TRAVMASENS BONUSTPS

V86 och V75 varje vecka! (Tipsen är normalt klara sent kvällen innan) 

 

 Tips till kvällen

 

 

Elitloppshelgen 2012

Glen med trumman o travmasen i bakgrunden

 

 

 

 

V86 onsdag 22 maj Bergsåker/Jägersro

Det är Bergsåker och Jägersro som delar på omgången som på nytt är kryddad med en jackpot. Den här gången finns det 17 miljoner kronor i potten för åtta rätt och även om Wäjersten ”bara” har två hästar med i V86 ® ser han ut att kunna spela huvudrollen i den femte avdelningen. Han selar där ut två formstarka hästar i Night Art och Global Badman. Stallets försteman Oskar Florhed har förstås full koll och även om han inte ”lovar seger” som han nästintill gjorde med Kingslayer Pellini för några veckor sedan, så tror han på en jättebra chans med framförallt en av hästarna.

V86-1, Auto 2140, Lärlingar, Bergsåker 

Spetsanalys:
5 Bellfort är riktigt snabb bakom bilen och spetsfavorit i loppet.

5 BELLFORT-Hanna Reiser 19%

Bellfort är kvick ut och spetsfavorit, bra vid segern näst senast och leder länge. Spår 5 bakom bilen vet vi ger bra återbäring! Bellfort gick med bra bakom bra hästar senast.  Tippas.

– 5 Bellfort (V86-1) gjorde det klart godkänt senast efter att ha varit med i en tuff öppning. Hon sänkte sitt rekord och det är positivt att hon börjar komma ner i tempo. Har hon tagit det loppet på rätt sätt bör hon kunna prestera en liknande tid igen. Hästen är väldigt startsnabb och gick bra i ledningen förra året, men hon har inte krigat på samma sätt från den positionen i år. Kusken får lägga upp taktiken som hon vill och det känns som att hästen är klart uppåt i form. Barfota runt om, vanlig vagn och helstängt huvudlag på nytt säger Oskar Kylin Blom.

9 HEATHER ZET-Martin P Djuse 32%

Daniel Redéns Heather Zet har gjort några starter i år, och formen är nog riktigt bra. Senast gick hon i dödens och tog över ledningen 600 kvar, för att hålla till tredjeplatsen bakom Bottnas Victory och Nott Eck. Hon får klart godkänt efter den senaste prestationen där hon fick trava utvändigt ledaren vilket resulterade i en tredjeplats. Spår nio denna gång behöver inte vara fel när det är lärlingslopp och det mesta talar för att det kommer gå undan från start. Martin Djuse som kör är rutinerad i sammanhanget och ekipaget ska ses med bra chans att runda samtliga i inledningen.

– 9 Heather Zet(V86-1) gick utvändigt ledaren senast. Jag hade hoppats att hon skulle hålla undan men hon är ganska långklivad och kanske inte var snabb nog, jag vet inte. Jag tror att täta starter ska passa och uppgiften ser ganska bra ut. Hon är snabb ut men det kan vara bra att hon får gå bakifrån nu och hon gör säkert ett bra lopp säger Redén.

10 MUSCADELLE-Linus Lönn 16%

Muscadelle vann trots en tidig galopp senast. Hon gick då med bike för första gången, och eftersom hon är anmäld med en sådan även denna gång tycker vi att hon ska ses med vettig chans att vinna igen. Muscadelle galopperade efter första kurvan senast men kom tillbaka storstilat till seger. Har fin fart för loppet. Motbud.

8 BAGHEERA MONTANA-Victor S Sundgren 7%

– 8 Bagheera Montana (V86-1) jag var nöjd med insatsen senast och det var starkt av hästen att hinna fram efter att vi hade hamnat en bit bak. Det verkar bra med henne i jobben och hon har varit fin i rundebanejobb efter senast. Hon har kapacitet när det stämmer för henne och hon är på rätt väg nu. Nu har vi ett svårt läge men jag får försöka att vara med den första biten så får vi se vilken position det kan bli, men ledningen vore nog det bästa om det skulle bli så men annars ryggresa. Vi kör som senast med allt och det ser lite spännande ut säger Victor S Sundgren.

– 8 Bagheera Montana(V86-1) har ett lite krångligt utgångsläge men ser fin ut i träningen och vann ju senast med Victor Sundgren, kusken är i toppform med åtta segrar hittills i år så han är på gång säger Jörgen Westholm.

3 GIN T.´S DARLING-Oskar Florhed 4%

Har bra form, läge och kusk. Toppas dessutom med barfota och bike. Se upp!

1 MY SWEET SHADOW-Olle Wäjersten 14%

My Sweet Shadowfick ett spännande läge. Eventuellt barfota bak nu. Kan vinna.

6 SAY YES-Erik Von Essen 2%

11 AESTHETIC-Linus Lönn 1%

4 SEDUZIONE OSÅFIN-Vincent Eliasson 1%

2 WILMA RUDOLPH-Fredrik Plassen 1%

7 MARRES OLGA-Öyvind Wagnild 2%

12 FINALLY J.M.-Lisa Giljam 2%

 

V86-2, Volt 2140, Jägersro

Spetsanalys:
2 Röde Orm är snabb ur volten och spetsfavorit. Skulle han göra bort sig finns chans för 9 Fairplayfrån tillägg.

2 RÖDE ORM-Adrian Kolgjini 46%

Den som troligen tar hand om taktpinnen är Röde Orm, som i så fall lär bita ifrån sig bra. Förra gången blev han fast med sparade krafter i vinnarhålet, men nu tror vi alltså på spets. Spikbud. Det är den givne tipsettan i det här loppet, satt fast med rubbet kvar i den senaste starten och står perfekt inne på startvolten. Han är kvick ur volten och med bara två hästar så är vägen till spets helt vidöppen så dit når man och över medeldistans så har jag väldigt svårt att se någon plocka 20 meter på honom, framförallt på Jägersro. Samtliga segrar i karriären är tagen från just ledningen och han har toppchans att bygga på den streaken här.

1 BIG LITTLE MAN-Svend Dyhrberg 7%

Big Little Man kommer från en snygg spurtseger och står nu inför en intressant uppgift. Här är det nämligen upplagt för rygg på en stark ledare som kan leda ekipaget fram till upploppet, vilket låter som en perfekt plan i förhoppning om ny framgång. Kommer luckan i tid kan skrällen vara ett faktum till 7% i skrivande stund.

– 1 Big Little Man (V86-2) var fin vid segern senast där han avslutade bra efter en perfekt resa. Det är en stor häst som har vuxit in i kroppen i år och blir bara bättre och bättre nu när han har fått två lopp i sig. Jag tror att han kommer att få ett bra år. Han har fått ett fint läge här och jag kör gärna i rygg på Adrians häst. Löser det sig till slut är han absolut inte borta för jag tror på min häst som är i bra form nu. Skor runt om, helstängt huvudlag och vanlig vagn som senast säger Svend Dyhrberg.
4 AMOA BENGT-Fredrik Persson 5%

Amoa Bengt har vunnit eller galopperat på slutet, och felfri ska han kunna räcka långt här.

6 WOOGIE BROLINE-Ken Ecce 1%

9 FAIRPLAY-Gustav Johansson 8%

Fairplay har fått två lopp i kroppen och ska inte heller räknas bort helt. Fairplay kommer allt mer för Gustav Johansson. Var inte tom i mål senast. Räknas med chans.
3 AKAL FACE-Stefan Persson 2%

5 CENTER BUS-Joakim Lövgren 2%

Center Bus debuterar för Joakim Lövgren, och det gör att han är värd ett streck vid gardering.

7 MOLLY VICI-Micael Andersson 6%

8 OUR PLEASURE-Sofie Ericsson 0%

10 KYRIE ELEISON-Flemming Jensen 22%

Har hög kapacitet - något som visat sig även sedan han kom i träning hos Flemming Jensen. Två starter i dennes regi har Kyrie Eleison gjort, med en seger och ett andrapris (efter galopp) som resultat.

11 VOLITARE EXPRESS-Anders Zackrisson 0%

 

V86-3, Auto 2640, Kallblod, Bergsåker

Spetsanalys:
1 Blomsterprinsen får svårt att hålla ledningen från start. Söker sig ut och övertar efter en bit om han fungerar?

4 TALLMONS VIKING-Jonas Bergdahl 13%

Tallmons Wiking imponerade senast vid andraplatsen, stark häst som sitter bra på det direkt och får tipset trots en något oerfaren kusk. Han avslutade starkt upploppet ner senast. Söker ryggar igen.

3 LILL HANS-Henrik Svensson 2%

– 3 Lill Hans (V86-3) gick en rätt bra tid senast om man ser till hästens rekord. Han har inte så mycket fart i kroppen än, men har ändå känts ganska stabil. Fortsätter han att utvecklas kommer det med tiden. Det är positivt med lång distans och kusken får gärna vara offensiv. Hästen är stark och trivs bäst när det blir kört i hans tempo hela vägen. Det blir spännande ändringar med amerikansk vagn och helstängt huvudlag, i övrigt kör vi barfota fram som senast säger Oskar Kylin Blom.

1 BLOMSTERPRINSEN-Mats E Djuse 66%

Vi hade säkerligen spikat Blomsterprinsen, om han inte kommit från två tveksamma insatser. Näst senast på V75 gjorde han bort sig som favorit, och gången efter, när han testades barfota runt om, travade han dåligt och fick startförbud. Han riskerar att bli över från start, men distansen är bra och han bör hitta ut. Är han sedan som han ska vinner han förmodligen detta halvklena kallblodslopp, men vi är som sagt lite tveksamma till dags statusen.

2 KLACK VIDAR-Marcus Lilius 2%

Klack Vidar fick ett bra läge. Vill ha det serverat. Ett bud bakom favoriten.

8 TÅGA RYKER-Ingvar Nyberg 1%

5 G.G.QURRE-Örjan Kihlström 4%

Även G.G.Qurre får en spännande kusk - i hans fall Örjan Kihlström. Trots att det bara blivit två segrar på 59 starter kan han vara aktuell som en spelvärd outsider.

