TRAVMASENS BONUSTPS

V86 och V75 varje vecka! (Tipsen är normalt klara sent kvällen innan) 

 

 Tips till kvällen

 

 

Elitloppshelgen 2012

Glen med trumman o travmasen i bakgrunden

 

 

 

 

V86 onsdag 29 november Åby/Solvalla

 

 

V86-1, Auto 1640, Åby 

Spetsanalys:4 Puer da Vincit är kvick iväg bakom bilen. Utmanas nog främst av 6, både 7 och 8 är intresserade av ryggresa? Fördel för 4 Puer da Vincit här.

10 KENOBI MEARAS-Stefan Persson 10%

Kenobi Mearas var godkänd i ett kval till Kriteriet senast. En talangfull sort som inledde med två raka segrar. Intressant.  Kenobi Mearas försökte i sin förra start kvalificera sig för kriteriefinalen, men det var att ta sig lite väl mycket vatten över huvudet. En sjätteplats blev det i alla fall, och när han nu möter betydligt enklare motstånd bör det bli en mer framskjuten placering - kanske till och med förstaplatsen, om det skulle klaffa med positionerna.

9 REGINALD DWIGHT-Jörgen Sjunnesson 5%

Reginald Dwight höll bra som fyra från ledningen senast, för tre starter sedan avslutade han fint till tredjeplatsen. Tidigt motbud. Reginald Dwight gör första starten i Sverige är är svår att placera på ranken, men vår bedömning är att han duger bra även mot svenskt motstånd. Han är startsnabb och hade nog gärna haft ett framspår över den korta distansen. Jag tror väl ändå på hygglig vinstchans även nu från bakspår. Han blev fyra senast från ledningen och man fick lite motsatt effekt på rycktussarna. Man säger att de högst troligt sitter på den här gången också men vi får väl se ifall kusken använder de igen. Har mött klart tuffare motstånd än det han möter nu.

1 MARABOU BONANZA-Carl Johan Jepson 9%

Marabou Bonanza lär få en fin resa och har svarat för en del klart tilltalande prestationer under året. Skräll.
4 PUER DA VINCIT-Anton Knutsson 5%

Puer da Vincit är kvick ut och vi tror han sitter i ledningen i ett tidigt skede, och slipper han sedan massage kan det bära hela vägen.
5 S.G.´S FORTUNATE-Giuseppe Lubrano 32%

S.G´s Fortunate är mer stark än snabb och gynnas nog inte av distansen. Har blivit nedstruken till spår 4 och kan väl öppna helt okej. Mycket tveksamt ifall man lyckas ta sig till tät och då känns han sårbar. Har visat form och tål som sagt att göra en hel del grovjobb. Möter klart bättre motstånd den här gången. Rankas ned en bra bit.

6 ALL THE WAY CAL-Wilhelm Paal 9%

12 NAT KING COLE-Dante Kolgjini 24%

Nat King Cole kan en hel del i grunden. Trist läge här när han återkommer efter ett längre tävlingsuppehåll. Kan duga. Nat King Cole har inte startat på över ett halvår, men borde ändå sluta långt framme då kunnadet är gott. Det behövs förstås en hel massa klaff från det här läget, men motståndsmässigt ser det passande ut och Stall Kolgjini visar hög form för dagen.

7 BRAVO TRIVAL-Rune Petersson 2%

11 BOTTOM LINE-Ken Ecce 1%

3 HONEY´S MIRACLE-Dan Sundholm 2%
8 FLOALTS CLOUSEAU-Christian Fiore 1%

Struken: 2 Pinotage A.A.

 

V86-2, Auto 2140, Solvalla

Spetsanalys:3 Mysterious Lucifer är snabb ut och borde kunna ta sig förbi de invändiga. 4 Never Mind'em ställer en tidig fråga och kan få ta över.

4 NEVER MIND´EM-Örjan Kihlström 61%

Never Mind'em kommer från en stark insats i UET-finalen där han aldrig riktigt fick fritt spurtutrymme till slut. Fint läge här och vi tar ställning. Never Mind’ em har tagit stora kliv sedan han började köras barfota runt om. Han kommer från en mycket meriterande fjärdeplats i knivskarp omgivning i Europaderbyt, som vanns av Barack Face. Detta motstånd är många klasser enklare, och Never Mind’em drar till ledningen och stannar där in i mål. Spik.

- 4 Never Mind’Em (V86-2) har gjort två, tre riktigt bra lopp mot de bästa och han har verkligen tagit kliv de senaste månaderna. Nu är det visserligen ganska långt mellan starterna men han har gjort så få i år så jag tänkte att han får göra någon mer start. Han tog stora kliv framåt då vi började köra honom barfota och jag räknar med att det går att köra barfota igen. Inga ändringar om inte banan ställer till det, säger Daniel Redén

11 PINGIS-Magnus A Djuse 12%

Pingis vann ett V75-lopp i Norge senast och fick utdelning på en fin form han visat länge. Trots bakspåret ett tidigt motbud. Pingis fick en drömresa senast och vann helt pliktskyldigt. Däremot har hästen visat form en längre tid och såg väldigt läcker ut senast. Nu är uppgiften tuffare och han kommer säkert behöva göra en del grovjobb. Har en vass speed och skulle favoriten få göra jobbet utvändigt kanske han skulle kunna utmana sista biten.

10 LABAN LAGÖ-Conrad Lugauer 4%

Laban Lagö spurtade fint i ett lopp som Kron Vici Star vann senast, men med tanke på förutsättningarna är han förmodligen inte vinnaren här.

6 VALMAR E.W.-Jörgen Westholm 4%

8 RIO ALTA WINE-William Ekberg 2%
2 GLOBAL ABOVE ALL-Mats E Djuse 5%

Global Above All hade varit struken inför starten på Eskilstuna och vi tror på en lite vassare prestation den här gången.

5 THE ONE-Erik Adielsson 4%

Vid det senaste besöket på Solvalla hade han ingen tur med sig utan fick backas sist efter att ha provat från start och blivit hängande. The One är en duktig norrman som ännu inte segrat i Sverige. Det gör han knappast nu heller, men också han slåss om en plats bakom vår spik.

– Han har varit knappt slagen tvåa och etta på Bjerke efter det och har gjort två fina lopp. Så formen är absolut på topp. Jag har dålig koll på motståndet men jag vet att jag har en fin och stabil häst i alla fall säger Kim Pedersen.
9 MELLBY INDIGO-Per Lennartsson 1%

Mellby Indigo avslutade på ett rejält sätt från tredje par utvändigt senast. Ej borta. Mellby Indigo är en segervan sexåring, som nog ändå får slåss om andrapriset den här gången. Skulle något hända med Never Mind’em kan Mellby Indigo vara vinnaren, men det troliga är att Robert Berghs häst får hålla tillgodo med en pallplacering bakom denne.
1 M.H.HOT CASH-Anders L Wolden 4%

7 PANDROKLUS ECK-Thorsten Tietz 1%

3 MYSTERIOUS LUCIFER-Jorma Kontio 1%

 

V86-3, Auto 2140, B,K-licenshavare, Åby

Spetsanalys: Lite ovisst. 2 öppnar bra emellanåt, 3 kan starta ganska raskt. 6 är hyfsad iväg, 8 kan öppna - taktik? Ledning för 3, eller kanske 4:an får överta?

7 LABYAD BROS-Wilma Karlsson 25%

Labyad Bros har segrat i tre av de fyra senaste starterna. Rejäl häst som senast vann enkelt tillsammans med aktuell kusk. Labyad Bros tippas, då han sett mycket fin ut en tid. Senast klev han förbi gänget och vann med sparade krafter, och det var med samma kusk som han körs av nu. 
4 FRITJOF S.H.-Nicklas Korfitsen 10%

Fritjof S.H. är en segersugen travare som vunnit i Sverige tidigare. Höll bra som fyra senast och körs av ordinarie kusk igen. Fritjof S.H. har visat hög form i Norge och i Danmark på slutet, men har även lyckats väl när han gästat vårt land. Fem starter i Sverige har givit två segrar, och med tanke på förutsättningarna talar en del för ännu en triumf.

3 HERMAN HAZELAAR-David Grundmann 9%

Herman Hazelaar står perfekt inne och har segrat i två av fyra starter för Håkan K Persson.
5 RENDEZ VOUS-Anton Knutsson 37%

Rendez Vous har felat bort sig som betrodd i två av de tre senaste starterna. Kapabel sort som var duktig vid tre raka under augusti/september. Men det har inte sett lika bra ut på slutet och han har lite att bevisa vad gäller formen. I sin senaste start var hästen hårt spelad i ett långlopp på V75, men galopperade kort efter start. Det innebär att hästen galopperat i fem av sina nio senaste starter, inkluderat segerraden.

