TRAVMASENS BONUSTIPS

V86 och V75 varje vecka! (Tipsen är normalt klara sent kvällen innan) 

Travmasen och Ready For More

 

 

 

V75 Lördag 30 Maj SOLVALLA

 

V75-1, Auto 1640, Stoeliten

4 DOUBLE EXPOSURE-Örjan Kihlström 67%

Double Exposure hade lika gärna kunnat vara en häst i söndagens storlopp, som hon var under fjolåret. I comebacken senast drog hon till ledningen, bestämde i ett rätt så behagligt tempo och efter en närmast läskigt snabb avslutning sprintade hon undan på lätta ben. Nu drar hon till ledningen, därifrån har hon nio segrar på tio försök på svensk mark, och hon blir väldigt svår att besegra.
6 TESSY D´ETE-Carl Johan Jepson 9%

Tessy d’Ete är härdad mot topphästar i Frankrike och debuten i Sverige senast var väldigt mersmakande – snacka om skönt intryck sista 200 metrarna! Stämmer det med löpningen och favoriten inte är på topp skulle hon kunna överraska.
7 MELLBY FREE-Björn Goop 10%

Mellby Free gör comeback och behöver lopp enligt stallet. En kanonhäst i grunden men ska gå med skor nu.

3 I LOVE PARIS-Ulf Ohlsson 2%

Lite blandade insatser på sistone. Spurtvann i fin stil 28/3, inte utan chans här.
2 HEVIN BOKO-Rikard N Skoglund 4%

Hevin Boko höll bra senast och är en hård häst, men distansen nu är ingen fördel för henne då hon är mer stark än snabb. 

– 2 Hevin Boko (V75-1) är väldigt fint i ordning och spurtade mycket bra till andraplatsen senast. Hon har utvecklats mycket och är i sitt livs form nu. Läget är perfekt och den korta distansen går bra, även om längre distanser är mer optimalt för henne. Hon möter även tufft motstånd i Double Exposure. Vi kör barfota runt om med jänkarvagn och öppet huvudlag säger Timo Nurmos.
8 ZANIAH BI-Torbjörn Jansson 1%

Gjorde första starten i Sverige senast, bra spurt då som tvåa bakom Conrads Rödluva.
5 VIVACIOUS ALLIE-Johan Untersteiner 2%

Vivacious Allie är en speedig travare. Hon vann från spets senast, gången före gick hon bra som fyra med galopp.
9 ULTRA BRIGHT-Erik Adielsson 1%

Kommer från spetsvinst i Danmark. Inget extra som trea gången före. Bra kapacitet men missgynnas av bakspår.
10 UNIQUE JUNI-Jörgen Westholm 1%

Glänste inte senast. Riktigt bra vid seger från tillägg gången före. Tempogynnad.

1 WILLOW PRIDE-Mika Forss 3%

Godkänd fyra från spets 2/5. Vass vid två raka innan dess, lätt spurtvinst senast. "Hotar" med att köra i spets så länge det går.

 

V75-2, Auto 2140, Klass II

8 DON FANUCCI ZET-Örjan Kihlström 47%

Don Fanucci Zet är mycket lovande. Han var väldigt tapper som tvåa i Kungapokalens final senast, han fick öppna stenhårt och gav sig endast motvilligt. Bra chans här, spikas av många.
1 VELTEN LIMELIGHT-Rick Ebbinge 16%

Velten Limelight har blott en förlust på sina nio starter. Han spurtvann med knapp marginal senast efter sen lucka.

4 MR MARVELOUS-Ulf Ohlsson 10%

Mr Marvelous är ganska tuff och vann den tunga vägen senast.

6 GARDNER SHAW-Jörgen Westholm 13%

Gardner Shaw är en talangfull häst som segrat i årets båda starter. Han tål att göra lite jobb själv och måste rankas högt.

12 RACKHAM-Christoffer Eriksson 2%

Kapabel, mer stark än snabb. Spetsvann lopp över tre kilometer senast. Platsbud.

7 VÄSTERBO POKERFACE-Jorma Kontio 4%

Bra inställning i grunden. Avslutade snyggt som tvåa senast, kan sluta bland de tre.

