att vara tom sist. Snabb ut och kan leda länge.

11 DEMON-Carl Johan Jepson 3%

Demon imponerade senast men läget drar ner chanserna. Fram i dödens inför slutrundan senast på Jägersro, vann säkert. Barfota runt om nu. Farlig med klaff.
12 EL VEGO KHALIFA-Stefan Persson 2%

Riktig löphäst som gick okej i skymundan senast. Första med bike. Svårt utgångsläge. Måste ha flyt.

9 KINGSLAYER PELLINI-Daniel Wäjersten 3%

Kingslayer Pellini kördes som en slalomåkare på upploppet senast och det skrek passas nästa gång. Nu blir det rycktussar på och det har han inte haft hos Daniel Wäjersten utan det blir första gången i hans regi.
7 PRECIOUS THING-Jörgen S Eriksson 1%

Precious Thing var fin i måndagsjobbet och formen verkar bra. Man hoppas på att slinka ner i ett vettigt läge och få en bra resa - då kan det bli fina pengar. Åter barfota fram och med bike.
6 KEYSTONE CASH-Bo Westergaard 4%

Keystone Cash höll tappert som tvåa på Åby 1/4 och levererade en plusbetonad avslutning som tvåa från köposition senast.

1 FRIEND OF ELVES-Magnus A Djuse 28%

Friend of Elves spurtade imponerande bra senast i Kungapokalen och är startsnabb. Lyckas man mot förmodan hålla ut 3 Hipster K. kan han leda hela vägen. Friend of Elves skötte sig bra som sexa i finalen av Kungapokalen senast och avslutade vasst till seger i V75 1/4
10 MAJAH B.-Svein O Wassberg 5%

Norska med rätt inställning och hög form. Gör sin första start i Sverige. Tuffa förutsättningar. Svårbedömd.
4 LINCOLN ABE BOKO-Hans Crebas 1%

Lincoln Abe Boko har nog aldrig varit i bättre slag än nu. Senast föll han verkligen med flaggan i topp och det var dessutom Combat Fighter som vann, och det är ju är en bra häst. Vid segern gången innan det var han också väldigt bra, och den här hästen trivs allra bäst när han får vara med därframme. Ledningen vore förstås det allra bästa, men det finns ett par andra som säkerligen också vill ta sig dit. Räds normalt inte dödens med honom, men det är förstås svårt att vinna en V75-final från den positionen. Barfota bak.

5 MATCH´EM-Ulf Ohlsson 2%

Match’em är i bra form och känns bara fin i jobben. Han öppnar snabbt, men det var ett par startraketer invändigt. Hoppas trilla ner någonstans och han bör prestera fint. Barfota runt om och nu blir det biken på och någon form av stängt huvudlag.

 

V75-4, Auto 2140, Klass II

9 MELLBY IMPERIAL-Magnus A Djuse 19%

Mellby Imperial som fick en tuff löpning senast men höll bra. Får tipset trots bakspår. Mellby Imperial är en ganska tuff häst som skötte sig bra som trea senast. Hade innan dess på bra sätt tagit tre raka segrar.

6 SIR EXPRESS-Stefan Persson 4%

Spurtade väldigt bra senast och ska troligen tävla med rycktussar för första gången. Intressant tysk häst som inte gör bort sig. Sir Express vill jag varna för. Var borta hela förra året i stort sett på grund av en skada men har nu varit duktig och spurtade ettrigt i Köpenhamn senast. Första gången med rycktussar noteras och man gör långresan för att vara med och tävla. Den tyske hästen ska inte nonchaleras.
2 SMILE SILVIO-Peter Untersteiner 27%

Smile Silvio räds inte att göra en del jobb själv, vann den tunga vägen på V75 1/4. Smile Silvio kan bli en av veckans stora vrålhästar. Han var klart duktig som tvåa senast och nu ska man rycka alla fyra skorna och sätta på en amerikansk vagn. Det är mycket positivt snack från familjen Untersteiner kring den här hästen och spåret passar perfekt. Han tål jobb på egen hand om det krävs och chansen är relativt bra men kanske blir det väl mycket hets på hästen?

8 GENERALEN D.K.-Bo Westergaard 6%

Generalen D.K. radar upp segrarna och verkar både stark och snabb.

1 WORKING CLASS HERO-Gabriele Gelormini 10%

Working Class Hero är jättefin men svårbedömt vad innerspåret innebär för hans del. Optimal utrustning och en optimistisk tränare har vi och hästen är given vid ytterligare gardering. Working Class Hero har segrat i årets båda starter. Han kan öppna bra, får denna gång Gabriele Gelormini i vagnen.

3 JACKPOT-Örjan Kihlström 13%

Jackpot ska tävla med ett nytt huvudlag och första gången med rycktussar och det borde passa den lite tröge hästen bra. Örjan Kihlström i vagnen är inte fel och han vore kraftigt gynnad om det blir bra fart på loppet inledningsvis för det finns skön styrka i Nuncio-hästen som tål att hålla hög fart länge. 

5 OLIGARK TOOMA-Mika Forss 3%

Fin resa senast, spurtade till knapp vinst före Jackpot. Sju raka på sprinterdistans, medel nu.
7 PETER PAN-Björn Goop 10%

Peter Pan ska gå med amerikansk vagn och når man ledningen kan han leda länge, kanske hela vägen.

11 PATRICK PALEMA-Erlend Rennesvik 2%

Patrick Palema satt fast med rubbet sparat senast och såg fortsatt jättefin ut. Rolig skräll för dig som garderar brett.
10 PURE ATTACK-Åke Svanstedt 2%

Rundade allt från kön på Charlottenlund sist, mycket bra. Segerlös ifjol, fyra ettor i år. Kan överraska med Svanen i sulkyn.

12 EMAIL-Dwight Pieters 2%

Säker V75-vinst trots en del jobb näst senast. Räckte inte mot tuffare motstånd sist. Bortlottad.
4 KAXIG IN-Johan Untersteiner 2%

Kaxig in slutade tvåa bakom Smile Silvio näst senast och höll bra som trea från dödens gången efter. Han kan en hel del, men är lite stänkrädd och trivs bäst om han slipper gå i rygg. Det blir första gången han går barfota fram och det bör vara en positiv ändring

 

V75-5, Auto 2140, Brons

4 CASTOR THE STAR-Mats E Djuse 61%

Var sanslöst bra senast som tvåa bakom Francesco Zet efter en enormt snabb avslutning. Han har drömliknande förutsättningar och det luktar väldigt mycket spets och slut. Omgångens bästa spik i min värld. Jag hade 1.07 de sista 700 metrarna på honom och ännu snabbare det sista halvvarvet. Tio gånger har han tävlat i ledningen i Sverige med sju segrar som resultat. Tränaren hyllar hästen, kusken är påställd och detta känns för mig som omgångens bästa spik. Jag blir inte chockad om den här hästen deltar i Elitloppet nästa år – den talangen och farten finns i hästen och utvecklingen pekar spikrakt uppåt.  