- Det är från början som han är känslig. Kommer man bara runt första sväng går det att köra för fullt, men innan dess får man bara hålla i och köra rakt fram. Det går inte att söka position i sådana lägen, berättar tränaren Peter Johansson som har ytterligare förklaring till senaste galoppen.

- Då blev det extra olyckligt eftersom jag glömde sulkyn. Jag bor i Jönköping och hade kommit till Brahehus när jag tittade bakåt och såg att sulkyn inte var med. Vi var ute i väldigt god tid så det borde inte ha spelat någon roll, men när vi kom hem och jag öppnade luckan för att ställa in sulkyn så trodde hästen att han skulle kliva av. När vi sedan kom fram till banan så fick han en väldigt trång liten box, mycket mindre än han är van vid. Det var lite olyckliga omständigheter och jag kände redan i värmningen att han var ovanligt pigg. Att sedan försöka köra för ledningen blev för mycket för honom, vi glömmer den dagen. På onsdag ska Rendez Vous ut i finalen av Knutsson Rising Star Cup (V86-3) med 100 000 kronor till vinnaren och ser trots att resultaten uteblivit på sistone ut att få spelarnas förtroende igen.

- Distansen är väl i kortaste laget för honom. Det är en häst med enorm styrka så helst skulle jag matcha honom över 4 000 meter, men annars tycker jag att uppgiften ser bra ut med ett passande startspår.

Hur är formen nu jämför med segrarna för två månader sedan?

- Han är precis lika bra nu, det är jag övertygad om. Han var väldigt fin i sista jobbet så jag först skrittade honom i en och en halv timme och sedan körde 3 000 meter på Vaggeryd. Jag vet inte hur fort det gick, men hästen kändes perfekt så jag är inte det minsta orolig för formen.

Desto mer oro är det däremot kring galopprisken, där Anton Knutsson nu får uppgiften att ta runt hästen felfritt. - Det verkar vara en duktig kusk som lyssnar så jag tror att det ska gå bra. När bilen släpper gäller det bara att åka med, inte kör för någon ledning utan hålla i hästen och köra rakt fram. Det får inte gå för fort genom kurvan, men när han väl klarat den är det bara att gasa. Då tål han vilka upplägg som helst och kommer han fram i dödens tidigt är det perfekt. Eller i allra bästa fall trycka sig till ledningen.

Ändrar du något?

- Nej, han tävlar med aluminiumskor och sulor som vanligt. Hur ser du på segerchansen?

- Felfri tror jag att han har bra chans. Det är en häst med otrolig kapacitet. Men man ska veta att han inte är något säkert kort så jag skulle inte våga spika honom.

6 DENCO´S GALLIANO-Alex Persson 2%

Denco’s Galliano är stallkamrat med Labyad Bros, och knappast så mycket sämre än denne. Vi är dock inte helt säkra på dagsformen och står över honom.
11 MAMANEEDSHISMONEY-Jonas M Oscarsson 1%

8 RUN FOR SEBASTIAN-Christian Cracchiolo 8%

Run for Sebastian är bra, men det är inte läget. Formen är också tveksam och det kan bli tufft att slå vår toppduo. Run For Sebastian (V86-3) har Håkan K Persson vässat på inför vintersäsongen och här är inte hästen sämre än någon annan i ett öppet race. Till blott 8% på strecken är vi inte omöjliga med att plita ner markeringen på kupongen.

10 T.REX FACE-Saga Laursen 1%

2 CHIC-Julian Cordeau 2%
9 M.T.REED-Elisa Svensson 1%

1 KONDOR DREAM-Max Karlsson 4%

V86-4, Auto 2140, Solvalla

Spetsanalys: Ont om startraska. 1 Money Matters öppnar bra, utmanas i första hand av 7. Vi nämner även 4. 1 Money Matters håller spets, eller övertar av 7:an?

3 JULIUS CORTINA-Petter Karlsson 19%

Julius Cortina gjorde det mesta av jobbet utvändigt om ledaren senast och avgjorde på ett bra sätt. Fint läge och tidigt motbud.

10 ZAIRE HELDIA-Örjan Kihlström 8%

Zaire Heldia har övertygat stort i två starter för tränare Kim Pedersen. Hästen har för lite pengar på sig i förhållande till kapacitet. Bra chans trots bakspår. Kim Pedersen tycker att hans bästa chans kommer i V86-4 i ett försök i Solvallaserien för hästar ned upp till 150 000 kronor intjänat. Örjan Kihlström sätter sig upp bakom fyraårige valacken Zaire Heldia med fyra segrar på karriärens tolv starter. Tyskfödde Zaire Heldia köptes i Holland i somras och har inlett strålande i den nya regin.

– Ja, det har blivit två raka under oktober och november och det verkar bli en bra affär för de tre som har hästen hos mig, säger Pedersen. Zaire Heldia hade inte startat på drygt två månader inför debuten i Norge i slutet av oktober.

– Han var lite tung i kroppen i första starten men avgjorde på ett mycket bra sätt. Det handlar om en häst som inte gör mer än han behöver, säger tränaren.

I den andra starten i början av november spelades fyraåringen till favorit i ett 30 000-kronorslopp i Jarlsberg och avgjorde mycket enkelt efter ett lopp utvändigt ledaren. Körande Per Oleg Midtfjeldt styrde fram i ett tidigt skede den gången och knäckte ledarhästen High Performance, körd och tränad av Frode Hamre som också är med på onsdag, den här gången från ett tolftespår i V86-4.

– Zaire Heldia var väldigt bra och vann på en fin tid efter att ha travat i dödens hela vägen. Så han verkar ha stigande form. Hamres häst High Performance hade bara förlorat en gång på sju starter innan det och det säger lite om hur bra han var, säger Kim Pedersen.

– Jag har en häst som tål att göra en hel del själv och hade krafter kvar trots det tuffa loppet senast. Så blir det dåligt tempo får Kihlström köra fram och sätta sig utvändigt. Jag tror att jag har en mycket, mycket bra häst för klassen. Han tävlar som vanligt med fyra aluminiumskor runt om.

9 MARY WADD-Mika Forss 5%
12 HIGH PERFORMANCE-Andreas Lövdal 17%

High Performance hade ingen chans mot Zaire Heldia senast. Vunnit 6 av 8 starter. High Performance har sämsta läget, men det här ser ut att vara en undantagshäst som ska ha rimliga möjligheter att runda hela fältet - även om han som sagt fick stryk av Zaire Heldia senast.

7 EMOTHI-Ulf Ohlsson 3%

Emothi har varit struken efter senast. Hästen har visat rätt fina farter för den låga klassen - passas.

2 GLOBAL DARETOWIN-Dwight Pieters 5%

Global Daretowin gjorde ett väldigt fint lopp senast och vann enkelt från dödens. Bättre läge nu men också betydligt tuffare motstånd. Hästen är rätt så snabb ut och aspirerar på ledningen från spår 2. Bör i alla fall kunna få en resa i den främre träffen och ska gå mer en amerikansk sulky för första gången!
11 MATTEUS LADAY-Erik Adielsson 4%
4 CUMULUS F.G.-Magnus A Djuse 2%

Cumulus F.G. (V86-4) har galopperat bort framskjutna placeringar på sistone och visst får man tro att kretsen är rejält revanschsugna. Här återgår man till jänkarvagn, i samma veva som en viss Magnus A Djuse förstärker i jollen, vilket givetvis höjer intresset ytterligare för denna pålle streckad till ynka 2%.

6 EBULLIENT-Mats E Djuse 30%

Ebullient är obesegrad i sin nya regi efter tre starter, och ska denna gång maxas med barfota runt om och bike - båda ändringarna för första gången. Slår det väl ut kan han bli svårstoppad, men det är ändå ett litet vågspel då han dras med knepig aktion. Mer nyheter: han gör dessutom sin första start bakom bilen, men har öppnat snabbt i voltstart och borde ta sig iväg rejält från början även bakom bilen.

8 NETFLIX-Thorsten Tietz 1%

Spår 8 är inte roligt men han gav ett läckert intryck senast efter galoppen. Gick väldigt fort över mål och den här ska man nog passa. Läget ställer som sagt till det men jag tror att hästen kan stå för en riktigt bra prestation. Kanske är några för bra men en plats är inte omöjligt.

5 KOGARASHI-Niclas Hammarström 3%
1 PRET A PORTER-Claes Sjöström 3%

 

V86-5, Volt 3140, Stayerlopp, Åby

Spetsanalys: Står nog mellan 1 och 4 på startvolten, en felfri 4 kanske kan överta tidigt? Från tillägg kanske 6 och/eller 7 gör ett försök att få överta befälet?

7 GASPARITO-Carl Johan Jepson 8%

Gasparito besitter bra styrka. Vann enkelt från ledningen över lång distans 1/9, avgjorde säkert trots en tung löpning 9/10.