– 7 Västerbo Pokerface (V75-2) gjorde en bra comeback där han spurtade mycket bra till andraplatsen i V75. Hästen har varit väldigt fräsch och fin i jobben efteråt och går säkert mycket framåt med loppet. Jag tycker faktiskt att han känns riktigt bra nu och han kommer att göra en stark insats. Men läget är dåligt med spår sju och han möter flera jättebra hästar, bland annat tvåan i Kungapokalen. Han går barfota runt om, i vanlig vagn och med öppet huvudlag säger Timo Nurmos.

3 ENJOY THE GAME-Thomas Uhrberg 3%

Sällan en dålig insats. Bra avslutning som tvåa senast, slagen precis på linjen.
9 FRODO S.-Björn Goop 3%

Speedig häst med hyfsat läge. Skaplig som femma från ledningen senast. Inte jättehet.
10 VITRO DIABLO-Peter Untersteiner 0%

Har gott kunnande. Höll godkänt som trea från spets senast. Inte så tidig denna gång.
5 BIG SHOT-Torbjörn Jansson 1%

Kan öppna raskt bakom bilen. Tappade till slut senast. Bra avslutning som tvåa 12/4.
11 FREDRIC PALEMA-Mikael J Andersson 0%

Grundkapabel travare. Fick inte fritt till slut senast, hade en hel del sparat i mål.

2 T.REX FACE-Tommy Karlstedt 1%

Felade bort sig senast. Vann från utvändigt ledaren i V75 gången före. Platsbud här.

 

V75-3, Auto 2140, Silver

6 VERY KRONOS-Erik Adielsson 33%

Very Kronos har segrat i 15 av 28 starter och han har visat att han hanterar de flesta upplägg. Han visade fina inställningen vid vinsten senast, han avgjorde då den tunga vägen. Är klassen högre än motståndarna här men kan ställa till det för sig själv.

- Han var jättefin vid segern senast och jag är verkligen nöjd med hur han känns för dagen. Erik var också jättenöjd med hur hästen uppträdde och det är nog ett plus för hans del att det inte är någon publik på tävlingarna. Han har inte gått något snabbare efter senast, men av det jag känt verkar han lika fin som förut. Man ska däremot inte räkna med att han är mycket bättre den här starten utan jag skulle tro att han kommer vara lika bra. Är han det och han sköter sig har vi sedan lite större uppgifter i sikte. Så länge han sköter sig tror jag alltid på honom. Inga ändringar är planerade - barfota runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn, säger Svante Båth.

11 VINCERO GAR-Björn Goop 14%

Vincero' Gar skötte sig bra som tvåa i debuten i ny regi senast och räknas här.

- Han satt fast med mycket sparat i debuten för oss. Det hade blivit intressant om luckan kommit, men nu blev det inte så. Känslan är god med den här hästen och nu anmäler vi med jänkarvagn och barfota runt om. Han lär göra ett bra lopp och med överpace kan han helt klart blanda sig i striden, säger Anton Sverre hos Björn Goop.
7 RELIGIOUS-Mika Forss 2%

Visat att han kan öppna rappt. Höll strongt som tvåa från ledningen näst senast.

1 ISLAND LIFE-Per Lennartsson 10%

Passande läge för startsnabb häst. Undan med knapp marginal senast, inte utan chans.

2 PROSPEROUS-Jörgen Sjunnesson 12%

Prosperous har bra styrka och har segrat i fyra av årets fem starter, han vann via offensivt upplägg 4/4. Han var sämre senast, men vi tror att 3100 meter var till hans nackdel, dessutom konstaterades en lätt halsinfektion efter loppet. Näst senast vann han, åkandes, ett Silverdivisionsförsök från dödens och skulle han nå ledningen här samtidigt som han är lika bra som då så får övriga svettas rejält för att slå honom. Han kan duga från andra positioner också. 12% är i underkant.

- Hästen hade en lättare halsinfektion senast och gjorde det riktigt bra med tanke på det. Han stod däremot inte över särskilt mycket efteråt utan har tränat på bra hela tiden. Den här gången drog han ett bra spår och han är snabb ut om kusken skulle vilja. Jag lägger mig inte i taktiken och hästen går från alla positioner. Jag har respekt för Very Kronos som är en väldigt bra häst, men min häst är också bra och så länge det inte strular tycker jag vi har bra chans att vinna. Inga ändringar är aktuella - barfota bak, öppet huvudlag och vanlig vagn, säger Henk A.J. Grift.

5 MAN AT WORK-Jorma Kontio 6%

Galopp i sista sväng senast, platschans. Flera starka insatser under vintern. Plats?