5 LAREDO BOKO-Robert Bergh 13%

Laredo Boko var fantastiskt bra senast som kunde vinna trots att han fick lägga flera speeder i loppet. Han öppnar rätt så bra men tar ingen längd på min spik. Laredo Boko har radat upp bra prestationer på sistone, avgjorde i spurten på Åby senast och är ett motbud denna gång.

9 YUVARAJ-Gustav Johansson 7%

Yuvaraj har familjen Johansson gjort ett enastående jobb med och hans avslutningar är svettiga. Högt tempo skulle gynna hästen. Tokform. Rundade till säker vinst på mycket bra tid sist. Strålande efter galopp innan.

1 TWIGS HONOR-Björn Goop 1%

Twigs Honor gjorde ett fint lopp senast på Charlottenlund och har egentligen stått för nästan bara starka insatser en längre tid. Nu blev det innerspår bakom bilen, vilket kan innebära problem då han lär bli överflyglad från start och det kommer nog att krävas lite tur med positionerna. Han är också den sortens häst som behöver rätt typ av lopp för att komma till sin fulla rätt. Inga ändringar.

6 INSPIRATION-Joakim Lövgren 2%

Inspiration är i toppform nu enligt Joakim Lövgren och ska denna gång tävla i en amerikansk vagn. Får man rätta ryggarna så kan han avsluta fort. Söker du en storskräll så är han en sådan.

10 GLOBAL CONCEPT-Örjan Kihlström 8%

Global Concept är en stallkamrat till favoriten som jag har stor respekt för. Han vann i comebacken näst senast utan att trava som bäst. Galopp senast och det är ett bekymmer. Har man fått till stilen helt på honom så kan han vinna ett sådant här lopp. Global Concept har segrat i åtta av sina 15 starter och har hög kapacitet. Kontrade till sig segern på Axevalla näst senast.
7 HEROINE DARLING-Stefan Persson 2%

Har vuxit med uppgifterna och var bra som trea bakom Laredo Boko och Dallas senast. Tuff uppgift.

11 COMES WITH AGE-Magnus Jakobsson 0%

Comes with Age var fin vid en enkel spetsseger senast. Trist läge nu, men är med och fightas om en plats.
12 MAYBACH W.F.-Erik Adielsson 2%

Full kontroll från ledningen senast, bra. Har haft ett mycket bra år hittills. Första bike i år. Står för illa till nu.
3 ES TRENC-Olav Mikkelborg 2%

Startsnabb, men går även bakifrån. Mycket bra till slut i lopp som Comes With Age vann sist. Tufft vinna.
8 SO FAR AWAY ÅS-Kenneth Haugstad 0%

Fick mycket sparat i loppet som Comes With Age vann näst senast. Sådär sist. Bäst barfota. Bortlottad.

2 DRAUPNER-Jesper Rydberg 1%

Går starkt varje gång, men vinner inte så ofta. Grovjobb under slutrundan sist, klart bra. Eventuellt googles denna gång.

 

V75-6, Auto 2140, Silver

1 KARAT RIVER-Johan Untersteiner 22%

Karat River är riktigt bra för klassen och en blivande elithäst. Grymt tapper senast som knappt slagen men även om han kan öppna bra är det inte solklart att han sitter i ledningen. Stämmer det med positionerna är han väldigt aktuell i detta lopp. Karat River kan öppna bra och har varit mycket knappt slagen vid de två raka andraplatserna på slutet.

11 KING SCHERMER-Michel F Rothengatter 11%

King Schermer avslutade starkt till knapp seger i V75 näst senast före Karat River. Bra spurt som tvåa i Frankrike senast, nära hinna dit. Duglig häst. 

2 READLY LAVEC-Oskar J Andersson 28%

Readly Lavec vinner, som nästan alltid, spårlottningen och har enbart ett extremt fåtal gånger tävlat från iskalla utgångslägen. Han är mycket kvick ut bakom startbilen och är han i toppform är det mycket som talar för spets och slut. Det som oroar är att han inte var helt på topp i Finland senast men det vi vet om Readly Lavec är att han väldigt sällan gör flera ”plattmatcher” i rad utan är en väldigt stabil och pålitlig häst. Han provades i riktigt tuff omgivning i Finland senast. Hade två raka innan dess och öppnar rappt bakom bilen.

4 L.A.BOKO-Daniel Wäjersten 11%

L.A.Boko var lite ringrostig i årets första starter men har blivit mer och mer rapp och senast avslutade han 1.10,5 det sista varvet med bra fart över mållinjen. Nu ska man köra utan skor runt om och fixar han det utan att bli för rullig i stilen så kan han utmana favoriterna om segern.

7 FRODO S.-Björn Goop 2%

Frodo S. fick allt serverat senast men avgjorde i fin stil och är i toppform. Rycktussar för första gången på den här energiske hästen kan bli intressant.
3 L.L.ROYAL-Robert Bergh 1%

L.L.Royal var godkänd som fyra senast och han har gjort fina insatser en längre tid. Läget är perfekt och det borde kunna bli en fin resa. Det är tufft emot, men han är bra och det blir positionerna som avgör. Ingen ändring.

8 KING OF EVERYTHING-Magnus A Djuse 10%

King of Everything var inte bra senast och åtgärdad inför detta. Bra häst men frågan är hur han ska vinna från detta spåret. King of Everything underpresterade senast, han glänste rejält vid seger gången före. Segerbud om han tävlar på topp.
9 HIPSTER AM-Erik Adielsson 6%

Hipster Am har en bra startrygg och är en vass avslutare. Han var grymt bra senast och känns fortsatt formstark i träningen. Ingen ändring. 
10 XANTHIS COKTAIL-Rikard N Skoglund 1%

Xanthis Coktail var duktig senast och lär inte vara sämre nu. Utgångsläget är inte det bästa men det kunde även ha varit sämre. Man hoppas på hårt tempo och han får smyga med i draget. Det blir skor runt om, bike och norskt huvudlag igen.
12 FALCON EYE-Peter Untersteiner 3%

Är det väldigt bra snack kring och hästen börjar närma sig toppform. Spännande ändringar i utrustningen till denna start och trots ett iskallt startspår är han spännande till relativt låg spelprocent. Falcon Eye som köptes för dyra pengar till familjen Untersteiner och han är i toppform nu. Man ska köra utan skor runt om och i en amerikansk vagn. Utgångsläget gör det svårt, men sitter man de andra in på huden så går ingen säker för det rör sig om en väldigt bra häst som kan spurtade visslande.
5 BEHIND BARS-Stefan Persson 2%

Behind Bars var kanske lite seg senast, men har annars gått bra och ska gå barfota runt om nu. Han tjänar förhoppningsvis fina pengar. Har dragits med konstant spårotur en tid och fick äntligen ett vettigt läge. Ej snabb ut.
6 SOUVENIR D´INVERNE-Hannu Torvinen 1%

Souvenir d’Inverne får ett skarpare jobb i veckan och allt verkar bra. Det finns ingen anledning att ändra på något då det gick så bra senast vid segern. Slog närmast Ural och Phoenix Photo efter resa i vinnarhålet sist.