- 7 Gasparito (V86-5) gjorde ett bra lopp efter galoppen senast. Det var synd att han tappade så mycket i starten. Han har aldrig galopperat mitt i loppen, men ett par gånger i volt. Han är egentligen väldigt snäll häst och tar han trav första steget är det lugnt. Från tillägg är det lite enklare att komma iväg och spår tre ska passa bra, vi har även bra voltstartskusk. Han har känts riktigt fin i träningen efter senast och formen är där den ska vara. Jag har inte kollat så mycket på motståndet, men han står perfekt inne och det är enklare emot än senast. Han gick med norskt huvudlag för första gången senast, vilket fungerade bra. Jag funderade varvet kvar om det var slutkört, men sedan svarade han bra på norsken. Näst senast gick han med skor runt om och då slog han sig på knäna. Det är därför bättre med barfota, men det viktigaste är att han kan gå barfota fram. Det är ingen katastrof i alla fall, han har gjort bra lopp med skor också.

6 FAIRPLAY-Per Nordström 25%

Fairplay var inte stort slagen som tvåa näst senast och avgjorde med säker marginal senast. Vass form, het segerkandidat. Fairplay debuterar över tre varv, men vann ett vanligt lopp på ett bra sätt senast och ska inte behöva falla på att loppet är ett halvvarv längre. Fairplay är allround och tävlar bra på alla distanser och går nog som allra bäst med ett rygglopp. Med tanke på den form han visat i de senaste två starterna kan han dock segerstrida även med andra upplägg.

10 OUTLANDER-Christian Cracchiolo 8%

4 BÖRTAS ANKARE-Saga Laursen 35%

Börtas Ankare har knallform och måste också räknas - trots att inte heller han har testat tre varv tidigare. Han kommer dock från fem raka starter i vanliga stayerlopp och det troliga är att han gillar trekilometerslopp. Börtas Ankare kan nog bli tuff att slå för övriga ifall man skulle kunna köra sig till tät efter en bit. Hästen har dock haft problem med galopper och är inte helt att lita på. Har skött sig på slutet men men spår 4 i volten är kanske inte helt optimalt. Han gjorde det riktigt bra senast och mötte få ett par tuffa konkurrenter.

9 GLOBAL CHAMPION-Johan Untersteiner 7%

Global Champion var fullt godkänd tvåa bakom Fairplay senast. Allround travare som mycket väl kan räcka till seger här. Global Champion gjorde ett bra lopp som tvåa bakom just Fairplay senast - ungefär lika mycket spelad som denne. Två lopp i kroppen nu, och det är inte omöjligt att det blir en omvänd ordningsföljd dem emellan ikväll.

5 EQUILIZER-Ken Ecce 1%

3 QUEEN OF GUNNERS-Victor Rosleff 2%
1 ROMO-Daniel Selin 7%

8 PERFECT HARMONY-Preben Sövik 2%

Perfect Harmony är en grundkapabel travare som inte direkt övertygat i sina två starter i regi Sövik på slutet. Perfect Harmony var senast ute över tre varv men hade lite oflyt när han hamnade i en trött rygg 650 kvar, men gick sedan inget speciellt till slut själv heller. Det här är en riktigt bra häst för klassen och skulle han leva upp till sin kapacitet går ingen i det här fältet säker.
2 KELSO BOKO-Stefan Persson 5%
11 HYANNIS PORT-André Eklundh 1%

Är en stark fransk herre som bara måste trivas med de dryga tre kilometrarna som nu står på menyn. Han har två lopp i kroppen så formen borde vara på topp och Andre Eklundh borde komma iväg bra från sitt springspår då det inte är något springband. Bara han håller sig till rätt gångart så blir jag inte förvånad om han är med i segerstriden.

 

V86-6, Volt 2140, Stolopp, Solvalla

Spetsanalys:1 Golden Opportunity bör komma iväg skapligt, men vi är inne på att 7 Make it a Star kan öppna bra från springspår om man prickar rätt direkt.

13 NINJA ZON-Erik Adielsson 11%

Ninja Zon hade en svår uppgift senast och kom aldrig riktigt in i loppet. Knappast någon fara med formen och får hon de rätta ryggarna är chansen god. Ninja Zon har gått bra i sin nya regi och blir livsfarlig med ett passande rygglopp. Ninja Zon har gjort det bra på slutet förutom galoppen näst senast. Mötte väldigt bra ston senast men gick ändå bra själv. Möter klart enklare nu på papperet men står också 20 m tillägg. Litet minus kanske med skor runt om men samtidigt tävlade hon nästan alltid så i tidigare regi. Hon har en sylvass speed att tillgå och jag kan se henne spurta hem det här loppet.

11 UNLEASHED KEMP-Örjan Kihlström 4%

Unleashed Kemp har ännu inte vunnit i år och det börjar bli bråttom om hon ska fixa någon vinst innan det är dags för nyårsraketerna att stiga till väders. Segern var dock nära att komma senast, när hon efter ett lopp i dödens galopperade i striden kort före mål. Vi räknar med att hon jagar revansch och bedömer att hon har en hygglig chans att få den, men motståndet går inte av för hackor.

- 11 Unleashed Kemp (V86-6) galopperade till slut senast men det var banan, mina hästar fungerade inget vidare den dagen. Mi Amore Bros till exempel strulade ju också med travet då och hon visade sig ju vara riktigt bra på V75 i lördags. Jag hoppas att det ska vara samma sak med Unleashed för allt verkar bra i jobben. Jag tror hon är bäst i ryggar men voltstart är ett frågetecken, det är första gången och hon kan vara lite vass av sig så vi får se hur hon hanterar det. Vanlig vagn nu, annars inga ändringar.

9 JEANNICA-Mats E Djuse 51%

Jeannica fungerade fint igen senast efter några mer tveksamma insatser. Kapaciteten för klassen är det inga fel på. Jeannica kan bli svår att ta ett tillägg på. Senast pressande hon sig till till spets efter en bit och vann sedan tämligen enkelt. Hon vann senast men imponerade inte ett dugg på mig. Mycket surr kring henne men hon har inte levt upp till det på tävlingsbanan. Given att försöka fälla.

10 SHEHUNTYOUDOWN-Emilia Leo 9%

12 NINJA´S KISS-Magnus A Djuse 5%

14 MITZY GOLD-Oskar Kylin Blom 2%

4 KATHRINE S.H.-Markus B Svedberg 3%

7 MAKE IT A STAR-Claes Sjöström 2%

Make it a Star kommer från två formstarka prestationer. Intressant läge om kusken prickar rätt från springspår. Make it a Star avslutade senast rejält som tvåa bakom färska V75-vinnaren Mi Amore Bros och måste också räknas med viss chans.

8 PRETTY AND EVIL-Mattias Djuse 2%

3 ZELMA LADAY-Morgan Ivarsson 3%
2 NOOCANDY-Kent P Gustavsson 1%

1 GOLDEN OPPORTUNITY-Troels Andersen 5%

6 CONRADS ANETTE-Jörgen S Eriksson 1%

Conrads Anette har haft sparat i loppen på slutet. Inte helt stabil med voltstart, men passas felfri. Kan hitta till ledningen här och då ska femåringen inte underskattas. 3 segrar på 4 försök från spets och märkligt lite spelad!

5 LIVI PRINCESS H.M.-Jorma Kontio 2%

 

V86-7, Auto 2640, Åby

Spetsanalys: Kanske att 4 och 8 gör upp initialt, söker nog bara rygg. 3, 5, 6 och 7 är då de aktuella spetsbuden. Lurigt, kanske ledning för 3 Luca Vialli Boko?

1 FIGHTER MARKE-Carl Johan Jepson 6%

2 MELLBY IVY-Julian Cordeau 3%

3 LUCA VIALLI BOKO-Magnus Jakobsson 59%

Luca Vialli Boko är åter efter en paus. En häst som lever på fina styrkan, vann exempelvis enkelt över fyra kilometer i juli. Luca Vialli Boko trivs över lång distans och vann t ex ett fyrakilometerslopp på Axevalla i somras. Vi är inte säkra på dagsstatusen, men ett streck är han på kupongen. Luca Vialli Boko (V86-7) är dock streckad till 59% i skrivande stund, och givetvis en alldeles för stor favorit, med andra ord, och bör sjunka rejält för att kännas aktuell på kupongen.
5 MOJITO DAY-Thomas Uhrberg 2%

Mojito Day hänger med bra i alla gäng, men sticker inte nosen först så ofta numera. Det har ännu inte blivit någon årsseger, och vi tror inte den nollan spricker ikväll heller.
10 BOLD KNICK-Victor Rosleff 12%

Bold Knick är ordentligt stark och hade gärna tagit ännu längre sträcka. Han har avslutat fint i de senaste loppen. Bold Knick är en riktig hårding som också kommer från en mersmakande andraplats. Han är ett tidigt segerbud över dagens passande distans.