– 5 Man At Work (V75-3) har tävlat jämnt och bra hela vintern och våren. Galoppen senast i Örebro kan man bara glömma då han inte fungerade på de snäva doseringarna som är på banan då han är en så stor häst. Jag har kört honom i jobb i veckan och han känns fin. Man får inte glömma honom här. Vi kommer att köra med jänkarvagn nu för första gången på länge och dessutom blir det helstängt huvudlag istället för googles. Barfota runt om som vanligt, säger Timo Nurmos.

4 WILD LOVE-Kevin Oscarsson 6%

Fick för tufft upplägg senast. Riktigt vass avslutning fram till seger gången före. Det är loppets bästa skräll. Det är ett undantagssto som fått toppspåret 4. Senast fick hon ett helt hopplöst lopp i dödens och ledsnade, men får hon en smygare så är hon sylvass på speed. Det blir ofta bra fart på loppen under Elitloppshelgen, vilket gynnar henne, 6% är för lite.

3 COOGAN-Örjan Kihlström 14%

Coogan fick det inte att stämma senast då han hade problem med hovarna och kommer därför att gå rejält plastad denna gång. Han är riktigt bra för klassen och inledde året med tre raka triumfer. Coogan sticker ut positivt i statistikmaterialet (tillsammans med favoriten Very Kronos) och kan inte sågas om han löper upp till sitt fulla kunnande, men senast fungerade han inte alls och de tre årssegrarna är tagna  i enklare sällskap än det här. 14% är för mycket.

- Besvärades av problem med en hov i onsdags. På lördag kommer han att gå med en hel del plast på ena framhoven för att underlätta för honom. Han gick ett träningspass på måndagen och kändes bra. Han behövde genomköraren som han fick senast och på lördag kommer han troligtvis gå med ryckhuva för första gången, säger Daniel Redén.

8 COMMIT BOOM BAY-Thomas Uhrberg 1%

Höll fint som tvåa senast, endast knappt slagen. Enkelt undan från spets gången före.

10 PASTOR POWER-Peter Untersteiner 1%

Sällan en dålig insats, går ofta starkt till slut. Positiv spurt som tvåa senast.

12 NIKY FLAX-Johan Untersteiner 1%

Har en vass speed som främsta vapen. Minusläge då han öppnar kvickt, inte så tidig.

9 HAN HERRED-Ulf Ohlsson 1%

Bra kapacitet i grunden, har en riktigt vass speed. Blev fast med sparat näst senast.

 

V75-4, Volt 2140, Diamantstoet

6 KARAMEL HILL-Björn Goop 33%

Karamel Hill ser ut att trivas förträffligt i nya regin, hon har gjort det riktigt bra vid de två raka segrarna på slutet. Hon övertog befälet efter ett halvvarv senast och gick undan i fin stil.

14 INDRA´S SECRET-Per Lennartsson 16%

Indra's Secret har hittat stilen på allvar i nya regin, hon har härlig styrka och vann överlägset 16/4.

10 ANTHARA BI-Carl Johan Jepson 13%

Fin vid två raka på slutet, vann från tillägg senast. Säker spetsseger gången före.

13 ARGBIGGAN-Rickard Svanstedt 6%

Ganska tidig ledning från tillägg senast, enkelt undan till slut. Rickard Svanstedt provar igen med Argbiggan som nu får starta tätt. 

- Tidigare hade jag inte alls gillat det då hon haft mycket fräschörproblem, men hon har blivit väldigt mycket finare och nu är jag inte speciellt orolig alls. Vi åkte upp till Gävle eftersom jag hade en plan på att kvala in henne till två finaler, och det lyckades ju perfekt! Hon var jättefin hela vägen, sedan att Mats väldigt försiktigt lirkade ur rycktussarna handlade inte om att det var någon krissituation just där utan att jag nog hade skrämt upp honom lite innan om att hon kunde vara lite vass och känslig – men det är mest efter mål. Hon är också i en jäkla form nu och då är det fart och liv i henne så man får vara lite försiktig. Hur som helst har hon tagit loppet i lördags jättefint som det såg ut i det lugna jobb hon gick under onsdagen, hon ser väldigt smidig och fin ut. Vi gör inga ändringar alls och hon går även med samma hybridvagn som senast. Visst är läget tråkigt med bakspår på tillägg och hon behöver en del tur, men hon trivs jättebra i ryggar vilket hon bland annat visade näst senast samt i stochampionatskvalet förra sommaren där hon satt fast med finalkrafter, säger Rickard.