 

V75-7, Volt 3140, Harper Hanovers

13 FAKIR DE MAHEY-Mathieu Mottier 4%

Fakir de Mahey är en intressant fransk gäst. Var etta i mål senast men blev diskad för orent trav. Den gången han vann på Vincennes flög han förbi konkurrenterna och imponerade. Stark fransos som gör sin första start i Sverige. Har blandat och gett lite i år. Offensivt?

2 IMPERATUR AM-Magnus Teien Gundersen 9%

Imperatur Am har alltid varit en snackis och nu låter man extra nöjda från stallet. Han har en lite speciell stil när han springer, men håller han ihop travet hela vägen så är det inte enkelt att plocka tillägg på honom.

8 KENTUCKY RIVER-Per Nordström 27%

Han är i ett väldigt bra slag för dagen och klarar man starten (orutinerad voltstart) så är segerchansen fin. Det finns i boken att han kör sig till ledningen efter en bit och då blir han väldigt svårfångad. Norskt huvudlag och första gången med rycktussar.

9 CALLE CROWN-Ken Ecce 4%

Calle Crown såg inte rolig ut i provstarten senast inför loppet men höll sedan tappert bakom Önas Prince. Verkar vara i bra kondition och får han med sig travet så är han långt framme. Calle Crown var tapper tvåa bakom Önas Prince i Copenhagen Cup i sin andra start efter långt uppehåll.
- Vi opererade en kota på honom efter sista starten i fjol och sedan fick han vila och tränas upp, vilket tog sin tid. Det har fallit väl ut, hästen är fräschare nu och känns jättefin i träningen. Han var lugnt jobbad inför comebacken och inte speciellt vässad inför Copenhagen Cup heller så enligt all logik borde han vara ännu bättre på lördag. Distansen är inga bekymmer, även om jag inte kan säga om det är plus eller minus jämfört med medeldistans. I mina ögon är 15 Moni Viking bästa hästen i fältet om han kommer upp i sin tidigare nivå, men det vet man ju inte om han kan göra igen. Övriga räknar jag med att Calle matchar och med klaff på vägen kan han vinna säger Tomas Malmqvist. 

11 ERIC THE EEL-Magnus A Djuse 3%

Eric the Eel mötte Etonnant senast och hängde med bra. Spännande kusk och bra rapporter från tränaren. Om det klaffar behöver inte han vara avsågad. Eric the Eel som i sin senaste start var sexa bakom elitloppshästarna Hohneck och Etonnant.
- Medan Calle är hård och van att möta de allra bästa så har Eric kommit en lite annan väg och är på väg upp i den högsta kategorin. Det var nytt för honom att möta eliten och han hamnade lite väl långt bak, men fullföljde fint och har nog aldrig varit så bra som nu. Det skiljer inte så mycket mellan mina två för dagen och jag bli inte överraskad om Eric strider om segern med rätt resa. Båda hästarna är starka och väl förberedda för det här så jag räknar med att de presterar och hävdar sig väl.
Ändrar du något i utrustningen gentemot hur de tävlat i Frankrike?
- Nej, båda tävlar barfota och med norskt huvudlag som vanligt.
En häst som saknas under elitloppshelgen är fjolårets tvååringskung Fiftyfour som inte synts på tävlingsbanan i år.
- Han har tränats i Frankrike i vinter och mår alldeles utmärkt för dagen. Förra veckan gick han sitt första riktiga banjobb på 1.17 full väg. Vi kommer till E3-kvalen på Färjestad 12 juni. Egentligen hade jag planerat att göra en start innan, tyvärr det fanns inga passande lopp som låg rätt i tiden. Jag hade gärna tagit ut honom i Treåringseliten, men eftersom det är en final fick han inte plats där.
Vilka är dina bästa vinstchanser under helgen som du ser det?
- Det är svårt, alla hästarna är riktigt bra, men man måste ändå ha tur för att vinna den här helgen. Ska jag ranka är det nog Invictus Madiba först och Calle Crown tvåa. Sedan är Jazzy Perrine den jag är mest spänd på att se, men hon möter ju världens bästa sto och har dessutom en massa snabba hästar på insidan, säger Tomas Malmqvist.

12 POWER-Robert Bergh 3%

Power höll strålande bakom Global Badman senast och är på väg tillbaka. Jag trillar inte av stolen om Robert Bergh vinner Harper Hanovers lopp. Han kommer alltmer efter sitt uppehåll och Robert säger att hästen känns riktigt stark för dagen. Detta är ingen lätt uppgift på papperet och allt hänger på hur det blir kört. Eventuellt blir det barfota runt om.
4 HIGH ON PEPPER-Jorma Kontio 12%

High on Pepper gick starkt efter galopp senast och jag hade 1.13,7 i 2 900 meter på honom senast med bra fart in i mål. Publikfest och massor av liv på läktarna är nog inget plus för honom som lätt blir stressad, men sköter han sig finns absolut kunnande för att segra. 

10 AETOS KRONOS-Santtu Raitala 4%

Aetos Kronos har svårt att sköta sig men hans farter är det inte många som mäter sig med. Fin kapacitet, men har mest galopperat i år. Vass vid vinsten i C Th Ericssons Memorial. Fidus felfri.

15 MONI VIKING-Björn Goop 14%

Moni Viking är en stayer av rang och trots att han inte startat på ett tag ska han betänkas. En riktig hedershäst. Vann detta lopp 2020 och fyra ifjol. Riktigt bra vid vinsterna i augusti ifjol, dagsformen? Har siktats hit

6 GLOBAL BEWARE-Tapio Perttunen 3%

Radar upp starka insatser över aktuell distans i Finland. Stark i Finlands motsvarighet till detta lopp.
3 VERSACE FACE-Örjan Kihlström 9%

Versace Face passar bra på distansen och vann Örebro International i den senaste starten på ett enkelt sätt. Han har tränat ganska hårt inför det här och han ser jäkligt fin ut. Han har utvecklats men det är ett stentufft lopp. Det blir dock spännande, för starkare häst får vi nog leta efter. Han kan även speeda, det visade han senast. Han går precis som senast.