6 DON CASH-Dante Kolgjini 6%

Don Cash är en i grunden kapabel travare. Han hade grepp kopplat senast, fick dock se sig utkontrad den sista biten. Don Cash har inte besökt vinnarcirkeln på över två år, men sett till senaste insatsen lär det inte dröja innan det sker. Då gick han ett starkt slutvarv och såg ut att kunna bärga vinsten, men blev utkontrad av stallkamraten King of the Hill. Är han lika bra ikväll kan den efterlängtade segern vara ett faktum.

7 LINCOLN ABE BOKO-Hans Crebas 10%

Lincoln Abe Boko tog två raka spurtsegrar i september. Han fullföljde bra som trea senast, närmast bakom Bold Knick i mål. Lincoln Abe Boko är en bra häst men han är också aningen märklig. Han trivs klart bäst utan rygg men kan agera otroligt segt under loppets gång. Han kan se slagen ut men går alltid hela vägen in i mål och gynnas därav längre distanser. Han går bäst i spets och skulle han komma till ledningen vore han klart gynnad och då skulle vinstchansen öka markant.

8 SPECIAL CHANCE-David Grundmann 1%
9 IRONMAN PELLINI-Svend Dyhrberg 1%

4 SPECIAL TOPMODEL-André Eklundh 1%

 

V86-8, Volt 2640, Solvalla

Spetsanalys:3 Nikylon är ovan vid framspår i voltstart, skulle kunna trampa iväg bra. 6 Move it Brodde är kvick från springspår, släpper till 7 Funcio?

3 NIKYLON-Jörgen Westholm 17%

Nikylon vann från ledningen näst senast. En stark och rejäl typ som trivs bra över lång distans. Nykilon har öppnat bra i volt tidigare men fungerade heller inte från spår 5 i volt. Spår 3 är klart bättre och känslan är väl att han ska kunna komma iväg hyggligt. Kommer man till ledningen kör man säkert där men 7 Funcio blir nog svår att svara ut.
5 MAX ORLANDO-Paw Mahony 15%

Max Orlando har ett lite lurigt spår i volten. Håller fin form och duger om han trampar iväg felfritt här.

7 FUNCIO-Magnus A Djuse 30%

Funcio galopperade bort en andraplats senast. Står fint inne på pengarna i det här loppet och läget känns fint. Han har visat hög form i höst och vann t ex ett V75-lopp i Örebro för en dryg månad sedan - detta efter att ha spetsat, släppt och sedan spurtat till knapp seger. Senast galopperade han bort en andraplats bakom Chimi och felfri blir han svårstoppad här.

10 SOLKATTENS STAR-Mats E Djuse 2%

2 TOPPING ARTIST-Markus B Svedberg 3%

Topping Artist gick över i passgång till slut senast. Trist rad nu, men är betydligt bättre än så i grunden. Tidig om han funkar. Topping Artist är stallkamrat med Summerrazz, och den tränaren själv kör. Det kan förstås vara rätt val, då detta är en bra häst för klassen. Han har dock haft ovanan att gå över i passgång i slutskedet av loppen på sistone och måste förstås få bukt med det innan han kan vinna lopp.

6 MOVE IT BRODDE-Claes Sjöström 4%

9 SUN´S AMBITIOUS-Jörgen S Eriksson 1%

Sun´s Ambitious tycker jag är intressant här. Ska räknas ifall man garderar på. Hästen gick i ledningen senast men fick se sig besegrad sista biten. Hästen sträckte på sig hela vägen in i mål och gjorde en bra prestation. Distansen anser jag är ett plus.
11 FIGHTER NEWMEN-Carlso Söderström 1%
12 SUMMERRAZZ-Örjan Kihlström 21%

Summerrazz kanske inte blir så hårt spelad. Han brukar emellertid göra riktigt bra lopp när han är i full form, och att formen sitter där visade han vid spetssegern senast. Annat läge nu, men passande distans och Örjan i vagnen. Det ser ut att kunna bli lite tempo på loppet, och då blir duon livsfarlig.

1 ADMIRAL T.R.-Erik Adielsson 3%
4 MIDAS MANA-Anders Eriksson 1%

8 AJLEXES ABRAXAS-Jenny A Björk 2%

 

 

Mick Mills är öppnat till kvällens V86

Max 12 andelar för 133kr/st

senaste spelet:

12 andelar

 

 

 

V75 Lördag 25 november Jägersro

 

V75-1, Auto 2140, Klass I  

Kommentar: Johan Untersteiner har det statistiska övertaget, men frågan är om 5 Global Delayed är snabb nog att ta sig förbi de värsta hoten närmast invändigt? Hästen har aldrig haft spår 5 och bara nått ledningen i en av sju starter från framspår bakom bilen, men ska eventuellt tävla med helstängt huvudlag (istället för murphybländare med hål vänster och can’t-see-back höger) för första gången. Jämför det med 3 Always A Pleasure som spetsat i båda sin starter från framspår bakom bil, från spår 4 respektive 5 så kanske den senare trots allt har högst spetschans.

5 GLOBAL DELAYED-Johan Untersteiner 8%

Global Delayed har segrat i åtta av karriärens 17 starter. Fick visserligen tung resa senast, borde ändå avgjort lättare? Global Delayed är nog minst lika bra som favoriten i loppet men är inte lika snabb från start så det blir troligen ett tuffare upplägg än för Always A Pleasure. Även Global Delayed kommer från en seger och den togs den tuffa vägen så visst kan det gå igen.

– 5 Global Delayed (V75-1) är i bra form och var tvåa bakom A Fair Day näst senast. Vi har siktat på det här loppet och vi testar helstängt huvudlag för första gången, tidigare har han tävlat med halvstängt. Han är medelsnabb från början med borde öppna snabbare med det helstängda huvudlaget.

9 MIDYAT ZAZ-Joakim Lövgren 7%

Midyat Zaz är en i grunden klart kapabel travare, dock ej helt att lita på. Debuterar här i ny regi Joakim Lövgren. Midyat Zaz var klart bra som tvåa senast i ett tufft lopp på Solvalla, som vanns av dåvarande stallkamraten Miru Boko. Nu ska han göra debut i regi Lövgren, en klart intressant sådan och han lär ju ha kommit i full form så jag måste tro att formen är på topp på direkten. Däremot kan det ju vara så att Lövgren inte vill offra allt i första starten, utan ge han en behaglig resa för att se var han står. Midyat Zaz (V75-1) anlände nyligen Jägersrostallet efter att tidigare i karriären huserat hos Timo Nurmos. I den regin visade valacken fin kapacitet med sex segrar på sexton starter. Nu gäller Klass 1-försök.

– Midyat Zaz är en liten, men fin häst. Det är bra spänst i honom och man känner ju att han gjort de prestationer som han har gjort. Allt är bra i träningen men vi håller väl oss lite neutralt kring honom nu när det första starten för oss. Hästen har ju flyttat från Nurmos, haft ett foderbyte och allt sådant, så det blir ju ett test det här. Det blir väl rätt så bra med spår nio, därifrån kan vi smyga med och se var hästen står för dagen, men än så länge känns allt bra, säger Jonas.

11 KING OF THE HILL-Dante Kolgjini 7%
7 BELGIQUE-Björn Goop 7%

3 ALWAYS A PLEASURE-Magnus Jakobsson 30%

Always a Pleasure hade troligen segrat i V75 utan galopp ur sista sväng 9/9. Snabb ut, vann lätt efter paus senast. Trolig favorit. Han är van att tävla i rikstoton och visat att han duger gott där med. Senast var han ute i ett vanligt lopp på Årjäng och vann plättlätt, så ett fullgott formintryck. Man har siktat lite på detta lopp, han är kvick ut och den troliga ledaren, samt då bra för klassen. 
4 HERE´S JOHNNY SOX-André Eklundh 6%

6 GAME ON BUTCHER-Flemming Jensen 7%

Game on Butcher står bra inne i loppet och är en allround häst. Underpresterade senast, hade dessförinnan tre raka segrar. Game On Butcher trodde man en del på inför senast på V75 och just Jägersro. Han kom med tre raka segrar och full av självförtroende, detta till trots så var han inte alls som man hade hoppats på. Jag har läst mig till att man inte hittat några fel och testar igen och hoppas det var en engångsföreteelse senast. En viss Flemming Jensen som både tränar och kör och han ska alltid tas med största respekt.
8 JOKER MEARAS-Martin P Djuse 5%

Joker Mearas kommer från en fin insats som tvåa bakom en riktigt bra Keep Gamble på Solvalla senast. Det var första gången hästen gick barfota runt om och det såg ut att ge en liten extra kick. Det är anmält likadant nu och hade ekipaget haft ett bättre spår, då hade han rankats högre upp. Hittar Örjan ner i ett hyggligt läge kan han absolut vinna.