9 RYGVAL-Per Linderoth 1%

12 BORKVINN S.K.-Oskar Kylin Blom 1%

– 12 Borkvinn S.K. (V86-3) har varit borta ett tag från tävlingsbanan då det strulade mycket och han mest galopperade under vintern. Han har fått träna på väldigt mycket och känns fin hemma. Tyvärr blev läget tråkigt, men det viktigaste är ändå att han sköter sig en gång. Han har väldigt mycket fart och kapacitet för sin klass, men det gäller att han går felfritt. Skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag på nytt säger Oskar Kylin Blom.

10 KRUSON-Ulf Ohlsson 6%

Ulf Ohlsson hoppar upp bakom Kruson som, frånsett galoppmissen senast, är jämn och säker. Skulle Blomsterprinsen underprestera är Kruson tänkbar.

11 JÄRVSÖ MICKE-Peter Eriksson 2%

Järvsjö Micke (V86-3) gick bra efter galoppen senast och satt fast med krafter sparade näst senast. Lång distans denna gång tror jag är en fördel och till endast två procent är han tänkbar på kupongen.

6 MINO TABAC-Olle Alsén 1%

Olle Alsén rapporterar via sociala medier om kvällens bidrag på Bergsåker:
– 6 Mino Tabac(V86-3) var riktigt fin förra veckan när han blev trea. Spår sex bakom bilen och lång distans står på schemat nu. Vi smyger med för att försöka spurta till slut.

7 VESSLE MOEN-Tomas Pettersson 1%

 

V86-4, Auto 2140, Jägersro

Spetsanalys:
2 Knockout Charlie är snabb bakom bilen och försöker ta emot 5 Inferno. Öppet dessa två emellan.

1 IB-Nicklas Korfitsen 48%

Danske Ib kommer från en dödensseger och har en fin resultatrad att visa upp. Detta är dock första gången han startar i Sverige, och nog är han lite svårbedömd. Han måste ändå ses som ett tidigt bud - även om han knappast kan hålla ledningen, och från innerspåret kan det förstås bli problem om man blir överflyg lad. På det stora hela bedömer vi i alla fall att han har allra bäst chans att vinna loppet. Danske tränaren Bo Westergaard har två hästar inom V86 på Jägersro. Nicklas Korfitsen i stallet, som också sitter i sulkyn bakom duon, berättar för Bet25.dk och chanserna.
– 1 Ib 
(V86-4) har börjat året bra, det har inte varit några problem och vann på ett bra sätt senast den tunga vägen. Hästen har utvecklats till i år. Han behövde också utvecklas en del för att bli aktuell för årgångslopp, men jag tycker att han visat det i de här senaste två starterna. Förhoppningsvis kan det bli en bra häst för de större loppen i år. Hästen står väl bra inne propositionsmässigt, men vi fick spår ett. Han är inte snabb från start så det kan bli en fälla men vi får se om vi kan lösa det. Han tävlar med bike och utan skor, senast var första gången vi testade honom med en sådan vagn och det fungerade fint, barfota har han gått någon gång tidigare. Löser det sig för oss i loppet är han en häst som ska räknas tidigt.

5 INFERNO-Rene Kjaer 26%

En som är rask från början är danske Inferno, men han är absolut inte beroende av att gå i ledningen då han har en fin avslutning att ta till. Blåste förbi IB i starten senast, men fick aldrig slag på denne när det skulle avgöras. Jagar revansch.

3 KOM KHALEESI-Julian Cordeau 4%

2 KNOCKOUT CHARLIE-Joakim Lövgren 11%

Knockout Charlie fick ge sig mot Hickory från ledningen senast, men borde få sin seger snart. Läget är perfekt och skulle han hitta till ledningen kan det bära hela vägen. Knockout Charlie är visserligen segerlös efter 5 starter men har gjort det väldigt bra och var bra senast.

9 IL CONTANTE-Jörgen Sjunnesson 2%

4 CONNORS BROLINE-Svend Dyhrberg 3%

Connors Broline avslutade snyggt i årsdebuten. Fin travare med framtiden för sig. Kan gå.

– 4 Connors Broline (V86-4) hade varit borta länge för problem med en kota inför comebacken senast och han var mycket tränad men inte speciellt hårt vässad. Han hade bara gått 1.23 som snabbast och gjorde en väldigt bra prestation direkt. Hästen hade varit borta i tio månader innan årsdebuten och borde gå mycket framåt med den genomköraren i kroppen. Han har känts fräsch och fin i träningen efteråt och det här är kapabel häst som jag tycker ska räknas tidigt från ett bra läge. Vi kör med skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn igen säger Svend Dyhrberg.

6 NEARLY PERFECT-Staffan Nilsson 0%

8 ICEBAHN-Anders F Jensen 1%

11 BEST PHOTO-Ken Ecce 2%

7 SCREWDRIVER-Viktor Blücher 2%

10 REBELMUFFIN-Victor Rosleff 0%

 

V86-5, Auto 2640, Spårtrappa, Bergsåker

Spetsanalys:
2 Mission Beach och 5 Huddlestoneöppnar bra, men bägge är villiga att släppa till 8 Global Badman.

8 GLOBAL BADMAN-Daniel Wäjersten 59%

Här har vi omgångens bästa spik - detta i form av Daniel Wäjerstens 8 Global Badman. Denne såg ut att vara vinnaren senast, men Daniel Redéns Gamin Jaba slog sig förbi sista biten. Global Badman gjorde ändå ett starkt lopp, och trots att spårtrappan förpassat honom till en startpositon längst ut bakom bilen bör han vara åtminstone ett nummer större än övriga. Det troliga är att han laddas i ett tidigt skede och tar över ledningen, men hans rejäla avslutning bör leda till seger även om han körs bakifrån. Efter segern näst senast så gjorde han ett topplopp gången efter som tvåa på tiden 1.10,7/1640a bakom Daniel Redéns Gamin Jaba. Tar nog första segern på lång distans idag.  Står för klassen i gänget här. Toppchans oavsett position.
– 8 Global Badman (V86-5) är jättebra i ordning och har verkligen toppform. Han känns fortsatt fin i jobben och nu är det förvisso spår långt ut men det går nästan att köra lite hursomhelst med honom. Han är startsnabb om kusken vill ladda och går på alla distanser. Trots ett dåligt läge så tror jag att det löser sig över 2600 meter. Night Art kan inte öppna så fort men det kan däremot den här och jag tror att han kan köra sig till ledningen efter en bit. Då tror jag på en bra chans och det är den bättre chansen av våra två i loppet. Inga ändringar utan barfota runt om och vanlig vagn igen, säger Florhed.

4 VERSACE FACE-Daniel Redén 4%

Redén har två vapen med i loppet, och av dessa bör 4 Versace Face ha en något bättre chans än 1 Chestnut - även om det är ganska jämnt mellan de två. Versace Face gillar förutsättningarna. Var dock sämre i Finland senast. Inte helt borta.

– 4 Versace Face (V86-5) var dålig senast i Finland. Det var långresa vilket han inte är van vid så var det snöstorm, det kan ha ställt till det för honom. Vi glömmer det loppet. Jag ska testa honom barfota runt om vilket blir ett roligt test. Han tränar bra och känns fin. Det blir jänkarvagn nu säger Redén.

3 NIGHT ART-Mats E Djuse 20%

Global Badmans stallkamrat 3 Night Art slutar säkert också långt framme, även om han knappast slår stallkompisen. Han kommer allt mer med två lopp i kroppen. Distansgynnad. Bud om favoriten har en sämre dag.

– 3 Night Art (V86-5) har gjort jämna och bra lopp hos oss och senast var han riktigt bra när han sprang 1.10 sista varvet i ett taktiklopp. Han hamnade sist och alla sprang väldigt fort till slut i loppet som vanns av Joviality. Hästen var lika bra som gången innan vid segern och känns jättefin. Nu är det lång distans och i tidigare regi har han tappat lite moral på över lång distans men jag tror inte att han ska göra det för oss. Han har varit lite trög och oinspirerad tidigare men det är han inte längre. Däremot så kanske man ska fortsätta med att köra lite snällt med honom för han gillar inte alltför tuffa upplägg. Han tycker det är kul när han får lite snälla lopp i ryggar och nu blir det jänkarvagn den här gången. Det har kanske ingen jätteefekt när det är 2600 meter men jag tror inte att det kommer att bli sämre. Vi gillar hästen och det blir barfota fram igen, säger Oskar Florhed om Night Art som körs av Mats E Djuse.

1 CHESTNUT-Örjan Kihlström 9%

Chestnut har årsdebuten avklarad. Avslutade fullt godkänt. Gillar längre distanser. Outsider.

– 1 Chestnut (V65-5) gjorde ett jättebra lopp senast efter långt uppehåll och dessutom över 2140 meter. Han lär gå framåt rejält med det. Nu är det bättre distans men tuffare emot då han är med i högsta klassen. Läget är bra och nu ska vi testa barfota runt om, han har gjort många starter sedan jag chansade med det förra gången och han är mer redo för det nu. Det blir en spännande ändring tycker Redén.

7 HARD TIMES-Ulf Ohlsson 2%

9 DONNERS AM-Per Linderoth 6%

Donners Am är tuff, och är ett givet platsbud över rätt distans.

5 HUDDLESTONE-Henrik Svensson 1%

6 XANTHIS COKTAIL-Hanna Forslin 1%

2 MISSION BEACH-Marcus Lilius 0%

 

V86-6, Auto 2140, Fördel ston, Jägersro

Spetsanalys:
3 Nugget Zonär riktigt snabb om han laddas från start. Om inte gör 4 Thewinnertakeitalloch 5 Lady Belugaupp.