5 VELTEN SWAROVSKI-Erik Adielsson 2%

Velten Swarovski har gjort två fina lopp efter paus och går framåt för varje gång. Han börjar närma sig den rätta formen och ska kunna springa neråt 1.13 på lördag. Tanken är att han ska smygas på innerspår så länge det går och sedan får vi se hur långt det räcker.

1 BOLI YOU S.M.-Adrian Kolgjini 2%

Gjorde flera bra lopp tidigare i år, men inte som bäst i de två senaste. Får fint lopp. Han har siktats hit och han har tränat som han ska. Man tycker han känns fruktansvärt bra för dagen och Adrian får väl köra så länge det räcker. Detta är förstås ett stentufft lopp och normalt får han svårt att hålla undan - därför tycker jag att det är godkänt om han hugger en hygglig slant. Barfota runt om och vanlig vagn.

14 HATCHET MAN-Charles Antoine Mary 3%

Bra kapacitet och passande uppgift. Oplacerad i första loppet efter vila, form? Sverigedebut. Svår fransos att sätta in.

7 GASOLIN-Jörgen Sjunnesson 1%

Fyra i mycket bra stayerlopp senast, positiv. Anmäld barfota runt om denna gång. Tuff uppgift.

 

 

 

 

Tillsammansspel-John Wark

12 andelar, 133kr/st

Dagens kupong

 

 

 
Förra spelet
 
 
 
SÖNDAG 28 Maj, Elitloppssöndagen
 
 
Travprogram 28 maj
 
 
 
V75-1, Auto 1640, Elitkampen
3 TANGEN BORK-Tom Erik Solberg 16%
Lägesgynnad och kan utnyttja sin startsnabbhet. Rätt distans. Tangen Bork är van att vinna travlopp och har tagit steget från att vara unghäststjärna rakt upp i den yppersta eliten. 19 segrar på karriärens tjugofem starter har det blivit hittills - där han vann det norska Kriteriet som treåring och som fyraåring tog han hem både den svenska och norska Derbyfinalen.
2 EVARTTI-Santtu Raitala 16%
Evartti är ett stabilt kort som sett fin ut efter uppehåll. Gör alltid sitt och given för en vass prestation även här. Evartti är en av de två stora dominanterna bland de finska kallbloden. 43 segrar har det blivit hittills som kommer från färsk vinst då han vann kallblodsloppet på Vermos travbana. Karriärens största seger är från Nordic King 2022 då han besegrade delar av den nordiska eliten och nu kommer Evartti för första gången till Sverige.
10 PARVELAN RETU-Hannu Torvinen 31%
Parvelan Retu har vunnit i hela 48 av 58 lopp och strålande formbesked efter startgalopper på slutet. Svårstoppad felfri. Parvelan Retu är en av Finlands mest populära hästar och nu står det klart att man gör resan till Solvalla och Elitkampen. 48 vinster på 58 starter har det blivit för Parvelan Retu vars största triumf hittills är från det finska Kriteriet 2019. Han kommer från seger i finska Kuopio där han höll undan i spurten för redan inbjudne Evartti.
9 B.W.STURE-Örjan Kihlström 4%
B.W.Sture kommer från seger i Vårbjörken där han visade toppform och vann överlägset. Karriärens största vinst är från Brimsguttens Minne - DubbelCupen, Final 2019 och nu får vi se honom som en av deltagarna i Elitkampen på Solvalla för allra första gången.
6 NYLAND-Antti Ala Rantala 3%
Nyland gör tredje starten i Elitkampen och slutade sexa i fjolårets upplaga. Tvåa i Vårbjörken på Umåker bakom B.W.Sture i sin näst senaste start trots ett svårt tolftespår och han har hunnit med att visa färsk form då han kommer från vinst hemma i Finland förra helgen.
5 STJÄRNBLOMSTER-Mats E Djuse 16%
Stjärnblomster har inlett säsongen med fyra raka och helfin vid spurtsegern senast i Finland. Elddop! Efter hennes fina säsong förra året med seger i nio av femton starter och över en miljon kronor insprunget så röstades Stjärnblomster fram till årets kallblod 2022 i Sverige och nu är hon ute efter revansch mot grabbarna då det blev galopp ifjol när hon för första gången var med i Elitkampen. Loppets enda sto. 
4 JÄRVSÖODIN-Marcus Lilius 2%
Järvsöodin var fyra i Vårbjörken på Umåker i sin senaste start och det här blir första gången som vi får se honom i Elitkampen. Karriärens största vinst hittills tog han på Rommetravet 2019 och i år är han en av hela fyra deltagare från Stall Jan-Olov Persson.
7 STALLONE-Iikka Nurmonen 2%
Stallone var med för första gången i Elitkampen under fjolåret och svarade för en strålande insats som tvåa bakom vinnande Odd Herakles. Åttaåringen är nu på jakt efter revansch och är en av fyra finska deltagare som vi får se bakom startbilen i Elitkampen detta året.
8 GRISLE ODIN G.L.-Öystein Tjomsland 5%
Grisle Odin G.L. kommer från färsk seger i Norge och hans inbjudan innebär att stall Öystein Tjomsland nu också har två bidrag med i årets upplaga. Han segrade i både Norskt Travkriterium och Biri Oppdretningslöp som treåring och karriärens största vinst är från fyraåringssäsongen då han vann Norskt Travderby 2020.
1 B.W.RUNE-Åke Svanstedt 4%
B.W.Rune blir häst nummer två från stall Jan-Olov Persson där han visade toppform i den senaste starten i Finland. Då slutade B.W.Rune fyra trots en stor galopp bakom inbjudna finska duon Evartti och Parvelan Retu och det här blir andra gången som han kommer delta i Elitkampen (sexa 2021).
 