8 Joker Mearas (V75-1) såg väldigt fin ut på barfota senast. Han hade inte kunnat gå några vässande jobb då banan här hemma var tung inför och var nog lite mosig i benen. Han gjorde ett bra lopp och fick stryk av en väldigt bra häst. Jag tror att han kommer gå framåt rejält med det loppet och gör en bra prestation. Det synd på läget men vi kör barfota runt på nytt.

10 ROCK THE SOCK-Tyler Mifsud 5%

1 PHARAGRAF-Markus Waldmüller 7%
12 GALLIANO PEAK-Magnus A Djuse 6%

2 MASSINE-Stefan Persson 6%

Massine pressade sig till ledningen i en tuff öppning vid spetssegern senast, och vi får se vad Stefan Persson har för taktiskt upplägg?

 

V75-2, Volt 2140, Diamantstoet

Kommentar: André Eklundh och Christoffer Eriksson är utmärkta springspårskuskar, men lär behöva pricka perfekt för att ta sig förbi Adrian Kolgjini som når ledningen nästan varannan gång han leder startvolten. 1 Bold Face har aldrig haft innerspår, men tagit sig till ledningen i båda sina starter från spår 2. 6 Japiro Queen spetsade från spår 7 på tillägg i debuten för Eklundh, medan 7 Organzza har springspår för första gången. Spetsprocenten från tillägg blir mest kuriosa eftersom den är beroende av hur många hästar som stått på startvolten. I detta fall har vi enbart mätt starter från aktuellt spår över 2 160 meter, men det ska påpekas att chansen att komma till front från tillägg i det här loppet är lägsta möjliga eftersom startvolten är full.

6 JAPIRO QUEEN-André Eklundh 3%

Japiro Queen öppnar raskt och har inlett plusbetonat i nya regin. Vid vinsten näst senast satt hon tidigt i spets från tillägg. Japiro Queen har varit etta och tvåa i sina två starter i sin nya regi, Andre Eklundh. Hon har inte vunnit så ofta tidigare i karriären men det har alltid pratats gott om henne så det kanske blir en sån ketchupeffekt nu. Det vore intressant att se henne i spets och hon är ganska snabb ut.

10 HEARTBEAT JULIE-Ville Karhulahti 7%

Heartbeat Julie är en riktig tuffing som gjorde en tapper insats senast som trea trots en dödensresa i ett lopp som Dana Ek vann. Skulle hon få lifta med i rygg på Bikana Wine, då kan det bli ett kul upplopp för Heartbeat Julie och dess anhängare. Heartbeat Julie är under fortsatt utveckling och räds inte heller ett offensivt upplägg i dödspositionen.

15 OLGA UTCA-Gustav Johansson 6%

2 MI AMORE BROS-Örjan Kihlström 24%

Mi Amore Bros har segrat i hälften av årets tio starter. Spetsvann senast, höll bra som tvåa efter tung resa 16/9. Mi Amore Bros har en fin statistik med fem segrar på tio starter i år och då har hon varit ute i tuffa årgångslopp, med bland annat en seger i ett stoderbyförsök, dock galopp i den efterföljande finalen. Hon vann senast på ett bra vis, trots att banan inte passade som bäst, vilket den visat sig göra på Jägersro. Hon kan säkert kliva iväg bra trots ett spår två i volten och får man spets, då är loppet över tror jag. Hon kan vinna från andra positioner också om så.

2 Mi Amore Brose (V75-2) hade nog lite problem med banan senast för Martin var inte helt nöjd med henne och han var inne på att banan var lite lös för att passa henne. Med det loppet går hon säkert framåt och på Jägersro bana ska hon funka bra, hon har ju varit där nere och tävlat bra tidigare. Det blir vanlig vagn, det går hon bra med, annars blir det inga ändringar. Kihlström tycker det är lika bra chans som med Kentucky River!

12 TIDORE DEGATO-Joakim Lövgren 5%

Den sjuåriga Maharajah-dottern har lyft sig på sistone och tagit två segrar och två silverplatser i sina fyra senaste framträdanden. Utgångsläget på lördag lämnade dock en del i övrigt att önska.

– Hon fick ju ett jobbigt läge nu. Hade hon fått spår ett eller ett springspår eller något sådant så hade vi nog trott på rätt så bra chans. Hästen har ju höjt sig jättebra på sistone och gjort många topplopp. Vi är jättenöjda med raden och formen på henne, men det ska väl mycket till att vi ska vinna det här loppet härifrån, även om formen är god.

1 BOLD FACE-Adrian Kolgjini 8%

Bold Face har bra spring i benen när hon håller sig till rätt gångart. Nu växlar man upp till andra barfota runt om, fungerade bra vid segern första gången.

4 HERINA SOTTO-Ulf Ohlsson 6%

7 ORGANZZA-Christoffer Eriksson 2%

Organzza är en speedig travare som visat att hon i ljusa stunder kan matcha ganska tufft motstånd. Räknas från ett bra läge.
9 BIKANA WINE-Johan Untersteiner 8%

Bikana Wine blev fast med sparat näst senast och senast, i BC-finalen, blev det galopp (med sparat) inne på upploppet. Bikana Wine galopperade i Breedersfinalen senast, som vanns av Queen Belina, och då var hon inte trött. Hon hade kanske inte vunnit med lucka i tid, men Johan körde slalom på upploppet och hade hon suttit bättre på det så visst hade hon kunnat vinna med lucka i tid. Hade hon haft ett framspår hade jag rankat henne som etta.

– 9 Bikana Wine (V75-2) galopperade på upploppet i en strulig situation i lördags. Hon kändes fin i travet och vi provar att starta igen. Hon hade fått en fin slant om hon inte galopperat och formen är bra.
5 AMAZING LADY N.O.-Bernardo Grasso 6%

13 NANNY´S GIRL-Ken Ecce 6%

14 NINA GINTO-Stefan Persson 2%
15 OLGA UTCA-Gustav Johansson 6%

3 BE MY BABY-Kevin Oscarsson 7%

Be My Baby radar upp fina insatser och segrar, är kvick ut och kan mycket väl blanda sig i striden igen. Hon har inte riktigt räckt mot så tuffa hästar som hon ställs mot denna gång tidigare, så lite av ett elddop är det nu.

-Be My Baby (V75-2) möter några som jag tror kan vara lite slitna, min är i alla fall inte sliten utan på väg uppåt. Hon fick en hovbensfraktur i somras och därav uppehållet, vilket kom väldigt olägligt då vi hade förhoppningar om att kvala in till StoChampionatet eller Derbystoet. Hon står lite hårt inne, men jag vill gärna starta här då hon står perfekt inne i finalen där tillägget går vid 490.000 kronor. Hon är snabb även i voltstart och bör få en bra position. Har tagit segrarna från ledningen, men personligen tror jag inte att hon är sämre bakifrån. Var kanske lite pigg senast, men inte het eller så utan det blev uppullat. Kevin satt med bakvänt spö och hon vann på bra sätt. Nästa år ska vi rycka grejer, men inte nu. Inga ändringar, säger Dick Robertsson.

11 NINEPOINTS BIRDIE-Magnus A Djuse 6%

 

V75-3, Auto 2140, Guld

Kommentar: Björn Goop och Peter Untersteiner är vassast från aktuella startspår. Tittar man på deras hästar är det klar fördel 1 Heart of Steel, som spetsat i två av fem starter från innerspår inklusive en av två på Jägersro. 5 Digital Dominance återvänder efter ett år på fransk mark och har inte visat någon startsnabbhet i Sverige tidigare där han bara nått ledningen bakom bilen vid två tillfällen, båda tidigt i karriären hos Robert Bergh då han forcerades främst efter 600 meter. Vad gäller 4 Revelation har han bara kommit till spets en gång i karriären och det var just från spår 4, men efter första sväng. Trots Simon Mitmans orutin får 2 Harran Boko ses som spetsfavorit i ljuset av att han faktiskt suttit i front i samtliga sju starter från spår 2 bakom bilen, även om han släppt i två av dessa (en gång med Mitman i sulkyn) och galopperat i en. 7 Four Guys Dream har 9 av 11 från spets i Sverige och har forcerats till front i en av tre starter från aktuellt spår, men sett till statistiken ovan är det sällan Stefan Persson använder den taktiken. Kan det öppna för Örjan Kihlström att ta tidigt initiativ och köra sig till front med favoriten 10 Kentucky River? Av 68 styrningar spelade till under tre gånger pengarna från spår 10 över 2 140 meter autostart har Kihlström ”bara” tagit sig till spets vid sex tillfällen (8,8 procent) men ändå vunnit 47 procent av loppen. Samma siffror för hästar spelade till max dubbla pengarna är 3 av 32 i spets varvet kvar (9,4 procent), här vinner Kihlström 69 procent av loppen.