3 NUGGET ZON-Stefan Persson 12%

Snabb ut är Nugget Zon, som har spåret invändigt om Thewinnertakeitall. Formen ser ut att vara på väg uppåt igen och från detta fina läge kan han inte räknas bort. Tror man på hästen och väljer att köra i spets tror jag på seger. Nugget Zonser ut att vara tillbaka i form. Såg vass ut över upploppet som V75-fyra senast. Startsnabb och ett segerbud.

9 GLORIOUS RAIN-Flemming Jensen 32%

Glorius Rain, som såg fin ut vid enkel spetsvinst senast. Nu blir det till att anfalla bakifrån, men det ska funka också och hon räknas tidigt. Han vann loppet senast där Lady Beluga försvann. Fick bestämma i ledningen och vann utan att pressas. Tidig.

2 STENSON-Thomas Uhrberg 3%

5 LADY BELUGA-Joakim Lövgren 28%

Lady Beluga galopperade i loppet som Glorius Rain vann, men normalt räcker hon mycket långt i den här typen av lopp. Lady Beluga blev störd till galopp ut ur första sväng senast. Såg annars lysande ut inför loppet. Bra läge nu.

10 AKILLES FACE-Adrian Kolgjini 5%

1 GLOBAL ACTION-Bernardo Grasso 1%

4 THEWINNERTAKEITALL-Nicklas Korfitsen 7%

Thewinnertakeitall har fått ett par genomkörare i kroppen och med sin startsnabbhet bör det bli en fin resa - kanske i ledningen. Thewinnertakeitallhar lopp i kroppen. Bud med rätt resa.

– 4 Thewinnertakeitall (V86-6) hade lite otur senast på Skive, det blev struligt i starten samtidigt som hästen var lite för laddad, men han gjorde en bra prestation efter galoppen. Hästen lämnade vår träning en kort period, men var inte borta så länge och det var inte så stora bekymmer. Det är en häst som är sin egen herre, men han har visat sig okej från start och är rätt så okomplicerad. Vi får se vad det blir för lopp, men det är klart att han gjort fina insatser i spets så det vore en fördel. Vi kör barfota och med jänkarvagn, vi sparar inte på något och han borde matcha de här hästarna så vi får se om vi inte kan få en seger med oss hem. I alla fall ska han kunna vara bland de tre, med tanke på det lopp han gjorde senast. Det är inte många som är bättre än honom i klassen.

6 TOWNSHEND BROLINE-Kevin Oscarsson 8%

8 FEDERER-Tyler Mifsud 2%

7 YUVARAJ-Gustav Johansson 3%

Luringen kan 7 Yuvaraj vara - speciellt om kusken lyckas ”gömma” honom tills det drar ihop till spurtstrid.

 

V86-7, Auto 1640, Bergsåker

Spetsanalys:
3 Across The Worldoch 4 B.B.S.Aviciikan öppna bra, men snabbast är nog 5 Lino Band. 6 Hagrid tas lugnt denna gång?

4 B.B.S.AVICII-Jenny A Björk 12%

Han har slutat på pallen de fyra senaste starterna och står verkligen på tur för en seger. B.B.S.Avicii är snabb från början och det finns en lillchans att nå ledningen, men han går även bra med en ryggresa. B.B.S.Avicii sköt till riktigt bra över upploppet senast. Barfota då, samma nu. Farlig med rätt resa.

5 LINO BAND-Jimmy Dahlman 14%

Lino Band är riktigt startsnabb när han laddas och favorit till ledningen. Kan hålla hela vägen.

– 5 Lino Band (V86-7) var riktigt fin vid segern i Gävle där han öppnade väldigt snabbt till ledningen. Han höjer sig mycket i ledningen och senast när han hade bakspår så gjorde han det godkänt från kön men kusken fick inte riktigt fart på honom. Förutsättningarna ikväll kan inte bli mycket bättre och vi kommer att utrusta honom med ett helstängt huvudlag med hål i precis som i Gävle. Det blir även barfota runt om och jänkarvagn igen. Vi siktar mot ledningen och det gäller att hålla ut Hagrid som är startsnabb, men det brukar vara enklare när hästarna är sida vid sida. Så vi satsar på spets och då kommer han att springa fort över den korta distansen. Hästen känns jättefin och är med och gör upp om det säger Jimmy Dahlman.

6 HAGRID-Örjan Kihlström 7%

Hagrid är mycket bättre än raden. Galopperna oroar dock. Örjan Kihlström upp nu!

3 ACROSS THE WORLD-Petter Lundberg 4%

Across the World tror vi, med spårets hjälp, sitter i ledningen och i så fall kan det räcka långt.

11 WOODCUTTER-Mats E Djuse 20%

Skulle tempot bli högt är 11 Woodcut ter ett hett bud. Han tål annars att göra en del jobb på egen hand, så skulle det tas upp alltför mycket i täten drar nog Mats E i högertömmen.

2 HOMEMADE BOURBON-Jan Olof Johansson 2%

7 FOR YOU-Marcus Lilius 28%

12 DIEGO-Robert Skoglund 3%

1 TEXT MAN HÖRSTA-Linus Lönn 1%

10 HYPNOTIZE-Daniel Wäjersten 1%

8 GUVENÖR GODIVA-Ulf Ohlsson 7%

Guvenör Godiva klev runt motståndet från tredje utvändigt senast och har två lopp i kroppen.

9 SPLENDID O.-Oskar Kylin Blom 1%

– 9 Splendid O. (V86-7) gjorde det bra i debuten hos mig. Han fick ett snällt lopp i ryggar, vilket inte har varit hans melodi i tidigare regi om jag förstått det rätt utan att hästen är bäst när han slipper gå i ryggar. Därmed blev det ett svårt utgångsläge med bakspår, men han borde ha gått framåt en hel del med lopp i kroppen och stämmer det med tempot blir jag inte förvånad om han dyker upp bland de tre främsta. Han gick med öppet huvudlag senast, men det kan bli någon form av stängt huvudlag. I övrigt kör vi barfota runt om och med amerikansk vagn igen säger Oskar Kylin Blom.

 

V86-8, Auto 2640, Jägersro

Spetsanalys:
Öppet. 2 Chaplinom han är på humör. Testar gör också 4 Value For Moni, 5 Isseymiyake Secretoch 6 Milles Tobin.

8 PARAMETER-Victor Rosleff 38%

Parameter krossar allt? Trots åttondespåret tror vi mycket på 8 Parameter, då han över lång distans borde hinna komma in i matchen. Han är under rejäl utveckling och har ett tungt slutvarv att ta till. Han ska kunna vara vinnaren i detta lopp. Han har gått riktigt bra på slutet och spurtade riktigt fint i de två senaste loppen. Han öppnar däremot inte särskilt snabbt och med spår längst ut på vingen så bäddar det för en jobbig resa. Antingen blir han hängandes i tredjespår eller backas sist i fältet initialt. Han är bra och kan vinna, men med dessa förutsättningar ser det tufft ut. Tippas men garderas.

5 ISSEYMIYAKE SECRET-Thomas Uhrberg 15%

Isseymiyake Secretgör spännande årsdebut. Är säkert väl förberedd i comebacken. Stark och rejäl.

4 VALUE FOR MONI-Gustav Johansson 3%

12 LIVES MATTER-Markus Waldmüller 14%

Det förstås måste lösa sig från spår tolv. Sist spurtvann han här på Jägersro, men förutsättningarna är jobbigare nu och han behöver en del flyt för att det ska bli en framskjuten placering

1 GAUGUIN D.K.-Jörgen Sjunnesson 1%

2 CHAPLIN-Adrian Kolgjini 12%

Chaplinhar pausat kort. Har en hel del inombords och räknas från formstallet Kolgjini.

7 TRIXWITHTRIMMIX-Tino Keväänranta 3%

Trixwithtrimmix vann ett väldigt enkelt lopp senast. Men man kan inte se mycket bättre ut över mål än vad han gjorde. Nu är loppet ett varv längre och då kanske han blir lite svettig när han kommer in i stallet.

10 TORI-Ken Ecce 4%

3 FLIGHT TO PARIS-Stefan Persson 5%

6 MILLES TOBIN-Joakim Lövgren 4%

Kan överraska om ledningen skulle nås där han alltid gör sitt allra bästa.

9 BORUPS VIOL-Henriette Larsen 1%

11 TODAYS PAL-Per Uvgård 0%

 

 

 

Mick Mills är öppnat till kvällens V86

Max 12 andelar för 133kr/st

senaste spelet:

12 andelar

 

 

 

 

 

 

V75 Lördag 25 Maj Solvalla

 

 

V75-1, Auto 1640, Stoeliten 

8 ZEUDI AMG-Alessandro Gocciadoro 30%

Visst har 8 Zeudi Amgsvarat för några svettiga uppvisningar på Valla, men känslan är att stall Gocciadoro inte riktigt har formen på topp än. Brukar dock visa sig från sin bästa sida denna helg och han får tipset trots utgångsläget. Hon var magnifik när hon vann detta lopp för ett år sedan. Har grymt höga toppar. Zeudi AMG är nog inte sämre än Felicia Zet, men spår åtta är sämre. Hon har gjort en start efter vintern, vann då lätt i Italien och var bättre än tränaren trott på direkten och kommer att vara bättre med loppet i sig. Jag tycker att hon nästan är elitloppsbra och hade hon bytt spår med min tipsetta hade jag nog spikat Zeudi AMG. Hon tål att göra jobbet och räknas tidigt trots spår åtta.

2 AURELIA EXPRESS-Magnus A Djuse 5%

Aurelia Express kanske vid första anblicken känns lite för lätt, men tittar man närmare på det så kanske hon inte alls väger lätt här. Hon sprang en fin tid senast, lite i skymundan av Decision Maker och Delicious Gar. Hon är startsnabb, Magnus A Djuse i sulkyn. Ett par faktorer som gör att hon kommer att vara en bit upp i resultatlistorna, frågan är bara hur långt upp.