8 SHARP DREAM-Peter Ingves 13%

Sharp Dream har en härlig avslutning att tillgå och kommer från seger, hon är att räkna med även här. Sharp Dream har kommit i sitt livs form under våren och vunnit lopp på 1.10,2 och senast vann hon ett försök till Diamantstoet utanför V75. Nu är det final och man måste ta det formtoppade stoet på allvar. Hon körs av Peter Ingves.

– 8 Sharp Dream (V75-4) har blivit mycket mer stabil och fräschare i år än i fjol. Hon är starkare i kroppen och har kunnat tävla kontinuerligt och därmed utvecklats. Förra året kunde hon vara lite knölig bitvis och trava lite sämre i svängarna men så har det inte varit i år. Hästen var jättefin när hon spurtade till seger senast och kändes även stark och bra i ett tempojobb i tisdags. Hon gick även lite lugnt i dag torsdag och allt var bra och hon ska även få röra på sig lite under fredagen, säger Petri Puro.

– Tanken var att köra med urryckare för första gången hos mig men jag har ändrat mig där och vi behåller fast bomull i öronen. Man vill inte hetsa upp henne i volten och när hon har spår fyra. Visserligen klarade hon det bra senast men jag vill inte ändra på något sådant nu. Däremot kör vi nog med ett norskt huvudlag istället för med helstängt som hon gick med senast. Hon har varit så bra att hon måste räknas tidigt även här. Hästen är inte sämre än någon annan i det här loppet, säger Petri Puro.

5 WAITING HILL HALL-Ken Ecce 4%

Waiting Hill Hall har fin inställning och tål att göra jobb själv.
2 INFINITE KNIGHT-Jörgen Westholm 1%

Fin invändig resa senast, kom med en bra avslutning. Bra form, hårt emot denna gång.

1 GORGEOUS L.A.-Oskar J Andersson 3%

Spetsvann i fin stil 26/3. Bra avslutning som tvåa senast. Kan sluta bland de tre. Står 20 meter bättre till mot Karamell Hill nu och var inte stort slagen senast....

15 MILLIE MILLIONAIRE-Örjan Kihlström 7%

Har riktigt bra kapacitet. Två starter i nya regin, avslutade bra som tvåa senast.

7 WORTH A LOT-Adrian Kolgjini 1%

Presterar mycket ojämnt. Bra kapacitet i grunden och kan ibland avsluta sylvasst.

11 JASMIN BAND-Erik Adielsson 1%

Duglig häst som höll farten bra till slut som fyra näst senast. Inget hett bud här.
4 AND STITCH-Felicia Molin 1%

Öppnar bra, höll farten godkänt som tvåa senast. Vill smyga, känns inte så tidig.
9 CHARMANTE AMOK-Leif Witasp 0%

Segerlös i år och väl hårt emot denna gång. Tidig galopp senast, lite sparat 8/5.
3 ANNA BAFFEL-Kim Eriksson 0%

Klent med segrar hittills, dock flera starka insatser på sistone. Kanske plats nu.
Struken: 12 Shutter Island

 

V75-5, Auto 2140, Klass I

5 ARMOUR AS-Stefan Persson 26%

Armour As verkar vara under kraftig utveckling. Han vann säkert via en avslutande 1.10-runda näst senast och var duktig tvåa senast. Senast gav han självaste Ecurie D. en match in till mållinjen. Nu slipper Armour As övermakten i finalen och är favorit till segern på V75.
– Det är en riktigt, riktigt bra häst. Naturligtvis har han bra chans att vinna loppet, säger Jerry Riordan och spikar sin häst på det officiella tipset Fem tippar V75.

Jerry Riordan har hyllat Armour As under våren som en blivande topphäst. De senaste insatserna skvallrar om att han är på väg att få rätt. Efter en andraplats bakom Ivory Di Quattro i V75 tog Armour As en vattentät seger i Kalmar med det norska huvudlaget oryckt. Och senast bjöd han upp till dans mot självaste Ecurie D. Han gav det obesegrade superlöftet en match hela vägen och var mycket tapper när han fick kapitulera kort före mål.
– 4 Armour As (V75-5) blir bättre och bättre hela tiden. Jag är helt säker på att han kommer att vara snäppet bättre nu än när han föll med flaggan i topp mot Ecurie D. Det här är en riktigt, riktigt bra häst, säger tränaren Jerry Riordan. 