7 FOUR GUYS DREAM-Stefan Persson 19%

Four Guys Dream var fin vid seger direkt efter ett längre tävlingsuppehåll senast. Har visat att han duger i tuffa sällskap. Kanske kan forceras mot spets och är då hästen att slå. Four Guys Dream var makalöst bra senast med tanke på att han inte hade startat på fyra månader och gick en tid under 1.10. Må hända att Lundens bana är rask, men intrycket var jättebra och man tror ju inte att han är sämre med ett lopp i kroppen. Laddar Stefan från ett sjunde? Om så vad kostar det? Bra nog att utmana är han helt klart. Four Guys Dream vann direkt i comebacken senast. Han fick ett invändigt lopp på Charlottenlund och speedade till en snygg seger på 1.09,9/1600a efter att luckan kom. Tränaren Håkan K Persson berättade inför den starten att han medvetet har siktat på vintern med sin stjärna och då tävla i Gulddivisionen. Därför hade hästen haft ett uppehåll inför senaste starten och fått en träningsperiod istället.

– 7 Four Guys Dream (V75-3) hade tränat väldigt fint inför comebacken senast och jag trodde att han skulle göra ett bra lopp, men han var ändå klart mycket bättre än jag trodde. Han är normalt inget träningslejon och hade gått ett 1.16-jobb över 1600 meter som snabbast. Normalt sett borde han gå mycket framåt med loppet i kroppen det har han gjort tidigare och presterat väldigt bra. Nu är det meningen att han ska tävla på i vinter men det var synd att han fick spår så långt ut på vingen här. Han är ju numera startsnabb gentemot tidigare och kommer han bara till måste han räknas tidigt. Vi ändrar inget och jag blir inte chockad om han vinner, säger Håkan K Persson vars häst körs av broder Stefan.

1 HEART OF STEEL-Peter Untersteiner 5%

– 1 Heart Of Steel (V75-3) är i bra form och är snabb från början och får laddas i väg. Normalt sett slår han inte Four Guys Dream eller Kentucky River men han kan vara på plats.

8 ULTION FACE-Adrian Kolgjini 4%

Ultion Face vann säkert från spets 27/9 och höll bra som tvåa gången efter, slåss om en plats denna gång.

10 KENTUCKY RIVER-Örjan Kihlström 55%

Kentucky River startgalopperade i sin debut i ny regi senast. Har riktigt fin kapacitet, het segerkandidat och trolig storfavorit trots bakspår. Kentucky River har visat sig vara en riktig hårding, vann bland annat ett derbyförsök i fjol och var hårt betrodd i finalen, där det blev förlust efter en tuff väg. För ett par starter sedan var han tvåa i Harpers, från dödens, och då är man bra. Han gjorde debut senast i regi Daniel Reden, det blev galopp då men man måste ju tro att det kommer att fungera nu och att han ska ses med toppchans. Bakspår på sin tidigare hemmabana känns som en fördel.

10 Kentucky River (V75-3) är lite bunden i sin aktion och när det blev hård körning från start senast slog han ihop och galopperade, det var synd. Med tanke på detta är jag ganska nöjd att han har bakspår nu. Nu vill jag se att han sköter sig och går felfritt. Han känns väldigt fin i jobben, han har steppat upp rejäl de senaste veckorna. Speciellt förra veckan då jag körde på lite med honom. Han kommer gå som han gjorde senast, han har fått lite mer tempo i benen så han känns mer stabil här hemma.

4 REVELATION-Preben Sövik 2%

Revelation har fått väldigt klen utdelning i år. Felade bort sig drygt varvet kvar i ny regi senast. Klart bra i grunden. Revelation har väldigt mycket kunnande, men får inte riktigt till det och det har varit lite för många galopper på sistone. Han galopperade senast och kanske skulle behövt ett riktigt lopp i kroppen för att ha den form som krävs för att vinna här? Kapaciteten och utgångsläget duger bra i alla fall.
6 RACKHAM-Christoffer Eriksson 3%

Rackham är även det en häst som duger gällande kapaciteten, men det var ett tag sedan han riktigt visade det. Men vi ska komma ihåg att han varit ute i stentuffa gäng och guld nu är inte riktigt lika bra som de lopp han härdats i.
2 HARRAN BOKO-Simon Mitman 2%
3 ARVID S.H.-Thomas Uhrberg 2%

5 DIGITAL DOMINANCE-Björn Goop 4%

Digital Dominance har härdats i Frankrike och jag läste att Malmqvist inte tycker att han trivs som bäst på Vincennes så vill testa honom lite i Sverige. Det är lite svårt att sätta in honom i loppet nu, men han är hygglig iväg och tål att göra loppen själv om så skulle behövas, även om det såklart inte är optimalt med för mycket jobb under vägen.
9 CRACK ATOUT-Ken Ecce 4%

 

V75-4, Auto 1640, Uppfödningslöpning

Kommentar: Svensk Uppfödningslöpning innebär väldigt orutinerade hästar varför kuskarnas förmåga torde vara ännu mer avgörande. Underlaget är visserligen väldigt lågt med 47 starter, men dubble världsmästaren Rick Ebbinge har visat sig vara en riktigt snitsare på att skicka iväg från spår 5 bakom startbilen varifrån han frontat nästan varannan gång. Det talar för att 5 L’Amourpourblanca är hästen som sitter i tät. Danny Brouwer körde sitt första lopp på svensk mark i kvalificeringen.

2 ORIANA BOKO-Danny Brouwer 4%

Oriana Boko löste det sig visserligen bra för vid segern senast, men hon avgjorde samtidigt mycket enkelt och är tidig. Oriana Boko vann även hon sitt försök, före min tipstvåa i loppet. Hon hade ett jobbigt bakspår men hamnade bra på det och vann med till synes en del krafter i behåll. Från ett fint spår två måste även hon ses som ett gjutet bud.

3 ROMULUS TOOMA-Ulf Ohlsson 8%

Romulus Tooma är obesegrad efter två starter. Har visat både fin styrka och rätta inställningen, kan bli tuff att stå emot. Romulus Tooma har två raka segrar på sina två starter hittills och senast spurtade han förbi min tipsetta med lätthet efter att ha suttit och gottat sig där bak när det gick fort i tät. Spurten var av bästa märke och den kommer att bita bra igen, helt klart aktuell för seger.
5 L´AMOURPOURBLANCA-Rick Ebbinge 6%

L'AmourPourBlanca är en talangfull travare som öppnar bra bakom bilen, sköt till snyggt fram till vinst i debuten. L’AmourPourBlanca vann sin debut på ett fint vis och hade nog vunnit försöket senast om Rick Ebbinge valt en annan väg ungefär halvvarvet kvar. Han är snabb ut och kan vara ledaren när startrusningen lagt sig och visst kan han leda runt om, går även bakifrån. Hästen har gett ett lovande samt moget intryck och har fartmässigt bevisat att han inte är sämre än någon annan i fältet. Det finns dessutom en uppsida av att han hade varit lite sjuk inför uttagningsloppet samt att han från spår fem har chans på ledning. Det är tvååringar och någon klar vinnare är han inte, men streckprocent på under tio är bara löjligt

4 MONSTER WINE-Gustav Johansson 14%

Monster Wine var tvåa i Breeders Course från ett bakspår och vann senast sitt försök till denna final på ett relativt enkelt vis. Han är snabb ut, men kanske bäst i ryggar så en fin resa är att vänta. Spets och släpp?, sen kommer luckan i tid och då duger han bra. Googoo Gaagaa-sonen inledde faktiskt sin tävlingskarriär med tre raka andraplatser och var näst senast tvåa i finalen av Breeders Course. Men därefter blev det alltså seger.

– Monster Wine gjorde det ju bra redan som tvåa i Breeders Course. Sedan stod vi över Svampen, för jag ville inte gå ut och möta de bästa där också, vi har siktat på det här på hemmaplan. Så hästen fick en liten träningsperiod i stället och borde ha flyttat fram formen med loppet senast, för så hårt har vi ju inte tränat honom ännu.

– Han var ju så kallad klapphingst, ena testikeln satt långt uppe i ljumsken så därför blev han tidigt kastrerad och när de blir valacker så pass tidigt brukar hästarna bli snälla och fogliga och det är han. Jag tycker att han gjort allt rätt hittills, sprang på bra hästar direkt från början och nu verkar han ha blivit riktigt bra.

Det blev fjärdespåret i finalen nu och Gustav Johansson sitter åter vid tömmarna. Vad vill du se för lopp för dem här?

– Ja, det går inte att beställa på förhand, tyvärr... Men Gustav får köra helt på feeling när bilen släpper. De kommer vara med på noterna och känslan är väl att hästen är lite snabbare ut än medel i alla fall, samtidigt är han ingen blixt heller.