1 FELICIA ZET-Örjan Kihlström 21%

Felicia Zet där Örjan fått drömspåret, är snabb ut och kan leda runt om.  Felicia Zet har inte vunnit sedan i augusti. Formbesked senast dock och vinnare i spårlotten. Felicia Zet har gjort tre starter sedan sin vinter i Paris och har varit tvåa varje gång, men är absolut ingen ickevinnare på något vis utan fått ge vika mot bra hästar som fått bra lopp. Bland annat näst senast på Solvalla då vann Decision Maker som nu är med i årets elitlopp. Hon ser snabb ut, kan mycket väl hålla upp ledningen och står verkligen på tur för seger.

7 BETTING PACER-Björn Goop 11%

Betting Pacersåg lysande ut inför starten i Finland senast men galopperade i startrusningen. Räknas. Betting Pacer slog Felicia Zet i sin näst senaste start och visade prov på en enormt vass spurt som duger i stort sett i alla sammanhang. Hon galopperade senast i Finland när man testade att rycka skorna, så att de åker på nu är bara ett plus. Trillar hon ner i en vettig position är hon segerduglig igen, ingen här går säker för hennes avslutning.

10 ILLUSION JIPAD-Eric Raffin 19%

Illusion Jipad är en osynad fransyska men Raffin i jollen samt c:a tre miljoner på kontot, det är starka puckar! Svårbedömd på distansen här men spännande med den amerikanska vagnen. Illusion Jipad får bli loppets joker då hon nu ska göra sin första start utanför Frankrike och hon har aldrig varit ute på sådan kort distans som det är denna gång. Hon har gått bra över 2.100 i Frankrike och ska få en amerikansk sulky på för första gången, är det en ny Hohneck-effekt vi ska få se?

3 JENNIFER SISU-Santtu Raitala 7%

4 XERAVA C.D.-Erik Adielsson 1%

5 MELLBY KORALL-Johan Untersteiner 3%
9 HARPER D.K.-Michael Lönborg 1%
6 J.J.ANOTHER VINN-Jevgeni Ivanov 1%

J.J. Another Vinn maxas i balansen men formen från i vintras känns avlägsen.

 

V75-2, Klass II

10 ZAIRE HELDIA-Per Oleg Midtfjel 5%

Zaire Heldia blir bara bättre och bättre. Gynnad av tempo. Tippas. Zaire Heldia imponerade så smått senast när han blåste till tät och vann på en fin tid i Köpenhamn och såg ut att han en del sparat i linorna. Han hade varit ett spikbud på V75 denna gång om han fått ett bra spår, men är utlämnad nu åt vad övriga gör. Han blir att räkna med om de två favoriterna blåser iväg långt och länge i inledningen av loppet.

12 ANTONGONI-Jorma Kontio 11%

Antognonihar varit grym i två starter i år. Vilat kort sedan försökssegern men är säkert väl förberedd. Stark! Given trots spåret. Antogoni är en talang värd namnet och har vunnit fem av sina tio starter och två av två i år. Han kutade 1.12.7 över lång distans senast och vann överlägset så visst duger han som häst här, men startspåret grusar det hela lite samt att han inte startat på ett tag då han blev lite förkyld efter senaste loppet.

7 KINGEN MEARAS-Daniel Wäjersten 8%

6 LEXUS B.R.-Magnus T Gundersen 28%

Lexus B.R blir som vanligt klar favorit men bör få svårt att nå favoritpositionen, spets. Rankas därmed ned. Lexus B.R.har två raka från ledningen i år. Intressant om barfota runt om. Lexus B.R. är en otroligt fin talang som verkar ha allt och då menar jag allt. Han har sju segrar på åtta starter och en andraplats på det. Han årsdebuterade med en lätt seger på Bjerke följt av en lika lätt seger senast på Åby, på 1.12.8/2.140a. Han ser snabb ut och skulle kunna lugga Eolo Wise L. på tät, gör han det är nog loppet över. Men han kan vinna ändå, han går bakifrån också. Hade de bytt spår hade jag spikat Lexus utan att tveka, så bra är han.

1 EOLO WISE L.-Alessandro Gocciadoro 24%

Eolo Wise L kommer från stall Gocciadoro och kan vara hur bra som helst? Han lekte hem sitt försök från ledningen på Vermo senast. Är startsnabb och håller han upp ledningen är det troligt med spets och slut. Han vann från dödens näst senast i Italien på en fin tid för att senast vinna lätt på Vermo. Han satt i spets på ett par steg från ett femtespår då och kan mycket väl ta spets igen. Senast hade han en långresa i benen vilket han inte har nu och han kommer säkert vara lite bättre denna gång, samt en bättre distans nu.

2 BLACK MOUNTAIN-Michael Lönborg 4%

5 EMERALD ISLAND-Magnus A Djuse 8%

Om 5 Emerald Island kan sno åt sig ledningen, kan det mycket väl hålla hela vägen. Vi ser väl vem som kör. Emerald Island är inte så tokig med sina fem segrar på nio starter, varav den senaste segern kom näst senast och var i ett försök till denna final. Senast kutade han på bra som tvåa bakom General Job och alltid kul när de gamla, fast unga, vapendragarna kamperar ihop, Magnus A Djuse och Veikko Haapakangas. Han är kvick ut och skulle kunna häxa för favoriterna i loppet, fast optimalt tror jag vore att pipa till spets och släppa till Lexus B.R. då norrmännen i stort sett alltid kör vad som går sista sjuhundra och då kommer luckan.
9 EARNEST-Carl Johan Jepson 4%

11 SPIKE M.M.-Anders Eriksson 2%
3 FRODO DE CASTELLA-Markus B Svedberg 2%

Frodo De Castella där Svedberg sätter på bike, och till låga procent blir han aktuell vid gardering.

4 GIBRALTAR-Mika Forss 3%

8 COIN MASTER-Mats E Djuse 2%

 

V75-3, Auto 2140, Silver

7 JERKA STING-Claes Sjöström 16%

Jerka Sting studsar fram för dagen. Snabba konkurrenter invändigt gör det svårt att nå ledningen, men givet bud på formen. Jerka Sting gillar att vinna och är verkligen kvick i fötterna. Dessutom ser han sådär skönt harmonisk ut att köra, som en bil med automatlåda, eller en elbil. Han kommer från två raka spetssegrar och har imponerat i dessa när han vunnit plättlätt med snabba avslutningar. Han lär laddas från start, kanske att han får överta från Combat Fighter? Allt utom en tuff inledning och dödens, så ska han ses med rätt bra chans att åter vara med i striden.

2 COMBAT FIGHTER-Erik Adielsson 22%

Combat Fighter har haft toppform under lång tid, inget tyder på att den är sämre nu.  Han gör mycket rätt numera. Ledning eller rygg ledaren här? Kan gå igen. Combat Fighter är kanske startsnabbast i Sverige så att han inte tar spets om Erik vill ha det, är inte så troligt, och vi vet ju vad ledningen betyder när bra hästar kutar på snabba sommarbanor. Han har ständigt startat i rikstoton och visat att han duger bra där, både i spets och bakifrån. Han vann lätt på Örebro senast i ett försök till denna final, så att han bara måste vara med i segerstriden från det fina utgångsläget.

6 MAYBACH W.F.-Mika Forss 3%

5 AMAZING PLAYER-Jarmo Saarela 8%

3 CROWN WISE AS-Magnus A Djuse 9%

Crown Wise As har haft tuffa utgångslägen flera gånger på slutet. Bättre läge nu. Snabb. Räknas. Crown Wise As har gjort ett par starter i sin nya regi efter en sejour i Frankrike hos Bazire, där han visade prov på bra fart. Han har haft lite jobbiga startspår och haft lite otur i loppen så jag tror att formen är bättre än raden. Nu blir det den amerikanska sulkyn på, vilket var ett tag sedan, Magnus A Djuse upp, ett bra startspår och en tränare som säger sig ha en häst i fin form. Han tar aldrig en längd på Combat Fighter från start, men kanske till slut.

1 TRITON-Mats Gunnarsson 6%

Även om 1 Triton visade upp en ruskig startsnabbhet på Romme, kan jag aldrig tänka mig att han håller upp med Mats Gunnarsson.

8 XANTHIS HILTON-Björn Goop 2%

10 WINTERBURN-Örjan Kihlström 23%

Winterburn har gjort rejäla prestationer hela tiden på slutet. Skulle vara gynnad av högt utgångstempo. Winterburn är en segermaskin som verkligen bär sina pengar i start efter start. För tre starter sen så vann han en bronsfinal från dödens och har efter det två raka andraplatser i silver, åter efter tuffa upplägg från dåliga startspår. Nu har han fått ett taskigt läge igen, men ska någon klara det ändå så är det Winterburn.

11 GLOBAL DANCER-Mats E Djuse 4%

Global Dancer går sannerligen ned i klass, men efter några tuffa resor på slutet blir det nog ett lugnare upplägg, med lucka har hon dock en ruggig speed. Global Dancer blev för pigg senast med ett helstängt huvudlag, och med en tuff resa på det så var det inte så konstigt att hon gav sig i tid. Fjolårets stoderbyvinnare har även haft en vinter i Paris och härdats där, samt att hon står väldigt bra inne i Silver då hon är sto och har mer än dubbelt med pengar på kontot än någon annan i loppet. Det behövs tur, men blir det körning i loppet och hon får lite draghjälp, så har hon en sylvass spurt. Det stängda huvudlaget ska bytas mot ett norskt, så hon får spara piggheten till slut.

4 KING OF DJAZZ-Sandra Eriksson 2%
9 WITHOUT A DOUBT-Victor Rosleff 5%

Struken: 12 Larry Wood

 

V75-4, Auto 2140, Diamantstoet

5 DUTCHESS SUN-Mats E Djuse 18%

Dutchess Sun, som är ruskigt kapabel, och hade
vunnit senast från utvändigt om Mats E Djuse velat. Tar revansch nu och vinner oavsett upplägg? Dutchess Sun blev kvar med sparade krafter bakom ledaren senast. Såg grym ut i den amerikanska vagnen i starten före det. Samma vagn nu. Laddas! Tips. Dutchess Sun har gjort tre starter för Wäjersten och de två senaste har hon sett jättefin ut i, enkel seger på Bergsåker följt av en andraplats på Umåker med krafter i behåll som tvåa bakom stallkamraten Mellby Lion som startade tjugo meter framför. Hon vinner troligen senast med lucka i tid. Hon kan mycket väl spetsa här och då är mycket vunnet, även om hon går lika bra bakifrån.