V75-2, Auto 1609, Elitloppsförsök 1
2 ÖNAS PRINCE-Per Nordström 27%
Önas Prince har varit outstanding i år och formen ser ut att ha prickats perfekt. Han är redo att segerstrida i år. Kan absolut utmana om spets direkt. Önas Prince var en av kullens två stora under sin fantastiska säsong 2021 då han vann Kungapokalen, Sprintermästaren, Breeders Crown och även var tvåa i Svenskt Travderby. Han galopperade i slutkurvan i fjolårets final och gör här sin andra start i Elitloppet - kommer närmast från vinst i storloppet Copenhagen Cup och har vunnit årets tre starter. Startkatapult.
-Önas Prince har det gått som på räls för och han var inte bottnad vid segern senast. Jag manade bara lite på honom sista biten för att han inte skulle bli för bekväm, och det blev ett perfekt genrep inför den här uppgiften. Vi hade stor tur i spårlottningen och det är klart att jag tror mycket på min häst, säger Per Nordström 
1 DON FANUCCI ZET-Örjan Kihlström 28%
Don Fanucci Zet galopperade från samma spår i Elitloppet i fjol men är normalt startsnabb och skall ha chans att hålla upp ledningen. Don Fanucci Zet vann Sprintermästaren 2020 och var tvåa i Svenskt Travderby samma år. Ifjol kunde han addera vinst i Norrbottens Stora Pris och Hugo Åbergs Memorial till meritlistan, men karriärens största seger är från 2021 då han spurtade hem Elitloppsfinalen på Solvalla. Spelfavorit i fjolårets final då det blev galopp - nu är han tillbaka för revansch.
4 ETONNANT-Anthony Barrier 14%
Etonnant blev nedspeedad senast men har varit tuff i vårens starter och räds inte att göra hela jobbet. Given i striden. På fransk mark har det blivit seger i tre av årets fem starter för Etonnant och ifjol fick vi se honom ta karriärens största triumf då han spurtade till vinst i Elitloppet 2022. Vinnaren av fjolårets upplaga är nu tillbaka för att försvara sin titel och Etonnant kan, precis som sin far Timoko, vinna Elitloppet en andra gång för tränare Richard Westerink.
5 VERNISSAGE GRIF-Alessandro Gocciadoro 10%
Han var med i ett försök till Elitloppet i fjol, men gick inte vidare till finalen. Kommer nu från storseger i Lotterian i Italien. Möter tufft motstånd men kan inte räknas bort. Den bildsköne fuxen blev utslagen i Elitloppsförsöket 2022 - men efter andra raka vinsten i Gran Premio Lotteria hemma i Italien så får han nu en ny chans. Vernissage Grif har firat framgångar på svensk mark tidigare och vunnit Jämtlands Stora Pris, både 2021 och 2022, och Årjängs Stora Sprinterlopp 2021. En av två hästar från Stall Alessandro Gocciadoro.
8 BROTHER BILL-Magnus A Djuse 4%
Brother Bill var tvåa i Svenskt Travkriterium 2019 och senare samma år tog han karriärens största triumf hittills då han vann finalen av Breeders Crown med 1,6 miljoner kronor i förstapris. Han avslutade fjolåret med seger i bland annat STL Open, Svenskt Mästerskap och Konung Carl XVI Gustafs Silverhäst och deltar nu för andra gången i Elitloppet.
3 STOLETHESHOW-Dexter Dunn 10%
Stoletheshow vann Oslo Grand Prix 2022 och på meritlistan blev det även en andraplats i Hugo Åbergs Memorial under fjolåret. Sin rosa biljett fick han genom vinsten i Finlandia Ajo med närmare 1,2 miljoner kronor i förstapris vilket är karriärens största triumf hittills och detta blir första gången som vi ser honom som en av de sexton deltagarna i Elitloppet.
6 GO ON BOY-Romain Derieux 5%
Go on Boy är en vass spurtare som avslutade starkt bakom Etonnant senast. Farlig med klaff. Romain Derieux vann Elitloppet 2019 tillsammans med Dijon och nu kommer han med en ny häst till Solvalla. Go On Boy tog karriärens största vinst i Prix de Washington 2021 och efter andraplatsen i årets upplaga av Prix de l’Atlantique bakom Etonnant blev det en rosa biljett - vilket gör att vi nu för allra första gången får se honom tävla i Sverige. Tränaren tycker att han är minst lika bra som Dijon var.
7 JUST BELIEVE-Greg Ross Sugars 4%
Hela vägen från Australien kommer Just Believe för att vara med i årets Elitlopp. Tränarparet Tubbs/Sugars har redan hunnit med att fira storloppsframgångar i år genom bland annat segrarna i de båda Grupp I-loppen Australian Trotting Grand Prix och finalen av Great Southern Star - där den sistnämnda är karriärens allra största seger hittills för Just Believe.
 