9 VÄSTERBO GUTE-Per Nordström 3%

Hingsten inledde med två raka segrar innan han senast som bekant fick sträcka vapen mot Monster Wine.

– Båda fick fina lopp då, men jag tror det också berodde lite på att jag fick vara med i en tuff körning från början och det var hästens första start bakom bilen då, det gick 10,5 första 500 meterna och 12,5 de första 1000 och det märktes av lite mot slutet. Men nu har vi provat det, han har fått en riktig ”lungöppnare” och han borde ha tagit det på rätt sätt, det finns inget negativt att rapportera.

Det är lite spännande stam på Västerbo Gute. Pappa är franske Gotland, vars avkommor vi ännu inte sett så mycket av här i Sverige?

– Ja, det är första kullen för Gotland. En ”Ready Cash-are” som var tidigt talangfull men också var lite mildare till sättet, startsnabb och travsäker och jag tycker väl att Västerbo Gute är av ungefär samma skrot och korn.

Det blev niondespåret bakom bilen nu i finalen. Hur tänker du kring det?

– Det är väl nummer två (Oriana Boko reds.anm.) som jag gärna vill sätta mig i rygg på från början, så får han nog ett fint lopp där bakom samtidigt som vi hoppas på att de andra håller uppe tempot lite. När det var min tur att välja spår för honom så var det sjunde, eller nionde som var ledigt och hade jag valt spår sju hade vi nog fått bränna för mycket krut från början. Jag tyckte detta var bättre och han har ju tränat bra i ryggar hela tiden.

Dina hästar gick de snabbaste tiderna i uttagningarna. Vad tror du de kan prestera på lördag?

– Vi kan nog kapa några tiondelar till, det tror jag. Nedåt 1.13 blankt och om det är riktigt fina förhållanden kanske någon tiondel under det till och med.

Avslutningsvis då: känner nu att någon ur duon är lite extra het inför finalen?

– Nej, det kan jag inte säga. Jag är som sagt väldigt nöjd med båda så det blir nog väldigt mycket dagsform och löpningsförloppet som fäller avgörandet, avslutar Per Nordström.

10 VALNES PHENIX-Örjan Kihlström 12%

Örjan Kihlström får chansen bakom 10 Valnes Phenix, som satt fast med sparade krafter i uttagningen.

1 MATCHMADEINHEAVEN-Rikard N Skoglund 25%

Matchmadeinheaven jagar tredje raka. Var rejäl vid seger senast och gången före spurtade hon till enkel seger i "Svampen".

7 DUNCAN COWAN-Erik Adielsson 13%

Duncan Cowan är inte borta i ett otroligt öppet och svårlöst Uppfödningslöp. Han var stor favorit senast, men fick ge sig efter en ganska tuff inledning, så jag tycker att andraplatsen var klart bra. Han har visat fart som duger, Erik och Svante är båda två vana att vinna stora lopp, Uppfödningslöpningar inkluderat och det hade varit ett sagoavslut för firma Båth-Adielsson.

6 R.K.FADE-Björn Goop 4%

8 CHAPTER ONE-Magnus A Djuse 11%

11 CUSTOM CHRONO-Peter Untersteiner 2%

Struken: 12 O´Hara Boko

 

V75-5, Auto 2140, Klass II

Kommentar: Ebbinge får ytterligare en chans från sitt favoritspår och 5 Ulla Rols, som frontade med dessa förutsättningar för fyra starter sedan, torde bli svår att stå emot. Notera emellertid att Erik Adielsson är en hejare på att skicka iväg från innerspår och att 1 Molly Vici lyckades ta sig till ledningen från spår 2, visserligen när en konkurrent galopperade, med tränaren i sulkyn näst senast. Tredje snabbast är Ulf Ohlsson vars 4 Sober Composite är anmäld med jänkarvagn för första gången.

6 THE LION-Björn Goop 14%

The Lion har segrat i tre av sina sju starter, öppnar bra bakom bilen och fick senast ett lopp i sig efter ett kort uppehåll.

1 MOLLY VICI-Erik Adielsson 6%

7 VERMITHRAX-André Eklundh 4%
9 CREDITYUAN-Örjan Kihlström 16%

Credityuan är på jakt efter tredje raka triumfen. Rejäl häst som nog slutar långt framme här. Credityuan är en starking hos Robert Bergh och det ska bli lite extra intressant att se honom med Örjan Kihlström bakom sig. Hästen duger gott och Örjan likaså. (ja Robban Bergh också).

11 KLONDYKE RIVER-Johan Untersteiner 6%

Klondyke River har visat fin styrka och god kapacitet, har sex vinster på 17 försök och tar gärna ett högt tempo på loppet. Klondyke River duger mer än väl här kapacitetsmässigt, men som man kan utläsa av raden är han inte helt att lita på. Lite fart på tillställningen så blir han tuff att tas med över upploppet.

– 11 Klondyke River (V75-5) strulade till det bakom startbilen senast och har gjort det vid några tillfällen tidigare. Han kändes fin efteråt och blir det tempo på loppet tar han många. Klondyke River är grundkapabel och är en outsider. 

10 THAT´S SO SPICY-Hanna Lähdekorpi 15%

That’s So Spicy har på sina nio starter, fem segrar, tre andraplatser och en tredje, det är imponerande statistik. Han har inte testat rikstoton tidigare så det är lite svårt att säga hur långt han räcker, men han borde vara i toppform och från sidan sett borde han duga, framförallt om han kanske kan rygga Klondyke River sista varvet?

4 SOBER COMPOSITE-Ulf Ohlsson 4%
8 SUDDENLY SPRING-Preben Sövik 4%

5 ULLA ROLS-Rick Ebbinge 15%

Ulla Rols har nu två lopp i kroppen och toppformen borde finnas där. Hon har vunnit hälften av sina tio lopp och fyra av segrarna från ledning, så kommer hon till spets körs hon troligen där och blir hästen att slå.

3 QILLERBEE-Joakim Lövgren 7%

Qillerbee har presterat bra på barfotabalans i de tre senaste starterna, har gått undan med lätthet från spets vid de två raka på slutet. Qillerbee ståtar med två raka segrar och ett perfekt spår tre. Han är ganska snabb ut och kanske tar spets, men då det är det tuffaste loppet han varit ute i kanske ryggresa vore optimalt? Fyraåringen, som tävlar i Klass 2-försöket, ståtar med två raka segrar, båda tagna från ledningen och i överlägsen stil. Kanske kan Qillerbee vara en segerkandidat från fint läge? Oscarsson är dock inte säker.

– Han har haft en liten brokig väg framåt, men nu har han två raka på bra sätt. Sedan har det väl såklart varit mot betydligt enklare motstånd än vad hästen möter nu. Han har väl varit hyfsat jämngod mot några av de som han går ut mot här, även om jag tycker att sådana som Klondyke River, That’s So Spicy och några till är lite för hårda emot honom än så länge. Vi har fått ett bra läge och kanske kan vara trea, fyra men jag skulle bli förvånad om han vinner på V75, säger han.

2 DENCO´S OZZY O.-Magnus A Djuse 4%
12 AKAL FACE-Stefan Persson 4%

 

V75-6, Auto 2140, Silver

Kommentar: Det jämnaste loppet statistiskt med väldigt liten skillnad mellan kuskarna från spår 1-5. Således torde hästarnas egenskaper avgöra där såväl 3 Nugget Zon som 4 Friend of Elves frontade från aktuella lägen i sina senaste starter. Allra högst spetsprocent har emellertid Alessandro Gocciadoro som inte brukar vara blyg med gaspedalen och kanske kan göra som i 4 av sina tidigare 18 starter från spår 8 i Sverige, nämligen att köra sig till ledningen bakom 8 Catullo Jet?

12 SAYONARA-Fredrik Wallin 7%

Sayonara var läcker att skåda vid vinsten senast, avgjorde i fin stil. Trist läge här, men står som sto mycket bra inne i loppet. Sayonara står minsta sagt bra inne i silver med sina 4,5 miljoner på kontot, dock fick man ett förhatligt spår tolv. Även om det inte var silver senast så tycker jag att insatsen visade att hon duger bra i alla sammanhang. Klaffar det lite från det tolfte så kan hennes spurt räcka till seger.

8 CATULLO JET-Alessandro Gocciadoro 7%

Catullo Jet har 16 segrar på 28 försök. Har gjort en start på svensk mark, kunde då gå undan enkelt till slut. Känns tidig. Catullo Jet vann brons i våras för Jerry Riordan och har efter det varit hos Alessandro Gocciadoro. Han galopperade senast i Turin men rapporterna går i dur och när de gör det brukar hans hästar göra insatser som duger mer än väl, trots ett åttonde bakom bilen som är fallet nu. Läger är uselt och han står tufft inne, men det kan komma en groteskt bra insats här.