1 MELLBY LION-Daniel Wäjersten 13%

Mellby Lion öppnar även hon bra och har rätt inställning i loppen. Ett segerbud. Mellby Lion vann senast men står i stort sett tjugo meter sämre till nu mot vissa och lite mer än så mot vissa andra, så det kanske blir tufft att vinna igen, även om tränaren håller henne högt kontra sin ringa rutin/hårdhet. Jag tror inte att hon får spets denna gång, så det blir till att lita på turen, men bra ekipage har ju tur.

3 HONEY DUN GIRL-Victor Rosleff 2%

12 CAPIROSKA FONT-Björn Goop 1%

13 KASHMINA B.R.-Magnus A Djuse 13%

Kashmina B.R. har en ruskig form för dagen och är väldigt flyfotad dessutom. Inget illa om Kristian Malmin, men han är enligt mig inte i närheten av att utnyttja en jänkarvagn som Magnus A Djuse gör och dessutom är vi på svensk mark nu, så toppval av kusk. Spår tretton kan bli galet, men det kan också blir andra, tredje utvändigt med lite tur och blir det så, då är hon hyperfarlig.

10 ZIVA-Hans Crebas 4%

Ziva är härdad i dessa gäng och gör aldrig ett dåligt lopp, dessutom verkar formen på stallet vara riktigt bra. Senast höll hon bra i spets och på Åby kan man ju inte packa fältet så Crebas körde på och att en Organza som smugit med i rygg klev förbi, det är inte mycket att säga om. Visst behöver hon tur från ett tionde, men nu kanske någon annan får dra fram Ziva?

14 COLLIER I.T.-Antonio Di Nardo 1%

15 OLGA UTCA-Gustav Johansson 7%

7 NYCORA-Markus B Svedberg 1%

6 URBINA SOUTHWIND-Erik Adielsson 28%

Urbina Southwind är hur snabb som helst och kan speeda ner vem som helst i klassen. Taktiken? Given på lappen. Urbina Southwind är kanske den som kan lugga Dutchess Sun på tät då hon är kvick iväg, men det är inte så lätt när de startar bredvid varandra att ta en längd. Dessutom tycker jag att hon är bäst i ryggar. Så optimalt från staketkuskhåll vore att komma ner i rygg på Dutchess Sun och hoppas på lucka till slut, då spurtar hon ettrigt.

4 DINO CREAM-Oskar Kylin Blom 1%

2 BONNIE WIBB-Claes Sjöström 1%
11 BOLD FACE-Dante Kolgjini 4%
9 MI AMORE BROS-Örjan Kihlström 6%

Mi Amore Broshar fått ett perfekt Örjan-läge. Mi Amore Bros kommer allt mer med två lopp i kroppen. Örjan letar ryggar denna gång. Kan vinna. Mi Amore Bros vann ett uttagningslopp till stoderbyt i fjol, dock galopp i finalen, men det visar ändå vad hon har inombords. Hon var bra senast som tvåa bakom en ledare som fått bestämma i tät och jag tror att hon är så nära toppform man kan komma. Blir det lite fart på tillställningen så duger hon bra med lite draghjälp, hon håller garanterat farten hela vägen in.

8 VILJA T.Y.C.-Linus Lönn 1%

 

V75-5, Auto 2140, Klass I

2 PORTOFINO-Fredrik B Larsson 40%

Portofino var otroligt fin senast när han avgjorde utvändigt. Har glänst i årets två starter och kan visa sig vara bäst igen. Han visade fina fartresurser redan i fjol, men nu verkar han ha stabiliserat sig både gällande kunnandet och travet. Han var makalöst fin i en överlägsen årsdebut i Eskilstuna näst senast, men att han skulle slå Mellby Knekt från dödens i starten efter, det trodde jag kanske inte så han imponerade rejält med det. Han kan såklart vinna igen och har fått ett perfekt spår två bakom vingen. Den femårige valacken köptes i fjol av Karin Dahlman, sambo till Fredrik B Larsson och numera skötare till hästen, och har gjort det väldigt bra i sin nya regi. På 13 starter har det blivit fem segrar och en andraplats och det är framförallt i årets två lopp som hästen har levererat med stora utropstecken efter sig. Efter en bländande årsdebut där Portofino var helt överlägsen, följde han upp med en förkrossande seger i V75 ®på Umåker senast. Trots ett lopp utvändigt om ledande Mellby Knekt plockade han ner denne till slut och vann i imponerande stil.
– Han fick ett tufft lopp och gjorde det väldigt bra som kunde vinna. Även i årsdebuten var han jättebra och helt klart så har hästen utvecklats mycket över vintern. Både fysiskt och psykiskt. Han har tidigare varit lite sen i utvecklingen och behövt tid på sig. Men den här vintern med all träning har gjort honom gott och det känns som att han har vuxit in i kostymen nu, säger Fredrik B Larsson.
– Det är en fin häst som jag gillar skarpt och jag hade lite koll på honom redan innan det blev läge att köra honom. Framförallt så är det styrkan som är hans främsta vapen och han är egentligen bättre över längre distanser. Han har också ett väldigt bra löphuvud som han inte minst visade senast.

På lördag väntar finalen i Klass 1 där förstapriset är 220 000 kronor. Portofino har fått ett perfekt utgångsläge med spår två bakom bilen i den femte avdelningen och det är en optimistisk tränare som åker ut till loppet på Solvalla.
– Hästen har gått jobb i backen idag (måndag) och det verkar vara fortsatt full form på honom. Det är tufft motstånd den här helgen men han har visat att han är bra för klassen. Han känns fortsatt väldigt fin och är tuff till slut. Om hästen är lika fin på lördag som han var senast tror jag att han är med där framme igen.
– Han är inte så snabb från början och har tidigare galopperat en del från start men det har blivit mycket bättre och i år har han skött sig perfekt varje gång. Det blir inga ändringar utan han går som i de senaste starterna, barfota runt om och vanlig vagn, säger Larsson.

6 THE FLYING EAGLE-Magnus A Djuse 6%

5 MELLBY KNEKT-Jorma Kontio 15%

Stall Nurmos sätter på biken på 5 Mellby Knekt till denna start och på Solvallas vrålsnabba bana denna helg kan det bli på revansch mot 2 Portofino? Mellby Knekt har gjort det bra i två lopp efter uppehåll. Ännu bättre nu? Mellby Knekt var favorit senast mot Portofino och såg ut att gå mot seger, men blev regelrätt slagen i sista stegen. Det gick fort inledningsvis och den inledningen satt lite i benen sista biten. Nu är det tal om amerikansk sulky på för första gången, jag tror det blir spets igen det är inte alls säkert att någon kommer i kapp denna gång.
10 KAPTEN NEMO-Erik Adielsson 5%

4 JOINT CHIEF-Björn Goop 10%

Joint Chief har bara bra prestationer bakom sig. Eventuellt amerikansk vagn och barfota runt om nu. Aktuell här. Joint Chef gick klart bra som tvåa senast och vann ett försök till denna final i starten innan trots att han fick gå först i tredjespår sista varvet då. Nu ska det bli amerikansk sulky och rycktussar för första gången, detta och en viss Björn Goop från ett fint spår bakom bilen är plusfaktorer som gör att han troligen segerstrider, trots att han inte är någon blixt från start.

1 WALL OF MONI-Örjan Kihlström 8%

Wall Of Moni är en kanon från mäster Frode Hamre. Kommer serveras en fin smygresa med Örjan i sulkyn, och med lucka kan det smälla till. Wall Of Moni är en häst som jag vet att tränare Frode Hamre håller högt och han har vunnit hälften av sina arton starter, trots att de fem första var i landet i väst och inbringade endast en segar. Spår ett tror jag inte att han kan utnyttja, så han behöver hjälp med både fart och lucka till slut.

3 NEED´EM-Santtu Raitala 5%

Need´Em är i form och snabb ut. Med maxklaff.

9 MASERATI HALL-Carl Johan Jepson 5%

Maserati Hall avslutade som en demon senast. Spår 9 denna gång kan vara perfekt, och Jepson ger alltid hästarna chansen till slut. Kan gå. Maserati Hall var fin vid sin seger senast och jag läste en intervju där tränare Fredrik Wallin säger att hästen ser väldigt läcker ut i jobben, så antar att han kommer att vara ännu bättre nu, vilket säkert behövs om man ska segerstrida. Han är spurtstark den här, så han behöver att några andra kör lite fort, men då biter avslutningen vasst. När två träter, då dyker Jepson upp?

8 THE GREAT KEMP-Mika Forss 2%

7 WISHFUL ORDER-Mats E Djuse 3%
11 CHARRON-Magnus Teien Gundersen 1%
12 OLYMPIC WINNER-Per Oleg Midtfjeld 1%

 

V75-6, Auto 2140, Brons

3 NEVER MIND´EM-Magnus A Djuse 19%

Never Mind´em stod för en strålande comeback och såg närmast okörd ut över mål. Är snabb ut och med i spetsstriden. Bra chans oavsett position. Never Mind’Em gjorde årsdebut senast efter ett halvårs tävlingsfrånvaro och även om rapporterna inför var bra så var det en minst sagt imponerande årsdebut när han vann lätt från tät. För två starter sedan satt han kloss i rygg på Barack Face, som fyra i Prix D’Uet (Europaderbyt) och Barack Face hade varit dunderfavorit här. Han är snabb ut, kan spetsa, går bra bakifrån också, så med lopp i kroppen och från det fina startspåret bara måste det vara en bra chans.