V75-3, Auto 1609, Elitloppsförsök 2
6 SAN MOTEUR-Björn Goop 38%
San Moteur kommer från storloppsseger då han på imponerande vis vann finalen av Paralympiatravet på Åbytravet och är ett av de stora svenska hoppen i årets upplaga av Elitloppet. Solvallapubliken har han tjusat tidigare - detta då han i bländande stil ifjol vann Jubileumspokalen på nytt världsrekord och nu får vi se honom i Elitloppet för första gången. På söndagen går San Moteur ut i Elitloppet som favorit med möjligheten att ta det sista steget upp på tronen som Europas nye superstjärna.
Detta efter blott 22 starter i karriären, vilket gör honom till fältets särklassigt minst rutinerade häst.
Då har man ändå väntat ett år. Årsdebuten som femåring visade nämligen att San Moteur var på väg att utvecklas till något långt utöver det vanliga när han lekande lätt plockade ner Önas Prince utvändigt i HKH Prins Carl Philips Jubileumspokal under långfredagen 2022.
En prestation som gjorde honom högaktuell för världens största sprinterlopp.
- Jag röstade för att vi skulle starta i Elitloppet. Min analys var att upplagan 2022 förmodligen skulle vara svagare än 2023, som jag anade skulle kunna bli betydligt tuffare. Det såg jag ganska tydligt, med tanke på vilka hästar som var på väg uppåt. Därför tyckte jag att det var bra läge att testa redan 2022, men samtidigt vill man prioritera att hästen ska hålla länge och tävla i många säsonger. Så beslutet blev att vänta, berättar Björn Goop i ett långt samtal på sin gård Lökene utanför Kil nio dagar före Elitloppet 2023.
Femåringssäsongen blev istället en kort historia med blott sex starter som slutade med uppvisningen i Jubileumspokalen på världsrekordtiden 1.09,7/2 140 meter autostart, också det efter utvändig resa och till synes oberörd vid målgång.
Enda förlusten kom i Oslo Grand Prix, men det var kanske ändå den prestation som gav det närmaste svaret på vilken kapacitet som faktiskt bor i San Moteur när han reparerade en stor galopp till andrapriset och trots det verkade tämligen obrukad över mål efter att ha suttit fast runt slutsvängen.
Närmast kommer han från seger i Paralympiatravet – som snarast blev en defilering på väg mot förstapriset på 1,5 miljoner kronor sedan Goop lossat speedkanonen och kört sig till spets efter 800 meter.
Men trots sin hiskeliga toppfart har San Moteur ännu inte visat att han kan öppna snabbt bakom startbilen, en egenskap som brukar vara extremt viktig i Elitloppet.
- Den växeln har han inom sig, men vi har medvetet undvikit att aktivera den. Vi har velat fokusera på att han ska vara lugn och inte galoppera i någon start. han är nog väldigt nära att vara mentalt redo för att aktivera startsnabbheten också. Men ska vi tävla länge med hästen fortsätter jag gärna fokusera på att hästen hellre ska avsluta loppen starkt än att öppna snabbt.
- Och rent accelerationsmässigt skulle jag säga att han är på samma nivå som till exempel Bold Eagle och Face Time Bourbon. Han är på deras nivå när det kommer till fart, men sen är det en lång bit kvar till deras enorma framgångar. Där får vi se hur långt det bär helt enkelt, säger Björn Goop.
Trots att han tränar hästen så kör Björn Goop kör nästan aldrig San Moteur hemmavid. Det gör morbror Håkan Arvidsson, hästens uppfödare och ägare.
Björn följer förstås nästan alla jobb från sidan, antingen med kikare vid köksfönstret hemma i villan eller vid sidan av rundbanan. San Moteur är alltid först ut, kring halv sju på morgonen, för att få träna solitärt i lugn och ro.
- Det funkar väldigt bra, Håkan tycker att det är skönt att de får ha sina rutiner och att han får en regelbunden bild av hur San Moteur är för dagen. Jag ser alla jobben och om det skulle vara något strul eller fel med hästen kommer jag förstås att köra för att komma till rätta med honom.
Nio dagar innan Elitloppet kör Håkan tre intervaller med San Moteur på rundbanan. I den sista släpper han av på rakan och hästen smattrar iväg på sitt svävande, lustfyllda sätt.
- Så här fin har han nog aldrig varit. Det har verkligen gjort honom gott med två lopp i kroppen där han fått springa av sig. Han är mycket mer koncentrerad nu än för några veckor sedan, konstaterar Håkan Arvidsson.
- Väldigt lugn, mjuk och harmonisk. Sammantaget är det nog det bästa jobb jag sett honom i, fyller Goop i.
Starttiden för det första försöket till Elitloppet är 15.28.
San Moteur går ut i det andra 15.55, platcerat som V75-3.
Finalen med fem miljoner kronor till vinnaren beräknas att släppa fältet 17.45. 

4 HAIL MARY-Åke Svanstedt 20%
Hail Mary har inlett säsongen på ett strålande sätt och går aldrig att räkna bort. Kuskbyte till Åke Svanstedt. Hail Mary var kullens kung som fyraåring där han bland annat tog sin största seger då han vann Svenskt Travderby 2020. Han utsågs till Årets Häst samma år och efter att ha vunnit årets två starter deltar han nu för andra gången i Elitloppet. Hail Mary slutade tvåa i Elitloppet 2022 bakom Etonnant och är en av tre hästar från stall Daniel Redén.
3 MISTER HERCULES-Santtu Raitala 6%
Mister Hercules var tapper vid segern senast efter vida spår på vägen. Han går mot nya toppar. Outsider. Mister Hercules tog en av årets direktplatser genom sin imponerande seger i H.K.H. Prins Daniels lopp på Gävletravet förra helgen. Han har tidigare i år hunnit med att vinna finska storloppet Seinäjoki Race och karriärens största seger hittills är finalen i Breeders’ Crown som treåring 2020. En av flera hästar i årets upplaga som gör debut i Elitloppssammanhang.
7 VIVID WISE AS-Matthieu Abrivard 6%
Vivid Wise As blev inbjuden efter att ha vunnit Frankrikes största sprinterlopp Grand Criterium de Vitesse för tredje gången tidigare i år och italienaren är ett välkänt namn för Elitloppspubliken. Karriärens största seger tog han i Prix de France 2022 och nu får vi se honom för fjärde gången i Elitloppet - galopp, tvåa och fyra är hans facit sedan tidigare.
5 HOHNECK-Gabriele Gelormini 17%
Hohneck är en snabb sort som gör debut i Sverige. Han skall passa med förutsättningarna och visade toppform vid segern senast. Hohneck kommer till Solvalla för allra första gången medan tränare Philippe Allaire haft vinnare under Elitloppshelgen tidigare och bland annat vunnit Fyraåringseliten och Harper Hanovers lopp. Hohneck tog karriärens största vinst i Critérium Continental 2021 med 90.000 euro i förstapris och kommer från färsk storloppsseger i Prix des Ducs de Normandie.
2 ULTION FACE-Adrian Kolgjini 5%
Ultion Face har varit en flitig storloppsdeltagare som två-, tre- och fyraåring. Karriärens största seger är från Margaretas Tidiga Unghästserie 2020 och i år har han bland annat varit tvåa i Bergsåker Winter Trot och vunnit Gulddivisionen i Kalmar. Efter en vass prestation i Meadow Roads lopp blir det nu debut i Elitloppet för den Kolgjini-tränade sjuåringen.
8 USAIN TÖLL-Alexandre Abrivard 2%
Usain Töll har segerdefilerat under Elitloppshelgen på Solvalla två gånger tidigare. Han vann Lärlingseliten 2021 och ifjol segrade han i ett av försöksloppen i Sweden Cup - nu får vi för första gången se honom i huvudloppet. Karriärens största seger är från Prix Jean René Gougeon i Frankrike 2022 och han vann även Premio Duomo hemma i Italien under fjolåret.
1 BEST OFDREAM TRIO-Kim Eriksson 5%
Best Ofdream Trio var med i Elitloppssnacket redan ifjol där han bland annat vann Bronsdivisionens final inom STL och Anders Jahres Pokallöp samt att han noterades för en fjärdeplats i Åbys Stora Pris 2022. Efter en bländande årsdebut av Best Ofdream Trio dyker nu han, tränare Erik Killingmo och kusk Kim Eriksson upp i Elitloppet för första gången.
 