Den fyraårige hingsten är i skrivande stund knapp favorit i den femte V75-avdelningen på lördag. Han har spår fem bakom startbilen och den värsta konkurrenten Van Gogh Z.S. på utsidan. Riordan har taktiken klar för Stefan Persson som kör den Italien-födde hästen.

– Jag hoppas att han kan köras till ledningen utan att det blir någon utdragen strid. Han skulle kunna lägga iväg bra från start annars men jag hoppas inte att det behövs. Naturligtvis har han en bra chans att vinna loppet. Han går med optimal racingbalans igen, barfota runt om och jänkarvagn.

Hur ser den fortsatta matchningen ut för Armour As?
– Om jag får drömma så hoppas jag att han är i ordning till Criterium Continental i december. Det vore fantastiskt att få se honom i Paris i den typen av lopp.

6 VAN GOGH Z.S.-Per Lennartsson 37%

Van Gogh Z.S. vinner för det mesta och avgjorde den tunga vägen senast, han kan lösa även denna uppgift.

2 VICTORY´S CLUB-Adrian Kolgjini 4%

Victory's Club felade till slut i ny regi senast, gången före var han riktigt bra som tvåa.
1 MASTER BLASTER-Erik Adielsson 9%

Master Blaster är mycket kapabel och har ett fint läge här. Han fick se sig slagen kort före mål näst senast.
12 STRONG HEARTBEAT-Jörgen Westholm 11%

Sex segrar på tio försök. Höll bra senast, felade troligen bort vinsten gången före. Westholm har säkerligen ställt i ordning ordentligt för det här loppet!

11 KING OF EVERYTHING-Claes Svensson 3%

Har stort kunnande. Riktigt bra vid seger 26/2, galopp redan innan start senast.

9 GLOBAL VENTURE-Peter Untersteiner 2%

Jämna och bra prestationer på sistone. Bra spurt som tvåa senast utan vinstchans.
10 VALIANT DREAM-Mika Forss 4%

Vass vid seger från spets näst senast. Hängde med godkänt som femma senast. Luring.

8 ZLATAN KNICK-Christoffer Eriksson 1%

Visat att han kan öppna riktigt rappt. Tuff öppning senast, höll farten bra som tvåa.
4 LENNART SJÖHAMMAR-Björn Goop 2%

Ganska bra i grunden. Vann trots jobbig resa 3/4, fullföljde bra som trea senast.
7 THE GAMBLER-Lutfi Kolgjini 1%

Höll farten starkt till slut som trea senast, 1.10-fart sista 600 meterna. Plats här.
3 G.R.J.´S WOLVERINE-Örjan Kihlström 1%

Ganska speedig travare. Bra spurt 12/4, inte övertygat i de efterföljande starterna.

 

V75-6, Auto 2140, Brons

1 SEISMIC WAVE-Örjan Kihlström 30%

Seismic Wave har gjort det mesta rätt i nya regin med fem segrar på sex försök. Han har en härlig avslutning och lär få en fin resa. Seismic Wave sprang världsrekord i USA som treåring med tiden 1.08,5.
– 1 Seismic Wave (V75-6) gick ett tuffare jobb i måndags och kändes väldigt fin. Det var extra plus för honom där. I dag (torsdag) gick han lite lugnt igen precis som de andra hästarna och kändes laddad. Hästen var mycket fin i årsdebuten och vann med krafter kvar. Han har tränat bra hela vintern utan avbrott och även varit nere i Normandie och tränat vid havet. Jag tycker att hästen har utvecklats i år och blivit snyggare och starkare i kroppen. Han är mycket snabb ut vilket han visade i Örebro när han tog spets från spår åtta bakom bilen. Men han går lika bra både i ryggar som i ledningen. Läget är perfekt och jag måste vara optimist. Barfota runt om och jänkarvagn igen. Huvudlaget bestäms efter värmningen. Det är vår bästa chans på V75, säger Timo Nurmos.