1 DANY CAPAR-Alessandro Gocciadoro 42%

Dany Capar är startsnabb och en häst tränaren gillar. I striden från ledningen eller rygg på ledaren. Dany Capar har gjort tre starter för gul kusk och imponerat med tre raka segrar, två hemma i Italien och senast på Jägersro. Det var ett försök till denna final och han kom till spets trots ett åttonde bakom bilen och vann sedan säkert före 6 In Love Mearas. Han är snabb ut och kanske kan svara spets, gör han det lär han köras där och visst kan han vinna men det får inte kosta för mycket att hålla upp innerspåret.

5 RIET HAZELAAR-Daniel Wäjersten 19%

Gynnas kraftigt av högt tempo i inledningen. Han har hittat nya växlar hos Daniel Wäjersten. Intrycket senast var mycket fint. Svårt att komma förbi invändiga men räknas här. Riet Hazelaar kan mycket väl vinna här och göra så att många ryker på sin V75a då hon vunnit lätt från spets två gånger på raken i sin nya regi Wäjersten. Men jag tror inte att hon kommer till spets lika lätt nu, om hon ens gör det, och att vinna från t.ex dödens, det känns tufft även om hon står fint inne som sto i Brons. Men visst har hon sett fin ut…

6 IN LOVE MEARAS-Örjan Kihlström 5%

10 CELIAZ-Santtu Raitala 3%

Celiaz kommer in i matchen vid högt tempo. Outsider. Celiaz är nog inte sämre än stallkamraten Dany Capar, men har lottats till ett lite jobbigt bakspår och det är inte lätt på en snabb Solvallaoval. Skulle det bli en tuff och utdragen körningen om spets, vilket det mycket väl kan bli, så biter hennes spurt bra då hon är stark, tuff, tål att göra lite jobb själv och håller farten hela vägen in i mål.

12 ICON MEARAS-Jörgen Westholm 0%

Icon Mearas är såklart ett långskott att nämna som sjättehäst här, men jag bara gillar intrycket på han och han har haft massa otur på slutet och galopperna på Romme och Åby kunde lika gärna varit segrar, om felfria lopp. Nu har han ett spår tolv, jag vet.., men blir det galet kört där framme, så kanske han kan lifta med Celiaz sista sjuhundra? Blir han spelad på under en procent?

7 PINGIS-Stefan Persson 3%
9 BOLD REQUEST-Carl Johan Jepson 2%

Jepson från bricka 9 är en följetong denna omgång, men Bold Request är riktigt bra och avslutade sylvasst senast, gillas till fin procent.

2 KENDALL JACKSON-Olli Koivunen 3%

4 ILLFINDMYWAYHOME-Ulf Ohlsson 2%

11 DANILO H.B.-Erik Adielsson 0%

Struken: 8 Dencos Galliano

 

V75-7, Harper Hanovers, Stayerlopp

11 IZOARD VEDAQUAIS-Benjamin Rochard 35%

Izoard Vedaquaisär ett monster från Frankrike som slog Idao De Tillard i sin senaste start och det krävs nog ett världsrekord för att hinna ikapp min ledare. Klarar han det? Han tappar förmodligen en del i starten. Vinner troligen om han fungerar med svenska förutsättningar men det finns vissa frågetecken som han måste reda ut. Izoard Vedaquais kommer närmast från en seger i Prix De Normandie, på segertiden 1.10.5/2.450 volt, och de närmast bakom var i tur och ordning, Gaspar De Brion, Idao De Tillard och Hohneck, samtliga elitloppsdeltagare och Idao en av favoriterna till slutsegern. I vintras var han tvåa i Prix Bourbonnais och Tenor Du Baune samt seger i Prix De Belgique så visst duger han i klassen och var på tal som segrare i Prix D’Amerique. Han är en av världens starkaste hästar som borde fungera bra på Solvalla.

1 KEEP GAMBLE-Magnus A Djuse 13%

Keep Gamble är urstark och kan leda loppet väldigt länge, samt perfekt matchad till detta lopp. Han har årsdebuten avklarad och provar att leda runt om. Keep Gamble verkar även han vara stark som få och det var lite snack om han som en av slutsegrarna till derbyt i höstas, men det blev galopp i försöket. Årsdebuten senast var mersmakande, även om det var i ett beskedligare gäng än han stöter på nu. Han har siktats hit, står perfekt inne på pengarna och kusken vann loppet i fjol och vet vad som krävs. Intressant om han får vara i fred första tusen, då kan sista två kilometrarna kutas fort och då blir det tufft för världsstjärnorna från tillägg.

- 1 Keep Gamble (V75-7) tror jag väldigt mycket på. Det är klart man måste ha respekt för Izoard Vedaquais - men jag tror min häst kommer göra ett riktigt bra lopp. Man har ju siktat på det här och jag tycker han kändes så bra senast. Bara när man värmde honom så kände man att det är som en helt ny häst. Han travade mycket bättre och var allmänt finare. Han känns mycket bättre i år. Nu kommer han värmas i en jänkarvagn som är tillåten i svensk voltstart. Så om det funkar i värmningen kommer han gå med en typ av bike. Det är inte givet att vi spetsar, men ska göra ett allvarligt försök såklart.

12 HORCHESTRO-David Bekaert 6%

14 S.I.P.-Örjan Kihlström 4%

S.I.P. är en jänkare så borde kanske inte passa på distansen, men det visade sig senast vara en förutfattad mening av undertecknad. Tränaren var uppåt inför och S.I.P. levererad och var tvåa bakom High On Pepper, samt långt före nyss nämnde Gabin Jaba, som iofs var bättre igen i starten efter. Örjan har en tendens att hitta rätta ryggar och att övriga kör lite galet, så klaffar det kan han vara en outsider värd namnet.
15 HIGH ON PEPPER-Jorma Kontio 24%

High On Pepper är inte lika merittyngd som favoriten men också han brutalt stark. Och bra. Gillar således förutsättningarna. Barfota nu! Utmanar. High On Pepper kanske är Sveriges starkaste häst, efter Francesco Zet, och har på senaste tiden även visat att han kan speeda när det behövs. Jorma kan vinna slaget på att Benjamin Rochard, trots att han varit vinterns komet i Frankrike, inte är van att köra på Solvalla och Jorma är fortsatt en av Sveriges bästa kuskar. High On Pepper ska gå barfota runt om och blir han lite bättre på det än det vi sett på sistone, ja då ger han garanterat min franska tipsetta en match.

13 GAMIN JABA-Daniel Redén 4%

Gamin Jaba har mycket fart i sig. Skräll vid klaff. Redén kör själv! Gamin Jaba var kanske lite av en besvikelse, om nu en häst kan vara det…, när han debuterade för Daniel Redèn på Örebro näst senast, men allt var nytt och som han imponerade i starten efter på Hagmyren. Tränaren körde själv och satt och log hela vägen hem till mål och en bra stund efter, då det gick fort upploppet ner. Han har tacklat distansen tidigare och kom med två raka segrar i hyggligt tuffa gäng på Vincennes innan han kom till Furuby Gård, så visst finns kapaciteten om han får rätt resa.

6 SWISH THE CASH-Adrian Kolgjini 6%

9 GLOBAL DUBHE-Johan Untersteiner 1%

8 WORKING CLASS HERO-Björn Goop 2%
4 LADY SILVER-William Ekberg 1%

3 STRIKING EAGLE-Nicklas Korfitsen 2%

2 LEROY BOKO-Conrad Lugauer 1%

Leroy Bokokan vara den som sitter i vinnarhålet, och med lucka till slut kan det gå.

7 ORLANDO YOUNG-Magnus Teien Gundersen 1%
10 BOLT KRONOS-Mats E Djuse 1%

5 COSMICO POLARE-Antonio Di Nardo 1%

 

 

 

---------------------------------------------------------------

V75 ELITLOPPSSÖNDAGEN 26 Maj Solvalla

 

V75-1, Auto 1640, Elitkampen, Kallblod

6 ISSAKAN VALO-Iikka Nurmonen 10%

Issakan Valo kanske inte gynnas av distansen men verkar väldigt rejäl och ryktet från Finland är bra. Han vann på Vermo näst senast före Evartti och det är en stark häst. Körs offensivt. Issakan Valo är nog Finlands idag bästa kallblod - när han travar. Han är inte helt stabil, och det krävs givetvis att han håller sig till rätt gångart för att vara vinnaren.

9 STUMNE FYR-Ole Johan Östre 9%

Stumne Fyr smyger med och har en bra startrygg. Ingen går säker när Merete Viksås häst stormar fram på upploppet och skulle han vinna – då kan publiken räkna med show efteråt!
10 TANGEN BORK-Tom Erik Solberg 13%

Tangen Bork gynnas av tempo och jag tror det här blir en fartfest. Optimal balans nu och han kan få loppet i draget. Tangen Bork fick stryk på linjen senast i genrepet. Besitter dock fina fartegenskaper och blir farlig om tempot blir uppskruvat. Han har en rejäl speed att ta till. Har de kört hårt i täten borde den speeden bita bra, men skulle tempot strypas är han däremot sårbar. 

4 GRISLEFAKSEN G.L.-Öystein Tjomsland 12%

Grislefaksen G.L. har utvecklat allt på sistone och Öystein Tjomsland är påställd – han ska köra tufft och det är han som kan se till så loppet blir en fartfest. Oavsett löpning kan jag se honom vinna det här loppet, så pass bra är han för dagen.

3 BALDER ODIN-Johan Kringeland Eriksen 5%

Har fin fart i kroppen och kommer att få körspö nu! Intressant vid gardering.

7 MÅNLYKKE A.M.-Magnus A Djuse 9%

Månlykke A.M. har kanske inte riktigt nått de höjder han befann sig på för ett par år sedan, men han är aldrig avsågad i dessa sammanhang.