V75-4, Auto 2140, 3-åringar
 
3 NOVATO-Jeffrey H Mieras 22%
Novato har visat prov på toppkapacitet och sju segrar på sju lopp har övertygat. Lätt i billigt gäng senast i årsdebuten. Bra uppgift. Dion Tesselaar är en av de mest framgångsrika tränarna i Nederländerna. I stallet finns ett 40-tal hästar och Tasselaars signum är att han plockar fram högklassiga unghästar på löpande band.
- Vårt upplägg fungerar bra och vi har fått chansen på fina hästar och då är det lita lättare att jobba, säger Dion Tasselaar.
Prispengarna i Nederländerna är låga i jämförelse med Sverige och framför allt med Frankrike och han räds inte att åka om han har hästar som duger.
- Det är tufft i Frankrike och många hästar från Europa. Travet i Sverige är fantastiskt fint och det är tufft där också och framför allt den här helgen som väntar, samtidigt är det en härlig upplevelse som jag ser fram emot väldigt mycket.
Under elitloppshelgen har stallet hästar till start på V75® både lördag och söndag. Hästen som tilldrar sig mest intresse är 3 Novato (V75-4, söndag, bilden) som är obesegrad efter sju starter. Treåringen jagar en miljon kronor i finalen i Breeders Course för hingstar och valacker.
- Det är en fantastiskt fin häst som har skött sig klanderfritt varje gång och aldrig riktigt varit bottnad. Han känns fin i träningen och blir bara bättre och bättre och allt verkar bra med honom inför det här loppet.
Är han startsnabb?
- Ja, han kan öppna snabbt och jag ser honom gärna i ledningen, men jag vet inte hur fort konkurrenterna kan öppna och vad de har för taktik.
Hur mycket tror du på honom?
- En hel del, han har inte förlorat ännu och uppträder som en stjärna så jag tror på en bra chans.
Finns det något som oroar?
- Det ska väl vara resan då som är ganska lång, men han har rest tidigare utan problem så det är inget jag ser som något större problem.
6 YIN YANG-Robin Bakker 11%
Yin Yang är en rejäl sort som vann från utvändigt ledaren i årsdebuten och glänste. Gör inte bort sig.
9 EROS JET-Alessandro Gocciadoro 10%
Eros Jet fick stryk av ett par av dagens konkurrenter senast, men är denna gång tänkt att gå barfota runt om.
4 CINCINNATI BEACH S-Micha Brouwer 6%
Cincinnati Beach vann trots att han blev hetsig framme i ledningen på Jägersro näst senast. Det finns fart för att vara med och utmana.
1 EPSOM AS-Ulf Ohlsson 24%
Epsom As fick öppna stentufft senast men hade ändå mod att hålla undan till seger. Allt bättre och spetsbud även i dag. Epsom As tog ledningen i en 07-öppning senast, men hade ändå kraft och mod att hålla hela vägen. Han är spetsfavorit här också och det troliga är att han leder länge.
2 ICE PACK-Magnus A Djuse 3%
5 DANIEL HAZELAAR-Dion Tesselaar 11%
Daniel Hazelaar vann mycket lätt från spets senast på Jägersro och gav ett väldigt fint intryck, men han rådde inte på Novato när de möttes i november. Absolut inte omöjligt att det kan bli revansch nu.
- Han är också en väldigt bra häst, men inte lika bra som Novato. Daniel Hazelaar vann på ett bra sätt senast och utvecklas hela tiden. Han är ganska snabb från start och får vi ett bra lopp så kan han vara trea-fyra säger Dion Tesselaar.
10 NOAH BOKO-Santtu Raitala 4%
Noah Boko är jämn och säker, och också han ska tävla utan skor.
7 KILGORE-Daniel Wäjersten 2%
Kilgore har gjort fyra starter i ny regi, men har överhuvudtaget aldrig vunnit lopp. Nu rycks skorna och han är en outsider.
11 ESCOBAR FI-Carl Johan Jepson 2%
8 NACIDO BOKO-Örjan Kihlström 4%
Nadico Boko duger om det klaffar.
 
V75-5, Auto 1640, 4-åringseliten Ston
1 JEWILLA-Mats E Djuse 5%
Jewilla snabbstartade från samma spår senast och vann bekvämt från ledningen. Tuffare nu men kan få ett fint lopp. Hon är kanske normalt lite för kort i rocken mot de bästa konkurrenterna men spetsläge (2/5 därifrån) och eventuellt ett stängt huvudlag denna gång gör att hon skulle kunna leda hela vägen.
9 JOVIALITY-Erik Adielsson 57%
Joviality hade unika framgångar i USA som unghäst och har inlett på bästa sätt även i Sverige med två snygga vinster. Joviality är en stor attraktion att se fram emot denna helg. Hon har vunnit extrema 18 miljoner, varav en togs senast i finalen av Drottning Silvias Pokal. Från tredje utvändigt styrdes hon då på 1400 kvar och lade sig i dödens, och där kontrollerade hon allt och vann enkelt. Att hon fick ett bakspår nu gör det hela lite mer spännande.
6 JAZZY PERRINE-Björn Goop 7%
- Jag tycker att hon är inne i en bra period nu och har varit väldigt bra i de två senaste starterna, men blivit fastlåst. Näst senast galopperade hon i en trång situation och även senast hade hon mycket krafter kvar över mål. Samtidigt har det varit tuffa lopp där hon mött de bästa hingstarna. Hon känns jättefin i träningen och det ska bli kul att prova henne på en slät tusenmetersbana, jag inbillar mig att hon kommer att gilla det. Det är en häst som är väldigt snabb i benen, däremot vet jag inte hur hon kan öppna bakom bilen eftersom hon inte är så van vid det, berättar Malmqvist som anmält sin häst med amerikansk sulky – något som inte är tillåtet i Frankrike.
- Jag har aldrig provat det på henne så vi får känna hur fungerar i värmningen. Men jag ser ingen anledning till att hon inte skulle passa i den.
Kommer du att prova ett stängt huvudlag också?
- Nej, hon får tävla med sitt vanliga norska huvudlag.
Hur fort kan hon springa över 1 640 meter på Solvalla?
- Det är helt omöjligt för mig att säga. Men oavsett hur fort de andra springer så tror jag att hon kommer att hänga med och ha en pollett kvar till slut.
2 DECISION MAKER-Carl Johan Jepson 4%
Decision Maker var klart slagen av Joviality i kvalet till Drottning Silvias Pokal, men såg fin ut vid segern senast. Platsbud från ett perfekt utgångsläge.
5 DIXIECHICK HANOVER-Magnus A Djuse 3%
4 DON´T SAY GAR-Alessandro Gocciadoro 12%
Don’t Say Gar slutade ifjol tvåa bakom Dea Grif i Treåringseliten för ston, och är väl en som möjligen kan hota. Två raka galopper innebär dock frågetecken för dagsstatusen.
7 O´MARA ZON-Daniel Wäjersten 4%
O'Mara Zon drog upp spurten senast och fullföljde duktigt bakom favoriten. Allt bättre. O’Mara Zon är en av de bättre i årskullen och hon slutade t ex trea i Drottning Silvias Pokal.
10 UNLEASHED KEMP-Örjan Kihlström 5%
8 TIPSY BARTENDER-Magnus Teien Gundersen 2%
Tipsy Bartender har vunnit tre av fyra starter på svensk mark, men får nog svårt att rubba favoriterna från det här bökiga utgångsläget.
3 BOLD FACE-Adrian Kolgjini 2%
 