6 VIKENS HIGH YIELD-Per Lennartsson 29%

Vikens High Yield går från klarhet till klarhet i nya regin, det blev senast en bekväm seger från spets. Han tål annars att göra en del jobb själv och blir nog inte enkel att besegra.
12 ZAP DI GIRIFALCO-Carl Johan Jepson 6%

Kapabel sort. Löste det sig bra för vid vinsten senast. Räknas med lite klaff här. Goop låter mystiskt uppåt.

2 GIANT SHADOW-Björn Goop 18%

Giant Shadow har hela 23 segrar på 28 försök och ett bra läge, räknas förstås.

7 BETTER BOSS-Iikka Nurmonen 2%

Höll fullt godkänt som tvåa från spets senast. Segervan, har en tuff uppgift här.
8 BON EGO-Jorma Kontio 1%

Visat att han kan öppna raskt. Fin vid spetsseger 12/4, slagen kort före mål senast.

11 SANDSJÖNS ENZO-Johan Untersteiner 1%

Säkert undan till slut 14/4. Fullföljde bra som tvåa gången efter. Platsbud här.

3 NERO MAXIMUS-Marc Elias 7%

Nero Maximus återkom bra efter tidig galopp (störd) senast och känns ganska tidig.
4 FRANKLIN FACE-Erik Adielsson 2%

Öppnar kvickt bakom bilen. Vassast på kort. Höll bra som tvåa från spets senast.

5 GUILLAUME BOKO-Ulf Ohlsson 2%

Säker vinst senast via stark avslutning. Höll mest farten till slut gången före.

9 ONTRACK HE´S BLACK-Nicklas Westerholm 1%

Lite mer stark än snabb. Bra i nya regin på slutet. Slagen 50 meter från mål senast.
10 RANDEMAR R.D.-Peter Untersteiner 1%

Riktigt bra vid seger på vass tid 15/4, dock ytterst nära målgalopp. Inte så tidig.

 

V75-7, Volt 3140, Harper Hanovers

13 BLE DU GERS-Joseph Verbeeck 11%

En nioårig fransman är en av många outsiders i lördagens huvudnummer Harper Hanovers lopp på Solvalla.
Ble du Gers är klart rikast i loppet med sina nio miljoner intjänat.
- Det känns verkligen att det handlar om en topphäst, säger Norges tränarchampion Frode Hamre som nyligen fick hästen i träning. 

Trekilometersloppet Harper Hanovers lopp avslutar traditionellt lördagens V75-omgång på Solvalla. Ett lopp över tre kilometer med hästar utspridda över tre tillägg.
Ble du Gers har tävlat i den franska eliten i många år.
En stark fransos som kan springa länge men som uppträdde lite stökigt för 14 dagar sedan i Köpenhamn där hästen vann Charlottenlunds motsvarighet till trekilometersloppet på Solvalla. Jos Verbeeck sa efter loppet att Ble du Gers hade besvärats av murphybländare som satt över hästens vänstra öga. Nye tränaren Frode Hamre tar bort den utrustningsdetaljen till lördagens lopp.
- Hästen kom till oss efter loppet i Köpenhamn där det ju blev en ganska enkel seger. Vi har kört två träningsjobb med honom och det känns att det handlar om en riktig topphäst, säger tränaren.
Jean Michel Bazire som tränat fram till nu, har planer på att låta Ble du Gers vara i Norge en tid. Harper Hanovers lopp (V75-7) blir den första uppgiften i Frode Hamres regi.
- Det är lite tuffare emot denna gång jämfört med i Köpenhamn men hästen känns bra och den här gången kör vi hästen barfota runt om efter att han gått med skor fram senast i Danmark, säger  Frode Hamre.
63-årige Jos Verbeeck är en attraktion som kusk. Belgaren har en okonventionell körstil.
I Elitloppet 2019 bestraffades Verbeeck med 10 000 kronor i böter och tre dagars avstängning efter att ha kört snävt mot en medtävlare med hästen Aubrion du Gers. Ingen diskvalifikation förelåg menade domarna och Aubrion du Gers kunde spurta in som tvåa bakom landmannen Dijon.

15 MONI VIKING-Björn Goop 34%

Björn Goop bär favoritskapet med Moni Viking, en sjuåring med meriter från Frankrike som vunnit två av två lopp för Goop och imponerade storligen vid segern senast på Åby över lördagens distans tre kilometer. Moni Viking har visat att han duger i riktigt tuffa sällskap i Frankrike och var toppfin vid seger i ett långlopp på Åby senast, han avslutade våldsamt starkt.