2 EVARTTI-Santtu Raitala 23%

Evartti vann Elitkampen ifjol och blir favorit i år igen. Jag säger syn på det, för jag har ingen större känsla för hästen. Han börjar närma sig toppformen och kommer med en seger i ryggen men jag tycker ändå han känns tveksam. Om man kollar på loppen han gjort så är det inte full fart över linjen, utan det är lite tveksamt sista biten i varenda lopp. Visst, han kanske tar ledningen och vinner – men som favorit vill jag verkligen gardera och gå emot. Han har inte sprudlat av form i årets starter och måste vara mycket bättre nu. Kommer att gå med jänkarvagn för första gången vilket är intressant!
5 STJÄRNBLOMSTER-Mats E Djuse 12%

Stjärnblomster blir alltmer komplett som travare och kan som enda sto vara loppets utropstecken.

8 JÄRVSÖODIN-Marcus Lilius 3%

1 GRISLE TORE G.L.-Per Vetle 3%

 

V75-2, Auto 1609, Elitloppsförsök 1

6 ÖNAS PRINCE-Per Nordström 15%

Önas Prince tror jag tar hand om ledningen och är då hästen att slå. Han har aldrig sett så bra ut som senast då han gick med urryckare i öronen och intrycket över upploppet var fenomenalt då han försvann ifrån de andra hästarna. Har han en riktigt bra dag utmanar han favoriten även från utvändigt läge. Önas Prince har verkligen hittat rätt igen. Kommer med tre raka. Imponerade våldsamt i Paralympiatravet. Önas Prince slutade fyra i Elitloppet ifjol, men har sett ännu bättre ut i år och Per Nordström lär ladda för ledningen. Nås den positionen blir han svår att rå på.

8 IDAO DE TILLARD-Clement Duvaldestin 29%

Idao de Tillard har sämsta spåret och vi får se hur kusken hanterar att köra i Sverige. Det troliga är att han droppar ner hästen i banan, sätter in attacken ut på sista långsidan och sedan spurtar bra men det är inte helt enkelt att vinna försöket med dessa förutsättningar. Han har nog större chans att vinna finalen än försöket. Han tävlar i samma vagn som han gjorde vid loppet i Caen senast. Vi får alltså se årets vinnare av Prix d’Amerique i Elitloppet – snacka om häftigt!  Tävlingskarriären hittills i sexårige Idao de Tillards karriär har närmast varit fläckfri.
Det franska monstret har 30 segrar på 41 starter och segern i årets Prix d’Amérique, efter ett stenhårt lopp ute i spåren, är såklart så här långt kronan på verket.
Fläcken i den annars fläckfria repertoaren var annars samma lopp i fjol.
– Ja, det var viktigt att vinna i år för jag hade bästa hästen redan i fjol, men så felade han efter 200 meter och vi fick inte se vad han kunde. Självklart var det frustrerande och vi var rädda för att misslyckas i år även om jag visste vi hade bästa hästen. Men vi hade kunnat köra Prix d’Amérique tjugo gånger och han hade vunnit tjugo gånger. Hästen var överlägsen. Det var en stor lättnad för oss.

– I vinter blev det perfekt när han vann både Prix d’Amérique och Prix de France. Vi hoppas att vi kan vara med och vinna nästa år också, men det är hästar och inte maskiner. Nu drömmer vi om Elitloppet men vi vet inte alls hur han kommer att anpassa sig till banan på Solvalla, det är helt nytt för honom.

– Det är det här att han inte är van att tävla på små banor, hästen gillar stora banorna som Vincennes. Sedan, hur kommer han ta kurvorna i den farten? Det är ju full fart hela vägen. Men vi måste försöka, hur det går får vi se på söndag.

– ”Idao, c’est le calme absolu”. Det är en häst som är jättelugn. Han kommer inte hetsa upp sig, han kommer hålla sig lugn hela dagen. Sedan är han snabb bakom bilen också, kanske inte lika snabb som de svenska hästarna, men snabb är han. Hade det varit på Vincennes skulle vi varit mer självsäkra men jag gillar Elitloppet, det gör alla. Det är ett fantastiskt lopp, två heat och hög spänning.

Om det gick som på räls på Vincennes i vintras har uppladdningen inför Elitloppet inte varit hundra procent klockren för Idao de Tillard.
Fransmannen fick ställa in sin tänkta start i mitten av april i Prix de l’Atlantique på grund av halsproblem och när han senast genrepade i Prix des Ducs de Normandie på banan i Caen blev det ett kaosartat förspel med flera omstarter.
Idao de Tillard fick där sin nio segrar långa resultatrad bruten och inkom som trea.
– Det blev ett lite kaotiskt race i Caen, men hästen var bra. Vi var nöjda. Det som störde mig var att det inte var vad jag hade planerat för honom. Jag ville ju starta i Prix de l’Atlantique för att testa honom bakom bilen igen, något jag tyckte var jätteviktigt. Vi ville tävla på Enghien, en bana med lite trängre kurvor och mer lik Solvalla. Men hästen blev sjuk, vi fick ändra våra planer och starta i Caen i stället och det är en bana som mäter 2000 meter och tävlar i högervarv. Raka motsatsen till Solvalla. Det är vad som stör mig i hästens förberedelser, säger Thierry och fortsätter:
– Med det loppet är han redo i alla fall. Han ska gå ett jobb till, sedan ska vi hålla honom fräsch och fin eftersom han ska starta två gånger samma dag, då måste man ha en fräsch häst. Vi ska i vilket fall inte köra särskilt fort med honom hemma.

2 DON FANUCCI ZET-Magnus A Djuse 25%

Om man spetsar då sitter Magnus A Djuse med triumf på hand. Fanucci har sett riktigt fin ut, jag tror att det är ett plus med ny kusk och det kan då hända att han får bestämma tempot en bit mitt i loppet och sedan sprinta undan. Den forne Elitloppsvinnaren lottades till ett perfekt läge här. Testar för ledningen.

- 2 Don Fanucci Zet(V75-2) fick bra spår, det kändes väldigt bra. Han är i en bra fas nu, jag körde ett riktigt skarpt jobb med honom i dag (måndag) och han axade väldigt bra när jag begärde det. Han är så där perfekt rullig som han ska vara, förra året var han för tung och slog ihop lite även här hemma. Det har man inte sett någonting av i år. Då är det lättare att ladda med honom i loppen också. Som det känns kommer han kommer han vara i full form. Jag gjorde som inför näst senast, blåste ur honom rejält i dagens jobb. Han går med skor fram i försöket, om han går till final kan det bli tal om barfota runt om. Annars blir det inga ändringar meddelas från Redéns hemsida.
4 JOVIALITY-Erik Adielsson 6%

Joviality har ett lopp i kroppen, jag är ändå inte helt säker på att toppformen sitter där då det varit en sjukdomsbild kring henne rätt nyligen. Kan ta sig till final, men ingen het vinstchans här. Är också snabb ut vid laddning.

3 GO ON BOY-Romain Derieux 9%

Go On Boy fick ett mardröms-lopp senast. Brukar spurta ettrigt i Sverige, men kusken kör oftast lite väl sent. Go On Boys purtar sylvasst. Outsider som inte går med optimal utrustning i försöket. Go On Boy slutade på delad andraplats ifjol och har i vinter bl a blivit fyra i Prix d’Amerique. Från ett fint läge ska han räknas.

5 CAPITAL MAIL-Antonio Di Nardo 6%

Capital Mail vann Lotterian, Italiens svar på Elitloppet och är en spännande häst. 

1 DENVER GIO-Björn Goop 4%

Denver Gio kan få drömloppet i rygg på ledaren här. Vettig chans att ta sig till final då – låg vinstchans.

7 A FAIR DAY-Oscar Ginman 5%

A Fair Day förlorade lottningen och har inte agerat på topp på sistone. Känns tyvärr kall här. Tar han sig till final är det fantastiskt gjort och jag hoppas verkligen det för han är publikens häst i årets Elitlopp.

 

V75-3, Auto 1609, Elitloppsförsök 2

5 FRANCESCO ZET-Örjan Kihlström 43%

Francesco Zet är ett av Sveriges stora hopp till en efterlängtad seger i Elitloppet. Daniel Redéns stjärna kommer till start med 18 (!) raka segrar. Örjan Kihlström har aldrig riktigt tryckt av hästen från start och jag blir inte förvånad om han tar ledningen här om kusken vågar och vill ladda från start. Hur mycket kommer Örjan gambla? Jag tror att han oavsett lopp har bra chans att vinna försöket och vinner man det här loppet får man ett drömspår i finalen och jag tror det ligger i Kihlströms intresse att ha så bra förutsättningar som möjligt i finalen med tanke på klassen på årets Elitlopp.

- 5 Francesco Zet(V75-3) har känts, både bättre och smidigare hela tiden och allt har gått enligt plan. Förra veckan fick han gå fem tunga intervaller och den här veckan började vi i dag (måndag) med att jag gjorde som med Fanucci, tryckte till honom ordentligt i den sista intervallen för se att farten fanns där. Det gjorde den, och mer därtill, så det känns som vi ligger jäkligt bra på det med båda elitloppshästarna. De ska gå sista jobben inför på torsdag. Spår 5 är jag väldigt nöjd med. Han har aldrig visat den riktigt explosiva startsnabbheten så det är bra att han startar en bit ut. Tanken är att vi kör som senast, med skor runt om, möjligen med lite lättare boots fram än då. Han har gått så mycket med skor bak och gjort det väldigt bra så jag vet inte om jag törs riskera att det inte ska finnas hov kvar till en eventuell final säger Redén.

4 HORSY DREAM-Eric Raffin 13%

Horsy Dream är tillbaka i slag och har spurtkvalitéer av sällan skådat slag. Blir farlig om det stämmer med positionerna. Rolig runner upp och ingen går säker när han är på banan. Kan absolut vinna.

1 HUSTLE RAIN-Mats E Djuse 3%

Hustle Rainblev sista hästen in i Elitloppet och jag tycker att han är intressant här. Med sin startsnabbhet kan han absolut ta sig till final när han lottades till drömspåret. Dessutom har han tidigare, i Sprintermästaren, visat att han klarar två lopp samma dag.