V75-6, Auto 1640, 4-åringseliten
1 GIO CASH-Dion Tesselaar 17%
Gio Cash är en racer som var lite ringrostig senast i årsdebuten och fick ge sig från ledningen. Vassare med loppet och fick läget. Han kan öppna rejält, och skulle han hålla ledningen kan han bli en tuff nöt att knäcka för övriga. Även om han blir överflyglad ska han räknas med chans till en tätplats om han kommer till.
Gio Cash (V75-6) har ett lopp i kroppen, hans status?
- Den är bra och han är på väg uppåt i form. Han var mycket tränad innan årsdebuten senast, men det blev en snabb avslutning och han blev slagen på speed. Nu är han rappare i benen och har ett perfekt spår. Gio Cash är startsnabb och min plan är att ta ledningen och sedan köra där. Jag hoppas en del på honom också.
9 DENVER GIO-Alessandro Gocciadoro 8%
Denver Gio smög invändigt i Finland men levererade en sylvass spurt som gav full pott. Farlig om det klaffar härifrån. Denver Gio slog den finske storfavoriten Corazon Combo i Glenn Kosmos Memorial under Finlandia Ajo-dagen, och också han slutar säkert en bit fram.
8 DOUBLE DECEIVER-Örjan Kihlström 41%
Double Deceiver var framgångsrik i USA och vann i Sverige-debuten och gav ett väldigt fint intryck. Läget gör uppgiften tuff. Double Deceiver var det många superlativer kring inför sverigedebuten, och han gjorde heller ingen besviken. Han pressade sig då till ledningen efter ett drygt halvvarv, och gick sedan via 09/800 undan till en bekväm seger före Joe Dalton. Trots det jobbiga utgångsläget är han en av de hetare i loppet.
5 B.A.SUPERHERO-Bo Westergaard 15%
B.A.Superhero tog senast en fin skalp när han i Fyraåringseliten under Copenhagen Cup-dagen orsakade den dittills obesegrade Schampus sin första förlust. Avslutningen var av bästa märke, och segern var aldrig i fara och helt borta är han inte nu heller, men motståndet är tuffare och en plats känns mest realistisk.
10 FOLLOWING-Björn Goop 4%
Following har visat att han är en av de bättre fyraåringarna som tävlar i Sverige. Chansartat utgångsläge. Following hängde med skapligt utan chans som femma i Kungapokalen. Svårt läge och känslan är att det blir svårt att vinna.
2 THEREISNOLIMIT-Ulf Ohlsson 5%
Thereisnolimit gillar Ulf Ohlsson och spännande att se den hästen över kort distans, faktiskt första gången på svensk mark. Han skulle kunna överraska.
4 JAGUAR WIT-Matthieu Abrivard 4%
7 PURE MUSCLES-Dexter Dunn 3%
3 ZIVA-Hans Crebas 1%
6 SUNRISE-Adrian Kolgjini 2%
 
V75-7, Auto 1640, Lärlingseliten
5 INVIDIA-Olle Wäjersten 36%
Invidia hamnade illa till i ett taktiklopp senast men ingen fara med formen. Trivs med tätkänning och gynnsamt här. Bra uppgift. Invidia har vunnit hela 16 lopp, varav fem i år. Hon kan öppna snabbt om hon laddas, men går från alla positioner. Ett mycket tidigt segerbud.
4 KASH KEEPER-Martin P Djuse 13%
Kash Keeper gick bra i skymundan senast och har haft otur i år med dåliga startspår. Bra form och bättre till nu. Tidig. Kash Keeper har fått tre lopp i kroppen och väntar på första årssegern. Kash Keeper avslutade 1.09,5 det sista halvvarvet senast och är på gång. Det låter som att man är inne på ett offensivt upplägg och han tål säkert att springa rätt så fort hela vägen i ett lopp som detta. 
2 RALLY INGE-Elias Strandberg 9%
8 CROWN WISE AS-Wilma Karlsson 5%
Crown Wise As har visat hög kapacitet i årets lopp. Kusk i form men utgångsläget är klurigt även om det finns startsnabbhet. Crown Wise As är en av de absolut bästa här, men läget försvårar.
7 BOLT KRONOS-Niko Huuskola 4%
3 XERXES MILLPOND-Zeb Jonasson 3%
6 FADE TO BLACK ÅS-Simon Helm 3%
Fade to Black Ås har fin form och vann med kusken för tre starter sedan. Fade To Black Ås var inblandad i en vansinneskörning senast och höll tappert som fyra. Han är väldigt snabb i benen och trillar man ner i ett bra slagläge kan han spurta väldigt fort – vilket han visade näst senast.
1 GRACES CANDY-William Ekberg 11%
Graces Candy går man all in med utrustningsmässigt och man siktar på ledningen. Hon har gått i ledningen tolv gånger med sex segrar som resultat och är hon i toppslag kan de andra få svårt att besegra henne tillsammans med William Ekberg som aldrig vunnit med hästen men nu kan det vara dags.
-Graces Candy galopperade i starten senast, utan att jag riktigt vet varför. Hon blev nog överladdad och jag tar inte så hårt på det. Normalt är hon travsäker och startsnabb, så vi fick ett bra läge. Formen är det inga fel på och hon kan nog sluta långt framme, säger William Ekberg.
9 WITHOUT A DOUBT-Gustav Johansson 11%
Without a Doubt har en erkänt duktig kusk som dessutom känner hästen väl. Avslutade med enkelhet 1.10,8 det sista varvet senast och såg jättefin ut. Då var det ledningen, nu ska han attackera bakifrån, men med högt inledningstempo fäller han många till slut och hästen har en bra rygg i starten.
10 APPASSO-Carl Philip Lindblom 1%
11 FEEL THE BENEFIT-Linus Lönn 1%
Feel the Benefit tillhör också de bättre och räknas om det klaffar från elftespåret.
12 ATOMIC FACE-Hanna Reiser 1%
Atomic Face blev sittande med gott om krafter kvar senast efter invändigt lopp i V75. Måste ha klaff nu. Atomic Face är bra för klassen och kan duga om det körs fort, vilket ju kan ske i lärlingslopp där lärlingarna försetts med bra hästar.