– 8 Catullo Jet (V75-6) uppträdde underligt i slutkurvan senast. Han blev ensam och plötsligt ville han hem, bröt ut och galopperade slutligen. Jag såg inte alls det komma för det vara massa krafter kvar i hästen och han är i toppform. Spår åtta blev sämsta tänkbara, men jag tror att hästen kan göra en mycket bra insats. Det blir barfota fram precis som i Italien, öppet huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.
1 NATORP BO-Joakim Lövgren 5%

Natorp Bo (V75-6) har visat stor kapacitet tidigare även om det för närvarande saknas en seger i raden. Hästen fick dock senast ett lopp i kroppen efter en tävlingsfrånvaro och drog ett alltid intressant innerspår bakom bilen i Silverdivisionen.

– Han såg ju väldigt fin ut senast och när kusken vred ned honom på ”stretchen” förstod väl hästen först inte riktigt vad det gick ut på när han gick ned till vänster i stället för höger; han tappade väl någon placering på det och kanske skulle varit tvåa i stället för trea egentligen för att vi skulle vara riktigt nöjda med honom. Men han fick ett lopp i kroppen och det är hyfsat täta starter nu, så det ska bli intressant att se vad han kan hitta på.

– Han hade ju en bra chans under Stochampionats-helgen att vinna på V75 och då fick vi det lopp som vi ville, men det räckte inte. Det ska väl lite till ändå, fast det är en kanonfin häst och det måste vara en dröm att köra honom. Han ska nog ha i alla fall ha lite klaff för att kunna vinna, men det kan han ju få från spår ett… Spontant tror jag att han kanske går bättre från rygg ledaren.

2 ROSSI GARLINE-Christoffer Eriksson 20%

Rossi Garline har haft härlig form en längre tid. Kan avsluta riktigt starkt och höll fint som trea efter en tung resa senast. Rossi Garline har en jättefin rad och det känns som att formen är i zenit. Han är inte så snabb från start, men det gör inte så mycket då han sitter i ett andraspår på direkten, Han är desto bättre till slut och skulle gynnas kraftigt om det blir lite körning om ledningen, vilket det mycket väl kan bli.

3 NUGGET ZON-Carl Johan Jepson 7%

Nugget Zon har man kanske varit lite besviken på ett tag då man vet hans kapacitet. Men senaste insatsen visar att han är på gång igen när han vann lätt från spets. Han är snabb ut och har läge för dito position denna gång och visst kan han leda runt om.

9 BOLI YOU S.M.-Dante Kolgjini 5%

5 VERSACE FACE-Örjan Kihlström 7%

Versace Face blixtrar till med jämna mellanrum och är som oftast en outsider.

5 Versace Face (V75-6) var seg senast, anmälde jag honom lite tätare och hoppas att han ska vakna till för han är mycket bättre än han visat i de båda senaste starterna. Eventuellt gör vi lite justeringar på frambalansen. Han kommer gå med skor men det kan bli en lite lättning, han har gått med järnskor tidigare. Han kan öppna bra och lättar vi honom lite kan vi nog få ännu mer snabbhet.
6 NOVA MAHIRON-Thomas Uhrberg 17%

Nova Mahiron är en kapabel dam med helt rätt inställning, facit hittills är tolv vinster på 28 försök. Nova Mahiron är en riktig hårding som absolut står sig mot killarna. Hon vann från spets senast, men dit tror jag inte att hon hittar nu, även om hon är snabb från start. Hon duger gott, helst inte dödens bara.

7 DOMINIC WIBB-Adrian Kolgjini 13%

10 GRAPPA BOY-Björn Goop 6%

11 CORAZON BAR-Markus Waldmüller 4%

4 FRIEND OF ELVES-Magnus A Djuse 3%

 

V75-7, Auto 2140, Brons

Kommentar: Öppet här också. Björn Goop har högsta procenten, men 2 Cash Winner har galopperat i två av tre starter bakom vingen i Sverige och ger inte intrycket av att vara en startkanon så Goop får nog ta fram all sin körkonst för att komma först här. 3 Eddie the Eagle spetsar ofta i Danmark medan underlaget för Michel Lönborg de senaste åren är på tok för litet för att sätta in honom i sammanhanget. Örjan Kihlström är mer försiktig än flera andra toppkuskar från spår mitt bakom bilen, men 5 Illfindmywayhome har tagit sig till tät i tre av fyra starter från aktuellt läge. Samtidigt har Gocciadoro bättre förutsättningar än i förra avdelningen och lär sikta på att skicka fram 6 Christofer Jet.

10 DRAGONS BAR-Dante Kolgjini 6%

Dragons Bar är en hårding som segrat i två av de tre senaste starterna. Enkelt undan senast, debuterar här i ny regi Kolgjini.

11 SMILE SILVIO-Johan Untersteiner 17%

Smile Silvio är en rejäl häst som svarade för en stark avslutning till enkel seger senast (återkom då efter uppehåll). Smile Silvio vann senast trots en liten frånvaro från tävlandet, så han kommer säkert att gå framåt med loppet. Han är tuff den här och trots sin lite ringa rutin härdad i tuffa gäng, så blir det körning där framme, vilket det mycket väl kan bli, då biter spurten väldigt bra.

– 11 Smile Silvio (V75-7) är bra för sin klass och vann comebacken på bra vis. Vi har siktat på att starta under vintern och han borde vara minst lika bra med loppet i kroppen. Smile Silvio borde ta ned många till slut och jag tycker att han ska räknas trots spåret. 
12 NEO TURBO-Rick Ebbinge 4%

3 EDDIE THE EAGLE-Michael Lönborg 23%

Eddie the Eagle står fint inne, öppnar raskt och såg senast fin ut som fastlåst (trots startgalopp) med sparade krafter. Eddie The Eagle har verkligen utvecklats och hittat sig själv under året. Han galopperade senast, men det var ett olycksfall i arbetet, han är normalt inte osäker. Däremot är han snabb ut och jag är ganska säker på att han sitter i spets och väl där blir han hästen att slå.

6 CHRISTOFER JET-Alessandro Gocciadoro 8%

Christofer Jet gör första starten på svensk mark. Vann enkelt från spets senast och tog en säker spurtseger 21/9. Christofer Jet kanske sätter käppar i hjulet för min tes om att Eddie kan leda runt om, då även han är väldigt kvick i fötterna. Skulle han ta spets, eller kanske bli släppt dit för att Eddie inte vill offra för mycket, ja då blir nog Christofer Jet hästen att slå. Christofer Jet (V75-7) har gett ett fint intryck i starterna i Italien och känslan är att han kommer duga väldigt bra här i Sverige. Alessandro Gocciadoro låter också väldigt uppåt inför lördagens start, så bra att jag tror att en riktigt stark prestation är att vänta! Hästen är startsnabb och även om han kanske inte tar längden på 3 Eddie The Eagle tror jag han trycker sig till tät efter en bit. Väl i spets blir han tuff att slå.

– 6 Christofer Jet (V75-7) är en väldigt snabb häst som är tillbaka och tävlar på en hög nivå nu igen så då ville jag ta med honom upp och testa i Sverige. Det här är en häst som under sitt liv haft problem med många småsaker, men när han är hundraprocentig såsom är fallet nu så kan han tävla i en högre klass än den han befinner sig i just nu. Hästen är väldigt startsnabb och jag försöker nå ledningen. Det blir öppet huvudlag, jänkarvagn och och skor runt om.
8 MIDNIGHT SPECIAL-Adrian Kolgjini 4%

9 LUCIFER  BOKO-Carl Johan Jepson 5%

5 ILLFINDMYWAYHOME-Örjan Kihlström 6%

Illfindmywayhome galopperade senast på Bjerke i första sväng och jag tror att han inte riktigt klarade av att de tog upp framför i svängen. Han vann i starten innan och har helt klart fart och startspår som duger. Även här en häst som skulle gynnas om t.ex Eddie The Eagle och Christofer Jet kivas länge om den åtråvärda ledningen.

5 Illfindmywayhome (V75-7) galopperade senast då det blev tempominskning framför och han kom upp i vagn på ekipaget framför. Enligt Örjan kände han fin och det var ingen fara med hästen. Formen är bra och han är allmänt bra i ordning för dagen. Han fixar distansen bra och har bra förutsättningar här. Vi ändrar inget på honom.

1 MULBERRY-Svend Dyhrberg 4%

2 CASH WINNER-Björn Goop 14%

Cash Winner gick klart bra senast i ett tufft gäng nere i Wolvega och över en dryg distans. Han är stark och tuff den här, har ett fint spår två och även här, blir det fart på loppet så biter spurten minst sagt bra.
4 FRANKIE GODIVA-Markus Waldmüller 5%

7 THEYCALLMESIXTEN-André Eklundh 4%

 

Tillsammansspel-John Wark

Max 12 andelar, 133kr/st

12 Andelar

Senaste spelet