2 HOHNECK-Gabriele Gelormini 17%

Hohneck är titelförsvarare och trivs i Sverige. Har inte övertygat i Frankrike, men brukar alltid tända till på Solvalla och älskar publiken och bankroppen. Han är startsnabb, ingen katapult men snabb. Från ledningen bra chans i försöket – från andra positioner inte lika het.

3 GASPAR DE BRION-Matthieu Abrivard 4%

Gaspar de Brionspurtade fint senast och ska tävla i en amerikansk vagn.

8 BENGURION JET-Alessandro Gocciadoro 7%

Bengurion Jet är ett fartmonster men loppet senast imponerande inte och har nu sämsta utgångsläget.

7 BORUPS VICTORY-Daniel Wäjersten 7%

Borups Victory är i toppform. Skräll.

6 DECISION MAKER-Carl Johan Jepson 6% 

Decision Makerhar utvecklats kolossalt mycket på sistone och har aldrig varit bättre. Vinna här blir tufft, men kan mycket väl knipa en plats i finalen.

 

V75-4, Auto 1640, 4-åringseliten Ston

7 ESTER DEGLI DEI-Robin Bakker 50%

Ester Degli Dei är fantastiskt fin mest hela tiden. Blev utmanad i årsdebuten senast men gick ändå undan till lätt seger. Givet tips trots spåret.  Ester Degli Deiär en undantagshäst som radar upp vinsterna. Vann enkelt senast och man har länge siktat på detta lopp. Trots spåret är det en bra chans och hon tål att gå i hård fart hela vägen över denna korta distans men det kan bli ett riktigt tufft lopp för henne.

2 GIGI HANOVER-Daniel Wäjersten 8%

Gigi Hanovervar lite tung i kroppen i Örebro senast men det var väntat och något tränaren deklarerade innan loppet. Nu blir det amerikansk vagn, barfota runt om och kanske något nytt huvudlag. Ska inte nonchaleras. 

8 ETERIA-Ulf Ohlsson 3%

Eteria imponerade inte på mig i årsdebuten trots att hon vann men har sedan blivit bättre och bättre. Nu ska Reijo Liljendahl slita av hästen samtliga skor och trots ett iskallt startspår betalar jag för henne.

9 KARABOUDJAN-Adrian Kolgjini 12%

Karaboudjan fick bakspår. Men har form och räknas. Karaboudjan vann Drottning Silvias Pokal senast. Gjorde det då från ledningen, men visade näst senast att hon även är effektiv bakifrån. Given och rivig körning vore gynnsamt för henne. 

10 NINETTA BOKO-Örjan Kihlström 11%

5 XIA LLOYD-Dante Kolgjini 4%

3 EAST ASIA-Alessandro Gocciadoro 4%

East Asia är en spännande utmanare. Galopperade i regidebuten för Alessandro Gocciadoro senast, som dock håller hästen högt. Kan öppna. Tänkbar som skräll här. Galopperade kort efter start senast och så har hon gjort förut också. Klarar hon sig iväg runt den första svängen så finns chansen absolut där och jag har sett lopp där hon öppnat fort bakom bilen så det finns i leken att hon kommer till ledningen. 

4 ELEGANCE KRONOS-Björn Goop 4%
6 RIKITA J.P.-Eric Raffin 2%

Rikita J.P.blir spännande att se över den korta distansen och med amerikansk vagn. Snabb sort. Rikita J.P.har jag sett i Frankrike och det är en fin häst som blir spännande att se på Solvalla. Jag tror inte att hon gör bort sig och vid segern på Vincennes i december var hon härlig att skåda.

1 CORAL COGER-Erik Adielsson 2%

 

V75-5, Auto 2140, 3-åringseliten

4 OMERTA BOKO-Michel F Rothengarter 27%

Omerta Boko är en mycket fin 3-åring som imponerade när han gästspelade på Solvalla i slutet av mars. Startsnabb. Får tipset. Omerta Bokohar vi sett vinna på Solvalla tidigare och de utländska tränarna brukar fira stora framgångar i det här loppet. Inte helt på topp näst senast men vann i kraftfull stil senast i Wolvega och kommer med dokumenterad toppform.

1 OTIS DREAM-Dion Tesselaar 3%

Otis Dream fick drömspåret. Smyger med. Kan överraska. Otis Dream besegrade Omerta Boko näst senast och ska denna gång tävla utan skor vilket blir första gången i karriären.
3 FELLOW WISE AS-Örjan Kihlström 20%

Fellow Wise As har även han framtiden för sig. Tog en lätt seger i genrepet med just Örjan Kihlström i sulkyn. Barfota nu. Tidig. Fellow Wise Asjoggade 1.11,6 de sista 700 metrarna senast och vann enkelt. Kan öppna fort men verkar inte beroende av någon speciell position för hästen ger ett väldigt rejält intryck.

7 ORION DRAGON-Micha Brouwer 11%

10 FIRST OF MIND-Alessandro Gocciadoro 9%

2 FAR WISE AS-Johan Untersteiner 12%

Far Wise As håller tränaren Jerry Riordan högt. Två lopp i kroppen nu och jättefin på Jägersro senast. Kan öppna. Bud oavsett resa. Far Wise As vann från ledningen senast och efteråt bubblade Johan Untersteiner om vilken fantastisk häst det är att köra. Han tog stora ord i sin mun och det säger en del om hur lovande hästen är. Jag hade den gången 1.11,5 det sista varvet på hästen som här fick perfekta förutsättningar. Firma Riordan/Untersteiner har vunnit det här loppet ihop tidigare, då med Aetos Kronos och kan göra det igen.
5 DA VINCI FACE-Adrian Kolgjini 3%

8 FELDENKRAIS PAL-Robin Bakker 3%

Feldenkrais Palsom galopperade näst senast men spurtade bra bakom Omerta Boko senast och såg fin ut. Det finns mycket i den hästen, men spårlottningen blev dålig för hans del.
12 FOREST JET-Erik Adielsson 3%
11 ODYSSEY BOKO-Magnus A Djuse 3%

6 FIRST TIME ROC-Björn Goop 4%

9 ANDRAGATHOS-Carl Johan Jepson 3%

 

V75-6, Auto 1640, 4-åringseliten

6 POINT OF PERFECT-Magnus A Djuse 10%

Point Of Perfect gör debut för Mattias Djuse och han plockar direkt ut honom på Elitloppshelgens V75-lopp! Fartfylld sort. Duger.

10 EXPO WISE AS-Alessandro Gocciadoro 61%

Expo Wise As är en kanon i stall Gocciadoro som verkar ha det mesta. Lekte hem segern i Finland senast. Drog bakspår men rundar nog till ny seger. Bra chans.

1 DEVILISH HILL-Magnus Teien Gundersen 3%

4 CROWN-Erik Adielsson 6%

Crown har nu fått två lopp i kroppen. Ska tävla barfota runt om! Startsnabb. Bud.

- 4 Crown (V75-6) har fått träna på lite mer och nu ska vi även testa barfota runt på honom. Det blir stor skillnad och han kommer nog göra ett förbättrat lopp. Det blev heller inte optimalt kört för honom senast. Det blev fort-sakta-fort och det är inte han riktigt van vid så det är svårt att värdera den prestationen. Han kommer som sagt vara bättre nu. Inga ändringar förutom skorna säger Redén.

3 BOLLINGER N.O.-Ulf Ohlsson 2%
2 HOLCOMBE ZET-Örjan Kihlström 12%

Holcombe Zetg alopperade i striden på upploppet i Kungapokalen senast. Visade sig mycket startsnabb då. Spetsfavorit. Givet motbud!

- 2 Holcombe Zet (V75-6) vi glömmer senaste starten. Det var mitt fel, jag hade inte behövt ha två snören att dra. Det hade räckt med en växel och i stridens hetta är det lätt att dra båda snörena då de finns där men hästen kunde inte springa fortare än han gjorde i det läget och det blev för mycket i huvudet på honom då de drogs. Nu är det väldigt spännande förutsättningar och jag tror att han kommer göra ett riktigt bra lopp. 1 640 borde passa kanon för honom. Han kommer bara gå med rycktussar nu och det blir ett öppet huvudlag säger Redén.

8 NELSON GREENWOOD-Stefan Persson 1%
7 KING OF TWILIGHT-Björn Goop 1%
5 KONG DU DALM-Björn Steine 1%
9 IMMORTAL DOC-Carl Johan Jepson 3%
 
 

 

V75-7, Auto 1640, Lärlingseliten

7 DANA EK-Dante Kolgjini 22%

Dana Ek är riktigt kapabel för klassen. Dessutom startsnabb och här väntar ett offensivt upplägg. Med ett formhöjande lopp i kropen tror vi att hon är bäst här.

2 JO BLACK-Malte Handfast 21%

Jo Black inger dock respekt med sina sex raka segrar. Fick perfekt spår och ska nu tävla med amerikansk vagn igen. Givet motbud.

1 JIMBARAN ZON-Jennie Ek 17%

Jimbaran Zon är fartfylld men inte helt pålitlig. I striden med plankträff från start.

6 KINGSLAYER PELLINI-Oskar Florhed 7%

Kingslayer Pellini har visat form en längre tid. Aktuell här. Kingslayer Pellini har 2/2 med Oskar Florhed och tillsammans vann de Lärlings-SM ifjol. En bra häst som tål jobb på egen hand i ett lopp som detta.

8 JAX JOURNEY-William Ekberg 6%

9 HUSH-Sebastian Rishovd 3%

10 DEAL DONE ZET-Tyler Mifsud 3%

3 LUCIFER BOKO-Tino Keväänranta 7%

5 DYNAMITE SENSATION-Victor Rosleff 3%
4 EMMA HÄGGENÄS-Zeb Jonasson 3%

12 JOYEUX DU CYGNE-Patrick Larsen 4%

11 DURELLO-Lucas H Vikström 3%

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tillsammansspel-John Wark

Max 12 andelar, 133kr/st

12 Andelar

Senaste spelet