2 IVORY DI QUATTRO-Per Lennartsson 14%

Jagar femte raka. Har rätta styrkan, vann ett överpacat lopp näst senast. Kapabel.
4 ATIK D.L.-Carl Johan Jepson 6%

Avgjorde med lätthet efter vila senast. Lite turlig seger i en V75-final gången före.

7 VADUZ WISE AS-Rikard N Skoglund 6%

Vaduz Wise As kan mycket och vann enkelt direkt i sin debut i ny regi senast. Första gången med Rikard N  Skoglund i jollen. Nu selar Nurmos ut nyförvärvet Vaduz Wise As, en holländare som vann direkt i debuten för honom. 

– 7 Vaduz Wise As (V75-7) är en stark och bra häst som var fin i debuten för mig och vann med krafter kvar. Han hade inte startat på åtta månader innan dess och jag har känt i träningen efteråt att han har gått mycket framåt med loppet i kroppen. Hästen står bra inne i loppet här och vi kör barfota runt om, vanlig vagn och huvudlaget bestämmer vi efter värmningen. Han är bra men jag tycker att Viking Brodde har bättre chans.

9 SIR HENRY P.HILL-Jörgen Westholm 2%

Har klart bra styrka och rätt inställning. Gjort jobbet själv vid två raka på slutet.

3 TENGIL FACE-Adrian Kolgjini 3%

Säkert från spets näst senast, tvåa från samma position senast. Platsaktuell här.

11 PACIFIC FACE-Giuseppe Lubrano 1%

Väldigt stark, men entaktad och inte ren i stilen. Ojämn, kan sluta långt framme.

6 COBBYS NANA-Örjan Kihlström 3%

Sto med härlig styrka. Vann med säker marginal senast, räds inte alls tunga resor.
8 CHABLIS D.K.-Thomas Uhrberg 1%

Ledning efter cirka ett varv senast, knappt undan till slut. Får fin resa, platsbud.

10 VIKING BRODDE-Jorma Kontio 15%

Viking Brodde var tapper tvåa i comebacken senast och endast slagen med knapp marginal.

– 10 Viking Brodde (V75-7) är en väldigt kapabel häst som blir spännande att följa i framtiden. Han var otroligt bra i lördags och verkar ha tagit det tuffa loppet på bästa sätt. Hästen har mest gått i hagen och joggat under veckan men var fräsch och fin när jag körde honom i ett lugnt jobb i dag torsdag. Jag tycker mycket om den här hästen och om han sprang världsrekord över den här distansen i fjol måste han räknas tidigt även här. Han borde också gå mycket framåt med loppet som han fick i kroppen förra lördagen. Nu blir det barfota runt om (han gick barfota fram senast), jänkarvagn och troligen norskt huvudlag. Jag tycker att han är en av våra bästa chanser i helgen säger Timo Nurmos.

5 PERSONAL GOALS-Peter Ingves 1%

Går ofta starkt till slut i loppen. Spurtvann i V75 7/3, inte så värst tidig här.

1 BETTING REBEL-Oskar Kylin Blom 1%

Flera fina insatser i nya regin. Lite väl tufft emot nu dock. Hängde bara med senast.
12 GARETH BOKO-Marc Elias 2%

Van vid hårt motstånd. Allround, bra spurt senast (dock diskad för trängning). Plats.

14 HARD TIMES-Ulf Ohlsson 1%

Bra häst i grunden. Höll farten skapligt till slut som fyra senast. Inte jättehet.

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 4 DOUBLE EXPOSURE

2) 8 DON FANUCCI ZET

3) 6 Very Kronos/11 Vincero Gar

4) 1-2-5-6-7-8-10-13-14-15

5) 5 ARMOUS AS

6) Alla 12

7) 2-3-4-6-7-8-9-11-13-15

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 6 Karamel Hill i avd.4 så blir kostnaden endast 120:-

 

-----------------------------------------------------------------

 

SYSTEMFÖRSLAG SÖNDAG

1) Alla 11

2) 1-2-3-6-7-9-10

3) 1-2-3-4-5-7-8-10

4) 4 HELL FOR BENT AM

5) 4 CHAPUY

6) Alla 8

7) 1 ELIAN WEB

4032 rader/2016:-

Om man även spikar 2 Aramis Bar i avd.3 så blir kostnaden endast 252:-

 

 

TRAVMASENS BONUSMATERIAL: